Miley Cyrus : Tako se postaje zvijezda
31.10.2010.

Već sam jednom pisao o njoj, neću vas ni sad maltretirati njenim pjesmama, no pročitah maloprije na jednom njemačkom forumu da je ona žrtva patrijahalnog mačističkog sustava pa mi nije jasno tko je tu žrtva, ona ili milijuni šiparica što ju imitiraju i slijede, a sutra će i nama ostalima diktirati svoj "originalni" sustav vrijednosti. Moći ćemo jednog dana pjevati, sve je otišlo u Miley pjeva
09:35 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Priroda i društvo
30.10.2010.

Jučer popodne nakon uživanja u prelijepom sunčanom danu krenusmo ka Gorskom Kotaru. Pred kućom odmah iznenađenje.

Za one koji ne vide dobro osvijetlismo snijeg autom.

Bujanovu janjetinu ovaj put nisam fotkao da ne dojadi čitateljima, ali sam zabilježio trenutak povratka u konzumerističko društvo, autoportret s psom, tko me ne vidi što ću mu ja wink09:43 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Ljepota je teško uhvatljiva, znaju je privući i miomirisni prostori
29.10.2010.

Prije nego što sam planirao morah u grad, drugarica mi reče da je hladno i da sam se suludo obukao kad ono nevjerojatno lijep sunčan dan, e kad bi jednom i ovoj jadnoj i napaćenoj državi sunce tako zasjalo. Fotka što je trebala biti vrhunac nije uspjela, ruka je zadrhtala, tako da nećete imati priliku komentirati, kako netko tako dobrog outfita i izuzetno odjeven sjedi ni manje ni više nego ispred MC Donaldsa, legendarnog Mek Dreka, objavljene fotke su dokument današnje relaks šetnje Rijekom nakon jednog prilično mučnog razgovora.

15:22 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Modni intermezzo
29.10.2010.

Zanimljivo je kako raste utjecaj modnih blogova, nedavno su autori njemačkog modnog bloga koji redovito pratim primjetili na pariškom modnom vikendu kreaciju istovjetnu onoj kakvu su oni prije dosta vremena objavili na svom "uličnom" blogu. Meni je jesen u principu iako prepuna boja dosadna, ali neke kombinacije pomažu da se bezbolnije prebrodi.


09:07 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Proces
27.10.2010.

Problem Kafkinog zatvora je u tome što pojedinac samo umišlja da ga ključ može spasiti, jer on nije zaključan, nego isključen.
Pozdrav svim hrvatskim sutkinjama i sucima ma gdje bili, no ne zaboravite, izboriti status svetih krava je bilo umijeće samo jednog čovjeka koji će možda uskoro otići u nepovijest kao i samozvani otac korupcije, pardon, države !21:19 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Luđakinja i o mahnitanju svetih sudskih krava
26.10.2010.


Balkan.Erotic.Epic.Marina.Abramovic
Uploaded by DocParano. - Arts and animation videos.
Za Marinu wave znamo da je luda, ionako je potekla s broda luđaka na brdovitom Balkanu, za Kinky ili neku drugu pravnicu jedno jednostavno hrvatsko pitanje, ako tražiš izuzeće sutkinje može li ti ona potpisati nalog za pretres stana, privremeno oduzimanje računala i dokumenata, mislim znam odgovor za ovu pripizdinu, al je li u zakonu baš tako idiotski napisano ?

18:40 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
I žene se bore, zar ne
26.10.2010.

...ali više ne tako suptilno kao nekad. Čuo sam za rezultate jednog istraživanja, na mješovitim školama su češći fizički obračuni među curama nego među dečkima, na Zapadu to nije ništa novo. I porno industrija odmah reagira...


10:55 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Vodice, bajka s pogledom na more
25.10.2010.

Putujemo na seminar.

Stižemo ranije, ručak u konobi, pansion u hotelu starta tek s večerom.


