Štrikati asfalt
30.04.2011.

Zanimljivu ideju je ostvarila Juliana Santacruz Herrera . Inače oduvijek je poznato da su umjetnici majstori u popunjavanju i oplemjenjivanju rupa kao uostalom i ja u mladim danima...









09:21 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Sportski život
29.04.2011.

Pitate se kakve veze ima naslov samnom, naravno nikakve. Najviše od sporta što me zanima su filmovi koji zalaze u ženske svlačionice ili svojevremeno Playboy s fotkama gole Katarine Witt.
Ipak nedavno sam nenadano prisustvovao jednom treningu. Pred plažom je stao kombi, tri osobe su se bez krzmanja počele presvlačiti, nisam stigao ni izvući fotić i počelo je. Najbolji su mi bili s tim kamenjem koje su našli na plaži. Trčanje, štopanje vremena, dizanje kamenja, sklekovi. Znoj pršti na sve strane. Fotić spreman, očekujem logično da se nakon svega operu u hladnom moru. Šipak, nakon svega se vraćaju do kombija i presvlače, ona u elegantnu haljinu. Od šoka ne mogu fotografirati iako fotke ne zaudaraju.
Navečer opet fotografiram šahovski trening, to je proteklo očekivano bez iznenađenja...















09:13 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Hrana naša svagdanja
28.04.2011.

Sve manje jedem, ali prije jela, umjesto molitve, okinem fotku. Ovo se konzumiralo na otoku preko uskrsa, vjerovali ili ne najviše mi je panceta prijala, pohvalih je vlasnici i drugi dan na poklon dobih dobar komad wavenjamihrvatska





















09:27 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
lol blog
27.04.2011.

Evo zima me potjerala s otoka, kao što vidite na zadnjoj fotki preostalo mi samo da fotkam uske krčke uličice lol. Nasmijao me noćas čim smo došli komentar na prethodni post, ono ovo je kao lol blog. Mislim da sam nakon prve fotke zaslužio otići u mirovinu kao lol foto kralj, izoštravanje i uvećavanje fotke na vlastitu odgovornost. Ni ne pokušavajte u stvarnosti snimati takve fotke, rizik je pregolem lol. U mail komentaru na prošli post sam kritiziran da je premalo fotki za cure, pa iako mi je to malo odbojno fotkati nadam se da će ih dvije zadovoljiti lol. Sve ove dane nisam uopće bio na netu iako u šahovskom klubu tamo imam mogućnost, kad sam palio noćaš komp prvo mi bilo koliko pjesmuljaka će mi Mirče prikačiti kad ono nula bodova, razočarenje lol.



















08:20 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Hvaljen četvrtak
21.04.2011.

Konačno, sad slatki problem kamo prije putovati, uživajte !
Jučerašnja šetnja, snimljene prvo nove sandale, zatim teta nagnuta sprijeda, pa nismo mogli odoliti da vidimo kako to izgleda straga, jedan kompletić za kojim su se žene osvrtale, stari cooler s mladeži u pozadini, te teta koja me skužila ali sam joj bio predaleko beljwavehrvatska












09:27 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
To je samo blog
20.04.2011.

Kad dođe do fajtova u blogosferi odnedavno mi bude malo i smiješno. Fajtovi za jedan dan, oni koji su ostavili komentare često uključujući i mene zaborave gdje, dolaze novi postovi.
U književnosti postoje barem dvije vrste dnevnika, angažirani i poučni poput onih Bertolta Brechta, te faktografski Thomasa Manna, gdje on nabraja sve što je napravio taj dan, od odlaska krojaču nadalje, ništa mudro, ali dokument jednog vremena. Na Mannovim dnevnicima sam ja diplomirao i nastojim blog voditi u tom duhu.
Blog je međutim mnogo krhkiji od papira. Svako malo neki poslužitelj usluga "utrne" fotografije i na blogu nastane mrak, a neke virtualne zajednice poput red7.de su potpuno nestale i uništen je između ostalog i moj petogodišnji rad.
Očvrsnuo sam i spreman na sve, to je samo blog.
Par jučerašnjih fotki :



















08:48 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Rutina čekanja
19.04.2011.

