10

utorak

lipanj

2014

NIJE KRIV HDZ, * vam materina!

Hrvatska, prozapadna, papinska država (u Ugarskoj pa Austro-Ugarskoj zajednici) vodila je višestoljetnu borbu (potpomognuta zapadnom, kršćanskom koalicijom) protiv osmanlijskih napredovanja i osvajanja.
Slijedom (povijesnih) događanja (razbijanjem AU carstva) i sputavanjem jačanja njemačkog utjecaja, doživjela je (brže bolje ili zbrda-zdola; kako to uobičajeno biva pri revolucionarnim ili ratnim prevratima) potpadanje pod sovjetsku (rusku) hegemonističku vlast (ostvarivanu marionetskim djelovanjem diktatora Tita).

Dolaskom (prevratom 1946.) komunista na vlast, Hrvatska je u Jugoslaviji doživjela metamorfozu. Krvavu, prognaničku, razarajuću, iseljavajuću, civilizacijsku, ...
Titovi komunisti (protivno njihovim tvrdnjama) nisu proveli socijalističku revoluciju u ratu (iako su pokušavali, protivno međunarodnom ratnom pravu), niti su plebiscitarno na izborima potvrdili svoju vlast. Na prvim demokratskim izborima 1945. titovi komunisti su dobili 13 % glasova.

Začetak modernog industrijskog društva (Hrvatska je započela industrijalizaciju davno prije pojave Tita; prije 2. svjetskog rata u Hrvatskoj je bilo 90% industrije Kraljevine Jugoslavije), koje se trebalo razvijati ugušena je teorijama avangarde radničke klase, bratstva i jedinstva, (socijalističke) solidarnosti ... ali sve kao paravan za pretapanje papinske, prozapadne Hrvatske u prorusku (danas je nazivaju crvenom) Hrvatsku.
A što su Rusi (osim što su nas civilizacijski izokrenuli) (tvrdeći kako je to naš odabir) napravili za nas (kao protučin na naše blokovsko svrstavanje uz slabijeg)?
Zaustavili su početni industrijalizacijski zamah i pretočili ga u ravnomjerno razvijanje republika i pokrajina (čitaj: zaustavili su ikakav hrvatski razvoj).
Spominajti strojeve prve automobilske industrije (u Zagrebu) prebačene na livade u Kragujevcu je karikirano istinito ...

Razvojem industrijskog društva razvijaju se i tercijarne djelatnosti. Hrvatska, svjetski turistički biser, u titovoj Jugoslaviji iskorištavala je tek neznatni dio svog potencijala (kako se ne bi obogatila, razvila). Zaustavljanje hrvatskog razvoja i svođenje na (kmetsko, robovsko) životarenje u getu (socijalističke revolucije) politika je genocida pravoslavno-ruskog (nakaradnog) političkog odnosa politike Sovjetskog saveza, kasnije Federacije Rusije. Sa svrhom osiromašenja Hrvatske i bitnog slabljenja u odnosu na (feudalno-zaostalu) Srbiju.

Kukuriku vlast, ruska marionetska svita, istom politikom i istim žarom ruši svo hrvatsko nastojanje razvijanja i bogaćenja. Razvijena država i bogat narod su svoji gospodari. Ruski interes je širiti svoju dominaciju (ali Rusija kao nerazvijena i zaostala država ne može Hrvatskoj ponuditi do jeftinije plin (ili neka rudna bogatstva) te nešto vojne opreme ...). Zauzvrat traže promjenu hrvatskog bića. Revoluciju hrvatstva (možda prelazak na pravoslavlje i despociju, pravnu nesigurnost i ekonomsku neučinkovitost.)

Takvu zadaću hrvatski narod nije voljan prihvatiti, do nekolicine izdajica i nesposobnih marioneta (Tito, Bakarić, komunisti, partizani, orjunaši, "socijaldemokrati" , ... skriveni iza sociološko-politoloških smicalica (modernog svijeta)).

Otužno je hrvatsko osiromašenje, fizičko i duhovno, za koji se zalaže (umom poremećena, krvlju umrljana) ruska politička svita ...
Svi se pretvaraju kako je za hrvatsko siromaštvo kriv HDZ i pretvorba (socijalističke privrede) ... Obrnuta teza (koju nitko u strahu od partijskih satrapa ne razotkriva).


NIJE KRIV HDZ, * vam materina!