My spiritual exercises

subota, 29.06.2019.

SLIJEDEĆIH 10-15 GODINA...


Zadnjih par desetljeća svjedocima smo svojevrsnog boom-a tehnologije, naročito na polju telekomunikacijskih uređaja. No, valja se prisjetiti da je put od pronalaska do masovne primjene neke 'napravice' (gadget-a) ponekad i spor. Tako je recimo bilo sa digitalnim kompjuterom, izumljenim daleke 1946. godine, koji je u jednu veću, masovniju primjenu ušao tek 1975. godine, sa prvim uvođenjem osobnog računala (Altair 8800). Skoro 30 godina kasnije! Prvi dodirni zaslon (touch screen) bio je izumljen još sredinom 60tih, e da bi ušao u masovnu upotrebu tek sa iPhone-om, prije 12 godina.
Postavlja se pitanje, što će biti sa razvojem tehnologije u narednom razdoblju, od nekih 10 do 15 godina? Ne treba biti veliki prorok, pa da čovjek zaključi da će u tom periodu doći do jednog eksponencijalnog razvoja tehnologije i sredstava komunikacije, kao nikada do sada. Po meni, ovo bi mogao biti i period, koji će u nekoj budućnosti označiti jedan svojevrsni maksimum u brzini ne samo iznalaženja nove tehnologije, već i u brzini ulazaka tih invencija u masovnu primjenu.
Dakle, u predstojećem razdoblju možemo očekivati dalji razvoj nanotehnologije (možda čak i kvantne tehnologije), ulazak u širu upotrebu materijala zvanog grafen, veoma tankog, laganog i jačeg od čelika, rapidni razvoj artificijelne inteligencije i androida, zatim odlazak prve ljudske misije na Mars, razvoj svemirskih putovanja (moguće turističko putovanje do Mjeseca), autonomnih automobila bez vozača na auto-cestama, naočala sa ugrađenim kamerama, satova koji odgovaraju na telefonske pozive, bežično napajanje telekomunikacijskih uređaja, internet uređaja (razne mašine komuniciraju međusobno, neovisno o čovjeku), kompjuterizirana odjeća opremljena senzorima i bežičnim prijemnicima, ubrzani razvoj 3D printera i tako dalje.
Image and video hosting by TinyPic
Posebna priča je razvoj gadgeta vezanih za virtualne stvarnosti (virtual reality), i za pretpostaviti je da će doći i do ovisnosti o njoj, pa i da će kao poremećaj biti uvršten u neki (skori) budući dijagnostičko-statistički priručnik. Moguće je da dođe do recimo do fenomena povezivanja snova (dream linking) u kojem će više sudionika sanjati zajedničke (lucidne) snove pomoću specijalnog jastuka, koji će sadržavati provodna vlakna, zatim fenomena grupne svijesti uz pomoć kompjuteriziranih i umreženih moždanih mašina (brain-machnes).
Ovo vele futuristi, a što ja osobno mislim da bi se moglo desiti u neposrednoj i sada već bliskoj budućnosti. Negdje sredinom 20tih godina, znači već za 5-6 godina, po meni će doći do jedne promjene u kolektivnoj svijesti, koja se može usporediti sa onom u 60tim godinama. Oni stariji mogu se prisjetiti kakva je razlika bila između 1960. i 1969. godine. (Vrijeme u kojem su naši očevi i djedovi po prvi puta kupili TV i auto, poneki i telefon.) Ogromna. Znači, isto će takva razlika biti između 2020. i 2029. godine. Također ogromna. To će biti također vidljivo recimo ne samo na području tehnologije, već i mode (ući će u modu vjerojatno neka odjeća, koja se danas, 2019. godine smatra čudnom, tu prvenstveno mislim na bio-rezonantnu odjeću, usklađenu sa bojom čakri – odjeća drečećih boja, kao i pastelnih, postat će uobičajena). Svakako će i muzika postati drugačija, pretpostavljam da neće biti dosadna, kao ova današnja J.
Oko 2025. godine (po meni) moglo bi se desiti nešto na polju komunikacije sa izvanzemaljskom inteligencijom. Možda će po prvi put biti uspostavljena komunikacija sa dalekom razvijenom civilizacijom (telepatski, moguće uz pomoć nekog artificijelnog dodatka), u kojem ćemo moći doznati kako ti humanoidi žive, stanuju, rade, kako izgleda njihov planet, kakve biljne i životinjske vrste obitavaju, kakva prevozna sredstva imaju. Možda će biti moguća i neka vrsta 'telepatske fotografije' ili pokretnih slika, neke vrste videa sa te planete.









29.06.2019. u 09:01 • 0 KomentaraPrint#

ŽM SLAVINSKI JE INKARNACIJA WW ATKINSON-A?

William Walker Atkinson (1862-1932) bio je američki pravnik i autor sa područja misticizma i joge. Napisao je oko stotinjak knjiga, sve u zadnjih 30 godina života. Najveći broj od tih naslova je izdao posredstvom vlastite izdavačke kuće Advanced Thought Publishing Company iz Chicaga. Pošto je pisao također pod nekoliko pseudonima, valja reći da je knjiga “Mistično kršćanstvo” (objavljenoj kod nas u izdanju CID Nova, 2001) zapravo njegovo djelo, iako ime autora Yogi Ramacharaka asocira na nekog hinduističkog duhovnog učitelja. U tom je djelu jedno poglavlje posvećeno odnosu doktrine reinkarnacije I kršćanstva. Ramacharaka a.k.a. Atkinson piše kako “…rukopisi prvih Očeva crkve pouzdano ukazuju da se u doktrinu metempsihoze [reinkarnacije] vjerovalo i učilo u ezoterijskim društvima izvorne crkve.”
Kao odvjetnik Atkinson je imao dosta uspjeha, no uslijed nagomilanog stresa i nervne napetosti koju mu je takav posao donosio, (nakon iscjeljenja) odlučio se za karijeru duhovnog pisca, na prijelazu stoljeća. Preselio se iz Pennsylvanije u Chicago, koji je krajem 19. stoljeća postao centar alternativne duhovne misli. Surađivao je u časopisu “New Thought”,a potom osnovao svoju vlastitu školu samo-iscjeljenja Atkinson School of Mental Science.
Negdje početkom 20. stoljeća Atkinson se zainteresirao za hinduističku misao, te objavio niz djela sa područja joge i istočnjačkog misticizma. Njegovo djelo ima mnogo dodirnih točaka sa Teozofskim društvom, koje je 1875. bila osnovala H.P. Blavatsky. Može se reći da se njegova djela skladno nadopunjuju sa teozofskim djelima Ch.W. Leadbeatera i Annie Besant. Pod pravim imenom William Walker Atkinson objavljivao je pretežno djela vezana za parapsihološka istražavanja, te fenomene poput vidovitosti, telepatije i prekognicije, dok je pod pseudonimom Yogi Ramacharaka pisao pretežno o filozofiji joge i hindu-misticizmu.
Image and video hosting by TinyPic
William Walker Atkinson je umro 1932. godine u Los Angelesu, no ponovno se 1937. g. inkarnirao kao Živorad Mihajlović - Slavinski, u Jugoslaviji. On je diplomirao kliničku psihologiju, neko je vrijeme radio u struci, a onda se odlučio na pisanje knjiga, uglavnom sa istih područja, kao i u prethodnom životu. (Može se reći da je nadopunio svoja vlastita djela, iz prethodne inkarnacije.) Poput Atkinsona, osnovao je vlastitu školu samoiscjeljenja pod nazivom Excalibur. Fizička sličnost sa Atkinsonom je evidentna, ali ne samo to, već i stil pisanja, sažet, jezgrovit i jasan – on doista objašnjava parapsihološke fenomene i jogu sa jednostavnošću i autoritetom.
I numerološke podudarnosti postoje – imena ‘William’ i ‘Živorad’ imaju istu numerološku vrijednost (10); datum Atkinsonova rođenja se numerološki podudara sa pseudonimom ‘Slavinski’ (7).


29.06.2019. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#

O ENERGIJAMA MARSA SA STANOVIŠTA JUNGIJANSKE ASTROLOGIJE


Mars je u drevnoj astrologiji predstavljao planet-malefik, i njegova su se svojstva i djelovanja sagledavali isključivo sa te točke gledišta. No, u suvremenoj astrologiji, utemeljenoj na spoznajama suvremene dubinske psihologije Carla G. Junga, Mars je dobio nove konotacije, koje ga ne oslikavaju isključivo u negativnom svjetlu. Neke nove uvide pružio nam je pisac Michael McMullin, u svojoj knjizi „Astrology as New Model of Reality“.
Mars je temeljno prevođenje energije, usmjereno od Venere, prema mišićnom djelovanju, to jest, od unutarnjeg vrednovanja ka djelovanju usmjerenom prema van, pokretu tijela u vanjskom svijetu. Marsa simbolizira element vatre, te, kao princip djelovanja, on vlada astrološkim znakom Ovna. Mars vlada začetkom novog života u proljeće, kao arhetip prve kuće, te početkom neovisne aktivnosti jedinke kao organizma. Tri vatrena znaka (ostala dva su Lav i Strijelac) ili kuće (peta i deveta) fokusirana su na kreativnu energiju.
Mars se obično poistovjećuje sa muškim principom. Biološki gledano, simboli za Mars i Veneru su isti kao za muškarca i ženu, te predstavljaju aktivnu i pasivnu ulogu spolova.
U astrologiji Mars je često asocira sa nečim zvanim „volja“. „Volja“ je neodređena riječ sa raznim konotacijama. Nije jedna od psiholoških fukcija koje je bio definirao Jung, a on je sam taj pojam rijetko koristio. U knjizi „Psihološki tipovi“ Jung veli: „Smatram volju količinom psihičke energije koja je oslobođena svjesnom motivacijom.“
Ovo doista izjednačava volju sa primijenjenom psihičkom energijom ili libidom, ukoliko je svjesno primijenjena. Mars prevodi općenitu energiju (koju predstavlja Sunce) u specifičnu mišićnu energiju, ili energiju pokreta .
Mars asocira na žudnju ili na ispunjenje žudnje, a posebno seksualne žudnje. Ako se za nečime žudi, fizički ili mentalno, Mars je energija koja slijedi, no Mars je po svojoj prirodi impulzivan. Ukoliko je taj impuls blokiran ili pak frustriran, Marsova energija se pretvara u ljutnju, koja se okreće prema samoj osobi ili je invertirana. Velika koncentracija Marsove energije pobuđuje strast, bilo u obliku žudnje ili ljutnje.
Ako Venera predstavlja idealnu poželjnu ženu, ona jasno znači animu, dok Mars kao protuteža predstavlja muškarca, i ima značenje animusa. O ovome je pisala Alice O. Howell u njenoj knjizi „Jungijanski simbolizam u astrologiji“.
Venera i Mars su direktno zaokupljeni emocionalnom energijom i osjećajima, funkcijom duše, i nema druge dvije planete koje odgovaraju ovim arhetipovima. Kada su Venera ili Mars u horoskopima muškarca ili žene u elementu koji odgovara inferiornoj funkciji, i/ili imaju teške aspekte, pogotovo sa Saturnom, može se pouzdano ustvrditi kako se tu radi o kompleksu anime ili animusa, a koji igraju značajnu ulogu u individualnoj psihologiji, te sukobima u odnosima partnera.
Mars i znak Ovna su principi prve kuće u horoskopu te umaju značenje otvaranja izvora energije, za inicijativu, hrabrost, radost življenja, za svladavanje prepreka te za otvaranje poduzetničkog duha individue. Kada u vanjskom svijetu dođe do opasnosti, ova energija poprima obilježja samo-obrane.
Mars se odnosi na adrenalnu žlijezdu koja upravlja vanjskim pokretima, reakcijom borba-bijeg. Drugo lice žudnje predstavlja strah, ljutnja i odbojnost, te se tijelo mobilizira na reakciju na odgovarajući način. Sa psihološkim komplikacijama involviranim u ljudskom razvoju takve energije i reakcije postaju lako pogrešno korištene, te se pretvaraju u svadljivost, zavist (teški aspekti Marsa prema Suncu ili Mjesecu) ili puki egoizam – Darwinov „zakon džungle“.
Iz ovih se razloga Mars često izjednačava sa egom, koji kao psihološki koncept pripada Saturnu. Kada su ove dvije planete u napetim odnosima, u tom slučaju imamo princip primijenjene energije nasuprot principa rezistencije i inercije. Ovaj je uzorak potencijalno opasan, iz razloga što prekomjerno koncentrirana energija na psihološkoj ili materijalnoj razini može se ispoljiti kao nesretni događaji ili nasilje.
Mars sam za sebe nema odnos sa sviješću ili sa svjesnim egom, već sa samo-nametanjem i samo-zaštitom na čisto instinktivnoj i biološkoj razini. To je princip najočitiji kod životinja-grabežljivaca i predstavlja njihovo oružje, odnosno obranu.

29.06.2019. u 08:55 • 0 KomentaraPrint#

MARS U SINASTRIJI


U postu o kompatibilnosti partnera u sinastriji nešto mi se učinilo nedorečenim, a tiče se šeste kategorije (prema astrološkom programu Kepler). Ona se odnosi na agresivnost, natjecanje, snagu, uspjeh te nasilnost. Visok skor (broj bodova) u ovoj kategoriji može donijeti npr. intenzivnu energiju usmjerenu ka zajedničkom naporu partnera, i ukoliko se ova energija može pozitivno usmjeriti, može se raditi o dinamičnom paru koji može doći brzo do uspjeha, zajedničkim radom. Može se s druge strane javiti i određena kompetitivnost među partnerima, naročito ako se bave istom profesijom (dva pisca, glumca, slikara ili glazbenika). No, ona manje poželjna značajka visokog skora u ovoj kategoriji je kada dolazi do svađa, sukoba, pa čak i nasilnosti u vezi.
Pretpostavljam da oni manje upućeni mogu biti zbunjeni ako izlistaju recimo (pomoću astrološkog programa) sinastrijske aspekte, u ovom slučaju posebno one sa Marsom (tu je također bitan i aspekt Sunce-Pluton). Ako nadvladaju napeti aspekti Marsa, tj. oni od 90 i 180 stupnjeva, to još uvijek ne mora značiti da će u vezi dolaziti do izljeva agresivnosti i nasilnosti jednog od partnera (ili pak oba).
Mora se obratiti pažnja na dvije stvari. Prvo, da li se isti ili slični aspekti javljaju i u natalnom i u sinastrijskom horoskopu. Ukoliko sinastrijski aspekti nemaju 'potporu' u natalnom, najvjerojatnije da neće doći jako do izražaja. (Npr. netko može imati pozitivno aspektirani Mars u natalnoj karti, a u sinastriji niz negativnih, ili napetih aspekata s njime.) I drugo, valja obratiti pozornost na to, koliko su aspekti u sinastriji blizu ili daleko od svojeg direktnog položaja (ovo se stručno naziva orb). Ukoliko je to odstupanje manje od dva stupnja, aspekat je jak, no ukoliko iznosti 5, 7 ili 9 stupnjeva, neće doći mnogo do izražaja, a pogotovo ne ako partner nema isti ili sličan aspekt u natalnom horoskopu.
MARS U SINASTRIJI BOGARTA I METHOT
Kao jedan primjer izrazito napetih odnosa bračnih partnera, sa čestim svađama i izlivima bijesa može se uzeti brak Humphrey Bogarta i Mayo Methot, po kojem je holivudski par zaradio nickname „The Fighting Bogarts“. Možemo apstrahirati ostale kategorije u sinastriji i usredotočiti se samo na aspekte Marsa (te Sunca i Plutona).
Jedan pogled na njihove natalne karte dovoljan je da uočimo Mars pretežno u napetim aspektima, i to u oba horoskopa. Bogart ima Mars u konjukciji sa Suncem i on donosi agresivnost i težak karakter. Mars također prima težak kvadrat od Mjeseca. Napeti aspekt Mjeseca i Marsa susrećemo kod Methot, no ovdje se radi o opoziciji. K tomu, tu su i dva kvadrata, onaj sa Uranom i Plutonom. Aspekt Marsa i Jupitera u konjukciji je obično donosi jednu pozitivnu agresivnost (sposobnost uvjeravanja ili nagovaranja npr.), no, pošto očito prevladavaju negativni aspekti Marsa, dolazi neminovno do sukoba sa bračnim partnerom.
Bogart u sinastrijskom horoskopu ima Mars u kvadratu sa Mjesecom, sa vrlo malom razlikom do direktnog aspekta (0.22) tako da djeluje snažno i zbog same te činjenice, i zbog ponavljanja ili dupliranja sa aspektom natalne karte. Ono što doprinosi tenzijama i izbijanju sukoba jesu loši aspekti Plutona u natalnim kartama, budući da u njihovim sinastrijama vidimo da je Pluton u aspektu od 180 i 90 stupnjeva, u odnosu na Sunce drugog partnera. U sinastriji Methot vidi se da je njen Mars u napetim odnosima sa partnerovim Suncem (razlika do direktnog aspekta 0.41), što u svakom slučaju ne doprinosi harmoničnom bračnom odnosu.
Ako imamo uvidu sve nabrojane aspekte Marsa, a ima ih još (valja reći da su i njihovi natalni Marsevi u napetom aspektu kvadrata, samo sa nešto većom razlikom do direktnog aspekta) nije čudo da je taj brak bio prožet svađama i agresivnim izljevima.



