My spiritual exercises

ponedjeljak, 31.07.2023.

„THIS MEANS NOTHING TO ME ... OH VIENNA“


Ovaj tekst velikog hita grupe Ultravox je napisao pjevač i gitarist Midge Ure. Kao što sam već prije bio nagovijestio, u više navrata, ako ne i napisao, tekstovi pjesama se često pišu podsvjesno, pa se zato iz njih mogu tako iščitati i neki mogući pokazatelji, gdje da tražimo nečiju moguću inkarnaciju.
Ukoliko zavirimo u Wikipedijin članak o pjesmi „Vienna“, možemo iščitati da je nastala kao produkt suradnje bubnjara Warrenna Cann-a, te klavijaturiste Billy Currie-a, dakle, kreirana je muzička pozadina, koja je trebala, po zamisli dvojice članova imati jedan romantičarski štih u stilu 19. stoljeća. Na ovo je pjevač Midge Ure uzvratio: „Ovo mi ništa ne znači!“ Producent Conny Plank mu je potom sugerirao da upravo to otpjeva, kao refren pjesme.
Ovo bi mogli biti nekom dosadni podaci, da nije ovog „detalja“: Midge Ure jedini od (tadašnjih) članova grupe nije bio Austrijanac, odnosno austrijski skladatelj! Ovako:
- Billy Currie jest inkarnacija Johanna Nepomuka Hummel-a
- Warren Cann jest inkarnacija Johanna Georga Albrechtsbergera
- Chriss Cross jest inkarnacija Friedricha Silchera
- Midge Ure je u 19. stoljeću bio inkarnacija engleskog skladatelja, Williama Bennetta! (Zato mu Beč 19. stoljeća nije značio "ništa")
JOHANN NEPOMUK HUMMEL = 6 + 1 + 9 = 16 = 7
14/11/1778 = 3
ANDRE CAPLET = 8 + 6 = 14 = 5
23/11/1878 = 4
BILLY CURRIE = 1 + 1 = 2
1/4/1950 = 2
--
JOHANN GEORG ALBRECHTSBERGER = 6 + 2 + 11 = 19 = 10 = 1
WARRENN CANN = 8 + 5 = 13 = 4
--
FRIEDRICH SILCHER = 4 + 4 = 8
CHRISS CROSS = 8 + 9 = 17 = 8
--
WILLIAM STERNDALE BENNETT = 1 + 6 + 3 = 1
MAURICE RAVEL = 4 + 8 = 12 = 3
MIDGE URE = 8 + 4 = 12 = 3
MARY ANN WOOD = 8 + 11 + 6 = 25 = 7
HELENE JOURDAN-MORHANGE = 1 + 8 + 5 = 14 = 5
ANNABEL GILES = 4 + 6 = 1

31.07.2023. u 10:05 • 0 KomentaraPrint#

petak, 28.07.2023.

INKARNACIJA MENTORA RIMSKI-KORSAKOVA (I NJEGOVOG NASLJEDNIKA )


Kao što sam u nedavnom postu napisao, današnja inkarnacija ruskog kompozitora Nikolaja Rimski-Korsakova jest Rusty Egan, iz grupe Visage, koju su činili, osim pjevača Strange-a i neki članovi grupa Ultravox i Magazine.
U enciklopedijskom članku o Rimski-Korsakovom stoji: „Po zanimanju je bio mornarički časnik, a godine 1861. upoznaje M. A. Balakireva i priključuje se njegovom glazbenom kružoku (Petorica) i na njegov poticaj sklada svoju prvu simfoniju.”
Tko je današnja inkarnacija toga M.A. Balakireva, vođe i mentora glazbenog kružoka zvanog Petorica? Nitko drugi nego jedan dečko rodom iz Pule, a kojeg svi znate iz dueta 2 Cellos– odaziva se na ime Stjepan, a preziva Hauser. No, ni tu nije iznenađenjima kraj. Jer, današnja inkarnacija njegova nasljednika kao vođe “Petorice” jest – Elton John. Da, on je današnja inkarnacija Aleksandra S. Dargomiržskoga.
Da li su njih dvojica surađivali i prethodnoj inkarnaciji? Da, jesu. Jer, prethodna inkarnacija Elatona Johna jest Richard Whiting, kompozitor s Broadwaya, što sam bio naveo još u kolovozu 2019. Dakle, i tada su Hauser i Elton bili povezani, kao suradnici. U toj inkarnaciji se Stjepan Hauser zvao – Nacio Herb Brown. Pošto je bio kompozitor s Broadwaya, poznat je po songovima iz popularnog musicala „Singing in the Rain“. Moguće je da sam obojicu poznavao u prošlom životu.
(I Nacio Herb Brown i Richard A. Whiting bili su oženjeni, ali nažalost nema fotografija supruga na Google image-u, za usporedbu.)
MILI ALEKSEJEVIČ BALAKIREV = 9 + 8 + 5 = 22 = 4
NACIO HERB BROWN = 8 + 5 + 4 = 17 = 8
STJEPAN HAUSER = 1 + 4 = 5
--
ALEKSANDR SERGEJEVIČ DARGOMIŽSKI = 8 + 7 + 8 = 5
RICHARD ARMSTRONG WHITING = 9 + 3 + 7 = 19 = 10 = 1
ELTON JOHN = 6 + 9 = 15 = 6

