novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

20

čet

10/16

ZNAO SI I ONO ŠTO SAD JOŠ NE ZNAŠ

shadowofsoul.blog.hr... i dok čitam ove pjesme...


slika: digital artist

napisano 09.11.2006. u 18:11h | na portalu iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=133779

http://shadowofsoul.blog.hr/2010/03/1627302598/znao-si-i-ono-sto-sad-jos-ne-znas.html

Od usana do usana, od brzine do smiraja živimo isti dan, očarana stojim ispred tebe, analiziraš moju dušu kroz elemente sna, tvoj dio mog tijela prosipa se između ruku i pada kao prah u prah.

Osvježena izvorom promjena, nakon dugog maestralnog umiranja, ogrnula sam se tamnim plaštem noći i odlutala kroz magnetno polje tvojih očiju prema novim ranama duše, prema novim putevima.

Upitao si "kome si to napisala", odgovorila sam "samo tebi".

Upitao si "koga si to dozivala", odgovorila sam "samo tebe".

Zagrlio si me očima i nisi me više ništa pitao, znao si sve, znao si i ono što sad još ne znaš, ali znat ćeš, osjetit ćeš, dugi su dani ispred nas, nešto će se okrenuti od svoje suprotnosti prema identičnosti i zaustaviti među nama.

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7673-60-4

Sva autorska prava pridržana.
Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

Bijele Stijene (2)

mcind.blog.hr

Već sam pisao o usponima na ove stijene koje svi koji su bili smatraju jednim od najljepših kod nas, ali fotke koje sam stavio pomoću ImageShack se više ne vide i pokušat ću dio ponoviti.
Bijele i Samarske stijene u Velikoj Kapeli su zbog svoje ljepote i teške pristupačnosti proglašene strogim rezervatom prirode, a od 1899. g., kad je lugar jakov Mihelčić iz Begovog Razdolja pokazao put do vrha Bijelih Stijena planinaru i botaničaru D. Hircu često ih posjećuju planinari i HPD već 1927. g. gradi sklonište pod vršnim stijenama.
Najkraći prilazi su sa šumske ceste koja spaja mjesto Jasenak sa goranskim mjestima Begovo Razdolje i Tuk, ali najatraktivnije je "Vihoraškim putem" koji vodi od vrha Samarskih i Ratkovog skloništa do Bijelih.

Ovaj put smo prošli dio "Vihoraškog", do "Ljuske" i nazad, jer smo se morali vratiti do vozila u Rusovom Jarku, ali dva puta sam ga prošao cijelog, jednom po snijegu.
Najviša točka Bijelih (1335 m) je samo 15-20 min. od skloništa gdje smo spavali i šteta se ne popeti. Prvo se mora proći kroz ovaj tijesan prolaz kojeg zovu "Filter 120 kg.).


Penjemo se na vrh obično jednom stranom,


a spuštamo drugom.


Prolazi se kraj ove skupine kamenih tornjeva koje zovemo "Prsti".


Blizu njh ima interesantan prirodni amfiteatar u kojem uvijek ima snijega.


Nakupina snijega koja se otopila iznutra i izgleda kao iglu.


Vidi ovo-vidi ono!


Ovdje se ulazi kroz uzak prolaz ispod "Slonove brade" (drugi put neka je netko drugi drži!)..


Visoki tornjevi uokolo.


Nastavljamo prema "Ljuski" pazeći gdje stajemo (na "Vihoraškom putu" nema puta).


Detalj u"Ljuski" je za mnoge bio problem i postavili su ljestve. Jedne zime (mislim za vrijeme Zimskog alpinističkog tečaja) prošli smo ga uz pomoć cepina i dereza, ljestve se nisu vidjele.


Bolje se vidi kad se poveća:
Kod kuće poslije puta pasao je jaki gulaš od vrganjevki.


Jednom sam došao na vrh i po magli, ali sam se vratio u sklonište bez daljeg istraživanja.


Još jedan runolist.


Današnje

nakrizanju.blog.hr

Tiho postojanje


Za Trnoružicu


Niska


Na listu


Oblivena


Susjedova kuća


Pod opterećenjem


Dlakavo-mokar

Čista

Jesenski čušpajz

penetenziagite.blog.hr

Ovih par slika nema drugog zajedničkog nazivnika od toga da se radi o nekim stvarima koje su mi se dešavale ove jeseni.Dakle, radi se o kuruzi, Trstu i Kamniku.
Kukuruz kao zavalna tema u ranu jesen, dok još možeš biciklom krstariti između polja svaki dan, pa te u neki čas prene lagani povjetarac u listovima i zlatni odsjaj sunca između njih.
Trst, kao mjesto ljepote, opuštenosti i susreta nekoliko epoha, naroda, stoljeća. Nakon što smo odradili Kamnik (niže o tome), treba samo još malo goriva i volje da se spustiš do tog tihog i čarobnog grada u kojem su subotnja popodneva tako šarmantna, ispunjena i pospana. Kavica na Ponte Rossu pod obavezno!
Kamnik, osim što mi je u nekoliko zadnjih godina ujesen postao stanica za opskrbljivanje Naturetinom zimnicom (dobro, ne pretjerujmo, ali par tegli se uvijek kupi) ima kratku i lijepu stazicu iz centra na vrh gdje je Stari grad sa prekrasnim vidikom na više strana, a meni najljepšim na čini mi se sjever, prema Velikoj planini.

Mjesec nadohvat ruke

nepoznatizagreb.blog.hrOkićka ulica. Snimio: Vanja

Bonaca

teutinaljubav.blog.hr


Dok sam listao album fotografija, pogled mi zastao na ove dvije slike bonace, snimljene prije nešto više od dvije godine.

Bonaca

Bonaca

san

sjedokosi.blog.hr

Ponekad bih spavao i sanjao te kao noćas. Kuhinja, posuđe poslije ručka i dodiri. Ometam te u izvedbi. Možda ti dodiri završe u krevetu… San je prekinut, a ti si stvarno daleko da mi povjeruješ.
Ljubav ili san. Što bi ti to trebala povjerovati. Godine brzo prolaze u ovoj dimenziji našega života. Kako da ih usporimo, dovedemo u kolotečinu zbilje.
Spomenici ljubavi često se razbiju, pretvore u prah. Previše riječi ili previše šutnje? Nikada nećemo saznati.

Sv. Luka AD MMXVI

umornooko.blog.hr

Po starim zapisima, Sv. Luka je bija likar, a kažu i da se družija i sa pinelon pa predaja kaže da je naslika jedne od prvih ikona ...
Službeno je zaštitnik liječnika, kirurga, umjetnika, slikara, kipara, pisara, zlatara, mesara, neoženjenih muškaraca (!), izrađivača stakla i čipke, a kod nas u Sućurcu se za njega veže jedan zanimljiv običaj - na planinarskome domu «Putalj» se igra dan i noć na karte jer se računa da je on i zaštitnik kockari i kartaši. Igralo bi se cilu noć na «trentaun» pa bi se ujutro odbauljalo (sigurno nisu trošili kokakolu) do crkvice sv. Luke jer onda nije bilo autobusi ča su vozili do gori ... a i postojeći put je bija samo za vojne terence headbang
Nadasve zanimljiv, lepršav i raširen dijapazon zaštitarstva «našega» Luke. Zašto našega? Pa zato, jer je u Sućurcu, na vrju Kozjaka, još u 14. stoljeću podignuta mala crkvica koju Sućurani pohode 18. listopada. Najčešće!
Jerbo se znalo u zadnje vrime i «primistit» Sv. Luku kako bi kome odgovaralo, na bolji datum puknucu ... ali ne bi sad o tome.
Koliko znan, sad se usidrija na svome datumu i više ga niko neće maknit.
Moran priznat da nisan baš svake godine bija gori. Sramin se i stidin priznat, ali prvi put san bija gori 2005. godine, onako, refužo, ne na zapovidni datum, kad je Vinkica jemala oko godinu i po ... i na sam blagdan 2012. godine ...
Mislija san se cili dan prije oću li poć ili ne ... cili dan san se konzultira sa Vakulon, DHMZ-on, Accu Weatheron i samo mi je još falilo da pitan babu Vangu oće li bit suvo oli mokro gori, na vrju Kozjaka.
I onda, kad je već tribalo donit odluku, odlučija san se, u svitlu zaštitarskih afiniteta rečenoga sveca ... na malo kockanje cerek
Pita san šeficu dan GO i uredno smo krenili gori ... vrime je bilo olovno, oblačno, ali usuvo. Mislili smo proč lišo, ali kad smo bili taman pri vrju, nakon vožnje priko Rupotine i Blaca ... počele su prve kapi headbang

 photo sv-luka_zpsruo7y7rm.jpg

I ča sad? Bilo je kasno za vratit se ... a nismo jemali di nego sakrivat se u auto. Misa, koja je tribala bit na otvorenome, otkazana je ... već san se mislija uputit nazad, neobavljena posla, kad se pronija glas da će misa bit u vojarni par stotinjak metri dalje ...

 photo MISA_zpsqjopeiro.jpg

... pa je i velečasni napomenija da ga ovo podsjeća na priče o prvin kršćanima koji su se skupljali u ilegali, u katakombama cerek ...
Bilo je lipo, nije dugo trajalo ... čak mi nije ni smetalo cilo vrime stat na nogama!
A ono ča je bilo kasnije ... hm!
Dilija se fažol, dovezen vatrogasnin kamionon ...

 photo FAZOL2_zpsrhdp8qbj.jpg
Photo: @pechina

... di je glavni na kacijoli bija naš penzionirani Boris «Oko Sokolovo» Božin ... nije bilo puno gužve jer dosta svita nije ni došlo radi gruboga vrimena. Kiša je i dalje rosila & močila ... i kako nije bilo nigdi suvoga mista za naslonit se, jedini izbor za privremenu «blagovaonicu» je ostala Moja Kobila Suzi (tm) di san ja na miru (hm!) konzumira moju porciju.

 photo FAZOL1_zpselu15qyo.jpg

Nakon ča me je @pechina slika moga san na miru jist brez da mi broji zalogaje puknucu
Osin mene slika je samo još i Jajca, pa ispada da niko drugi nije ni papa fažola osin nas dvojice headbang
Neka mu bude. Ako ne ništa, posla mi je odma slike di san mu pozira, a njemu je inače mira najmanje nedilju dan. Straj me da bi i radi tega moglo grubo sneverat... Fala lipa, šjor Tonči!
Vrfime se i dalje nije jemalo namjeru smirit, tako da je otpalo slikavanje panorame Kaštelanskoga zaljeva iz ove pozicije ... drugi put će bit bolje!
Kad smo se napokon uputili nazad ... jedva smo došli do doma. Skoro da se moglo glisirat po staroj cesti, do kasnoga popodneva ...
Nadan se da će idući pohod na vrh Kozjaka bit po lipšemu vrimenu, ka 2012. godine ili barenko da ne pada kiša.
Zdravi i veseli bili!!! mah mah mah

Volite se!

odazivotu.blog.hr


Krmeljavih očiju u 5.20 osluškujem alarm iz njihove sobe.
Odgađa ga već drugi put.
Ležim u krevetu i pomislim kako je mudar sa svojih četrnaest
jer ja sam u njegovim godinama
slušala jutarnje buđenje sa drndavog sata
koji je imao toliko iritantan zvuk
da bi mi došlo da ga zabijem u zid kad me probudio.
Kasnije sam dobila sofisticiranije verzije digitalca
koji je bio malo manje iritantan
pa radio budilica sa omiljenom radio stanicom
koju sam izabrala za jutarnjeg pijetla.
Mobiteli su moje zadnje čudo tehnike,
ali tek unazad par godina,
sam iritantan zvuk zamijenila blagim, jutarnjim, tihim tonom
jer želim da tako počinje moj dan.
Ne u buci, već ugodnim tonovima

Čudno, ali potrebno je pola života da dođeš do neke spoznaje
i još čudnije kako te pola života nešto iritiralo, a nisi znao što.
Tako jednostavna stvar, samo drugi pogled,
drugi kut gledanja, novo znanje, nova svijest ,po tebe bolja,
a to do tebe dođe tek na pola životnog puta.
Da je to samo zvuk budilice, bilo bi sjajno,
ali toliko je nesvjesnih, iritirajućih stvari koje živimo,
a nemamo ili si ne damo priliku škicnuti iza ugla
da li je tamo nešto bolje ili kvalitetnije za nas,
nešto što će nam pojednostaviti život,
učiniti ga sretnijim, komotnijim,
sa više razloga za veselje.

Često ta spoznaja i proviri, dođe nam u susret,
ali je odvalimo i katapultiramo natrag u duboki sloj podsvijesti
da nam se više ne pojavljuju te gluposti
za koje treba novi trud i novo znanje,
novo učenje i uvjerenje,
nova navika ponavljanja i u konačnici-
naša nova svijest.
Često na ovom svom novom putu,
na skretanju sa poznatih uvjerenja i usvajanju novih,
osjetim tugu, krivnju, grižnju savjesti....
Zašto sam bila takva? Zašto sam radila tako?
A onda si mislim, jedna sam od sretnica
koja sam u životu dobila priliku ispravljati greške.
Najlakše je osjećati krivnju, najlakše se kritizirati,
najlakše sažalijevati, najlakše se ne voljeti.
Pa to nas bar uče generacijama!
Rodimo se s tim i sličnim uvjerenjima.
Jedno od tih je da ako pričaš o sebi,
hvališ se, sebičan si, samodopadan.
Što ima u tome loše?
Da se svi više dopadamo sami sebi,
svjesno bi dozvolili da nam se dopadaju i drugi.
Upravo onakvi kakvi smo prema drugima,
takvi smo prema sebi.
Tko ne zna voljeti sebe,
ne zna voljeti drugoga.

Pitajte me kako sam se osjećala prije par godina
prilikom jednog osvještavanja dobivši naputak da si kažem
VOLIM TE.
Široka paleta emocija je ispunila moje srce,
ali tužno je jer su emocije bile teške.
Za tako divne riječi, moje srce je reagiralo tako čudno,
od srama, straha, osjećaja povrijeđenosti, tuge, sažaljevanja..
Da se razumijemo, iako me uopće ne trebate razumjeti,
dovoljno je što razumijem sama sebe,
osvijestila sam da jedan običan, često pisani,
opjevavani izraz, toliko otrcan i preprodavan,
kompenziran, svakodnevno u prometu,
ja nisam čula u svojim ušima, osjetila svojim srcem.
Meni moji roditelji to nisu govorili, ni njima njihovi ni njima njihovi....
Jedno od uvjerenja se provlači kroz puno generacija,
rađa se, odrasta, živi, stari..
puno generacija bez jedne obične,
svakodnevne fraze VOLIM TE.
Fraze koja puni novine, prodaje knjige,
filmove, piše najljepše hitove,
a ne živi među običnim ljudima,
roditeljima, njihovom djecom, unucima....

Pokušajte, probudite se ujutro, umijte , operite zube,
pogledajte u ogledalo i govorite si VOLIM TE.
Izazovite se ako imate hrabrosti suočiti se sa sobom.
Testirajte svoju ljubav.
Osvijestite emocije, trenutak suočavanja sa sobom.
Da, skrenut ćete pažnju na svoje fizičko.
Osvijestite i te emocije.
Sviđa vam se ono što vidite u ogledalu?
Ako imate dovoljno hrabrosti,
primijetit ćete svoje nedostatke, sve ono što
vam se ne dopada na vama,
ono za što mislite da bi bili zadovoljniji
da je drugačije boje, oblika, dimenzije...
Zavolite i taj kvrgavi nos ,spuštene kapke i krive zube..
zavolite sve svoje jer je to dio vaše osobnosti, to ste vi.
Poželite si svako jutro ,dobro jutro u odrazu,
govorite si da se volite i
svjedočit ćete ljubavi.

Iz ljubavi i prihvaćanja sebe,
rađaju se sve lijepe, pozitivne emocije
koje su ovdje da se dijele i množe.
Ljubav prema sebi je odraz i
pokretač razumijevanja i tolerancije u ljudima
Oko nas u kojima se nesvjesno prepoznajemo.
Ljubav će učiniti da se razumijemo, ne osuđujemo,
Ne tražimo mane.
Ljubav vidi kvalitete, stavlja pozitivno ispred negativnog
i sve ono što stavljamo pod primarno, ono raste,
množi se našim fokusom nad time.
.
„Oprosti, žao mi je što je baš na tvoj rođendan ispalo ovako“,
grli me i ljubi moj tinejđer,
zagrijava srce i topi nerazumijevanje od sinoć.
Zaspali smo u prepirci i neslaganju,
u mom starom naslijeđenom uvjerenju kritiziranja.
Onom istom kojim su nesvjesno šopali mene, ja šopam dalje.
Jer ja sam starija i pametnija, ja sam roditelj, moja je zadnja.
Jutros me draga duša u mladom tijelu podsjeti na to,
pomiluje moju dušu, podijeli pa pomnoži ljubav.
Iako matematički niz, ali bez proračunate kalkulacije.
Ljubav je fizika, prije bih rekla,
prirodna znanost koja se bavi djelovanjem i gibanjem energije.
Napravite pokus.
Odvažite se i svog prestrašenog kunića
zagrijavajte energijom ljubavi svaki dan.
Tim pokusom se strah pretvara u ljubav.
Kad si damo tu toplu energiju, počet ćemo je davati i drugima.
Zagrlim dijete, neću reći svoje jer je ono prije svega, svoj čovjek,
ne osjećam zamjeranje, samo ljubav.
„Ma daj, već sam zaboravila što je bilo sinoć.
Volim te, mišo," govorim i ljubim u mladi obraz , sretna što
kreiramo nova, bolja uvjerenja i jednostavniji, ljepši život.


HEJTERI - OLADITE!!! tj. ŠTULIĆ - PREDVIDLJIVA NOVA META HEJTERA

knjigoljub.blog.hrHEJTERI - OLADITE!!! tj. ŠTULIĆ - PREDVIDLJIVA NOVA META HEJTERA

Naravno da je bilo posve predvidljivo, i da nije trebalo dugo čekati, da HEJTERI, u kontekstu Dylanove Nobelove nagrade, nakon što ispucaju arsenal ćoraka u Boba, KAO SLJEDEĆU METU IZABERU ŠTULIĆA! I da ponovo, kao i u slučaju Dylana, dakako, "promaše ceo fudbal".

Naravno da je nepotrebno uopće obrazlagati zašto su smiješne usporedbe tih dvojice rock-pjesnika. Ali je još i smiješnije Dylanovim Nobelom potaknuto aktualno hejtersko obezvrjeđivanje Štulićeva doprinosa rock-pjesništvu "u Hrvata".

To je naprosto bio ČOVJEK NA PRAVOM MJESTU U PRAVO VRIJEME, i koji je DONIO UPRAVO ONO ŠTO JE TADA NEDOSTAJALO, S OBZIROM NA PODNEBLJE A OSOBITO S OBZIROM NA VRIJEME U KOJEM JE DJELOVAO!
ON JE SVOJIM PJESNIŠTVOM NAPROSTO REKAO SVE ONO ŠTO JE U TOM TRENUTKU TREBALO REĆI , a za što DRUGI NISU IMALI MUDA, ali JOŠ VAŽNIJE, NISU IMALI DAROVITOSTI DA TO KAŽU NA TAKO MOĆAN NAČIN!

I to je sve, ništa tome ne treba dodati, ali ništa nije moguće ni oduzeti...

Naravno da njegov opus nije savršen, naravno da tu ima i jako puno slabih mjesta, ali pokušajmo samo zamisliti na što bi ličilo ne samo hrvatsko nego uopće rock-pjesništvo cijelog "regiona" da nije bilo Štulića, s obzirom na snagu i razinu njegova utjecaja na sljedeće generacije rockera.
NE SAMO DA NE BI BILO MNOGIH DOBRIH PJESAMA brojnih sada već bivših ali i onih još postojećih bandova i pojedinaca, nego NE BI UOPĆE BILO NI TIH BANDOVA, NITI BI SE TI POJEDINCI UOPĆE BAVILI MUZIKOM I ROCK-PJESNIŠTVOM, da nisu bili potaknuti Štulićevim opusom.

I, na koncu, ali bez namjere za povlačenjem ikakvih usporedbi između njih dvojice, ostaje mi još da zaključim da je ŠTULIĆEV ODLAZAK ZAPRAVO PRAVA DYLANOVSKA GESTA (ako se sjetimo Dylanovog odbijanja, s gnušanjem, da bude tzv."prorokom generacije" , "glasom epohe" isl.).

ZATO, HEJTERI, OLADITE!!!

A ako već morate hejtati, eto vam pun Sabor kandidata za to...

PREDSTAVLJANJE knjige Julijane Adamović "Glineni anđeli"

knjigoljub.blog.hr21. listopada 2016. u 19:30

Knjižnica "Bogdan Ogrizović"
Preradovićeva 5, Zagreb

PREDSTAVLJANJE knjige Julijane Adamović "Glineni anđeli"

Naklada Jurčić Vas ima zadovoljstvo pozvati na predstavljanje najnovije knjige pripovjedaka naše nagrađivane književnice Julijane Adamović "Glineni anđeli".

O knjizi će govoriti, a ponešto iz nje i pročitati, Ana Kranjčić, Jasna Kovačević i, naravno, sama autorica Julijana Adamović.

Osim ugodnog druženja, moći ćete kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

Dobro došli!
ČVARKOVE POGAČICE

gurmanka.blog.hr

Pozdrav svima!
Danas imam za vas još jedan stari provjereni recept koji vas sigurno neće razočarati. Ove pogačice su omiljena poslastica moje obitelji, a mene svojim mirisom i okusom vraćaju u prošlost i stara dobra vremena. Iziskuju malo više truda i vremena, ali kada ih kušate, shvatit ćete zašto se vrijedilo potruditi.Naše bake su ih radile vrlo često jer su nekada čvarci bili osnovna težačka namirnica dok su danas vrlo skupa delikatesa!
Okus im je nenadmašan, pa se nadam da će ove vruće sočne i hrskave pogačice osvojiti i vas :)
Za tijesto nam je potrebno:
1 kg glatkog Farina brašna
2 jaja
250 ml vrhnja
1 svježa germa + žlica šećera
500 g mljevenih čvaraka
400 ml mlijeka
2 i 1/2 žličice soli
- zamijesite tijesto i ostavite ga da se digne
- smjesu čvaraka podijelite na 4 dijela
- tijesto razvaljajte na 2 cm debljine i premažite s 1/4 čvaraka
- preklopite ga prema sredini: prvo lijeva strana pa desna onda gornja pa donja strana
- ostavite da odstoji 30 minuta pa ponovite cijeli postupak ( ukupno trebate mazati 4 puta) i svaki put preklapajte tijesto istim redoslijedom
- na kraju razvaljajte tijesto na 3 cm debljine, režite ga kalupom (čašom) i pogačice poslažite u tepsiju
- premažite ih žumanjkom i ostavite da se dižu 30 minuta
- pecite ih na 200*C oko 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju
- tko može neka ih ostavi da se malo ohlade, a tko je "slab" kao ja, neka slobodno poklekne :)
P.S. Ovaj recept sam ponovila za sve one koji su ga prvi put propustili jer zaslužuje vašu punu pažnju!
Servus i u slast :)
Sreća (II)

zadihana.blog.hr
- Spremna sam na sve što slijedi, ionako mi se više ne da - završila je monolog ravnodušnim uzdahom.
- Što ti se ne da?
- Pa sve ovo, ovaj trud, ovi uporni pokušaji dohvaćanja smisla, život zapravo. Znam da se ne smijem tako osjećati i da trebam biti hrabrija i veća od same sebe, ali dosta mi je toga da sam konstantno kao najjača na svijetu, da svi vjeruju kako imam odgovore na sva pitanja, pun mi je klinac glume da je sve dobro, a kad mi ponekad u šali kažu da sam plačipička, želim nestati do nevidljivosti. Ili ih zadaviti ovim jadnim rukama. Ne mogu više... Sanja mi je ponavljala "odi negdje na livadu i vrišti, izbaci to iz sebe", a ja ne mogu čak ni to, kužiš? Jer, eto, ja ne plačem, pogotovo ne pred drugima, ne psujem i ne proklinjem stvarnost, ne ja. I znaš što? I toga mi je dosta, te tobožnje nadljudske snage i njezinog popratnog optimizma koji ne koristi ničemu. Sve je jebena laž, kako ne vidiš?
- Gle...
- Znam što ćeš reći, nemoj. Dovoljno si i sama konstantno govorim što smijem, što ne, što trebam ili mogu, što je korisno, zdravo, dosta mi je tog lažnog perfekcionizma i skrivanja kukavičluka. Na kraju dana ostaje ti tek umor od glumljenja same sebe sebi, razumiješ? Samo želim da ovo prestane.
- Za nekoliko dana znat ćeš detaljnije, nemoj ništa zaključivati prije vremena, molim te.
- Ne bojim se, znam što me čeka i ne podnosim samosažaljenje. I nije to strah, samo sam umorna od svega - lagala je.Soba je bila poznato tiha i pravocrtna, kavez i oaza koja ju je podsjećala na davno izgubljenu sigurnost. Zamišljala je kako se iznova nalazi izvan svih događaja i odluka, izvan moranja i bijelih črčkarija liječnika, daleko od obavljenih pregleda i malignih stanica. Mogla je ponovno biti bilo tko, zar ne? "Ovdje, u svoja četiri poznata zida mogla sam biti bilo tko", ponovila je tišini, "mogla sam živjeti drugačije, održavati iluziju stabilnom, miroljubivom. Mogla sam ponovno biti kod kuće ili bilo gdje zapravo i otkriti smisao u nečemu, prepoznati nekoga, voljeti (se). Međutim, vođa plemena tek odabire najkorisnije rečenice kako nitko ne bi saznao što se događa(lo) između misli i dodira (Bogu hvala)."

Ustala se, pogledala u ogledalo, zatim uobičajeno prikrila stvarnu nijansu lica ružičastim rumenilom.

- Imaš tužne, nekako vodene oči - govorili su.
- Imam - znala je.

Osmijeh, udah, izdah, ponovi.

Uzela je mobitel, odgovorila na poruku. "Ne zaboravi ubaciti nekoliko sretan u komentar", podsjećala se prelazeći poznatim automatizmom preko tipki zaslona. "Heroina ulice."

Uzela je jaknu i ključeve, pokaz, torbu, cigarete. Još je jednom pogledala nepoznatu ženu u ogledalu, zatim joj se nasmijala. Zvuk zatvaranja vrata, potom kratka vibracija u džepu, odgovor.

Ne, ona nikada ne zaboravlja.


_______________________


Neću ! Hoću !

moj-pinklec.blog.hr

Picture 043
( by Puzzaa / Flickr )


Neću ovo čisto, kišom okupano, jutro
kvariti nekim lošim vijestima
koje će i onako prolaziti uz mene
i nastojati me okrznuti.
Neću !
Neka ovo , tek rođeno, jutro
ostane čisto kao čistoća u oku djeteta
i neka dan bude lijep.
To, hoću !

Statistika

Zadnja 24h

9 kreiranih blogova

293 postova

546 komentara

279 logiranih korisnika

Trenutno

8 blogera piše komentar

25 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

impressum

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se