Rutina iščekivanja praznika, dva dana brojim, s tim da je današnji "produženi", morao sam ranije ustati zbog upisivanja zaostalih izostanaka u kompjutor, izum naše škole, da bi se roditelji bez trošenja vremena dolaska u školu preko interneta mogli informirati o broju izostanaka svojih mezimaca.
Jučer uobičajena šetnja s tim da sam prvi put u individualnom obilasku grada van Korza vidio dvoje japanskih turista, mislio sam da sam jedan od rijetkih koji voli istraživati po provincijskim gradovima. Nakon snimke uobičajeno piće na uobičajenom mjestu pa pokretnim stepenicama pravac dom.








08:54 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Bunde, procesija i golaći
18.04.2011.

U naslovu je sažetak vikenda na otoku. Nevjerojatne promjene vremena, u noći između petka na subotu sam se smrznuo, ujutro me propuhalo i zavidio sam ljudima u bundama, popodne sam se ipak na burovitom suncu družio i s psima. U nedjelju masovna procesija na cvjetnicu, lovim samo dio repa kolone, popodne izrazito sunčano, tip se ispred tri cure skida i baca u more. Bila je i jedna gola teta, ali se sinček od pet šest godina nije htio maknuti od nje, pa ne objavljujemo. Još ništa od sezone belj



















08:25 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
To je to
15.04.2011.

Konačno vikend, tko zna što ćemo poduzeti, jedina prava sloboda izbora koju posjedujemo, baterije fotića se pune ...
Jučer :





08:49 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Dnevna pouka
14.04.2011.

Najgore je kad prigodom obavljanja dužnosti moraš braniti slabiće i povodljive neznalice, oni te s takvom lakoćom uvuku u polja svojih govana.
I tako ja jučer razmišljam i čekam strpljivo svoj nevjerojatni fotić da se udostoji razbistriti sliku, a teta se okreće, razradio sam taktiku u takvim situacijama, prebacujem brzo na film, a nitko nema ništa protiv da bude dio nečijeg filma...




09:11 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Voljeti grad
13.04.2011.

Jako subjektivna kategorija, razmišljam dok promatram izvrsnu fotku kolege blogera nastalu na Zrinjevcu. Meni npr. Mostar nikad neće biti lijep koliko je, jer sam tamo proveo bezveznu godinu u vojsci bivše države. Rijeka je pak potpuno otvoren grad, kroz povijest se navodno svakih sto godina kompletno mijenjala struktura stanovništva. U Rijeci sam ipak netko. Jučer su me zvali na lokalni radio da sat vremena ćaskamo o glazbi, mali grad, svatko zna tko što sluša. Morao sam otkloniti poziv jer sam trenutno zauzet glupim egzistencijalnim sindikalnim problemima.
Ako ujutro mrzim izaći van nije Rijeka kriva, krivi su riječki pacijenti pregaženi duhom ovog bolesnog vremena.
Inače jučer je bio lijep sunčan dan, tek navečer je pljusnulo i malo rashladilo grad.







08:59 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Šahovska seansa
12.04.2011.

Prisustvovao sam treningu šahovskog majstora i velikog stručnjaka za ženski šah Ivice Mandekića s mladom Karmen Mrakovčić. Možda Karmen jednog dana ne bude samo najbolja šahistica Krka i Hrvatske...
Uvijek se sjetim izjave velikanke hrvatskog glumišta, šaha i bridža, nadasve velike dame pokojne Semke Sokolović Bertok da sam najveći šahovski talent na ovim prostorima, pokazalo se da to nisam bio, ajmo vidjeti da li sam dobar prognozer.







08:33 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Još jedan vikend na otoku
11.04.2011.

Uspio sam dobiti boju, doduše samo u licu, ja se ne skidam tako jednostavno. Dogodila se i memorijalna regata "Branko Tudor", kao obitelj dotičnog donirali hranu za sudionike. Nisam igrao šah za ekipu, ekipa sve mečeve dobila, izvukao zaključke. Kao fotograf prisustvovao treningu najveće nade ženskog šaha no o tome poseban post. Posjekli prašumu u vrtu, odnijeli na smetlište, ružne stvari i negušte ne fotkam, radni tjedan danas počinje horror sastankom...