Soba je izvrsna, tik uz more, s bajkovitim pogledom.Predavanja uobičajeno dosadna, na radionicama biram kazalište i igre.


Ni u hotelu hrana nije bila loša, mlada posluga zanimljivo obučena, šteta što je fotić ćorav.


Snimka prije odlaska ispred vile u kojoj smo bili smješteni.

Povratak u tmurnu stvarnost, usput mi priopćavaju da je moj "Krk" izgubio tijesno odlučujući meč, ispadamo u treću šahovsku ligu,ovaj put im nisam mogao pomoći ili odmoći no

09:18 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Dobro jutro
22.10.2010.

Odoh na put, a zadnju plavušu s njemačkog modnog bloga neću komentirati wave07:04 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Jesen
21.10.2010.

Zadnja moja fotografija (u razdoblju bez interneta nije mi se dalo vaditi fotić) i zadnja objavljena na fejsu Majstora Fotografije, od kojeg pokušavam učiti.


09:51 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Lucky Luke, kauboj koji je prestao pušiti
20.10.2010.

Barem nešto dobro, zahvaljujući blokadi interneta pročitao sam još jednu knjigu, točnije knjigu stripova by Morris & Goscinny.
Lucky Luke je bio omiljeni strip junak mog djetinjstva i mladosti, prevodili ga kod nas Srećko Munja, Talični Tom ili nekako drukčije, svejedno. To talični me i dan danas zbunjuje, iako jezičar, ne znam što bi ta riječ u tom kontekstu trebala značiti.
Uz izvrsnog crtača Morrisa Goscinny je vanserijski scenarist, potpisuje i Asterixa, nažalost točno u mojim sadašnjim godinama je preminuo. Knjiga koju ja imam je stvarno antologijska i s njegovim scenarijima, npr. o psiho doktoru koji tvrdi da se sve zločince može shvatiti ako se analiziraju njihove traume iz mladosti, i u tome ima puno uspjeha, Goscinny nas često svojim dijalozima tjera na smijeh, al doktor naravno lomi zube na braći Dalton, isto tako zaštitnom znaku ovih serijala. Američki car je isto tako genijalna parodija navodno istinitog događaja koja fenomenalno karikira ponašanja pojedinaca u nepredviđenim društvenim situacijama.
Zanimljivo da je Lucky Luke u to vrijeme pušio, prilično neumjereno.
No došle su sedamdesete, različiti borci za različita prava, Lucky je postao masovno popularan među djecom i čisto radi njih Morris je zamijenio cigaretu planetarno popularnog junaka slamčicom u ustima.
„Im a poor lonesome cowboy and a long way from home“

18:08 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Pretjeranosti
18.10.2010.

"Put pretjeranosti vodi u zamak mudrosti", netko je rekao. Ne osjećam se baš mudar, a ni u zamku, a imam problema i s windowsima, kao i s engleskim, tako da sam skeptičan hoću li sutra uspjeti startati komp, zasad mi je samo osnovu podlogu obojalo u crno, paljenje je trajalo više minuta. Zato se nadovezujem na prethodni post s malo pretjeranijim tetovažama.Često se sjetim i riječi jedne pankerice, kad vidiš što mogu napraviti od sebe, možeš misliti što bih tek mogla napraviti od tebe.

20:00 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Hakeri moralisti
18.10.2010.

Srušili mi omiljenu stranicu za razbibrigu prije dnevnih obveza jer kvari narod. Svojedobno su Crvene brigade nazivali moralistima s oružjem. Eto kamo današnji moral vodi.
Za utjehu mi preostala još jedna tetovaža u nizu belj

p.s.
Barem sam zato uspio naravno strojno oprati rundu suđa,ali sad kasnim s izlaskom...

11:15 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Krah multi kulti projekta
17.10.2010.

