utorak, 17.12.2013.

Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom

Hvala fejsu, imam skraćeni podsjetnik, inače naučio bedastoće brzo zaboravljati:
Godina konzervativne čitaj zatucane malograđanske histerije. Prijavljen u siječnju, paralelno kad smo podržavali Književnicu 600 koja je sjećate se bila na udaru udrenih kršćana jer je Tomica iz lektire za četvrti pučke pornograf, meni između ostalog zamjereno korištenje latinskih riječi u nastavi kao što je "oralno", do tad mi se podrazumijevalo da je to dio opće kulture, i kod mene egzorcizam nadamnom ozbiljno shvaćen, moglo se naslutiti što se sprema.
U politici prvi izbori s piratskom strankom, dobio osobne glasove dosta blogera, sva mjesta u kojima su bila dva ili tri glasa saznao poimence tko su bili glasači zubo U svibnju susret s piratima iz Nürnberga koji su ljetovali na Krku, kandidatima na nadolazećim njemačkim, piratsku bajku završio u srcu piratstva Berlinu, boravio u stožeru u kolovozu i sudjelovao u Marihuana maršu. Odličan dokumentarac o toj kod nas nikad zaživjeloj stranci se može pogledati na linku Na velikoj vožnji, tko ne razumije njemački vrijedi mu preletiti barem preko skupštinskih scena festivala demokracije. Za razliku od Njemačke kod nas je to stranka kao i sve druge stranke, čak rigidnija od većine drugih što se tiče inicijacije novih članova.
U Berlinu sam se našao i s Anke Weber s kojom sam u kontaktu puna tri i pol desetljeća, počeli smo se dopisivati kad sam ja bio prvi srednje i izdržalo je, nadživjelo i njena dva braka thumbup. Krajem kolovoza je, fejs je to pažljivo naglasio, moja drugarica eksperimentirala s duginim bojama u kosi, nije se još dao ni naslutiti nadolazeći referendum.
Ja sam jednim potezom pera na poslu pao na pola norme. Jasno da našem društvu ne treba luksuz učenja drugog stranog jezika, zna se čega se najlakše odreći.
Zabilježio je fejs i akciju solidarnosti riječkih pirata s turskim prosvjednicima, objavljeno je na mnoštvu utjecajnih međunarodnih portala (mi s transparentom tik uz more). Tad se već počeo gasiti entuzijazam aktivista unutar stranke, za sve što smo eventualno mislili napraviti nedostajao je pečat.
U listopadu su zabilježeni i moji šahovski nastupi polovično uspješni u trećoj lizi zapad, naravno javnosti je predočen zvanični formular jedne od mojih pobjeda. Preminuo je i otac koji se nakon odlaska mame jednostavno nije snalazio u sustavu koji potiče lešinare.
U prosincu eto tiskovna u kojoj vodstvo sindikata traži ostavku ministra obrazovanja, meni će uskoro biti potpuno svejedno jer su me lagano eliminirali "racionalisti" i "realisti", te moram pod stare dane tražiti novi posao.
Dva najuspješnija po broju lajkova statusa u 2013.godini :
"Možete nam uzeti sve, ali našu primitivnost nikad!", te meni najprimjereniji :
"pitat će vas starost gdje vam je bio log out."


09:43 | Komentari (10) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

11. 08.