08:05 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Umorih se
07.04.2011.

Ako netko misli da je to normalno, od prijepodneva do sad isto mu želim. Uobičajena relaksacija fotkanjem za dokumentirati današnji dan i da ne prođe dan bez posta.






19:07 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
Ministarstvo kontra bloga
06.04.2011.

Jutros je dobar dio maturanata zamrzio blog. Šokovi su počeli još sinoć kad je procurilo na fejsu da bi umjesto uobičajenog pisma ili maila na eseju niže razine iz njemačkog jezika na državnoj maturi mogao biti fejs. Ja sam komentirao da ne vjerujem da je to moguće, možda na višem nivou. No vidiš vraga, djeca su s pravom strepila, bilo je mnogo gore, blog, neki uopće i ne znaju što je to jer su fejs generacija. Jedna mlada profesorica je komentirala, bakice se zaigrale i žele biti moderne misleći na sastavljačice eseja državne mature. Na višem nivou je bila mnogo normalnija tema obiteljski ili samački život, sad se svi pitaju tko je tu lud.
Ja sam se uobičajeno opuštao na Korzu i omiljenoj terasi i fotkao...





17:22 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Blogeraši
05.04.2011.

Današnji dan osim uobičajene ranojutarnje torture, novinarke koju nisam kao dežurni pustio u školu, a ona je strpljivo čekala i čekala, baš zanimljivo odjevena, a meni niti jedna fotografija nije uspjela, sve još mutnije od ovih današnjih, sastanka koji je neočekivano završio u 14.30 pa sam u pristojno vrijeme stigao doručkovati hrenovku u tijestu, obilježio je dvoboj parolama mladeži dviju najjačih stranaka, fotkao sam samo poznatog riječkog prosvjednika Marina Miočića Stošića kako čita parole, ostalo mi bilo dosadno, pa snimao između svih tih kamera prolaznice. Obradovao me poznati riječki novinar koji mi je prišao i rekao uz namig, što je, blogiraš ?! partythumbup







17:08 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Užurbani bijezi s mjesta zločina
04.04.2011.

Počela tortura za sve u srednjoškolskom sustavu, tortura koja inače nakon uvođenja traje po cijele godine na razne načine, tortura državne mature. Minimalno fotkam jer nisam zdravstveno fit pa nakon svih tih gluposti jurim doma, zavidim curama iz parkova i nasada u susjedstvu koje redovito, točno u 15, nakon radnog dana redovito odlaze na kavu, na terasu obližnjeg kafića, to je kod nas nezamislivo, a nekad davno također bilo uobičajena pojava...









16:20 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Ipak se kreće(mo) !
03.04.2011.

Iako je sinoć to djelovalo kao nemoguća misija jutros sam obavio dućan. Nije bilo ništa naročito za fotografirati pa čisto objavljujem jedinu snimljenu fotku za dokumentiranje današnjeg jutra, a za spas posta prilažem razgledničku starog Hamiltona.


12:04 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Out
02.04.2011.

Potpuno iscrpljen iintenzivnim popravljanjem zubi i nuspojavama lijeka koji je išao uz to blijedo gledam fotografije nekadašnjeg favorita u pauzi cjelodnevnih spavanja...


17:42 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Žao mi je ako vas nisam uvrijedio
01.04.2011.

Razmišljao sam nakon sinoćnjeg sastanka, ja sam zbilja konfliktna osoba. Ne mogu nego glavom u zid. Jedino što me raduje je piće na i fotografiranje kontra sunca. Nije mi neki izazov kad mi je objekt preblizu u drmajućem autobusu kao na zadnjoj fotki belj












07:59 - Komentiraj ( 7 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!

copyright©blog.dnevnik.hr/nachtfresser 2004.-..., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autora.
Alter ego foto blog




Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


















































SUPERCOOL ;P
















































< travanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Ožujak 2024 (14)
Veljača 2024 (25)
Siječanj 2024 (18)
Prosinac 2023 (13)
Studeni 2023 (18)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)