28.07.2023. u 08:55 • 0 KomentaraPrint#

KOREKCIJA INKARNACIJE ARNOLDA SCHOENBERGA


Jedna mala korekcija je potrebna, a odnosi se na sadašnje inkarnacije članova grupa Ultravox i Visage. Bio sam pogriješio zbog fizičke sličnosti dvojice članova grupe Visage, tj. Billy Curryja i također klavijaturista Dave Formule. Dakle, prava inkarnacija austrijskog klasičnog kompozitora jest Dave Formula, kao što se može pomnim promatranjem i uspoređivanjem fotografija može zaključiti. No, i numerologija govori da je tomu tako, budući da se podudaraju brojevi 4 i 7, a kod Billy Curry-ja ne.
ARNOLD SCHOENBERG = 4 + 3 = 7
DAVE FORMULA = 7 + 4 = 11

28.07.2023. u 07:24 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 26.07.2023.

TKO SU BILI U PROŠLIM INKARNACIJAMA MOJI KOLEGE SA BASKETA?


Zanimljivo je pitanje, da li sam pronašao neke inkarnacije ljudi, koje sam poznavao u ovom životu.
Sedamdesetih godina prošlog stoljeća, dakle kao tinejdžer, običavao sam igrati basket (tri na tri, ili dva na dva) u Pattinaggiu, gdje su bila dva igrališta, od kojih je jedno imalo table od pleksiglasa. Tamo sam dakle igrao, sa prijateljima koje inače nisam znao iz škole, već koje sam tamo upoznao. Nakon gotovo pola stoljeća, teško je i sjetiti se, naravno svih, sa kojima sam igrao, međutim, za neke je lakše, pošto su postali poznate osobe, uspješne u poslovima koje obavljaju.
Već sam jednom prilikom bio spomenuo šahovskog trenera Veselina Ilića, koji je juniore pulskog kluba doveo do titule šampiona, prošle godine. Njegova inkarnacija iz 19. stoljeća bila je – Mihail Ivanovič Čigorin, koji je bio najbolji ruski šahist, te igrao za titulu šampiona svijeta sa Wilhelmom Steinitzom, meč koji je bio izgubio. U prošlom je životu bio također šahist, i također poznati velemajstor imenom Savielly Tartakower. Bio je kapetan i trener poljskog šahovskog tima, sa kojim je osvojio zlatnu medalju na olimpijadi u Hamburgu 1930. godine. Nakon što su sovjetske trupe okupirale Poljsku, emigrirao je u Francusku, gdje je bio među prvim šahistima dobio titulu velemajstora.
Drugi, sa kojim sam igrao basket u to vrijeme, bio je Tomislav Wruss, bivši urednik Jutarnjeg lista i sadašnji direktor novinske izdavačke kuće Hanza media. On je u prošlom životu bio poznati francuski kompozitor ozbiljne glazbe, Arthur Honegger. Živio je u Parizu, kao i Tartaakower, pa su se možda i poznavali. Honegger je umro 1955. godine, 1956. godine je umro Tartakower. Zanimljivo je i da sam ja, u svojoj prošloj inkarnaciji, kao glumac H. Bogart, umro 1957. godine, dakle sva trojica umrli smo tokom tri uzastopne godine.
MIHAIL IVANOVIČ ČIGORIN = 6 + 3 + 4 = 13 = 4
SAVIELLY TARTAKOWER = 5 + 9 = 14 = 5
VESELIN ILIĆ = 1 + 8 = 9
--
ARTHUR HONEGGER = 2 + 8 = 10 = 1
TOMISLAV WRUSS = 11 + 2 = 13 = 4

26.07.2023. u 10:04 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 24.07.2023.

