Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

ŠTO SU BILI ROGER WATERS I SYD BARRETT PRIJE PINK FLOYDA i BRAĆE GERSHWIN?


O prethodnim inkarnacijama Rogera Watersa i Syda Barretta pisao sam još prije nekoliko godina, i tada sam pretpostavio da su njih dvojica inkarnacija dvojice braće, Georgea i Ire Gershwina.
Međutim, nedavno (opet) promatrajući slike klasičnih kompozitora iz 19. stoljeća, uočio sam sličnost navedenog dvojca iz rane postave Pink Floyd (jer Barrett je napustio grupu već 1968) sa dvojicom slavnih kompozitora i pijanističkih virtuoza.
Dakle, po meni Roger Waters bio je u 19. stoljeću Frederic Chopin, čuveni kompozitor klasične glazbe za klavir. Syd Barrett je pak inkarnacija isto toliko poznatog imena klasične glazbe, drugim riječima, bio je – Robert Schumann, njemački skladatelj iz doba romantizma. [Sjećam se da kada sam bio u glazbenoj školi kao dijete, jedna od rijetkih skladbi koje sam morao svirati, a da mi se sviđala, bila baš od Schumanna („Divlji jahač“)].
Ukoliko usporedimo slike Rogera Watersa i Rogera „Syda“ Barretta sa slikama njihovih slavnih prethodnih inkarnacija, svakako možemo uočiti sličnosti u fizionomiji. Međutim, ne radi se samo o tome, već se također podudaraju crte njihovih tadašnjih partnerica, sa onima iz ove njihove posljednje inkarnacije, na prijelazu iz 20. u 21. stoljeće.
Clara Schumann bila je poznata supruga slavnog njemačkog kompozitora. Da li ona sliči na partnericu Syd Barretta iz ove inkarnacije. Da, i to prilično. Usporedba slika Clare Schumann i Jenny Spires daje gotovo posvemašnju podudarnost. I u numerologiji vidimo neke podudarnosti, jer 4 iz prezumena Spires koincidira s 13/9, datumom rođenja supruge Roberta Schumana.
Slične rezultate daju također usporedbe Watersove posljednje supruge (Kamilah Chavis) sa Mariom Wodzinskom, zaručnicom Chopina, a također i sa dugogodišnjom intimnom prijateljicom George Gershwina, sa Kay Swift. Njihova imena i prezimena naime, daju broj „9“.


Post je objavljen 24.05.2023. u 19:54 sati.