Jadranka Varga Nisam mislio na Pariz... - Nachtfresser - Blog.hr

nedjelja, 11.01.2015.

Nisam mislio na Pariz...

Prošlo je već par dana od ubojstava u Parizu, svjetska javnost je već u iščekivanju nove katastrofe, vrijeme je za barem nestanak nekog novog aviona. Samo obiteljima poginulih ništa neće biti kao prije, ostalima će se sve nastaviti kao do sad, bit će gore i nema razloga da bude drukčije. Čitam zapadne analize jer ih kod nas baš i nema, vidim na blogu kod Modesti da su se Dona i ona nešto kao kačile, al ne da mi se tražiti adresu Doninog bloga, nitko od nas nema vremena za neservirane stvari van osnovnog interesa.
Jednog od ubojica su navodno radikalizirale fotke američkog logora i dokumentacija mučenja i ponižavanja arapskih zatvorenika, drugog bliskoistočni konflikt, a trećeg je mučila socijalna nejednakost i čitao je o židovskim zavjerama kontra čovječanstva, to je otprilike srž istraživanja novinara ne baš reprezentativnog ali čitanog Spiegela. To je vjerojatno najgluplje objašnjenje, a objašnjenja svi traže, jer sve je u svijetu nepravedno podijeljeno, ne postoji nikakav ugovor koji bi težio nečemu drukčijem, recimo ugovor da po rođenju stičemo neka prava samim tim što se rađamo kao ljudi. Minimalno se razlikuju ubojstva plaćenika po Siriji, od neonacističkih ubojstava EU useljenika ili ova najnovija ubojstva.
Ne postoji odgovornost pojedinca za zajednicu, a i zašto bi kad su karte tako promiješane da samo egoizam vodi uspjehu, tamo gdje se ljudi ipak nekako socijaliziraju, radi se o najblentavijim manipulacijama, vođama je uvijek uspijevalo jedinke oduševiti za idiotarije, prvo pojedinca uvjeriš da je ništavan i da ga uvijek možeš i ostaviti bez posla i raskućiti, onda mu ukažeš na krivce : židove, muslimane, katolike, ovisno gdje je jedinka i u kojem plemenu rođena, sad su već i budisti krvoločne ubojice najnižih nagona jer se eto jedna skupina jadnika na tu tradiciju poziva, poguban uticaj feministica i homoseksualaca na duhovno zdravlje pučanstva odavno je poznat.
Meni je najbliže, sigurno za ozbiljne teoretičare lako dokazivo, pogrešno tumačenje. Radi se jednostavno o tome da je ljudima konačno dopušteno, svaki izgovor je dobrodošao, uživanje u ispoljavanju svojih najmračnijih strana, dovoljno je samo imati izgovor i podršku svog socijalnog okoliša, onda možeš silovati, skupljati uši i oči protivnika, ubijati pred najpoznatijim svjetskim teve kućama, biti netko, ili sa sigurne distance odrubljivati glave državljanima osovine zla i stavljati na youtube ili sad već i alternativne kanale, vrhunac nadmoćne masturbacije dok traje. Dok te ne sjebe neki dron uz masu drugih nevažnih kolateralnih, al eto, ti misliš da živiš ispunjen život. Na Zapadu sad otkrivaju toplu vodu, ubojice su među nama, samo šupcima treba dati izgovor, postoje i revolucionari, no njih je malo i o njima slabo tko piše, npr. kurdske heroine belj
p.s.
Čak i kompjutorski sustav s promjenom godine maltretira, nove fotke dolaze s novom godinom na početak umjesto na kraj foldera, izložen sam stalnom iritiranju druge fotke koja sad zauzima mjesto iza najnovijih, pa eto, zašto bi vi bili pošteđeni...
12:02 | Komentari (21) | Print | ^ |

<< Arhiva >>