My spiritual exercises

petak, 28.04.2023.

IZNENAĐUJUĆA WOLFGANGA AMADEUSA MOZARTA


Vjerojatno niste znali koja je najstarija skladba, koja je ikad dospjela na britanski Top 10. Ja ću vam reći. To je „Mozart 40th Symphony“ u izvođenju Waldo de los Riosa, argentinskog kompozitora. Ova tada 183 godine stara kompozicija, dospjela je do 5. pozicije u svibnju 1971. godine.
Tko je inkarnacija Wolfganga Amadeusa Mozarta, sigurno su se mnogi pitali, čitajući ranije serijale o inkarnacijama slavnih osoba. I slijedi veliko iznenađenje – nitko drugi do Borislav Škegro, nekadašnji ministar financija. Ako guglamo njegovo ime i riječ „glazba“, nećemo naći bogzna što – zabilježeno je tek da se u svojim tinedžerskim danima družio sa Branimirom Štulićem i vođom Plave trave zaborava Edom Matešićem, koji su još uvijek bili u svojoj folk fazi, tako da im se znao priključiti i Škegro, budući da je dobro svirao harmoniku.
Borislav Škegro bio je također glazbenik u svojoj prethodnoj inkarnaciji. Zvao se B.A. Rolfe i bio je američki jazz kompozitor. Ako pogledamo u Wikipedijin članak, možemo uz zaglavlje vidjeti da je Rolfe bio doista veoma nalik bivšem ministru Škegri. A također možemo vidjeti i zanimljiv podatak, da je sredinom 20tih formirao svoj band po uzoru na Paula Whitemana, čija je inkarnacija Neno Belan.

28.04.2023. u 18:02 • 0 KomentaraPrint#

(NEPOTPUNI) POPIS DANAŠNJIH INKARNACIJA PREDSJEDNIKA SAD

Do sada sam uspio pronaći veći broj inkarnacija (nažalost ne i sve) američkih predsjednika, pa možete vidjeti tko je sve bio predsjednik SAD-a u svojim prošlim životima. I sadašnji predsjednik SAD bio je u prošlom životu američki predsjednik (Benjamin Harrison), dok je Donald Trump bio jedan od predsjednika-očeva američke nacije, Thomas Jefferson. Jedna je zanimljivost da su se dva američka predsjednika (kao i inače jedan veći broj Amerikanaca općenito) inkarnirala u Hrvatskoj - Boris Dvornik i Elvis Popović, a također i prijatelj Arsena Dedića, talijanski pjevač Gino Paoli.

LIST OF INCARNATIONS OF US PRESIDENTS
1 GEORGE WASHINGTON – HARRY S. TRUMAN/CAMERON DOUGLAS
2 JOHN ADAMS – CHESTER A. ARTHUR/ CHARLES LAUGHTON/RUSSELL CROWE
3 THOMAS JEFFERSON – DONALD TRUMP
4 JAMES MADISON – FRANK SINATRA
5 JAMES MONROE – ROBERT MITCHUM
6 JOHN QUINCY ADAMS – CHARLES IVES/MOBY
7 ANDREW JACKSON – LYNDON B. JOHNSON
8 MARTIN VAN BUREN – DON RICKLES
9 WILLIAM HENRY HARRISON – JOHN KERRY
10 JOHN TYLER – WARREN G. HARDING - ANDY WILLIAMS
11 JAMES K. POLK – BORIS KARLOFF – CHRIS NOTH
12 ZACHARY TAYLOR – BUDDY EBSEN
13 MILLARD FILLMORE – ALEC BALDWIN
14 FRANKIN PIERCE – ANTHONY KIEDIS
15 JAMES BUCHANAN -
16 ABRAHAM LINCOLN – DANIEL DAY-LEWIS
17 ANDREW JOHNSON – ANDY GRIFFITH
18 ULYSSES S. GRANT – OLIVER HARDY
19 RUTHERFORD B. HAYES – ELVIS POPOVIĆ
20 JAMES A. GARFIELD -
21 CHESTER A. ARTHUR = JOHN ADAMS = CHARLES LAUGHTON/RUSSELL CROWE
22 GROVER CLEVELAND – GINO PAOLI
23 BENJAMIN HARRISON – JOE BIDEN
24 GROVER CLEVELAND – (same)
25 WILLIAM McKINLEY – MICHAEL IRONSIDE
26 THEODOR ROOSEVELT – BORIS DVORNIK
27 WILLIAM HOWARD TAFT – STEPHEN FRY
28 WOODROW WILSON – JACK WAGNER?
29 WARREN G. HARDING = JOHN TYLER - ANDY WILLIAMS
30 CALVIN COOLIDGE – CAL MACANINCH
31 HERBERT HOOVER –
32 FRANKLIN D. ROOSEVELT –
33 HARRY S. TRUMAN = GEORGE WASHINGTON - CAMERON DOUGLAS
34 DWIGHT D. EISENHOWER –
35 JOHN F. KENNEDY – JAMES NORTON
36 LYNDON B. JOHNSON = ANDREW JACKSON -
37 RICHARD NIXON –
----------------------------------------------------------
38 GERALD FORD = SAM HOUSTON
39 JIMMY CARTER
40 RONALD REAGAN –
41 GEORGE H.W. BUSH –
42 BILL CLINTON
43 GEORGE W. BUSH
44 BARACK OBAMA
45 DONALD TRUMP = THOMAS JEFFERSON
46 JOE BIDEN = BENJAMIN HARRISON

28.04.2023. u 17:00 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 26.04.2023.

KONAČNO: INKARNACIJA JFK


Oni koji su pratili moj „serijal“ u vezi inkarnacija slavnih ličnosti, mogli su vidjeti kako sam pronašao inkarnacije niza slavnih ličnosti iz 20. stoljeća, kao što su nedavno Frank Sinatra, Elvis Presley, Marilyn Monroe itd. Međutim, sve do sada nisam uspio naći inkarnaciju američkog predsjednika Johna F. Kennedy-ja, koji je, kao što je poznato bio ubijen u atentatu 1963. godine.
Uzalud sam pokušavao tražiti njegovu inkarnaciju među aktualnim političarima. (U jednom trenutku sam čak pomislio da je Peđa Grbin inkarnacija JFK.) Međutim, i opet sam došao do inkarnacije gledajući TV, točnije film „Cheerful Weather for the Wedding“. Već nakon nekoliko sekundi, bio sam siguran da se radi o inkarnaciji JFK. Njegovo ime jest James Norton. A inkarnacija Jacqueline jest njegova aktualna supruga, Imogen Poots. Zanimljiva je svakako i numerološka podudarnost između JFK-a i Nortona (11) te Jacqueline i Imogen (13).
Nedavno, kada sam gledao serijal o Kennedy-jima na TV, shvatio sam da sam također otkrio i inkarnaciju jedne od sestara JFK (Rosemary Kennedy), pošto sam neko vrijeme bio njen prijatelj. Ona do sada najviše nalikuje na nju, ali to nisam ranije shvaćao, odnosno uočio. Čini mi se da i njen psihološki profil odgovara sestri JFK, pa i njeno ime se numerološki podudara sa imenom „Rosemary“. Ipak, pošto nisam baš sto posto siguran, ne objavljujem njeno ime.

26.04.2023. u 18:16 • 0 KomentaraPrint#

subota, 22.04.2023.

DA LI JE BOGART BIO INKARNIRAN DVAPUT?


„Parallel lives“ je jedna od reinkarnacijskih anomalija, i dešava se kad se jedna duša inkarnira u dva tijela. Obično se to događa s razmakom od desetak godina, odnosno jedna duša već završava period djetinjstva, kada se druga duša inkarnira. Kada sam nedavno vidio na TV dokumentarni film o Charlesu Aznavouru, uočio sam sličnost sa Patrickom, vanbračnim sinom pjevača, rođenom 1951. godine. Usporedba fotografija sa mladim Bogartom također daje uvjerljivu sličnost. Postoje i podudarnosti u numerologiji.
Patrick Aznavour nije imao sretan život. Bio je usamljen i pokazivao sklonost prema narkoticima, a od posljedica predoziranja amfetaminima umro je 1976. godine.
P A T R I C K A Z N A V O U R = 3 + 7 = 10
8 1 4 2 1 3 2 1 8 5 1 4 7 6 2
16/7/1951 = 3
H U M P H R E Y D E F O R E S T B O G A R T = 9 + 11 + 1 = 3
5 6 4 8 5 2 5 1 4 5 8 7 2 5 3 4 2 7 3 1 2 4
25/12/1899 = 9

22.04.2023. u 10:11 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 20.04.2023.

MISTERIOZNA INKARNACIJA PRVE BOGEYEVE DJEVOJKE


Tko je današnja inkarnacija Ruth Rankin, prve djevojke Humphrey-a Bogarta. Na ovo pitanje je dosta teško odgovoriti, jer su podaci o Ruth veoma oskudni. Tako čak ni ne znamo točan datum rođenja i smrti, jedino neodređeno, da je živjela između otprilike 1900 i 1980? Ako guglamo na Google image-u, nećemo naći njenu fotografiju. (Tamo se pojavljuje slika Patsy Ruthmiller, također glumice). No, ipak postoji jedan indikativan podatak, a to je da je bila sestrična čuvene Shirley Temple. Dakle, mogla bi joj sličiti.
Ako pogledamo sliku Shirley Temple u zaglavlju članka o njoj u Wikipediji, iz nje se vidi sličnost sa – Frankom Batelić. Da li je ona možda inkarnacija prve Bogartove djevojke? Po meni, vjerojatno da jest. Shirley Temple je umrla 2014. godine, i po meni se opet inkarnirala kao dijete glumac – po meni pojavljuje se u reklamnom spotu za „Finish“. Dakle, čini se da je ta djevojčica prava inkarnacija Shirley Temple, a Franka – njene sestrične Ruth Rankin.

20.04.2023. u 18:14 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 19.04.2023.

CRO-INKARNACIJE BOGARTOVIH PARTNERICA NA FILMSKOM PLATNU


Onaj tko je pažljivo pratio film „Lijeva ruka božja“ mogao je primijetiti sličnost glumice Agnes Moorhead sa domaćom glumicom Matijom Prskalo. Razlog je jednostavan – radi se o njenoj prethodnoj inkarnaciji. Vjerujem da će one, koje prate ciklus filmova o Bogartu (ponedjeljak, 3. program, 23 sata) zanimati koje su još domaće žene nastupale u istim filmovima sa Humphreyem Bogartom, u njihovim prethodnim životima.

AGNES MOORHEAD – MATIJA PRSKALO ['DARK PASSAGE', 'THE LEFT HAND OF GOD']
ANN SOTHERN – IVANA MIŠURA ['BROTHER ORCHID']
DOLORES MORAN – SUZANA NIKOLIĆ ['TO HAVE AND HAVE NOT']
GLORIA DICKSON – MARINA PERAZIĆ ['RACKET BUSTERS']
ISABEL JEWELL – MARIJA KOLB['MARKED WOMAN']
JOBYNA HOWLAND – ALEKSANDRA GRDIĆ ['BIG CITY BLUES']
KAAREN VERNE – ERNA RUDNIČKI ['ALL THROUGH THE NIGHT']
LOLA LANE – MARTA ŽEGURA ['MARKED WOMAN']
MARGARET WYCHERLY – MIA KOVAČIĆ ['MIDNIGHT']
PRISCILLA LANE – IVA ŠULENTIĆ ['MEN ARE SUCH FOOLS']
ROSEMARY LANE – EMILIJA BUNJAC ['THE OKLAHOMA KID']
VEDA ANN BORG – LARISA LIPOVAC ['SAN QUENTIN']
VERA LEWIS – IZABELA MARTINOVIĆ ['THE RETURN OF DR. X']

19.04.2023. u 17:06 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 17.04.2023.

CRO-OSCAROVCI IZ PRETHODNOG ŽIVOTA


Prošli tjedan bio je na TV Bogartov film „Afrička kraljica“, za kojeg je 1951 dobio svojeg prvog (ujedno i jedinog) Oscara. Zanimljivo je da je na dodjeli nagrada za najboljeg glumca i glumicu bila također još jedna Cro-inkarnacija. Radi se o Vivian Leigh (Mirni Škrgatić u sadašnjem životu), koja je također dobila 1951 zlatni kipić, za film „Tramvaj zvan čežnja“. (Dakle, Cobie Smulders nije inkarnacija V. Leigh, već vjerojatno – Virginije Woolf.) Vivian Leigh imala je već jedan Oscar, za film „Prohujalo s vihorom“.
U sadašnjim inkarnacijama Hrvatska ima samo jedan Oscar, i to za crtani film. No, zato ima niz inkarnacija, koji su u svojem prethodnom, „holivudskom“ života, zaradili jedan, neki čak i dva Oscara. Da ih stoga nabrojim.
VICTOR McLAGLEN – RENE BITORAJAC (1935) „THE INFORMER“
GARY COOPER – FRANO LASIĆ (1942 i 1952) „SERGEANT YORK“, „HIGH NOON“
JOHN HUSTON – IVAN VUKUŠIĆ (1948) „TREASURE OF SIERRA MADRE“
LAURENCE OLIVIER – MIRAN KURSPAHIĆ (1948 i 1965) „HAMLET“, „OTHELLO“
JUDY HOLLIDAY – VANNA (1950) „BORN YESTERDAY“
SUSAN HAYWORD – ELIZABET BRODIĆ (1958) „I WANT TO LIVE!“
JOHN WAYNE – IGOR MEŠIN (1969) „TRUE GRIT“

17.04.2023. u 19:14 • 0 KomentaraPrint#

petak, 14.04.2023.

Tko je prethodna inkarnacija pjevačice grupe Bang Bang?

“A naknadno sam se sjetio i najvećeg favorita od domaćih izvođača, jednostavno jer već dugo nisam bio čuo tu pjesmu. Sjetio sam se tek kad sam je čuo na CMC-u, prije par dana. Dakle, radi se o pjesmi Imam (I Have), hrvatskog benda Bang Bang. I opet je bilo nešto u pjesmi što me je podsjetilo na stvari iz 80tih, također sa nekom primjesom 60tih. nakon malo razmišljanja sjetio sam se pjesama Billy Idola, i covera Hazy Shades of Winter, od Bangles.”

Ovo sam zapisao prije pet godina, u istom postu “Moj favorit je Ja I Ty”. Iz čiste radoznalosti, da li je nekom koincidencijom I pjevačica grupe Bang Bang bila u prethodnom životu na neki način u vezi sa Bogartom, pogledao sam slike također I žena s kojima je Bogey imao susrete (takve susrete redovito su bilježili tabloidi, baš kao I danas). Na site-u https://www.whosdatedwho.com/ možemo tako naći da je Bogey imao “date” sa glumicom Nitom Naldi (glumila je u filmovima s poznatim glumcima Valentinom I Johnom Barrymore-om). Inakarnacija Nite Naldi jest – Lara Antić, pjevačica banda Bang Bang, čija je pjesma moj domaći favorit iz 2010-tih godina. Nita Naldi bila je udata za milionera J. Searle Barclay-a. Njegova je inkarnacija – Hrvoje Prskalo, njen partner I u ovom, I prethodnom životu!

14.04.2023. u 08:38 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.04.2023.

TKO JE INKARNACIJA PJEVAČICE IZ SPOTA "JA I TY"

Vjerojatno su se mnogi začudili što sam (prije pet godina) za svoj favorit pjesme prošle dekade (2010-19) odabrao baš pjesmu jedne poljske pjevačice, odnosno Anie Rusovicz. Zapisao sam tada: Što se tiče videa uz pjesmu, i on ima neki retro štih, te podsjeća na tzv. 'film noir' iz šezdesetih. Međutim, nisam shvatio da je inkarnacije te pjevačice zapravo Audrie Hepburn, glumica koja se pojavljuje u filmu "Sabrina" sa Humphryjem Bogartom. Nakon nedavnog uspoređivanja slika Anie i Audrie, shvatio sam zapravo podsvjesno tada usporedio sa tim crno-bijelim filmom iz 50tih godina. Zanimljivo je da ova pjesma odudara od ostalog repertoara Anie, i da sam je sasvim slučajno "registrirao" na poljskoj TV 4 Fun Gold Hits.

06.04.2023. u 18:45 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 05.04.2023.

TKO SU INKARNACIJE BOGEY-EVIH KUĆNIH PRIJATELJA?


Dakle, iz prethodnog posta je jasno kako inkarnacija Jennifer Lawrence nije Ava Gardner, kako sam to ranije pogrešno mislio, već – neka druga. Dosta sam dugo pretraživao slike mlađih glumica ne bi li našao njenu inkarnaciju, prvenstveno iz razloga jer je bila prijateljica Humphreya Bogarta, kao I njen partner, Frank Sinatra. I napokon sam ih pronašao – oboje. Dakle, inkarnacija Ave Gardner jest Isabela Moner, dok je inkarnacija Franka Sinatre – Jace Norman. Oboje su mladi američki glumci, I već su glumili u nekoliko TV serija I filmova. I naravno, postali su partneri u novoj inkarnaciji, pa sam ih zato I lakše prepoznao.

05.04.2023. u 17:16 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2023 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Siječanj 2024 (3)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (24)
Rujan 2023 (32)
Kolovoz 2023 (29)
Srpanj 2023 (13)
Lipanj 2023 (24)
Svibanj 2023 (14)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (1)
Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (3)
Kolovoz 2022 (5)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (6)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (5)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (8)
Kolovoz 2021 (4)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (7)
Rujan 2020 (14)
Kolovoz 2020 (14)
Srpanj 2020 (31)
Lipanj 2020 (3)
Ožujak 2020 (2)
Veljača 2020 (4)
Siječanj 2020 (1)
Rujan 2019 (17)
Kolovoz 2019 (28)
Srpanj 2019 (8)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (22)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (11)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (4)
Studeni 2018 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja alternativna vizija duhovnosti novog doba i zavjera Novog svjetskog poretka

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr