subota, 26.03.2016.

Predvečerje u Trstu

Ovaj put smo dakle u Trst putovali opušteno popodne. To nekad nije dolazilo u obzir, kao ni dočekati večer, i dućani su kraće radili, sad kad nema zainteresiranih rade kao i kod nas, do osam. Zanimljiva logika.
Bromberg spominje u komentaru prethodnog posta zanimljiv kafić, zanimljivo je da smo i mi razgovarali o jednom kafiću, nažalost nismo znali gdje se nalazi. Naime u Trstu književnost na germanistici predaje poznati pisac Claudio Magris, bivši studenti, posebno studentice ga jako hvale pa i ja znam preporučiti budućim studentima tršćansko sveučilište. U Puli na sajmu knjiga je spomenuo da ga se svaki dan može naći u Stammcafeu iliti omiljenom kafiću no nismo memorirali gdje se nalazi.Ne bih ovo ni spominjao al eto, kad smo se vratili u Rijeku, na internet forumu Varoufakosovog pokreta DiEM 25 me dočekala poruka jednog drugog tršćanskog profesora, kako bi bilo zgodno da se neformalno nađe par riječkih i tršćanskih simpatizera ovog pokreta, svejedno tu ili tamo, nismo daleko. Ovaj put ništa, a ni ja se ovaj put previše ne ufuravam, tehnički pomažem kao npr. pri širenju prve peticije, ni više, ni manje, te bacim pogled što se diskutira.
Zato smo ovaj put doživili predvečerje u Trstu, bilo je predivno, uživali smo punim plućima, ovaj put potpuno iskoristivši dan tamo.



12:24 | Komentari (9) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

11. 08.