29.06.2019. u 08:54 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 04.06.2019.

INKARNACIJE LIKOVA IZ DOGAĐAJA 'THE DAY WHEN MUSIC DIED'

U pretpretprošlom postu sam bio spomenuo da je Eddie Cochran [Robert Mareković] bio potresen smrtima svojih prijatelja-pjevača Buddy Holly-ja i Ritchie-ja Valensa u avionskoj nesreći. Treći sudionik ove nesreće bio je pjevač The Big Bopper, kao i Holly rodom iz Teksasa. Ovaj je događaj kasnije nazvan „The Day When Music Died“ (Dan kada je umrla muzika), spominje se recimo u pjesmi „American Pie“ Don McLean-a, nekima je poznatija u verziji Madone. Dakle, tko su današnje inkarnacije ova tri pjevača, pitate se?
Početkom 1959. godine Holly je oformio novi bend koji se sastojao od buduće zvijezde country glazbe Waylon Jennings-a na basu i Tommy Allsup-a na gitari, te se s njima zaputio na turneju po američkom Srednjem zapadu. Poslije nastupa u Iowi, Holly je zakupio charter let do mjesta slijedećeg nastupa, a to je bio Moorhead, Minnesota. Ubrzo nakon polijetanja dana 03. veljače 1959. u 0:55 iza ponoći, avion se srušio, i na mjestu su ostali mrtvi Buddy Holly, Ritchie Valens, The Big Bopper, kao i pilot koji je upravljao malim avionom.
Holly je bio rođen 1936. u Lubbock-u u Teksasu, u glazbenoj obitelji. Na njegov je stil utjecala country muzika i ritam i blues. Godine 1955., je on sa svojom grupom nastupio kao predgrupa Elvisu Presley-u. Tri puta je tako nastupio kao predgrupa 'kralju rock'n'rolla', a za to je vrijeme grupa pomaknula svoj glazbeni stil od countryja više prema rock and roll-u. Uskora ga zapaža Eddie Crandall iz Nashville-a, koji mu osigurava ugovor sa diskografskom kompanijom Decca. Pošto nije bio zadovoljan njihovim producentom, Holly je otišao je tako u Clovis, New Mexico, gdje je snimio „That'll Be the Day“ sa Norman-om Petty-jem...
Petty je postao menadžer benda i poslao je demo u kompaniju Brunswick, koji je objavio single ploču sa tom pjesmom. Pjesma je postala velikim hitom, baš kao i „Peggy Sue“. U studenom 1957. bio je izdat album „Chirping Crickets“, dospio je do broja 5 top-liste albuma. Do siječnja 1958. godine Holly je nastupio dvaput na Ed Sullivan Show-u. Prije avionske nesreće Holly je sa svojom pratećom grupom otišao na turneje po Australiji, te Velikoj Britaniji.
Za vrijeme svoje kratke karijere Holly je pisao i snimao uglavnom svoj vlastiti materijal. On i njegov bend se općenito smatraju tradicionalnim sastavom rock and roll grupe: dvije gitare, bas i bubanj. Utjecao je na mnoge glazbenike, a i njegove su pjesme snimali mnogi, npr. „Words of Love“ Beatles ili „Not Fade Away“ Rolling Stonesi itd.
Image and video hosting by TinyPic
Pa tko je onda inkarnacija ovog, možemo slobodno reći, jednog od najznačajnijih glazbenika rock and roll-a? Po mom mišljenju, sadašnja inkarnacija Buddy Holly-ja nije glazbenik, već veoma mladi britanski glumac (rođen 1999. godine) imenom Isaac Hempstead Wright, dok je inkarnacija Holly-jeve supruge Marije Elene Sofie Jackson, Isaacova djevojka. Postoji fizička sličnost para, te podudarnosti u numerologiji. Ime 'Isaac' ima istu numerološku vrijednost kao i 'Buddy Holly' (9), a 'Maria Elena' kao 'Sofie Jackson' (10).
[Napomena: ovdje sam napravio jednu grešku, iz jednostavnog razloga što nisam provjerio da li je udovica Buddy Holly-ja preminula, zaključivši nekako naprečac da jest, međutim - nije, pa joj se ovom prilikom ispričavam. Sofie Jackson nije inkarnacija Hollyjeve supruge. No, ipak smatram da bi Isaac Hempstead Wright mogao biti, općenito smatram da ponekad muškarci, koji u pravilu žive kraće, a nekad ih žene jako mnogo nadžive, biraju ponekad žene slične onima, koje su imali u prijašnjoj inkarnaciji. I obrnuto, ako žena umre puno prije supruga, i ona može u novoj inkarnaciji odabrati nekog sličnog njenom prijašnjem suprugu.]
Drugi sudionik spomenute avionske nesreće od prije 60 godina jest The Big Bopper (pravim imenom Jiles Perry Richardson Jr.), pjevač, skladatelji i disc-jokey. On je najpoznatiji po pjesmi „Chantilly Lace“, koja je 1958. bila top 10 hit u SAD i top 20 hit u Britaniji. S njegovim pjesmama imali su veliki uspjeh na top listama country pjevač George Jones („White Lightning“ i Johnnie Preston („Running Bear“). The Big Bopper je rođen 1930. godine u Sabine Pass u Texasu. Radio je na početku karijere na lokalnoj radio-postaji KTRM u gradu Beaumont. Radio je neko vrijeme u vojsci, kao instruktor za radariste. Na radio postaju se opet vraća 1957. godine, mijenja ime od Richardson u The Big Bopper. Njemu se daje kredit za prvi muzički video ikada snimljen, 1958. godine. Godine 1959. njegova pjesma „White Lightning“ dolazi do 1. mjesta country top-lista, a posmrtno mu dolazi do vrhova top-lista pjesma „Running Bear“, koju je otpjevao Johnnie Preston. Richardson se oženio mlad za Adrienne Joy Wenner. Nažalost, njene slike nema na Google Image-u.
Image and video hosting by TinyPic
No, ipak može se konstatirati kako je Big Bopperova sadašnja inkarnacija veoma poznati kanadski pjevač Michael Bublé, hrvatsko-talijanskog porijekla. On je postigao svjetsku slavu godine 2005. albumom „It's Time“, te narednim „Call Me Irresponsible“ iz 2007. godine. Od tada je imao konstantno uspješnu karijeru, pa je tako do sada prodao preko 75 miliona nosača zvuka. Osvojio je i mnoge nagrade u biznisu, kao primjerice četiri Grammy Awards.
Michael Bublé je nedvojbeno veoma nalik na Big Bopper-a, a postoje i numerološke podudarnosti. (S glazbene strane može se reći npr. i da se „It's a Beautuful Day“ ne razlikuje drastično od „Running Bear“.)'Michael Bublé daje istu numerološku vrijednost (4) kao Jiles Perry Richardson Jr. (pravo ime Big Boppera).
Ritchie Valens je treći, najmlađi sudionik avionske nesreće iz veljače 1959. godine. Rođen je 1941. godine u Pacoimi, u Kaliforniji, kao Richard Steven Valenzuela. Bio je pjevač, kompozitor i gitarist. Bio je rock and roll pionir, nažalost njegova je karijera što se tiče snimanja ploča trajala svega osam mjeseci. Iznjedrila je velike hitove „C'mon Let's Go“,„La Bamba“, „Donna“ (1958).
Valens je imao strah od letenja zahvaljujući činjenici da je u srednjoj školi prisustvovao neobičnoj avionskoj nesreći u kojoj su se sudarila dva aviona i pala na školsko igralište, ubivši i ozlijedivši nekoliko učenika. Nekako se uspio riješiti tog straha, u stvari dovoljno da može putovati avionom zbog karijere. Tako je recimo avionom išao na TV show Dick-a Clarka „American Bandstand“,gdje je izveo svoju pjesmu „C'mon Let's Go“. Također je letio na Havaje, gdje je nastupio sa Holly-jem i Paul-om Ankom. Putovao je zatim u New York i ponovo u Philadelphiju, gdje je nastupio sa pjesmom „Donna“.
I onda je došao kobni dan 3. veljače 1959., na turneji po Srednjem zapadu nazvanoj „The Winter Dance Party“. Valens se našao na tom charter letu nakon što je bacao novčić sa Tommy Allsup-om (tko će ići busom, a tko avionom, u kojem je bio ograničen broj mjesta).
Tko je inkarnacija Ritchie Valensa? Po mojem mišljenju, radi se o zvijezdi također latino-američkog porijekla, odnosno Ricky-ju Martinu. U ovaj inkarnaciji Ricky se okitio titulom Kralja latin-popa, a najpoznatiji je po svojem No. 1 hitu iz 1999 "Livin' La Vida Loca".
Image and video hosting by TinyPic
Zanimljivo je da 'Ritchie Valens' daje isti numerološki zbroj kao i 'Ricky Martin' (8).







04.06.2019. u 15:57 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.06.2019.

KOMPATIBILNOST PARTNERA U SINASTRIJI (USPOREDNOM HOROSKOPU)


Usporedba natalnih karata partnera ili sinastrija rezultat je polaganja dviju natalnih karata jedne preko druge. Na ovaj način, natalne pozicije planeta dolaze u međusobni odnos, koji može biti harmoničan, ili stresan. U sinastrijskom horoskopu važniji je odnos osobnih planeta, tj. Sunca, Mjeseca, Venere i Marsa, te ascendenta, isto tako. Što su te planete u skladnijem odnosu, tim je skladniji i odnos partnera.
Kod astrološke procjene kompatibilnosti partnera, uzimaju se u obzir različite kategorije, od kojih se svaka odnosi na aspekte jedne (ili više) planeta sa drugima, u usporednom horoskopu, a također i u tzv. kompozitnom horoskopu, u kojem planete imaju pozicije njihovih srednjih vrijednosti u odnosu na natalne pozicije u oba natalna horoskopa. Ima ukupno 8 kategorija (bar prema astrološkom programu Kepler). To su:
1) Romantična i seksualna privlačnost. Bazira se na aspektima Marsa, Urana, Neptuna i Plutona prema Veneri između dva horoskopa i kompozitnog horoskopa.
2) Sličnost interesa i temperament. Bazira se na aspektima planeta u istom zodijačkom znaku ili sličnim aspektima, primjerice da oboje imaju glavni aspekt između iste dvije planete.
3) Uzajamni uspjeh i visoko postignuće. Bazira se na aspektima Jupitera prema Suncu, Marsu ili Plutonu, ili aspekti Sunca i Jupitera između dva horoskopa ili u kompozitnom horoskopu.
4) Rješavanje problema, komunikacija i uzajamno razumijevanje. Bazira se na aspektima bilo kojih planeta izuzev Neptuna i Merkura u horoskopima ili u kompozitnom horoskopu.
5) Uzajamna pažnja, prijateljstvo, zadovoljstvo i mir. Bazira se na harmoničnim aspektima Mjeseca prema Suncu, Veneri i Jupiteru, ili Sunca prema Veneri u horoskopima ili u kompozitnom horoskopu.
6) Agresivnost, natjecanje, snaga, uspjeh ili nasilnost. Bazira se na aspektima Marsa prema Suncu, Uranu i Plutonu, ili Sunca prema Plutonu između dva horoskopa ili u kompozitnom horoskopu.
7) Sklonost avanturama, iznenađenja, smetnje. Bazira se na aspektima Urana prema bilo kojoj planeti između horoskopa ili u kompozitnom horoskopu.
8) Zajednička kreativnost, imaginacija i inspiracija. Temelji se na harmoničnim aspektima Neptuna prema bilo kojoj planeti u horoskopu partnera ili u kompozitnom horoskopu.
Svaka se kategorija boduje. Imati 100 bodova je prosječan rezultat. Imati 150 ili više znači da je značajka vrlo jaka. Ako se ima 50 ili manje bodova, značajka je vrlo slaba.
Jasno je da su kategorije 1 i 5 najvažnije – po meni, ako je tu (i u jednoj i u drugoj kategoriji) mali broj bodova, svi su izgledi da do veze neće ni doći. Ako se ima veliki broj bodova u 1. kategoriji, a mali u petoj, veza će se više zasnivati na ljubavi i seksu, dok ako je obrnuto, veza će se zasnivati više na prijateljstvu i razumijevanju partnera.
Možemo vidjeti na jednom primjeru kompatibilnosti horoskopa - između Humphrey Bogarta i njegove prve supruge Helen Menken - da je veliki broj bodova jedino u petoj kategoriji, pa je nekako i logično da je taj brak malo potrajao. (Inače, kod njihovih sadašnjih inkarnacija tj. D. Valacco i L. Tyler, broj bodova je vrlo visok u čak četiri kategorije, prvoj, drugoj, trećoj i osmoj).
PRIMARNE DIREKCIJE
Postoje različite vrste prognostičkih horoskopa, i iz njih je moguće vidjeti koji godišnji aspekti dovode u vezu dva potencijalna bračna (ili vanbračna) partnera. Najjače su tzv. primarne direkcije. One funkcioniraju po sistemu „stupanj za godinu“, odnosno svake godine se sve planete osobnog horoskopa pomaknu za 1 stupanj, i tako dolaze u razne aspekte sa natalnim planetama. I kada one imaju svoje harmonične aspekte, pogotovo Sunca/ASC i Mjeseca i Venere, ili Venere i Marsa, velika je vjerojatnost da će se situacija povoljno razviti, da će dvije osobe stupiti u vezu.
Opet možemo vidjeti iz primarnih direkcija, koje su vladale u godini, kada je Bogart oženio Menken; dakle Bogart je 1926. godine imao Sunce u konjukciji sa Venerom, te Veneru u konjukciji sa Marsom. (Ovo znači da je Sunce napredovalo za 26 stupnjeva i došlo u položaj 0 u odnosu na natalnu Veneru, isto važi za Veneru, u odnosu na natalni Mars.)
Image and video hosting by TinyPic
Ono što je interesantno, da isti aspekti odnosno primarne direkcije nastaju za dvije godine (2021) za Tyler i za mene. Njeno Sunce dolazi u konjukciju sa Venerom, dok moja Venera dolazi u konjukciju sa Marsom. Da li to znači da ćemo tada uploviti u bračne vode? Ako se ne vjenčamo, moje će teorije onda pasti u vodu. Zato je bolje da se vjenčamo.sretan

03.06.2019. u 08:47 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2019 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Siječanj 2024 (3)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (24)
Rujan 2023 (32)
Kolovoz 2023 (29)
Srpanj 2023 (13)
Lipanj 2023 (24)
Svibanj 2023 (14)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (1)
Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (3)
Kolovoz 2022 (5)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (6)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (5)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (8)
Kolovoz 2021 (4)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (7)
Rujan 2020 (14)
Kolovoz 2020 (14)
Srpanj 2020 (31)
Lipanj 2020 (3)
Ožujak 2020 (2)
Veljača 2020 (4)
Siječanj 2020 (1)
Rujan 2019 (17)
Kolovoz 2019 (28)
Srpanj 2019 (8)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (22)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (11)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (4)
Studeni 2018 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja alternativna vizija duhovnosti novog doba i zavjera Novog svjetskog poretka

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr