My spiritual exercises

srijeda, 31.05.2023.

INKARNACIJA ČLANOVA ABBE

Već sam bio odranije našao inkarnaciju Benny Anderssona, glavnog kompozitora grupe ABBA. Da li je to stvarno bio Antonin Dvorak? (Moguće je da se neki pitaju zbog toga što kad sam tražio inkarnacije u nekim malo dužim popisima, uvijek bi se našla poneka greška.) Da, on je stvarno inkarnacija poznatog češkog klasičnog kompozitora iz 19. stoljeća. Pa kad je tako, da li je onda Dvorakova supruge inkarnacija Fride, pjevačice švedskog sastava?
Odgovor je – nažalost ne, ali – ali... jest inkarnacija Bennyjeve druge supruge, koja se zove Mona Norklit. Supruga Antonina Dvoraka zvala se Anna Čermakova. Prema tome, Mona je inkarnacija Anne. (Na Google image-u moguće je provjeriti njihovu očitu sličnost.)
Sada se postavlja pitanje, da li su se Benny i Bjorn (Ulvaeus) poznavali u tom životu. Odgovor je potvrdan, bili su prijatelji, pošto je Bjorn inkarnacija Dvorakovog prijatelja Ferdinanda Lechnera, violinista i predavača na češkom konzervatoriju. Na netu nema inače informacija o njegovoj supruzi, moguće i da nije bio oženjen, no ipak – sve upućuje da je bio u nekakvim ljubavnim odnosima sa svojom studenticom, koja je također bila Čehinja i zvala se Ema Destinova. Po mom mišljenju, upravo je ona inkarnacija druge Bjornove supruge, čije je ime Lena Kallersjo. Njihova se crte lica dosta dobro poklapaju, u biti jedina je razlika u boji kose.

31.05.2023. u 10:20 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 25.05.2023.

DANAŠNJA INKARNACIJA KLASIČNOG KOMPOZITORA ENGLEBERTA HUMPERDINCKA I PRIJAŠNJA INKARNACIJA PJEVAČA S ISTIM IMENOM I PREZIMENOM


Prije jedno godinu dana britanska štampa bila je objavila da su plemićku titulu (MBE) dobila dvojica pop I rock izvođača starije generacije, Engelbert Humperdinck i Rick Wakeman. Njih dvojica izvodili su posve različitu vrstu glazbe. Dok je Humperdinck bio više easy-listening, šlagerski orijentiran, dotle je Wakeman bio predstavnik tzv. Simfo-rocka, najprije sa grupom Yes, a potom kao solo izvođač.
Sjećam se Engelberta Humperdincka po pjesmi “The Last Waltz”, koju sam na radiju slušao još kao dijete. Kao tinejdžer, kupovao sam (kao 15-godišnjak) ploče Ricka Wakemana “No Earthly Connection” i “The Six Wives of Henry VIII”. Na prvoj ploči sam naišao po prvi put na riječ reinkarnacija, I nisam znao što točno znači, te mi je onda objasnio jedan drug iz razreda, Ugo, koji se bavio jogom, te znao neke stvari iz istočnjačke filozofije.
Druga ploča koju sam kupio zanimljiva je iz tog razloga, jer sam prije nekoliko godina, shvatio da je kralj iz naslova bio ustvari mojo tac u 16. stoljeću. Iz čega proizlazi logična pretpostavka da je Rick bio muzičar na dvoru kralja Henrika VIII. Kako je Wakeman dobio inspiraciju, vidi se iz ovih riječi: "Suddenly I found it in writing music about these six ladies ... I would concentrate on one of the wives and then music just came into my head and I would write it down. Sometimes I was flying, other times I was on stage, or just in front of the piano at home ... The six wives theme gave me the thread, the link, I needed to give me a reason for putting these pieces of music together.”
Doista, zanimljivo. E, sada konačno dolazimo na onu konekciju iz naslova ovog posta. Najprije sam bio pretpostavio, naime, da je pjevač iz 20. stoljeća Engelbert Humperdinck bio taj kompozitor iz 19. stoljeća, od kojeg je posudio pseudonim (inače rođeno ime mu je Arnold Dorsey). No, uspoređujući slike shvatio sam da nije. Ukoliko guglamo samo “Engelbert Humperdinck”, pojavit će se tekstovi o pjevaču, a ne kompozitoru. I upravo na taj način sam došao do članaka iz britanske štampe, koji konačno povezuju Humperdincka i Wakemana.
Pretpostavljam da već pogađate, da je inkarnacija Ricka Wakemana iz 19. stoljeća upravo njemački kompozitor Engelbert Humperdinck. To potvrđuje ne samo njegova sličnost sa kompozitorom, već I Wakemanove supruge Rachel Kaufman sa suprugom njemačkog kompozitora, Hedwig.
A tko je onda inkarnacija pjevača Engelberta Humperdincka? Ovo je također zanimljivo, jer se radi o američkom kompozitoru Reginaldu de Kovenu, kojeg sam ranije smatrao – prijašnjom inkarnacijom Ricka Wakemana. Uistinu interesantno, kako su se njihovi životni putevi, kao nekim sinkronicitetom, opet spojili u 21. stoljeću (tj. kada su zajedno proglašeni plemićima).
A što se tiče supruge pjevača Humperdincka, Patricije Healey, ona je inkarnacija Anne de Koven, supruge američkog kompozitora. Otiđite na Google image, zanimljivo je otvoriti više prozora, te usporediti njihove slike, koje ne ostavljaju mjesta sumnji.

25.05.2023. u 21:27 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 24.05.2023.

ŠTO SU BILI ROGER WATERS I SYD BARRETT PRIJE PINK FLOYDA i BRAĆE GERSHWIN?


O prethodnim inkarnacijama Rogera Watersa i Syda Barretta pisao sam još prije nekoliko godina, i tada sam pretpostavio da su njih dvojica inkarnacija dvojice braće, Georgea i Ire Gershwina.
Međutim, nedavno (opet) promatrajući slike klasičnih kompozitora iz 19. stoljeća, uočio sam sličnost navedenog dvojca iz rane postave Pink Floyd (jer Barrett je napustio grupu već 1968) sa dvojicom slavnih kompozitora i pijanističkih virtuoza.
Dakle, po meni Roger Waters bio je u 19. stoljeću Frederic Chopin, čuveni kompozitor klasične glazbe za klavir. Syd Barrett je pak inkarnacija isto toliko poznatog imena klasične glazbe, drugim riječima, bio je – Robert Schumann, njemački skladatelj iz doba romantizma. [Sjećam se da kada sam bio u glazbenoj školi kao dijete, jedna od rijetkih skladbi koje sam morao svirati, a da mi se sviđala, bila baš od Schumanna („Divlji jahač“)].
Ukoliko usporedimo slike Rogera Watersa i Rogera „Syda“ Barretta sa slikama njihovih slavnih prethodnih inkarnacija, svakako možemo uočiti sličnosti u fizionomiji. Međutim, ne radi se samo o tome, već se također podudaraju crte njihovih tadašnjih partnerica, sa onima iz ove njihove posljednje inkarnacije, na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće.
Clara Schumann bila je poznata supruga slavnog njemačkog kompozitora. Da li ona sliči na partnericu Syd Barretta iz ove inkarnacije. Da, i to prilično. Usporedba slika Clare Schumann i Jenny Spires daje gotovo posvemašnju podudarnost. I u numerologiji vidimo neke podudarnosti, jer 4 iz prezumena Spires koincidira s 13/9, datumom rođenja supruge Roberta Schumana.
Slične rezultate daju također usporedbe Watersove posljednje supruge (Kamilah Chavis) sa Mariom Wodzinskom, zaručnicom Chopina, a također i sa dugogodišnjom intimnom prijateljicom George Gershwina, sa Kay Swift. Njihova imena i prezimena naime, daju broj „9“.

24.05.2023. u 19:54 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 23.05.2023.

ALLMAN BROTHERS BAND I NJIHOVE NEOBIČNE INKARNACIJE, PROŠLE I SADAŠNJE


Allman Brothers Band pamtim iz rane mladosti, kada mi je prijatelj Veselin (zanimljivo, našao sam njegovu prethodnu šahovsku inkarnaciju), danas najbolji hrvatski omladinski šahovski trener, posudio njihovu LP ploču, sa koje sam najbolje zapamtio instrumental „Jessica“
Allman Brothers Band imali su prilično tešku sudbinu, zahvaljujući motociklističkim nesrećama članova banda, Duane-a Allmana i Berry Oakley-a 1971. i 1972. godine. Ove dvije nesreće, dakle, dogodile su se ne samo u kratkom vremenskom razdoblju, već i prostorno blizu, svega tri bloka daleko. Njima u počast Duane je dobio svoj bulevar, a Berry – most koji se zove po njemu.
Obadvojica se se reinkarnirala iste godine, odnosno 1989., Duane Allman u Engleskoj kao Sam Ryder, dok se Berry Oakley inkarnirao u Hrvatskoj - kao Nikola Vranić, postavši poznatiji pod nickom JR August. Oni su i u daljoj prošlosti bili povezani. Duane Allman bio je klasični kompozitor Charles Valentin Alkan, a Oakley je bio njegov prijatelj, također kompozitor, Santiago Masarnau.
Što je sa njihovim partnericama? Supruga Duane-a Allmana još je živa, međutim, uočivši neospornu sličnost Donne Roosman sa Lois Gaskin-Barber, te numerološku podudarnost, zaključio sam da se prva zapravo već inkarnirala, u crossover inkarnaciji, kao potonja. Promotrivši sliku djevojke JR Augusta, nije teško zaključiti da je ona inkarnacija Linde Diane Oakley, dakle, isto kao Duane-ova supruga, već se re-inkarnirala.

Mlađi brat Gregg umro je tek nedavno, 2017. godine, i on je zapravo imao najslavniju inkarnaciju u prošlim životima, zato jer je u 19. stoljeću bio – mađarski kompozitor i pijanist Franz Liszt. Kao Gregg Allman imao je doista buran ljubavni život, pa je tako imao ni manje ni više no – sedam žena. Ipak, jedna od njih odskače od drugih, a to je Cher. Čini se, dapače duboko vjerujem da je ona inkarnacija nesuđene supruge Franza Liszta, princeze Carolyne zu Sayn-Wittgenstein. Naime „Cher“ ima istu numerološku vrijednost kao princezino puno ime i prezime (6).

23.05.2023. u 18:36 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 22.05.2023.

TKO JE U PROŠLOJ INKARNACIJI BILA GABRIELLE „NENA“ KERNER?


Njemačka pjevačica poznata po nicku „Nena“ bila je popularna u 80tim godinama, kada je imala veliki internacionalni hit sa „99 Luftballons“. I bila je naravno, jedna od najzgodnijih pjevačica. Mnogi se pitaju, koja je bila njena prethodna inkarnacija?
Po meni, nema sumnje da je ona (crossover) inkarnacija engleske glumice i pjevačice Jessie Matthews. Ova zvijezda musicala 20tih i 30tih godina prošlog stoljeća rodila se u Londonu 1907. godine. Nastupala je na West Endu 1923. godine, dakle već sa 16 godina bila je postala zvijezda, iste je godine debitirala i na filmu. Tokom 1926. i 1927. je nastupala i na Broadwayu, sa predstavom „The Charlot Show“, u kojoj je imala glavnu ulogu. (Muziku je skladao Noel Coward, Bogeyev prijatelj).U filmu „Evergreen“, odnosno adaptaciji istoimene teatarske predstave, pjeva pjesmu „Over my Shoulder“ (može se pogledati na YouTube-u).
Što se tiče inkarnacija partnera Jessie Matthews, smatram da je sadašnja inkarnacija Briana Lewisa – Rolf Brendel (prvi Nenin Suprug), a sadašnja inkarnacija Sonnie Hale-a – Benedict Freitag, drugi suprug Nene Kerner. Njihove se numerologije podudaraju, kao naravno i Jessice Matthews i Nene. Moguće da je imala svoju paralelnu inkarnaciju u Puli, pošto je jedna moja sugrađanka (i moja simpatija iz 80tih) veoma sličila na nju.

22.05.2023. u 11:18 • 0 KomentaraPrint#

subota, 20.05.2023.

JE LI PREDSTAVNICA POLJSKE NA EVROVIZIJI INKARNACIJA JOAN CRAWFORD?


Mnogi se pitaju da li su sve do sada pronađene inkarnacije na ovom blogu autentične i istinite, prave? Ja bih rekao da ne, ali... smatram kako u svakom slučaju 90 posto njih jest, po mojoj skromnoj procjeni. Dakle, može se desiti da jednu od 10 promašim, ali opet, i statistički gledajući, to je značajni procent. I štoviše smatram da su inkarnacije koje sam ja pronašao podložne mijenjanju, ukoliko netko pronađe neku bolju, pa čak i za moje vlastite inkarnacije, odnosno iz mojih bivših života.
No, da se vratimo na temu iz naslova. Neki se sjećaju da sam (pogrešno) bio smatrao da je Anne Hathaway inkarnacija Joan Crawford. Hathaway je zapravo inkarnacija Linde Darnell (za koju sam pogrešno smatrao da je prijašnja inkarnacija Franke Batelić). Pa, tko je onda sadašnja inkarnacija Joan Crawford? Po meni, ovaj puta s većom dozom sigurnosti, mogu ustvrditi da je njena inkarnacija mlada pjevačica Blanka, predstavnica Poljske na nedavnoj pjesmi Evrovizije. Zanimljivo je kako u pogledu numerologije, ima posve jednak zbroj samog imena, samog prezimena, te, naravno imena i prezimena zajedno. Dakle, identična numerologija. Isto je tako zanimljivo da i ja sam imam istu numerologiju, dakle, 5 + 6 = 11!

20.05.2023. u 10:27 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 18.05.2023.

I POOH – SUPERGRUPA BEETHOVENA, VIVALDIJA, VERDIJA ETC.


Za grupu Pooh čuo sam prvi puta još 60tih, kada je u Italiji imala hit „Piccola Katy“, međutim moram priznati da nisam imao nekog velikog uvida u njihov repertoar. Zato me je osupnuo njihov posljednji zajednički koncert, koji sam gledao na TV, prije 2-3 godine. Naime, tada sam primijetio kako su zapravo svi članovi banda multiinstrumentalisti, tako, da za vrijeme koncerta s lakoćom izmijenjuju međusobno instrumente, muziciranje je očito vrhunsko. No, ono što me je još više zapanjilo, bila je činjenica da sam otkrio konačno inkarnaciju Ludwiga van Beethovena. Njegovo je ime Riccardo Fogli, i oni koji prate talijansku glazbenu scenu sjećaju ga se po solo hitu „Storie di tutti giorni“ iz 1982. godine.
Dakle, nakon što sam prepoznao Beethovena u pjevaču popularne grupe, koja predstavlja na neki način pandan Beatlesima (po inkarnacijama klasičnih kompozitora još i više od toga) nedugo potom sam uočio i sličnost bas gitariste Red Canziana sa Antonijem Vivaldijem. I onda – zaprepaštenju nema kraja – druga postava talijanske pop-rock grupe I Pooh sastavljena je zapravo sve od čuvenih klasičnih kompozitora, većinom talijanskih, dakle, s izuzetkom – Ludwiga van Beethovena. Dovoljno je reći njihova imena, koja svi znaju, ne samo fanovi „klasike“

Što se tiče Beethovena... Mada su Chuck Berry, potom The Beatles i grupa ELO pjevali „Roll Over Beethoven“, čuveni njemački kompozitor imao je uspjeha i na britanskim i na američkim top listama sa „A song of Joy“ u ljeto 1970. i „A Fifth of Beethoven“ (čak 1. mjesto na US top listi Billboarda u ljeto 1976.)

Riccardo Fogli – L U D W I G V A N B E E T H O V E N voce, chitarra, basso (1966-1973, 2015-2016, 2023-presente)

Red Canzian – A N T O N I O V I V A L D I - voce, basso, chitarra, flauto dolce, violoncello, contrabbasso (1973-2016, 2023-presente)
Roby Facchinetti – G I U S E P P E V E R D I - voce, tastiera, sintetizzatore, fisarmonica (1966-2016, 2023-presente)
Dodi Battaglia – V I N C E N Z O B E L L I N I - voce, chitarra, tastiera, fisarmonica (1968-2016, 2023-presente)
Stefano D'Orazio – N I C C O L O P A G A N I N I - voce, batteria, percussioni, flauto traverso (1971-2009, 2015-2016)
Valerio Negrini – A L E S S A N D R O S C A R L A T T I - voce, batteria (1966-1971)


18.05.2023. u 17:07 • 0 KomentaraPrint#

INKARNACIJE DVOJICE POZNATIH KLASIČNIH KOMPOZITORA U SLOVENIJI

U ranoj tinejdžerskom dobi dakle došao sam pod utjecaj Beatlesa, ali i drugih, stranih i domaćih, tada aktualnih izvođača. Godine 1976. postala je poznata slovenska grupa „Buldožer“, te su od domaće rock kritike dobivali dobre evaluacije. Negdje u proljeće te godine grupa je gostovala u Puli, u poznatom klubu „Uljanik“. I ja sam došao na koncert, da vidim to novo „čudo“. Sjećam se kako klub nije bio pretrpan, tako da sam bio blizu bine. Kada su išli na pozornicu, članovi grupe su prolazili pored mene, i jedan od njih mi je stao na nogu, te se ispričao (mislim da je to bio orguljaš – drugi dan sam se u školi hvalio kako mi se ispričavao član te poznate grupe). Pored mene je stajao Buco, s jednim ili dvojicom prijatelja, i koliko se sjećam, ogovarao Buldožere, „da se drogiraju“.
Šest godina kasnije bio sam na koncertu tada već bivšeg pjevača „Buldožera“, u MZ Veruda. Sjećam se da je bilo poprilično ljudi, s obzirom da Brecelj nije imao strašno popularne stvari, poput njegove prijašnje grupe. I s obzirom na uzimanje opojnih sredstava, djelovao mi je doista da je „na nečemu“. Nakon što je odsvirao i otpjevao svoje, Brecelj je izveo mali performans, te „prešao publiku“, u doslovnom smislu idući preko auditorija, te prešavši i zadnji red rekao da sada može tko želi, popeti se na pozornicu i nešto odsvirati i otpjevati. (Jedan mladić se doista popeo na binu, uzeo gitaru i počeo pjevati, neke svoje pjesme.)
Što je to bio pjevač originalnih „Buldožera“ Marko Brecelj u prošlom životu. Po meni, jedna njegova inkarnacija je sigurna, a to je – klasični kompozitor Johannes Brahms, iz 19. stoljeća. Nekako u podsvijesti mi je bilo, da sam pročitao ime Brahmsa na „knjižicu“ uz prvi LP grupe Buldožer. I onda sam vidio njegovu sliku u Općoj enciklopediji. I kada sam usporedio slike sa Google image-a, nije bilo mjesta sumnji. To je doista to.
Također jedan drugi njemački kompozitor, a to je Joseph Haydn, privukao mi je pozornost, jer me je podsjetio na slovenskog kantautora Zorana Predina. (Na njegovom koncertu bio sam 1986., u pulskoj Piramidi)I opet je uspoređivanje slika sa Google image-a dovelo do nedvosmislenog zaključka – on je taj.
Da na kraju pripomenem, da i numerologija govori u prilog inkarnacija ovih dvaju pjevača, odnosno kantautora.

18.05.2023. u 14:45 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 17.05.2023.

BEATLESI REINKARNIRANI U BIVŠOJ JUGI?


Prvi puta čuo sam Beatlese 60tih, negdje u vrijeme kada je bila popularna njihova pjesma Ob-la-di Ob-la-da. Međutim, kasnije, kada se band raspao, njihove pjesme više nisu bile toliko zastupljene, sve negdje do polovine 70tih, kada sam zaista kao tinejdžer slušao njihove pjesme sa drugom iz djetinjstva Žarkom (danas profesorom gitare u Ljubljani) na njegovom magnetofonu. I od tada sam postao fan grupe.
Kasnije, kada sam (sredinom 90tih) počeo komponirati, htio sam napisati nešto u stilu Beatlesa, no to mi je pošlo za rukom tek 20ak godina kasnije, kada sam komponirao, odnosno muzički adaptirao stihove pjesnika J. Clare-a („I am“). Vjerujem da bi fanovi Beatlesa veoma voljeli tu stvar, kada bi je netko snimio.
Prije jedno tri godine, kada sam gledao na TV show „The Voice“,primijetio sam veliku fizičku sličnost pjevača Vinka Ćemeraša sa Johnom Lennonom, i bio sam siguran da ovaj je ovaj pjevač rodom iz Čapljine njegova inkarnacija. Mislim da nema dvojbe niti da je njegova djevojka Karla, inkarnacija Johnove prve supruge, Cynthije.
Nedavno sam na svoje iznenađenje – shvatio da se na ovim prostorima inkarnirao još jedan Beatle, nitko drugi do George Harrison. U svojoj novoj (crossover) reinkarnaciji to je klasični gitarist rodom iz Prizrena, a koji živi u Hrvatskoj, Petrit Ceku. Na slikama klasičnih gitarista nisam ga mogao pronaći, odnosno nema nijednog koji je njemu toliko nalik, koliko gitarist Beatlesa. Dvije Harrisonove partnerice Patty Boyd i Olivia, još su uvijek žive, i čini se, da se još nisu inkarnirale (možda i jesu).
Još se jedan član Beatlesa reinkarnirao (još 1960), a to je član originalne postave Stuart Sutcliffe, bas gitarist koji se inkarnirao kao John Taylor, član grupe Duran Duran.
Da li će se i preostala dva člana Beatlesa onda reinkarnirati na ovim prostorima?

17.05.2023. u 18:47 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 15.05.2023.

ZANIMLJIVI OSJEĆAJ „DEJA VU“ - UČESNICI EVROVIZIJE TURALTURAN X


Kada sam neki dan gledao prijenos pjesme Evrovizije iz Liverpoola, jasno, obraćao sam pozornost na eventualne inkarnacije izvođača. Moram priznati da ovako, na prvi pogled uglavnom nisam mogao uočiti neke face, koje bi mi djelovale „deja vu“, da tako slikovito kažem. No, onda su nastupili predstavnici Azerbejdjana, sa pjesmom „Tell Me More“. Već na prvo slušanje i na prvi pogled moglo bi se reći – to je to – oni su (crossover) inkarnacija popularnog dueta iz 50tih i ranih 60tih – Everly Brothersa.
I to točno možemo reći koji je brat inkarnacija kojeg brata. Dakle, Tural Bagmanov (to je onaj s užom bradom) je inkarnacija Dona Everly-ja, nedavno preminulog, dok je drugi brat inkarnacija Phil Everly-ja, preminulog 2014. godine. I numerologija se podudara, pošto se u imenu Tural Bagmanov pojavljuju brojevi 7 i 11, baš kao kod Don Everly-ja. Kod Turana Bagmanova se podudara zbroj imena i prezimena (9+11=20) sa datumom rođenja Phil Everlyja (19+1=20)

15.05.2023. u 18:00 • 0 KomentaraPrint#

INKARNACIJE MIE KOVAČIĆ I CANDELARIE MOLFESE U 20. STOLJEĆU


Inkarnaijska anomalija poznata pod nazivom „paralelni životi“ dosta je rijetka pojava, i do sada sam pronašao svega tri inkarnacije takvog tipa – pored H. Bogarta, također još i inkarnacija glumica A. Sothern, te B. Sweet. Bio sam još i „pronašao“ inkarnaciju glumice Margaret Wycherly, no, kako se kasnije ispostavilo, iz nje se nisu inkarnirale Mia Kovačić i Candelaria Molfese, već samo prvospomenuta. Dakle, drugim riječima, ne radi se o inkarnaciji tipa „paralelni životi“. (Budući da su njih dvije veoma slične, može se stoga pretpostaviti da su bile sestre u nekom ranijem životu.)
Ne radi se iz tog razloga, što je prethodna inkarnacija argentinske glumice bila Linda Lee Thomas, supruge poznatoga američkog kompozitora Cole Portera. Oni su se sreli i u ovome životu (i to na snimanju TV serije Violetta), kao Candelaria Molfese i Ruggero Pasquarelli, te opet postali ljubavni par.
Mia Kovačić se dakle, inkarnirala kao Margaret Wycherly, te se udala za Bayarda Veillera (sada Hrvoje Šalković), i oni su imali sina Anthony-ja (sada Mario Petreković). Njihov se sin inkarnirao kao Jim Morrison, u inkarnaciji tipa „Crossover lives“. Važno je također istaknuti da je Šalković prije 4 stoljeća bio Ben Jonson (1572-1637), drugi najvažniji dramaturg svojeg doba nakon Shakespeare-a, kao što veli Wikipedijin članak.

15.05.2023. u 17:11 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 11.05.2023.

SNOVI I NUMEROLOGIJA POTVRĐUJU „CROSSOVER“ INKARNACIJU MATTHEWA?


Da li mogu i nečim drugim potkrijepiti svoju tvrdnju, da je Matthew Garbacz moja slijedeća inkarnacija, te da ustvari nosi dio moje duše? Sjetio sam se svojeg dnevnika snova negdje iz 2006-2007 godine (na netu nema godine rođenja Matthewa), i pretpostavio da bi se tamo možda doista mogli kriti neki zapisani snovi, koji bi bar indirektno upućivali, da se moja duša zaista razdvojila, te jedan dio bio „ustupljen“ novorođenom dječaku, rođenom oko toga vremena.
Nekih direktnih snova o cijepanju duše, ili o njenom seljenju u Ameriku doista nisam imao, no, zanimljiv je podatak da se snovi u vezi rođenja i sasvim malog djeteta, odnosno bebe, umnožavaju baš u periodu između prosinca 2006 i kraja slijedeće, 2007 godine. (Inače snovi u vezi beba su vrlo rijetko zastupljeni, možda par godišnje, što je među stotinama drugih zanemarivo.) Dakle, 1.12.2006. sanjao sam da držim novorođeno dijete u rukama. (Moja podsvijest je doživjela to, kao rođenje vlastitog djeteta, iako je otac, naravno, Greg Garbacz, a ne ja.) Dakle, dijete je možda rođeno u znaku Strijelca, u novembru 2006, pretpostavljam. Zanimljiv je isto tako san od 29.3.2007. Na terasi bara, dolazi čovjek, i veli kako mu je supruga po treći puta trudna. Muškarac kao da skriva lice, ali uspijevam primijetiti da ima oči slične mojima. (Moguće da san govori o trećem djetetu, Matthew-ovoj sestri; otac Greg doista ima oči poput mojih, majka ne). U snu od 30.5.2007. pojavljuje se na vlaku u istom kupeu čovjek, otmjeno odjeven (na netu se vidi da otac Greg, kao i majka Lauren vole se otmjeno, stilski, „posh“ odijevati) sa malim djetetom, muškim, dakle dječakom. Možda također san od 18.8.2007. Nalazim se u blagovaonici, neke nepoznate obitelji. Primijećujem ženu plave kose i očiju (Matthew-ova majka Lauren?). Potom, jedna druga žena (možda punica) donosi malo dijete u rukama, u prostoriju. U snu od 11.9.2007. nosim sasvim malo dijete u rukama, i to je dječak (tu je konkretno spol djeteta otkriven u snovima). Sličan je san od 14.12. 2007., gdje ponovno držim malo dijete u rukama. Ukupno, u tih godinu dana 2005-2007 ima jedno osam snova koje moguće govore o novorođenom djetetu, ili djetetu, koje ima nekoliko mjeseci.
No, ono što može najviše upućivati na inkarnaciju, jest sličnost mene sa Matthewom (kada sam bio tinejdžer), jer imam sličnost veću nego što njegov vlastiti otac Greg ima sa njim (također i brat Luke). Snovi se dobro podudaraju, pošto otac doista ima slične oči mojima, dok je majka Lauren doista plavuša.
I na kraju, podudarnost u numerologiji, koju nisam spominjao u pršlom postu. Iz nje je vidljivo da postoje podudarnosti u pogledu broja 11, kod Bogarta, mene i Matthewa, dok je broj 3 prisutan kod Bogarta, Aznavoura i njega, Matthewa Garbacza. Brat Luke mogao bi, po meni također biti inkarnacija poznatog glumca – George-a Kennedy-ja. Njegovo ime „Luke“ ima istu numerološku vrijednost (7) kao ime „George Kennedy“. On bi mogao također biti njegov sin iz 19. stoljeća, odnosno sin Williama „Austin-a“ Dickinsona, Edward.

11.05.2023. u 20:14 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 08.05.2023.

BOGART JE INKARNIRAN (VEĆ) TRI PUTA?


Nedavno sam pisao o sinu poznatog pjevača Charlesa Aznavoura kao prvoj inkarnaciji Humphreya Bogarta, od ukupno dvije, i koje zajedno spadaju u fenomen poznat kao „parallel lives“ inkarnacija, o kojoj piše Ellen Mogensen, istraživač na području prošlih života. Dakle pri reinkarnaciji tipa „paralelni životi“ duša jednog čovjeka, rođena u pravilu desetak godina ranije, se cijepa na dva dijela. (Da se duša doista može rascijepiti, potvrđuju fenomeni vezani za promjene ukusa i interesa kod osoba kojima je presađen organ; u tom slučaju osoba u pravilu prima dio osobnosti tog donatora.)
Zašto se uopće duša rascjepljuje? (Mogensen veli da je ovaj fenomen iznimno rijedak.) Prema navedenoj autorici, to se zbiva kada duša posjeduje neke kvalitete, odnosno potencijale, koje su možda u međusobnom konfliktu, te se dešava da ih „podijeli“ u dva različita tijela. Primjerice, jedan dio ličnosti htio bi se baviti holističkom duhovnošću, koja zahtijeva veliki angažman, dok bi drugi htio da se bavi umjetnošću, recimo glumom ili glazbom.
Do sada uglavnom na TV nisam viđao lica, koja posjeduju gotovo stoprocentnu sličnost sa mnom, i prvi je zapravo bio taj Patrick Aznavour. Međutim, sada, u vrlo kratkom roku, na TV (film „Seized“) sam ugledao jednog mladog glumca (Matthew Garbacz), koji je taskođer sličio kao jaje jajetu meni, u dobi od 12-13 godina. Pošto sam stariji od njega jedno 45 godina, jasno je da se ne radi o „parallel lives“ inkarnaciji. Na svoje ne samo iznenađenje, već možda i zaprepaštenje, došao sam do zaključka da sam se možda već reinkarnirao, i da se tu radi o reinkarnacijskoj anomaliji „crossover lives“, ili u slobodnom prevodu, „preklapajući životi“. Mogensen veli kako se ona zbiva do 12 godina prije smrti osobe, no prema mojem dosadašnjem iskustvu, ona se može desiti i oko 20ak godina ranije, pa i malo više od toga

08.05.2023. u 11:05 • 0 KomentaraPrint#

petak, 05.05.2023.

SENZACIONALNA INKARNACIJA JOHANNA S. BACHA

Možda su na neki način bili u pravu oni, koji su tvrdili da Mozartova „40th Symphony“ nije najstarija skladba koja se pojavila na britanskom top 10 singlova. Naime, poznato je da je i Bach, preko obrade njegove „Toccate“ grupe Sky, dospio do 5. mjesta u svibnju 1980. godine. A Bach je živio prije Mozarta. No, ipak tehnički je Mozartova skladba starija, iz tog razloga što je Bachova „Toccata“ bila objavljena tek 1833. godine. Pošto je Bach umro 1750 godine, njegova je kompozicija ipak praktički starija (najmanje 230 godina u trenutku ulaska u UK top 10).
(Ovdje moram napomenuti da mnogi smatraju kako je "A Whiter Shade of Pale" Procol Haruma [UK No. 1 iz lipnja 1967.] Bachova kompozicija, međutim radi se samo o pjesmi inspiriranoj sa Bachovom "Air on G-String". No, pomutnju može izazvati i skladba "In Dulci Jubilo", s kojom je Mike Oldfield dospio do 4. mjesta UK top liste u siječnju 1976 [budući da se nalazi na albumu Bach's Greatest Hits]. Radi se ustvari o tradicionalnoj pjesmi, koju je Bach samo obradio)
Pa, tko je onda njegova inkarnacija u 20. stoljeću, pitate se? Dugo sam već tražio inkarnaciju Bacha među glazbenicima rođenim u 20. stoljeću – no bezuspješno – nitko nije odgovarao njegovim crtama lica. I onda, sasvim nedavno, zainatio sam se i pogledao (po tko zna koji put) njegovu sliku u Općoj enciklopediji. I odjednom mi se „upalila sijalica“. Pa to je Gary Cooper? (Bolje je uspoređivati slike starog Coopera, recimo iz filma „Love in the Afternoon“). Cooper nije odabrao u ovom životu da postane kompozitor, već glumac. I dobro je to radio, jer je na listi Američkog filmskog instituta najboljih glumaca zlatne ere zauzeo 11. mjesto. (Bogart je zauzeo 1., Wayne 13. i Olivier 14. mjesto).
Kao što sam to već spomenuo ranije, njegova je inkarnacija naš Frano Lasić. Ni on nije odabrao u ovom životu karijeru kompozitora. Interesantno je da su i jedan i drugi snimali pjesme. Coopera možemo vidjeti na You Tube-u kako pjeva „Bird Dog“ Everly Brothersa, dok je Frano 80tih imao hit sa pjesmom „Zagrljeni“ Đ. Jusića.

Naknadno premišljajući, pomislio sam da ovo u vezi inkarnacija može izazvati sumnju kod dijela čitatelja. Zato, preporučujem im da usporede slike supruge Bacha Anne Magdalene, Cooperove supruge Veronice i Franove supruge Milene. No, to nije sve, pošto također postoji i numerološka podudarnost, kao što se vidi iz priloženog.
J O H A N N S E B A S T I A N B A C H = 6 + 7 + 11 = 6
1 7 5 1 5 5 3 5 2 1 3 4 1 1 5 2 1 3 5
G A R Y C O O P E R = 7 + 5 = 12
3 1 2 1 3 7 7 8 5 2
F R A N O L A S I Ć = 5 + 11 = 16 = 7 M I L E N A LASIĆ = 19 + 11 = 1 + 2 = 3
8 2 1 5 7 3 1 3 1 3
A N N A M A G D A L E N A = 3 + 9 = 12 = 3 + 11 = 5
1 5 5 1 4 1 3 4 1 3 5 5 1
V E R O N I C A B A L F E = 3 + 19 (1) = 4
6 5 2 7 5 1 3 1 2 1 3 8 5

05.05.2023. u 17:15 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2023 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2024 (3)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (24)
Rujan 2023 (32)
Kolovoz 2023 (29)
Srpanj 2023 (13)
Lipanj 2023 (24)
Svibanj 2023 (14)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (1)
Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (3)
Kolovoz 2022 (5)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (6)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (5)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (8)
Kolovoz 2021 (4)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (7)
Rujan 2020 (14)
Kolovoz 2020 (14)
Srpanj 2020 (31)
Lipanj 2020 (3)
Ožujak 2020 (2)
Veljača 2020 (4)
Siječanj 2020 (1)
Rujan 2019 (17)
Kolovoz 2019 (28)
Srpanj 2019 (8)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (22)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (11)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (4)
Studeni 2018 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja alternativna vizija duhovnosti novog doba i zavjera Novog svjetskog poretka

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr