04

petak

rujan

2015

Nogometni Mozart (Dražen Petrović) u močvari (ministara)

Nogomet je politika (ako nije nogomet).

Napadi na HNS (organizirano u režiji Jodipovića i potplaćenog platinija) i Mamiće (organizirano u režiji X i potplaćenih YY osoba) nakon završetka pretkola europskih liga postaju razvidniji.

GNK Dinamo je plasmanom (uspješnim nastupima u pretkolima Lige prvaka) uknjižio 14,7 mil €.
Hajduk je (još jednom) propustio prigodu plasirati se iz pretkola Europske lige u takmičenje po grupama (naredne 3 utakmice na domaćem terenu). Time je propustio zaraditi nekoliko milijuna kuna od karata, nekoliko milijuna od UEFA-e, ... dodatnu zaradu (suveniri, reklame). Procjena: oko 10 milijuna kuna (zbog jedne utakmice).

Što je politika (a nije nogomet) u tom nogometu?
Dinamo je zarađenim novcima osigurao (profesionalni) status za narednu godinu ...
Hajduk je još jednom razočarao prepuno gledalište (Poljuda).
Hajduk nije niti jednom pobijedio na prepunom Poljudu (u zadnjih 6-7 godina). Niti se trude pobijediti.
Prodaju utakmice i (u blokadi) se financiraju "crnim" novcima. Brbić je zabrazdio u kriminal.
U prijašnjem pokušaju plasmana u Europsku ligu, u Škotskoj su izgubili 1:0, a u Splitu su (pred prepunim gledalištem) igrali od aut-linije do aut-linije (umjesto od gol-linije do gol-linije) (i odigrali 0:0), nisu niti jednom zapucali na gol Škota.
Jednako "namješteno" su odigrali protiv Slovana (uz obrazloženje kako su loše igrali jer su imali loš dan). Čudno, kad god je važna utakmica oni imaju opravdanja ...
Nije teško primijetiti kako to rade sustavno i konstantno.
Čudnije je kako udruge navijača (koje su "spontano", jer su sve vođe navijača na platnom spisku uprave, organizirali prosvjed protiv HNSa) nisu primijetile kako ih Hajduk izigrava ...!?

Još je čudniji "Ostoja" koji se pojavljuje (na očigledno) namještenim utakmicama, glumatajući (u svojoj idiotsko fazi (prije je bio sam kreten)) moć (ministra).

Naj čudniji je Jovanović (poluidiot, jer su ga "najurili" s mjesta idiota), koji se sintagmom "močvare" (s boravištem u Rijeci) uključio u stvaranje rezultatski uspješne (financijski potaknute) NK Rijeke (koja uz igrački kadar, gradi/izgradila novi stadion, renovira stari ...(u krizi)). Močvara??

Kad završe parlamentarni izbori svi nabrojani će se udaviti u vlastitim g*vnima ...

Znamo vas, znamo kako ćemo s vama, samo vi ne znate gdje ćete sa sobom !