15

nedjelja

ožujak

2015

Branitelji su (100%) u pravu samo ako zahtijevaju potpunu smjenu (ove) vlasti

Sociologija rata (i nasilja). Forenzika (forensis ("pred forumom", odnosno "pred sudom")) je naziv za primjenu širokog spektra znanstvenih grana za utvrđivanje činjenica u sudskim ili upravnim postupcima.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Forenzika
Iako forenzika obrađuje i krvne delikte u odnosu na sociologiju rata (i nasilja), zbog organiziranosti i obima ljudskih i materijalnih žrtava prouzročenih ratom, skoro nezapaženo postaje sastavni dio života ...
Sociologija rat je novija sociološka disciplina i teško nalazi javnu primjenu (naučno dodiruje probleme teškog stradanja šireg obima...).

Kao naučna disciplina, postupno stvarajući podlogu djelovanja, izgradila je tvrdnju o mikrosolidarnosti. Proučavajući pojam mikrosolidarnosti sociologija je ustvrdila potrebu velikog broja ispaljenih metaka potrebnih za jedno ubojstvo u ratu). Tvrdnja je statističke naravi (i podliježe različitim podacima za različite ratove i vremenske periode u istom ratu)...Tek sustavnim naučnim promatranjem ustanovili smo kako je rat, unatoč organizaciji i obimu uništenja, vrlo skup i nesiguran način ostvarenja politike (drugim sredstvima).
Pribjegavanje uporabi veleizdajničke vlasti (korištenje ovlaštene/ih i pozicionirane/ih osobe/a) pouzdaniji je oblik ostvarenja neprijateljskih namjera prema nekoj državi/narodu/naciji.

Sagledavajući iznesene tvrdnje (koje ovdje nisu dokazivane jer su dio socioloških proučavanja i sustavnosti), lakše spoznajemo pogubnost Tita (njegove izuzetne (karizmatske) povlaštenost), postitoista (političara u razdoblju od Titove smrti do raspada Jugoslavije (posebno uloge Miloševića u institucionalno/neinstitucionalnoj zloupotrebi ovlasti pojedinca u nametanju i ostvarenju određene politike)) i hrvatskih titoista (u razdoblju obnašanja državne vlasti u RH; uloge Mesića i Josipovića na dužnosti predsjednika RH, Račana i Milanovića na dužnosti predsjednika Vlade RH, sdp-ovske saborske većine u razdoblju račanove koalicije i razdoblju kukuriku koalicije). To je ona vlast koja nije po društvenom ugovoru služila općoj dobrobiti, već je korištena u neprijateljskim nastojanjima ostvarenja ciljeva koji nisu ostvareni ratom ... (specijalni rat poslije rata).
Branitelji (posebno prosvjednici u Savskoj 66) su u pravu samo ako zahtijevaju potpunu smjenu (ovakve) vlasti.