Angela Merkel je javno objavila ono što je u Njemačkoj desetljećima javna tajna, proces integracije stranaca, posebno Turaka u njemačko društvo potpuno je propao. Potrošeni su silni novci, za nas goste na seminarima je to bila prva i glavna tema, no na kraju šipak, ništa od toga, možda jedan dobro integrirani nogometaš, koji rješava utakmicu protiv „svoje“ Turske na berlinskom stadionu gdje su njemački navijači u manjini. Lako za Njemačku, kako će se ta promjena političke strategije odraziti na balkanske prostore ?
Problem je ogoljen do srži, ostaje nam da čekamo uz njemačko pivo, živjeli !


11:24 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
Strateška mjesta
16.10.2010.


Štulić je objavio sabrana djela, ne zanimaju me, posebno ne prijevodi klasike i želja da se uđe u besmrtnost, za mene je klasika npr. "Plavi čuperak", a ovog ću pamtiti po par ranijih stvari. Da ne bi bilo da nema i slika golotinje evo par primjera kako narod za razliku od svjetskih vlada zna štititi strateška mjesta.


11:26 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Kodeks svlačenja
15.10.2010.

Domaća jaja je u mom frižideru lako prepoznati, prljavija su izvana od kupovnih, iznutra mnogo liberalnija (žuća) i ukusnija.

Naravno nužna je pomoć inozemnih čašnih snaga.

A naslov ? Ma meditiram o nekim blog polemikama, zbilja se nije pametno razgolititi pred svakim konjem/kobilom.

14:00 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Pismo petnaestogodišnjem sebi
14.10.2010.

Što te onda zanimalo, hoćeš li je jednom kresnuti. E nećeš, jedne noći ponudit će ti se doslovce na cesti, al ćeš ti smotan kakav jesi naći izgovor, ima vremena. Uvjeren si da ćeš načinom života biti mlad i zgodan leš, e zaboravi, bit ćeš star i ružan i bavit ćeš se fotografiranjem realnosti koju nikad živio nisi , pokušavajući je bezuspješno razumjeti.
p.s.
Pozdrav svim kozama ma gdje i ma koliko rozaste bile fino10:07 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Dan u tri fotke
13.10.2010.

Snimljeno iz vožnje :

Pomaže mi oko mile administracije.

Napokon kraj i ručak.
18:37 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Performansi
13.10.2010.

Evo čitam na portalu jutarnjeg, Vlasta Delimar se iako vremešna opet skida za umjetnost. Klasična umjetnost ne prolazi više, čarobna riječ performansi osvaja ne samo raju nego i intelektualne vrhove. Naravno doći će hrpa naroda koji će sve to snimati i nadati se da će baš njihov snimak biti najbolji na YouTubeu. Umjetnost narodu !


09:28 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Svakodnevna bezvezarija
12.10.2010.

Tako je teško otploviti, a s druge strane tako jednostavno.

p.s.
Krvavica je bila zbilja dobro začinjena,uf,uf,uf, a post je tu čisto da ne preskočim dan i da malo ljuti "blogersku legendu" koju živciraju bezvezni postovi, više me od njega doduše zanima što je sa sanjom_45 belj18:31 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Čudan dan
11.10.2010.

Prvo izuzetno hladna noć i jutro. Zatim odlazak busom tamo kamo ti se ne ide. U punom busu zagrijavanje uz snimak za relaksaciju, nije lako uz potresuljku naših cesta ( dobro je, vidi se konac koji visi i koji mi je skrenuo pozornost)

Zatim presjedanje i vježba fotografiranja za zagrijavanje u čekanju drugog busa (dobro je, vidi se gradska čistoća u pozadini.)

Nakon izlaska iz Ustanove, ono što sam ja figurativno tvrdio, danas se desilo doslovno, pojavilo se sunce i na terasi kratki rukavi.

Za kraj, moj sutrašnji ručak u frižideru viri iz vrećice, odrezat ću mali komad za početak, moram se uvjeriti je li zbilja tako ljuta.
17:32 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Auti prolaze, ja ne ostajem
11.10.2010.

Ništa nije izvjesno osim ljudske krhkosti. Par tragova proteklih dana :


09:23 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
2100
07.10.2010.

Odoh par dana do Mađarske, onečišćene zemlje, kak izvještavaju strani mediji, ja pak mislim da ništa ne može biti toliko zagađeno kao domaće prljavo rublje...11:11 - Komentiraj ( 22 ) Print NF
Presica
06.10.2010.

Nikad posjećenija. Zar je moguće da nekoga počinje zanimati školstvo. Na kraju oproštaj s kolegom koji je doživio mirovinu i to zdravog duha.17:31 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Blogersko pivo
06.10.2010.

Dobih ga, to je ono pravo, premium, a ne sve te hladne boze koje nam se nude.

Uz dobru pijaču naravno ide dobar fotograf, podsjeća me na one pitalice, što na fotki stvarno vidite hrvatska

07:53 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Sretan dan učitelja !
05.10.2010.

"Imao sam loše profesore, to je bila dobra škola"
Handke
Sjećam se, prvo radno mjesto Jablanac, stanujem sam u hotelu, zovu me Učo, i imam plaćen ručak, bogata bila nekad država.
Fotografiju učim od vršnjaka i mlađih, zanimljivo, računalstvo predaju uglavnom stariji.
Svejedno sretno ne samo učiteljima nego svima potplaćenima !

p.s.
Na slici, muški dio para s najpopularnijeg modnog bloga na djelu.


11:16 - Komentiraj ( 18 ) Print NF
Nastavak sage o fotkanju
04.10.2010.

Veliki fotografi imaju svoj stil. Već po kutu snimanja jasno je da je prvu fotku snimio moj frend Noritoshi.

Drugu sam mogao snimiti i ja.

Naravno jučer popodne je bila bježanija u prirodu, i ja sam se malo igrao s perspektivama, ovaj put u retrovizoru.

Biologiju sam često markirao, ovo će valjda jednog dana biti grah belj

10:06 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Nijanse
03.10.2010.

Jedna je fotografija proslavljenog svjetskog fotografa, druga s modnog bloga. Kako bez potpisa prepoznati razliku, ja sam npr. prepoznao po modelu koji mi privlačnije i drskije izgleda belj


10:33 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Grah sa slaninom
02.10.2010.

Kao dugogodišnjem ljubitelju graha još mi se kao noćna mora pojavljuje reklama ispred restorana na zagrebačkom glavnom kolodvoru "grah s pljeskavicom". U velegradu sam imao svoje favorit mjesto za grah s kobasicom, no prije otprilike godinu dana su počeli servirati pržene kobasice odvojeno uz grah, a to nije to. Jedna od težih posljedica rata je da je u cijeloj Hrvatskoj jako teško naći pristojne kobasice osim ako kolegicin otac nije mesar školovan u Njemačkoj kao što je kod mene slučaj. Ipak koliko god ta rečenica mojoj Sanjici cijepala uši jedini pravi grah je za mene sa slaninom iliti špekom. Postoje dvije kombinacije, meni je ova prva minimalistička bez aleve paprike i sličnih pizdarija (vidi sliku) draža, druga je mog prijatelja Marija koji nam je skuhao pravi vojnički sa svim i svačim nakon što se vratio iz vojske, tamo je bio kuhar, i nakon pohvala konstatirao :"Drago mi je da vam je bilo ukusno, nadam se i da će vam dobro leći, za mene lako, ja sam još pod djelovanjem vakcine."zubo09:50 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Brod, malen na obzoru
01.10.2010.

Nije mi dosta knjiške prašine doma, i u školi zbog manjka učionica predajem u knjižnici.

Omiljena konobarica koja na mig donosi piće je od danas u mirovini. Još jedan brod isplovljava.

Dosadu čekanja autobusa po običaju kratim fotkanjem tenisica.10:13 - Komentiraj ( 9 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)
Listopad 2017 (31)
Rujan 2017 (29)
Kolovoz 2017 (28)
Srpanj 2017 (34)
Lipanj 2017 (29)