utorak, 23.10.2018.

slamanje

......u fazi sam, da me više ništa posebno ne iznenadjuje pa i ne očekujem ikakva uzbudjenja zbog bilo čega..nisam mislila reći da odustajem, ali neke situacije su dovoljno iritantne pokazujć' mnogo toga jeftinoga koje se, upravo zbog jeftinoće odmah i izgubi.
.......kao da sam bačena u kolopet u koji ne spadam ulazeći u uloge dnevno koje nisu moje i sasvim su krive ..i ja sam kriva dakako jer se ne odupirem infantilizmu oko sebe pa stalno činim neke stvari koje me iznutra lome u svijetu koji čuva svoju nezanimljivost kao svetinju šikare zvane život kojega je, upravo ta šikara prerasla..

......šteta, ako sam i ja dio te površnosti koja je ušla u ljude
sve nas troši , svemu se prepuštamo, ni od čega se ne možemo poštediti.....od svega toga neće biti u konačnici ništa do li poneka nova, urezana bora i vječno pitanje koje sebi postavljamo...........dokle ?- 16:22 - Komentari (14) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.10.2018.

ništa novo.......

Jesenje, jesenskije........
nemam nikakvog pisajućeg posta........dodju tako neki dani kad se osjetiš prazan u sebi pa te gotovo sram tu prazninu podastrijeti onima, koji je nemaju.

malo se teže oduprijeti onome iznutra, jer ništa izvana nije toliko snažno, da bi me pokrenulo......

a jesen jest i sunčana bura i sve čisto do mora i neba, ali.......nema radosti ni u čemu

- 09:30 - Komentari (32) - Isprintaj - #

subota, 20.10.2018.

jabučno izdanje


lijepo je znati.......

Jabuka na dan tjera doktora iz kuće van» («An apple a day, keep a doctor away»!). Jabuka je dokazano zdrava namirnica, pa pojedemo li dvije jabuke dnevno, učinili smo mnogo za očuvanje svojeg zdravlja.
Tradiciju održavanja Dana jabuka 21. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati. U Hrvatskoj se Dan jabuka obilježava 20.listopada.


a onda se netko našali ovako, duhovito
.......pa ti biraj, ako hoćeš
- 08:29 - Komentari (19) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.10.2018.

premostivo

Stvarna i fiktivna sjećanja izgledaju identično. Ono što mi možemo napraviti jest ocijeniti materijal na temelju vjerojatnosti, stalnosti i dosljednosti. Je li događaj realan?
Jesmo li zaista povrijedili nekog?
Je li se stvarno u pozadini čula kiša ? Jesmo li se ipak poljubili?
Na kraju se sve svodi na proizvoljnu odluku koju donosi – naša podsvijest. Baš kao da se u našemu mozgu pušta igrani film – ponekad dokumentarac, a ponekad bajka....


Podnosimo sva ta svoja svojstva kao normalni dio, svojinu duše usvojenu i negdje pod kožom stisnutu odmjeravajući vlastitu snagu jer, tudja se najčešće izgubi, biva zaboravljena jer je najvjerojatnije nikad nije ni bilo dovoljno da zaustavi vrijeme za dvoje.
A vrijeme je moćno : i mir i nemir drže ga postojanim, ponekad ne i sklonim dušama, koje katkada provjeravajuć' sebe, gledaju zapravo dokumentarac jer bajke su ionako za one, koji u njih vjeruju

- 19:26 - Komentari (20) - Isprintaj - #

s posvetom
za društvo u uglu

ovo je.....ono pravo
- 08:35 - Komentari (10) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.