Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

ŽM SLAVINSKI JE INKARNACIJA WW ATKINSON-A?

William Walker Atkinson (1862-1932) bio je američki pravnik i autor sa područja misticizma i joge. Napisao je oko stotinjak knjiga, sve u zadnjih 30 godina života. Najveći broj od tih naslova je izdao posredstvom vlastite izdavačke kuće Advanced Thought Publishing Company iz Chicaga. Pošto je pisao također pod nekoliko pseudonima, valja reći da je knjiga “Mistično kršćanstvo” (objavljenoj kod nas u izdanju CID Nova, 2001) zapravo njegovo djelo, iako ime autora Yogi Ramacharaka asocira na nekog hinduističkog duhovnog učitelja. U tom je djelu jedno poglavlje posvećeno odnosu doktrine reinkarnacije I kršćanstva. Ramacharaka a.k.a. Atkinson piše kako “…rukopisi prvih Očeva crkve pouzdano ukazuju da se u doktrinu metempsihoze [reinkarnacije] vjerovalo i učilo u ezoterijskim društvima izvorne crkve.”
Kao odvjetnik Atkinson je imao dosta uspjeha, no uslijed nagomilanog stresa i nervne napetosti koju mu je takav posao donosio, (nakon iscjeljenja) odlučio se za karijeru duhovnog pisca, na prijelazu stoljeća. Preselio se iz Pennsylvanije u Chicago, koji je krajem 19. stoljeća postao centar alternativne duhovne misli. Surađivao je u časopisu “New Thought”,a potom osnovao svoju vlastitu školu samo-iscjeljenja Atkinson School of Mental Science.
Negdje početkom 20. stoljeća Atkinson se zainteresirao za hinduističku misao, te objavio niz djela sa područja joge i istočnjačkog misticizma. Njegovo djelo ima mnogo dodirnih točaka sa Teozofskim društvom, koje je 1875. bila osnovala H.P. Blavatsky. Može se reći da se njegova djela skladno nadopunjuju sa teozofskim djelima Ch.W. Leadbeatera i Annie Besant. Pod pravim imenom William Walker Atkinson objavljivao je pretežno djela vezana za parapsihološka istražavanja, te fenomene poput vidovitosti, telepatije i prekognicije, dok je pod pseudonimom Yogi Ramacharaka pisao pretežno o filozofiji joge i hindu-misticizmu.
Image and video hosting by TinyPic
William Walker Atkinson je umro 1932. godine u Los Angelesu, no ponovno se 1937. g. inkarnirao kao Živorad Mihajlović - Slavinski, u Jugoslaviji. On je diplomirao kliničku psihologiju, neko je vrijeme radio u struci, a onda se odlučio na pisanje knjiga, uglavnom sa istih područja, kao i u prethodnom životu. (Može se reći da je nadopunio svoja vlastita djela, iz prethodne inkarnacije.) Poput Atkinsona, osnovao je vlastitu školu samoiscjeljenja pod nazivom Excalibur. Fizička sličnost sa Atkinsonom je evidentna, ali ne samo to, već i stil pisanja, sažet, jezgrovit i jasan – on doista objašnjava parapsihološke fenomene i jogu sa jednostavnošću i autoritetom.
I numerološke podudarnosti postoje – imena ‘William’ i ‘Živorad’ imaju istu numerološku vrijednost (10); datum Atkinsonova rođenja se numerološki podudara sa pseudonimom ‘Slavinski’ (7).




Post je objavljen 29.06.2019. u 08:56 sati.