17

srijeda

lipanj

2015

Hajka na Ranka

Poljudski "slučaj" (u vrijeme recesije i nenarodne vlasti nije bitna pojava, ali je kao sredstvo specijalnog rata dobar primjer ogleda sa odnarođenim (orjunaškim) elementima ...) se proteže (po prirodi) i šire od poljudskog značenja.
Sustav organiziranja međunarodnih nogometnih utakmica ne isključuje Kaznene zakone (pojedinih država na čijem se teritoriju održavaju utakmice).
Pri počinjenju kaznenog djela, prvenstveno se traži počinitelj ...
Ako je počinitelj nepoznat (a i kad je poznat) određuju se motivi (te na temelju motiva određuje istraga ...). Poticatelj/i (ako postoji/e), po Kaznenom zakonu RH podjednako odgovaraju kao počinitelj, dok osobe koje zbog nečinjejna posebno se kazneno tretiraju (sukrivac) ...
Je li u "slučaju Poljud" jedan od suorganizatora (su)krivac, bez motiva i počinitelja nije moguće prosuđivati.

Selektivnost ministra (što ti ja znam čega - unutarnjih poslova-nedjela) u javnim nastupima, teško optužujući rukovodstvo HNSa, ga svrstava u osumnjičene. Zajedno sa stranačkim kolegom i (bivšim) ministrom Jovanovićem, nastupa protiv čelništva HNSa. Otvoreno.
Izbjegavaju pričati o motivima, pored sigurnosnih kamera nisu imenovali počinitelja, optužuju jedino suorganizatore nogometne utakmice (koji nisu imali motiva).
Najava (režimskog) HRTa o odbijanju TV prijenosa (sve do trenutka kad se utakmica nije mogla odgoditi, ali se u 15 minuta kukasti križ mogao pretvoriti u kvadrate; što upućuje na neobaviještenost organizator, i medijsko promoviranje pojave kukastog križa iako se utakmica igrala pred praznim tribinama ...), te stvaranje slučaja (iako je riječ o beznačajnom kaznenom djelu (koje bez medijske pozornosti ne bi našlo šireg odjeka)), propusta policije osigurati uvjete medijske blokade (u slučaju sabotaže, a igrala se utakmica visokog rizika) ponudila nam je na pladnju glavu (šuplju) Ministra unutarnjih poslova ...
Ranka Ostojića.

Policija je mogla (i morala osigurati) uvjete medijske blokade o izvještavanju o mogućem počinjenju kaznenog djela (koje bi uznemiravalo javnost).
E, moj ranko, pQ!