ČLANOVI GRUPA ULTRAVOX I VISAGE BILI SU POZNATI FRANCUSKI, RUSKI I AUSTRIJSKI SKLADATELJI


Pjesme „Vienna“ i „Fade to Grey“ bile su obje veliki hitovi 1980/81 godine, kada sam služio vojni rok u Beogradu, i zapravo sam ih tamo prvi put čuo, preko razglasa, koji je emitirao stanicu „Studio B“, onu koju Jura Stublić spominje u jednoj svojoj pjesmi. Kada sam došao kući, kupio sam prvi album grupe Visage, na kojem se nalazila (između ostalih) pjesma „Moon over Moscow“, instrumental. I onda sam primijetio jednu „klasičnu“ notu koje su imale ove pjesme, kao i jedan prožimajući internacionalizam, odnosno evropejstvo.
Kada sam se nedavno sjetio ponovno ovih pjesama i izvođača, upitao sam se, nisu li oni bili na neki način povezani u ranijoj inkarnaciji, kao klasični kompozitori, te dolazili iz raznih država, kao što to upućuju naslovi i tekstovi pjesama. Najprvo sam prepoznao prethodnu inkarnaciju pjevača grupe Ultravox i gitarista grupe Visage, Midge Ure-a. Radi se o poznatom francuskom kompozitoru, čije orkestralno djelo „Bolero“ znaju svi – to je dakako, Maurice Ravel. (Njegova je ideja tekst pjesme "Fade to Grey", sa jednom strofom na engleskom, a jednom, recitiranom na francuskom.) On je bio neženja, međutim, u njegovim biografijama možemo pročitati da je bio zaljubljen u Helene Jourdan-Morhange, koja je inkarnacija supruge Midga Ure-a – Annabel Giles. Fotografije njih oboje svjedoče o sličnosti. Veoma su podudarne numerologije Ravela i Ure-a, u njima se pojavljuju isti brojevi. Ravel je imao prijatelja, koji je bio njegov učenik, zvao se Ralph Vaughan Williams, i njegova je inkarnacija pjevač grupe Visage Steve Strange. Inkarnacija njegove supruge Ursule jest djevojka Steve-a Strange-a, zvala se Janette Beckman.
Naravno, ni članovi grupe Ultravox, kao ni drugi već spomenuti glazbenici iz ranijih postova ne navode re-inkarnaciju kao moguću inspiraciju, međutim, iz svega dosad proučenog i napisanog, mislim da to nedvosmisleno proizlazi. Tako duboko vjerujem da je inspiracija za veliki hit „Vienna“ potekla, bar podsvjesno, iz činjenice da je u njenoom skladanju sudjelovao jedan poznati austrijski kompozitor (u prijašnjoj inkarnaciji klavijaturist grupe Ultravox Billy Currie bio je Arnold Schoenberg).
Inspiracija za pjesmu „Moon Over Moscow“, po meni potječe od poznatog ruskog kompozitora Rimski-Korsakova, čija je inkarnacija član grupe Visage Rusty Egan. Ukoliko se usporede njihove fotografije, vidi se sličnost, prvenstveno mladog Rimskog-Korsakova, bez brade. Također se podudaraju fizionomije supruge, Penelope Egan sa suprugom ruskog kompozitora, Nadezhdom. (Penelope ima jedino malo izdužene crte lica, u odnosu na nju.)
MAURICE RAVEL = 4 + 8 = 12 = 3
MIDGE URE = 8 + 4 = 12 = 3
HÉLČNE JOURDAN-MORHANGE = 1 + 8 + 5 = 5
ANNABEL GILES = 4 + 6 = 10 = 1
--
RALPH VAUGHAN WILLIAMS = 1 + 9 + 4 = 5
STEVE STRANGE = 5 + 5 = 10 = 1
URSULA VAUGHAN WILLIAMS = 3 + 9 + 4 = 7
JANETTE BECKMAN = 7 + 4 = 11
--
ARNOLD SCHOENBERG = 4 + 4 = 8
13/9/1874 = 6
BILLY CURRIE = 10 + 1 = 11 = 2
1/4/1950 = 2
GERTRUD SCHOENBERG KOLISCH = 6 + 4 + 6 = 16 = 7
HEIDI CURRIE = 7 + 1 = 8
--
NIKOLAI RIMSKI-KORSAKOV = 2 + 4 + 3 = 9
RUSTY EGAN = 7 + 5 = 12 = 3
NADEZHDA NIKOLAYEVNA RIMSKAYA-KORSAKOVA = 5 + 1 + 5 = 11
PENELOPE EGAN = 1 + 5 = 6

24.07.2023. u 09:14 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 17.07.2023.

TKO JE INKARNACIJA GLUMICE PO KOME JE NAZVANO KINO VALLI?


Ovo je pulsko kino nekad nosilo ime kino Zagreb, koje je dobilo vjerojatno još u vrijeme dok je direktor pulskih kinematografa bio Marijan Rotar, osnivač pulskog filmskog festivala. Ja se sjećam kad sam bio dijete, dakle, negdje krajem 60tih i početkom 70tih, da su u holu tog kina bile izložene umjetničke slike holivudskih glumaca, dakle, ručno naslikane, i da su vrlo lijepo izgledale. (Gdje li su te slike sada?)
Prije jedno 20ak godina ime kina bilo je promijenjeno, što nije bilo po volji nekima, npr. premijeru Ivi Sanaderu. No, bilo kako bilo, činjenica je da je Alida Valli bila rođena u Puli i da je bila velika glumica, što je neosporno, glumila je i u holivudskim filmovima, primjerice The Miracle of the Bells sa Frankom Sinatrom.
Nekom igrom slučaja, inkarnacija Alide Valli je bila rođena 1984. godine (radi se opet, naravno o „crossover“ inkarnaciji) u – Zagrebu! To je dakle, jedna od najljepših hrvatskih pjevačica Lana Jurčević, porijeklom iz BiH. Wikipedijin članak veli da je nedavno potpisala ugovor sa Warner Music za strano tržište, na kojem se predstavlja kao „La Lana“. Za njega je snimila jedan singl, naslovljen „So Messed Up“. Planova za filmsku karijeru, bar zasad, čini se da nema. Sa neta možemo saznati, da se nedavno udala za nogometaša Ristu Mitrevskog. On je inkarnacija prvog muža Alide Valli, koji se zvao Oscar de Mejo, i bio je glazbenik.
ALIDA VALLI = 1 + 5 = 6
LANA JURČEVIĆ = 1 + 9 = 10 = 1
OSCAR DE MEJO = 7 + 9 + 8 = 24 = 6
RISTO MITREVSKI = 8 + 1 = 9

17.07.2023. u 08:02 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 12.07.2023.

ZAŠTO JE PJESMA „BAKER STREET“ DOBILA BAŠ TAKAV NASLOV?


Kada sam bio u srednjoj školi, sjećam se da sam čitao neke romane Arthura Conana Doyle-a, međutim, kasnije nisam baš bio fan, tako da kada sam 1993. godine bio u Londonu, nisam ni posjetio muzej Sherloka Holmesa, iako sam se nenadano našao baš u toj ulici, automatski povezavši sa čuvenim detektivom.
Godine 1978. našao se u samom vrhu top ljestvica, kako u Velikoj Britaniji, tako i u SAD, kao i u nizu zemalja širom svijeta, singl tada novog, mladog pjevača imenom Gerry Rafferty. Tekst pjesme ne govori o Sherlocku Holmesu, već o čovjeku umornom od života i lutanja:
You used to think that it was so easy
You used to say that it was so easy
But you're tryin', you're tryin' now
Another year and then you'd be happy
Just one more year and then you'd be happy
But you're cryin', you're cryin' now
Ova pjesma, dakle, veoma karakterističnog zvuka saksofona, možda jedna od najboljih balada sa saksofonom ikada napisanih, bila je ipak na neki način povezana s ranijom inkarnacijom pjevača, pretpostavio sam, iako o tome nema naznaka u Wikipedijinom članku o toj pjesmi. Međutim, ako znamo da je i Rafferty, kao i Doyle, porijeklom iz Škotske, te da su obojica živjela u Londonu, već imamo neku polaznu točku.
Nadalje, imamo podatak da je Rafferty doista živio neko vrijeme u ulici Baker. (Conan Doyle nije živio u toj ulici, već dva km dalje od nje.) To je već jedna indicija. Usporedimo slike Raffertyja i Doyle-a. Crte lica se poklapaju. Doyle je imao dvije supruge. Druga od njih (Louisa Hawkins)pokazuje uvjerljivu sličnost sa Carlom Rafferty, ženom talijanskog porijekla, čije je djevojačko prezime Ventilla.
Malom detektivskom “istragom” došli smo do neospornog zaključka: Gerry Rafferty je doista inkarnacija Arthura Conana Doyle-a, autora čuvenog junaka iz romana o Sherlock Holmesu.
ARTHUR CONAN DOYLE = 2 + 3 + 2 = 7
GERRY RAFFERTY = 4 + 4 = 8
LOUISA HAWKINS = 3 + 5 = 8
CARLA RAFFERTY = 1 + 4 = 5

12.07.2023. u 18:31 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.07.2023.

ČUDAN HIT IZ 1982. PONOVO DOVODI U VEZU PAR IZ 18. STOOLJEĆA


Nešto prije Nove godine 1983. pustio sam nekim svojim prijateljima pjesme, koje sam bio snimio sa top-liste Radio-Luxemburga. Među njima je bila i jedna čudna stvar, skladana recimo u stilu Tončija Huljića, koja je potkraj te godine nenadano došla do samog vrha UK Top 30 singlova.
Nisam ništa znao o tim izvođačima, to jest duetu Renee & Renato, ni meni samom nije bilo jasno kako se ta melodija probila tako visoko, u konkurenciji sa Duran Duran, Human League, Soft Cell itd. Negdje prije 15ak godina sam vidio njihove slike na internetu. No, tek nedavno sam shvatio da se ustvari radi o jednoj historijskoj ličnosti iz 18. stoljeća i njegovoj supruzi, koji su se nekim slučajem našli posredstvom Johnny Edwardsa, vlasnika male diskografske kuće Hollywood. Vidjevši Renatov nastup u talent-showu na TV, odlučio ga je spojiti u duet sa jednom pjevačicom njegove male tvrtke Hollywood, pošto je smatrao da je imao „siguran hit“ sa pjesmom „Save Your Love“, za koju je čekao pogodne izvođače. Od listopada do prosinca pjesma se probijala do samog vrha, upavo pred Božić 1982.
Čija je inkarnacija Renato Pagliari? Nikog drugog do Giuseppe Balsamo-a, kako veli Wikipedijin članak talijanskog pustolova, varalice i okultista, poznatog po aferi s ogrlicom, koju je pokušao prodati kraljici Mariji Antoaneti. Kad je napustio samostan, živio je od raznih prijevara i krivotvorenja. U Rimu se vjenčao sa ljepoticom Lorenzom Feliciani (čija je današnja inkarnacija Hillary Lester, ili kraće Renee). Pjesma „Save Your Love“, zanimljivo, spominje upravo Rim –
"A serenade I long to sing you
The reddest rose I always bring you
Save your love for Roma and for me"
Ne treba sumnjati, da je uspjehu ove pjesme na top-listama pridonijela upravo karizma jednog Cagliostra, te jasno, njegove supruge također.

GIUSEPPE BALSAMO = 3+2 = 6
RENATO = 6
LORENZA FELICIANI = 3+1 = 4
RENEE = 4

06.07.2023. u 18:28 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 05.07.2023.

PRETHODNA INKARNACIJA MARIJANA ROTARA, OSNIVAČA PUSLKOG FILMSKOG FESTIVALA


S ovim čovjekom sam razgovarao samo jednom, i to kada sam tražio sezonski posao početkom 80tih, dakle kada je direktor Marijan Rotar bio već pri odlasku u mirovinu (u poduzeću Arenaturist), a ja još nisam ni imao prvi posao. Sjećam se da je nekako čudno sjedio, sa nogama dignutim na desk ili radni stol (ne baš skroz gore, nego malo niže), i da je ostavio dojam prilično arogantnog čovjeka. No, ipak sam bio dobio taj posao noćnog portira, tako da sam mu bio zahvalan.
Dakle, ovaj čovjek, kao što mnogi čak ni u Puli ne znaju, je 1953. godine osnovao pulski filmski festival, uz mnogo entuzijazma, kao direktor tadašnjeg kinematografskog poduzeća. (Dakle, zahvaljujući u prvom redu njemu, danas slavimo 70 godina pulske filmske smotre.)
Dakle, tko je ovaj čovjek bio u prethodnoj inkarnaciji? Bio je u nekoj vezi sa filmom, peretpostavljate. Da, zvao se Vicente Blasko Ibanez, i kako veli Wikipedia bio je novinar, političar i najprodavaniji španjolski romanopisac, a najveću je slavu doživio zbog filmova snimljenih u Hollywoodu, po njegovim romanima. Inkarnacija njegove druge supruge, koja se zvala Maria Blasco, jest Josipa „Pepica“ Rotar.
VICENTE BLASCO IBANEZ = 11 + 1 + 3 = 6
MARIJAN ROTAR = 6 + 7 = 13 = 4
MARIA BLASCO DEL CACHO = 9 + 1 + 3 + 1 = 5
JOSIPA „PEPICA“ ROTAR = 3 + 8 + 7 = 18 = 9

05.07.2023. u 08:15 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 04.07.2023.

TKO JE SVE ŽIVIO U 18. STOLJEĆU U POLJSKOJ SASTANISLAWOM KONARSKIM, INKARNACIJOM BRUNA LANGERA

Sjećam se da sam kao dječak od 11-12 godina bio kod zubara i tada je to bio – Boško Obradović, koji će nekoliko godina kasnije biti idejni začetnik pulskog benda Atomsko sklonište. Sa njim je (u posjeti, ne kao asistent) bio i Mate Parlov. Na kraju, kad je zub bio saniran, Boško me je nešto pitao, ne mogu točno citirati, ali nešto u vezi Skylab-a, prve američke svemirske stanice. I zakazao mi je slijedeći posjet (rano ujutro), a Mate je, želeći ispasti duhovit, rekao da ne idem u disko dokasno, da ne bi zaspao ujutro.
Nedavno sam bio naveo, onako usput inkarnaciju Bruna Langera u 18. stoljeću, u Poljskoj. Da li je stvarno on bio taj pjesnik? I u kakvoj su vezi s njim bili Boško Obradović i Mate Parlov?
Dakle, inkarnacija popularnog Buca, bio je Stanislaw Konarski, poljski pjesnik i politički pisac. Ako pratimo o njemu Wikipedijin članak, možemo prvo pročitati da je rano bio politički povezan sa kraljem Stanislawom Lesczynskim, a kasnije sa familijom Czartoryski, te kraljem Stanislawom Augustom Poniatowskim.
Tko su danas, odnosno u sadašnjim inkarnacijama ti likovi iz doba prosvjetiteljstva i baroka? Usporedba fotografija sa portretima iz 18. stoljeća veli:
- Lesczynski je danas „Zele“ Lipovača, gitarist i vođa grupe Divlje jagode,
- Michal Fryderyk Czartoryski je danas nažalost preminuli pjesnik i organizator kulturnih manifestacija Boško Obradović
- August Aleksander Czartoryski je danas nažost također preminuli boksač poluteške kategorije i svjetski prvak Mate Parlov
- - Poniatowski je danas vođa grupe Parni valjak – Husein Hasanefendić
- Ignacy Krasicki (napisao je epitaf na grobnoj ploči) je danas književnik Zdravko Zima


Kako bi potvrdio ove svoje tvrdnje, trebale su mi i fotografije supruga, no njih nema na Google imageu (izuzev supruge Parlova), no ipak vidi se da je podudarnost fizionomije supruge A.A. Czartoryskog i Laure Parlov očigledna.

STANISLAW LESZCZYNSKI = 9 + 4 = 13 = 4
SEAD LIPOVAČA = 4 + 3 = 7
--
MICHAL FRYDERYK CZARTORYSKI = 8 + 7 + 6 = 21 = 3
BOŠKO B. OBRADOVIĆ = 3 + 2 + 6 = 11
--
AUGUST ALEKSANDER CZARTORYSKI = 5 + 5 + 6 = 7
MATE PARLOV = 1 + 9 = 10
--
MARIA ZOFIA CZARTORYSKA = 9 + 6 + 7 = 4
LAURA PARLOV = 4 + 9 = 13 = 4
--
STANISLAW AUGUST PONIATOWSKI = 1 + 5 + 9 = 15 = 6
HUSEIN HASANEFENDIĆ = 7 + 1 = 8
--
IGNACY KRASICKI = 5 + 6 = 11
ZDRAVKO ZIMA = 11 + 4 = 15 = 6

04.07.2023. u 16:59 • 0 KomentaraPrint#

MAĐARSKA INKARNACIJA MIŠE HRNJAKA U 18. STOLJEĆU


Ono, što je Mišu Hrnjaka dovelo u ovoj inkarnaciji u Mađarsku, gdje se oženio za svoju sadašnju suprugu, jest ljubav, naravno. Međutim, u pozadini svega ipak leži inkarnacija, koja je ta koja, da tako kažem, „tjera“ čovjeka da nekamo ode, gdje ga čeka – ljubav. Ne bilo kakva, prolazna, već ona koja traje stoljećima.
On je, naime, u svojoj inkarnaciji iz 18. stoljeća bio mađarski dramski pisac i pjesnik, te je autor povijesne drame Bank Ban. Zanimljivo je da je istoimenu operu uglazbio Ferenc Erkel (kompozitor mađarske himne), a istoimeni film režirao Michael Curtiz (redatelj slavne Casablance).
U Wikipedijinom članku stoji: „Beznadno je volio glavnu mađarsku glumicu, gospođu Déry, ali ona nikada nije prepoznala tu ljubav.“
Međutim, slika gospođe Dery iz 18. stoljeća govori da je ona inkarnirana kao Dorothy Skakespear, tj. postala je u 20. stoljeću supruga Ezre Pounda, a vjerujem da je to inkarnacija i sadašnje Hrnjakove supruge, Ursule (mada nema njene slike na Google image-u).
JOSZEF KATONA = 4 + 2 = 6
VATROSLAV LISINSKI = 6 + 1 = 7
EZRA POUND = 6 + 3 = 9
MIŠO HRNJAK = 6 + 7 = 13 = 4
--
DÉRY ISTVÁNNÉ SZÉPPATAKI RÓZA = 3 + 3 + 3 + 8 = 17 = 8
DOROTHY SHAKESPEAR = 3 + 8 = 11
URSULA HRNJAK = 3 + 7 = 10

04.07.2023. u 15:19 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.07.2023.

KONAČNO I INKARNACIJA PREDSJEDNIKA FDR-a

U traženju nekih inkarnacija predsjednika SAD-a (od ukupno njih 46) imao sam zaista problema u traženju, a jedan je i FDR, spomenut u prethodnom postu. Netko će se začuditi, kako sam uspio u nečem tako kompliciranom. (A i tako brzo, nakon prethodnog posta.) Objasniti bi se moglo – slučajem, ili možda bolje - ono što psiholog Jung navodi pod pojmom „sinhronicitet“ (definira ga kao neuzročno povezivanje stvari). Stvari se izgleda, na neki način, vole dešavati zajedno. Kao što sam gledajući muzičke spotove na TV uočio sličnost crnogorskog pjevača sa FDR-om (i tako otkrio njegovog sina), tako sam, nakon gledanja filma „Mrtav ladan“ iz 2002. godine, bez ikakve namjere da nađem FDR-a (jer tražio sam eventualnu inkarnaciju jedne druge osobe) našao upravo njega – inkarnaciju Franklina D. Roosevelta, dakle 32. predsjednika SAD-a.
Zanimljivo je da se radi o meni do sada potpuno nepoznatom glumcu, koji mi je u navedenom filmu (sa brkovima), više sličio na Savu Kovačevića, negoli na FDR-a. No, kad sam pogledao njegove fotografije na Google image-u, bilo mi je jasno, da je to – to, isto kao što mi je bilo i za njegovog sina. Ime toga srpskog glumca jest Miodrag Krstović, i njegova je supruga, inače kostimografkinja – inkarnacija Eleanor Roosevelt, supruge američkog predsjednika. (U prošloj je inkarnaciji posjetila Tita na Brionima, 1953.) Inače, Eleanor je nećakinja 26. američkog predsjednika, Theodore-a Roosevelta. Njegova je inkarnacija hrvatski glumac Boris Dvornik, kao što sam već ranije bio objavio, a Dean je inkarnacija sina, Kermita Roosevelta).
FRANKLIN DELANO ROOSEVELT = 9 + 7 + 6 = 4
MIODRAG KRSTOVIĆ = 4 + 1 = 5
ELEANOR ROOSEVELT = 1 + 6 = 7
IVANKA KRSTOVIĆ = 7 + 1 = 8
--
KERMIT ROOSEVELT = 9 + 6 = 15 = 6
DEAN DVORNIK = 6 + 9 = 15 = 6



03.07.2023. u 09:34 • 0 KomentaraPrint#

INKARNACIJA SERGEJA ĆETKOVIĆA


Ova inkarnacija popularnog crnogorskog pjevača je zanimljiva, ali i poučna, za one koji samostalno također istražuju reinkarnacije, uspoređivanjem slika. (Znam da mnogi ne vjeruju da je to moguće, čak i oni, koji vjeruju u inkarnaciju.) Naime, već sam jednom prilikom bio naglasio, da je isuviše površno uspoređivanje ponekad „tricky“, odnosno – može zavarati.
Dakle, netko bi mogao, uspoređujući slike Sergeja i 32. američkog predsjednika Franklin Delano Roosevelta olako zaključiti, da je on upravo njegova inkarnacija. Ukoliko se usporede slike, sličnost zaista postoji, a postoji isto tako i sličnost u numerologiji, pošto ukupni zboroj imena predsjednika daje četvorku, isto kao i prezime „Ćetković“. Međutim, međutim...
Ako usporedimo slike Eleanor Roosevelt i njegove supruge Kristine – mora se priznati da tu nešto ne štima. Pošto je sličnost sa FDR-om ipak očigledna, onda je logično da pogledamo slike njegova četiri sina. Samo jedan od njih uvjerljivo sliči na oca, a to je sin koji je dobio isto ime – Franklin. Ono što je odlučujuće, zapravo jest sličnost supruge FDR mlađeg, koja se zvala Ethel Du Pont. I tu je sličnost – očigledna, i onda – nema sumnje da je to – to. Da je popularni pjevač sentimentalnih balada doista inkarnacija sina Franklina Delano Roosevelta. (Inače preminuo je 1988, a Sergej rođen 1976, pa je tu riječ o „crossover“ inkarnaciji).
FRANKLIN DELANO ROOSEVELT (JR.) = 9 + 7 + 6 = 4
SERGEJ ĆETKOVIĆ = 1 + 4 = 5
ETHEL DU PONT = 4 + 1 + 5 = 1
KRISTINA ĆETKOVIĆ = 1 + 4 = 5

03.07.2023. u 08:35 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2023 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2024 (3)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (24)
Rujan 2023 (32)
Kolovoz 2023 (29)
Srpanj 2023 (13)
Lipanj 2023 (24)
Svibanj 2023 (14)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (1)
Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (3)
Kolovoz 2022 (5)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (6)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (5)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (8)
Kolovoz 2021 (4)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (7)
Rujan 2020 (14)
Kolovoz 2020 (14)
Srpanj 2020 (31)
Lipanj 2020 (3)
Ožujak 2020 (2)
Veljača 2020 (4)
Siječanj 2020 (1)
Rujan 2019 (17)
Kolovoz 2019 (28)
Srpanj 2019 (8)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (22)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (11)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (4)
Studeni 2018 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja alternativna vizija duhovnosti novog doba i zavjera Novog svjetskog poretka

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr