Osamstoprvi post, mali osvrt
24.01.2008.

Nisam od samog početka na blogu.hr, jer nisam znao da je počelo, no iskustvo bloganja sam stekao prije na njemačkom jeziku, jedino se u dizajn nisam nikad kužio pa sam uvijek uzimao gotove predloške, tek odnedavno imam originalan dizajn zahvaljujući najmlađoj od vrhunskih blogerica kiki.
Imao sam sreću pa me odmah pronašla, sad s vremenskim odmakom mogu uvjereno tvrditi, tada sigurno vodeća hrvatska blogerica halterica, znam jer sam onda naivno čitao sve prijedloge s dvaju cool lista i čudom se čudio, nje nije bilo tamo. Nažalost neki debil ju je počeo proganjati i obrisala je izvanredan blog. Nju sam i prvu uživo upoznao, postali smo jako dobri prijatelji, a pažljivi čitatelji znaju da smo zajedno ušli i u zadnju novu godinu.
Preko nje je i nastalo i moje prvo blogersko stablo, sve legende, junak do junaka.
Prva je naravno minimalistica papalagi, kakva je minimalistica simbolično dosta govori i to da živi samnom. Na najveće bježanje misli znala me odvesti satie, upoznao sam je i uživo, isto me oduževila, mogu reći da mi je bilo gušt i zadovoljstvo šetati sa satie.
Jedno vrijeme sam se zatim posjećivao redovito s jednom sjajnom srbijanskom blogericom, više koliko znam ne piše ovdje, a zaboravio sam kako se nazivala, neke detalje ipak pamtim, za rođendan i položeni ispit nagradila se probušenim nosem i objavila sliku iz profila na blogu. Nije satie bila u to vrijeme jedina dubrovčanka, to je po meni bio tada geografski najjači blogerski krug, tu su bile i pg, manta i medusa, a mom društvu se sviđao i pooka.
Pg mi je svojevremeno bila kraljica komentara, nitko nije davao lucidnije, naravno u vrijeme kas je moj blog bio ozbiljan, a ne kao danas svakodnevni. Na njenoj poeziji bih s guštom doktorirao, al za recenziju bi me izdavač morao dobro platiti. Manta je jednostavno zakon, još i danas se sjećam kako jednom nije najbolje shvatila moju kritiku i malo se uvrijedila, srećom nesporazum smo brzo izgladili, nedavno se vratila na blog. Medusa mi je nekad jako draga, nekad jebeno patetična. Alje je u najboljim danima bio jednostavno nenadmašiv, no i on je sve rjeđe ovdje. Komplex mi je isto jako draga, posebno zato što sam putem bloga jasno pratio njen razvoj i transformaciju od nevinašca do fatalne žene. Sa zadovoljstvom sam čitao i pseuda, kojeg na ovoj adresi više nema. Vjerojatno sam nekog izostavio iz prvog razdoblja, al ne može se protiv gomile podataka i lagane senilnosti.
Slijedila je uvjetno rečeno druga faza kad sam se okrenuo lakšim temama, široj publici i poeziju prebacio na bloger. Došlo je do tkz. Claptonovog sindroma, težio na početku biti nešto posebno, dok su drugi samo svirali i uživali u glazbi. Visoko su me rangirali u sindikatu, puno sam razgovarao s različitim ljudima i shvatio sam dami blog mora biti i ventil za opuštanje, a ne samo filozofirati što je pg htjela reći. Po prvi put sam shvatio da čak i u normalnom svijetu, na dariovoj cool listi ima nekih faca osim vječnog sadistica, otkrio sam xiolu, trillian i tramtinčicu. Xiola mi je od početka nekako blesava u pozitivnom smislu, trillian mi je razbila famu da su sretno udane žene s djecom skoro uvijek dosadne, guštao sam u njenim tekstovima i dijalogu kas ae ne bismo slagali. Tramtinčica je jednostavno rijetka pismena coolerica, koja je srušila u svojim pričama dosta hrvackih tabua. Spiderneta nisam zaboravio, on mi je bio zakon među mladim misliocima, poslije smo se i privatno upoznali, simpatičan je skoro kao njegova mama, blogerica just4me, s kojom sam se i privatno sprijateljio, jedan post s njenog bloga smo objavili i u glasilu mog sindikata. Blizanke copy paste, koje sam također upoznao ne pišu nažalost više, tekstove od paste sam gutao. Ne piše više ni lola, a baš je bila dobra, vidim na karti posjetitelja lijevo dolje da me se u Torontu baš više i ne čita. Imamo još jednu posebnu pjesnikinju, zibaldone, i nju sam upoznao i uživo, izvrsno piše, cuga i izgleda. Izgleda da me može pratiti u pivu. Iz ove faze ću sigurno zaboraviti puno blogerica i blogera koji poput masai mare, bauštele i sličnih rijetko pišu.
Uvjetno novije bloganje mi je u prvi plan izbacilo kinky kolumnisticu, levanticu i njenog psa, naravno, sjetih se, bloger poni je vječan, neponovljivu danielaland i kolegicu veteranku, stručnjakinju za seksualnu edukaciju sanju 45. Da se mene pita njen program bih uveo u škole. Kinky seriozno obrađuje teme, koje me sve do jedne jako zanimaju, piše dugačke tekstove, svejedno nikad ne preskočim niti jedno slovo. Posjeduje osobinu koju izuzetno cijenim kod suprotnog spola, vjernost, ljetos kad sam u Berlinu pisao postove, a nisam mogao vas komentirati samo su ona i sanja45 redovito dolazile na moj blog. Danielaland je jednostavno neodoljiva, a njene pjesme unikatne. Levantica me zadnje vrijeme najčešće nasmije i navukao sam se na njeno svakodnevno pisanje. Sewena ne smijem izostaviti, posebno mi je drag kad piše po domaću. Pametni zub piše poeziju kao ja u najboljim danima, defton mi se isto sviđa. Caricu vrta sam skoro zaboravio, nomen est omen, lajavu skasku glasno čitam, a manistru i iridu više potajice. Jimbo piše s merakom baš onakve postove koje ja volim polako meziti. Spomenut ću i roheryn koju više ne posjećujem jer joj je stranica pretrpana i skoro se otvara, još jednom najveću nadu bloga.hr, moju dizajnericu kiku,atlantik koja štrajka zadnje vrijeme,violu sul palko il kak se piše, neprijatelja države uumjetnika bjelog vuka, berlinericu mi dragu s kojom sam s guštom cugao, umorih se ljudi, sve ovo napisah u jednom dahu, tko zna koga sam sve zaboravio.
Zaključak do kojeg smo heroine i ja za jednog susreta došli, pa uglavnom se samo s blogerima družimo i u realnom životu. Pozdrav i legendarnom pjesniku uimerime i pjesnikinji j-zlo s blogera koji me posjećuju, al nažalost zbog par nedojebanih debila ne mogu više anonimno komentirati i isprika svim poput mame 44 koje sam zaboravio spomenuti, zbilja sam pisao žurno u jednom dahu, sad moram ići prati suđe.
Jednostavno, gušt mi je družiti se s vama!

19:36 - Komentiraj ( 31 ) Print NF

<< Arhiva >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2021 (5)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)
Listopad 2017 (31)
Rujan 2017 (29)
Kolovoz 2017 (28)
Srpanj 2017 (34)
Lipanj 2017 (29)
Svibanj 2017 (31)
Travanj 2017 (29)
Ožujak 2017 (31)