My spiritual exercises

četvrtak, 28.03.2019.

ŠTO JE 'VIKTOR LASZLO' BIO U PRETHODNOJ INKARNACIJI?


Za remake „Casablance“ sa inkarnacijama glavnih likova dakle potreban je još jedan od glumaca koji se našao u glavnoj ulozi, Paul Henreid. Kao što sam već rekao, smatram da je u novoj inkarnaciji još mlad dečko - ako se reinkarnirao, možda pučkoškolac ili tinejdžer - koji mašta o tome da postane poznati glumac. U jednom trenutku sam pomislio da bi to mogao biti Cody Christian, ali sam onda shvatio da to nije prava inkarnacija Henreida. Nije, ali mu je možda najbliža. Prema tome, ako bi se mene pitalo, za remake bih odabrao u glavnoj ulozi upravo Cody Christiana, u ulozi Viktora Laszla.
No, da se vratimo Paulu Henreidu. Kao što je već rečeno, glumac je rođen Trstu (Trieste) 1908. godine, kao sin bečkog bankara, asimiliranog Židova, koji se četiri godine prije Paulovog rođenja obratio na rimo-katoličku vjeru. Završio je elitnu Maria Theresianische Academie, a potom se bavio glumom u bečkom teatru. Svoju je filmsku karijeru započeo bavljenjem glumom u njemačkim filmovima 30tih godina.
Nakon dolaska nacista na vlast, isto kao i Conrad Veidt, emigrirao je u Englesku. Sa izbijanjem II svjetskog rata riskirao je deportaciju natrag u Austriju, no za njega se zauzeo upravo Conrad Veidt. Bilo mu je, prema tome, dopušteno da i dalje živi i radi u Engleskoj. Odigrao je nekoliko epizodnih uloga u britanskim filmovima, prije negoli se odlučio emigrirati po drugi put, kao i Veidt, u SAD, početkom 40tih godina. Potpisao je ugovor sa filmskom kompanijom RKO. Godine 1941. Paul Henreid je postao američki građanin.
Ubrzo je prešao u Warner Bros. koji mu je dao glavnu ulogu u filmu „Now Voyager“, sa Bette Davis. Ovo ga je dovelo i do glavne uloge, kao vođe češkog pokreta otpora Viktora Laszlo-a u bijegu, u filmu „Casablanca“ (1942), sa Bogartom i Ingrid Bergman.
Nakon “Casablance” Henreid se glumom bavio još dugi niz godina, a zadnji je put nastupio kao glumac u drugom nastavku filma “Exorcist” 1977. godine. Osim toga, bavio se i režijom. Poznat je kao režiser TV serije “Bonanza” iz 1960tih.
Image and video hosting by TinyPic
Paul Henreid, za razliku od većine drugih glumaca, imao je samo jednu suprugu. Punim imenom zvala se Elizabeth Camilla Julia "Lisl" Glück (1908–1993).
Što je Paul Henreid bio u prošlom životu? Bio je pripadnik aristokracije, istina, ne neki visoki aristokrat, no bio je s visokom aristokracijom rodbinski povezan. Već je navedeno da je pohađao Maria Theresianische Academie. No, on je sa Marijom Terezijom bio i rodbinski povezan – on je inkarnacija njezinog prapraunuka, Wilhelma Albrechta, prvog princa od Montenuovo-a. Njegova baka po majci bila je posljednja sveta rimska carica Marija Terezija od Sicilije i Napulja [inkarnacija Kaley Cuoco], a djed posljednji sveti rimski car, Franjo II [inkarnacija Jim Parsons].
Jedno od njihove djece, Marija Luiza, vojvotkinja od Parme, bila je druga supruga Napoleona Bonaparte-a, a nakon njegove smrti 1821. godine stupila je u morganatski brak sa Adamom Albrechtom, princom od Neipperga. (car Franjo I, muž Marije Terezije, imao je ljubavnicu iz familije von Neipperg.)
Iz tog braka je rođen princ Wilhelm Albrecht, odnosno u slijedećoj inkarnaciji Paul Henreid. Obavljao je visoke vojne dužnosti u austrijskoj monarhiji – bio je drugi zamjenik feldmaršala. Umro je u Beču 1895. godine, te se inkarnirao također u bečkoj familiji (mada je bio rođen u Trstu) 13 godina kasnije.
Da li postoje neke numerološke podudarnosti? Odgovor je potvrdan. 'Paul Henreid' daje 9, ali i pojedinačno, ime i prezime svako za sebe daje 9. Njegovo puno ime Paul Georg Julius Hernreid von Wasel Waldingau - također daje 9. Wilhelm daje 9. Engleska verzija imena William Albert daje 9. Ime supruge princa Wilhelma Albrechta (Juliana Batthyány-Strattmann) daje 20, odnosno 2. Puno ime Elizabeth "Lisl" Camilla Julia Gluck daje također numerološki zbroj 20.

Četiri glavna lika iz filma "Casablanca" bila su u prethodnim inkarnacijama aristokrati, te rodbinski povezani. Već sam ranije spomenuo vezu između Bogarta i Bergman. Claude Rains bio je povezan sa Paulom Henreidom preko familije Bonaparte, donosno majke iz prošle inkarnacije ovog potonjeg. Henreid je također bio povezan sa Bogartom, jer je Bogart bio u prošloj inkarnaciji car-suprug Marije Terezije.
Image and video hosting by TinyPic

28.03.2019. u 17:06 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 27.03.2019.

PLAY IT AGAIN, SAM!

Fraza iz naslova je najčešća pogrešno citirana fraza iz filma „Casablanca“. Ono što Ilsa Lund (Ingrid Bergman) u filmu stvarno veli pijanistu u Rickovom baru glasi: „Play it once, Sam, for old times' sake.“ Sam tada glumi da ne razumije o čemu Ilsa priča, pa mu ona veli: „Play it Sam. Play 'As Time Goes By.“
Ulogu pijanista je maestralno odglumio Dooley Wilson; ono što je zanimljivo – on je bio bubnjar i pjevač – ustvari nije znao svirati klavir. U 20tim godinama prošlog stoljeća imao je svoj band, s kojim je išao na evropske turneje. Svirao je tako primjerice u Parizu i Londonu. Tokom 30tih godina počeo se baviti i glumom, najprvo na Broadwayu, te u nizu filmova. Ipak, najbolje će ostati upamćen po ulozi pijanista Sama u „Casablanci“. On je, pored Bogarta i Joy Page (pokćerke Jacka L. Warnera) bio jedan od rijetkih rođenih Amerikanaca u filmskoj ekipi „Casablance“.
Dooley Wilson bio je oženjen sa Estelle Williams. O njoj ne postoje podaci, niti njene fotografije na Google Image-u, pa je posao oko otkrivanja njegove sadašnje inkarnacije utoliko otežan. Ipak, sa prilično velikom dozom sigurnosti mogu tvrditi da se radi o glumcu Wesley Snipes-u. Nekome se ovo može učiniti nelogičan izbor, pošto njega više asociraju uz borilačke vještine, negoli uz glazbu, ali ja ipak vjerujem da je to on.
Image and video hosting by TinyPic
Od svih afro-američkih glumaca i pjevača on ipak najviše nalikuje Dooley Wilson-u. (Pogledaj video) Njegova veza sa glazbom u ovom životu je tek indirektna, nastupio je u nekoliko video-spotova pr. „Bad“, koji je režirao poznati Martin Scorcese. Kao što je već rečeno, Wesley Snipes je poznat po svom borilačkom umijeću, počeo je trenirati borilačke sportove već sa 12 godina. Što se tiče filma, slavu je stekao glumeći ponajviše u akcijskim filmovima kao što su primjerice „Demolition Man“ (1993) ili „Blade“ filmskoj trilogiji (1998-2004).
Dooley Wilson i Wesley Snipes imaju jednaku numerološku vrijednost imena i prezimena – 7.
I tako, sada znamo već šestu inkarnaciju članova filmske ekipe iz drugog najboljeg filma svih vremena. Mnogim fanovima „Casablance“ pretpostavljam da je ovo zagolicalo maštu, za neki remake čuvenog filma. Ako ništa drugo, barem za jedan glazbeni spot kojeg će režirati David Fincher, u kojem će ga Wesley Snipes ponovo sjesti za klavir, a Brit Marling moliti umilnim glasićem da svira ponovo „As Time Goes By“.
„If she can stand it, I can. Play it!“wink

27.03.2019. u 17:00 • 0 KomentaraPrint#

TKO JE INKARNACIJA MAJORA STRASSERA IZ FILMA 'CASABLANCA'?


Većini onih koji su gledali film 'Casablanca' vjerojatno je najantipatičnji lik bio major Strasser, kojega je glavni lik Rick Blaine, odnosno Bogart upucao pri kraju filma. Strassera je glumio njemački glumac Conrad Veidt, koji je postao popularan još 20tih godina, u doba nijemog filma. Nakon uspješne karijere u njemačkim nijemim filmovima (bio je jedan od najbolje plaćenih glumaca), Veidt je bio prisiljen emigrirati nakon dolaska nacista na vlast 1933. godine, sa svojom suprugom Ilonom Prager, glumicom židovskog porijekla.
Par se najprvo skrasio u Britaniji, gdje Veidt glumi u nekoliko filmova, između ostalih u „Bagdadskom lopovu“ (1940). Potom oni emigriraju u SAD, što je glumca i dovelo do uloge majora Strassera u filmu „Casablanca“. Bio je već unaprijed svjestan da će mu režiseri dodjeljivati upravo takve uloge, što je ironična igra sudbine, budući da je od nacista bio pobjegao. Štoviše, u ugovoru mu je čak stajalo da mora igrati isključivo uloge negativaca.
Veidt inače dolazi iz protestanstske luteranske obitelji. Prije Ilone Prager, imao je dvije supruge, Gussy Holl, s kojom je bio u braku od 1918. do 1922. godine, te Felicitas Radke, od 1923. do 1932. godine. Širokoj publici dakako ostao je najbolje poznat po ulozi opakog majora Strassera u „Casablanci“(1942). Holivudska karijera nije mu dugo trajala, jer je već naredne godine preminuo, od srčanog udara, igrajući golf.
Image and video hosting by TinyPic
Prema mojem mišljenju, i u to sam prilično siguran, inkarnacija Conrada Veidta je britanski glumac Julian Sands, rođen 1958. godine u mjestu Otley, u Yorkshire-u. Najviše je poznat po ulogama u filmovima „Warlock“ (1989) i nastavku „Warlock: The Armageddon“ (1993) „Arachnophobia“ (1990), „Boxing Helena“ (1993) i „Leaving Las Vegas“ (1995).
Inkarnacija njegove prve supruge je britanska novinarka Sarah Sands, koja je postala najprvo urednica dnevnog lista London Evening Standard, a potom urednica na BBC radio programu. Njegova druga supruga, Evgenia Citkowitz, zapravo je inkarnacija Ilone Prager, žene sa kojom je pobjegao iz Njemačke 1933. godine, a također je židovskog porijekla.
Julian Sands ima istu numoreološku vrijednost imena i prezimena kao Conrad Veidt – šestica. Sarah Sands ima istu numerološku vrijednost prezimena sa imenom i prezimenom Gussy Holl – sedmica (i samo ime Gussy daje 7). Evgenia Citkowitz ima istu vrijednost svojeg prvog (osobnog) imena kao prvo ime Ilona Prager – osam, k tome samo prezime 'Citkowitz' ima jednaku numerološku vrijednost kao ime i prezime Ilona Prager – 11.

27.03.2019. u 16:58 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 26.03.2019.

TKO JE BIO KAPETAN LUIS RENAULT IZ 'CASABLANCE' U PROŠLOM, A TKO JE U SADAŠNJEM ŽIVOTU?

Pored glavnih glumaca u filmu 'Casablanca', od onih koji su nastupili u sporednim ulogama zacijelo je najzapaženiji bio Claude Rains, kao vichyjevski policijski zapovjednik Louis Renault. Mada nizak rastom, imao je jednu posebnu vrstu karizme, zbog svojeg čudnog nježno-grubog glasa, te pomalo prezirno-arogantnog pogleda.
Rains je rođen u Londonu 1889. godine, gdje je i započeo glumačku karijeru. Pošto mu je otac bio glumac, provodio je kao dječak dane u londonskom teatru, čak i nastupajući u manjim ulogama. Nakon I svjetskog rata, u kojem je stekao čin kapetana, vratio se glumi. Tako ga je zapazio Herbert Beerbohm Tree, osnivač Royal Academy of Dramatic Art.
Prvu popularnost stekao je nastupima u londonskom teatru, a 1927. godine otišao je u Ameriku, gdje je nastupao na Broadwayu. Relativno je kasno došao do filmskih uloga. Godine 1935. bio je potpisao ugovor sa kompanijom Warner Bros. Jednu od zapaženijih uloga ostvario je u filmu Michaela Curtiza „The Adventures of Robin Hood“ (1935). Također je zapaženu uloguimao u filmu „Mr. Smith Goes to Washington“ (1939) zaradivši nominaciju za Oscara za najbolju sporednu ulogu.
U filmu „Casablanca“, kao što je već rečeno, igrao je ulogu ciničnog policijskog zapovjednika Renaulta, što mu je donijelo drugu nominaciju za Oscara, za najbolju epizodnu ulogu. Još dva puta će biti nominiran, za uloge u filmovima „Mr. Skeffington“ (1944) i „Notorious“ (1946).
Ono što je vrlo interesantno, glumio je Napoleona Bonaparte-a (u filmu „Hearts Divided“, 1936), te Napoleona III, u filmu „Juarez“ iz 1939. godine. Po mojem mišljenju, englesko-američki glumac Claude Rains zapravo je igrao ulogu samog sebe, iz svoje prethodne inkarnacije. Radi se doista o autentičnoj inkarnaciji Napoleona III, historijske ličnosti, koji će ostati zabilježen kao prvi izabrani predsjednik Francuske (1848-1852), ali i kao posljednji francuski car (1852-1870).
Image and video hosting by TinyPic
Također je interesantno da su se Claude Rains i Orson Welles (Friedrich III) našli na suprotnim stranama u prusko-francuskom ratu 1870/71. Francuska vojska bila je poražena, a Napoleon III zarobljen. Nakon proglašenja mira 1871. godine bio je emigrirao u London, gdje je i umro 1873. godine. Dakle, 16 godina kasnije u istom je gradu bio ponovno inkarniran, ovaj puta u obitelji glumca.
Claude Rains umro je 30. svibnja 1967. godine, a opet se inkarnirao dvije godine kasnije, ponovno kao glumac, Matt LeBlanc, u Massachussettsu (grad Newton), u obitelji mehaničara francusko-kanadskog porijekla. Matt LeBlanc je najbolje poznat kao Joey iz serije „Friends“, koje se sjećamo iz 90tih godina. Njegova nova vanbračna partnerica, Aurora Mulligan je inkarnacija Eugenie de Montijo, supruge Napoleona III, te Frances Propper, supruge glumca Claude Rainsa, odnosno kapetana Renaulta iz filma „Casablanca“.
S numerološke strane gledano, zanimljivo je da imena Napoleon III, William Claude Rains (puno ime glumca), i Matt LeBlanc daju isti broj – osmicu. Kod supruga, datum rođenja Eugenie de Montijo i Ime Frances Propper daje isti broj, četvorku, dok samo ime 'Frances' i Aurora Mulligan daju zbroj 9.

26.03.2019. u 16:53 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 25.03.2019.

ŠTO JE U PROŠLOM ŽIVOTU BIO REŽISER NAJBOLJEG FILMA SVIH VREMENA?


'Citizen Kane' (Građanin Kane) je film iz 1941. godine, kojeg je režirao Orson Welles, u kojem je on glumio glavnu ulogu, te osim toga bio i ko-scenarist te producent filma. Kao što sam već naveo ranije, American Film Institute ga je odabrao za najbolji film svih vremena (British Film Institute isto tako), no također i prema mnogim filmskim stvaraocima, kritičarima i fanovima, on je jednostavno – najbolji. Da ne bi sve ispalo kao djelo jednog čovjeka, treba istaći i sjajnog snimatelja Gregga Tolland-a, montažu Roberta Wise-a, te muziku Bernarda Herrmann-a.
Veoma je originalna narativna struktura filma 'Građanin Kane' – naracija se uglavnom odvija u 'flashbackovima', kroz vizuru 5 raznih likova i njihove složene perspektive prikaza Kane-ovog života. Welles je svoje radiofonijsko iskustvo pretočio na veliki ekran – originalno koristi montažu zvukova, tzv. dijaloške 'overlappinge', zvukovi se sinestezijski stapaju sa slikom. Originalna su i mizanscenska rješenja: vizuelnoj atraktivnosti prostora i likova pridonose inovativna rješenja korištenja širokokutnog objektiva, kojim se postiže dubinska oštrina.
'Građanin Kane' nastaje kao plod mladenačkog žara 26-godišnjeg Orsona Wellesa. Svoju je genijalnost i inovativnst već bio najavio tri godine ranije radio-adaptacijom romana H.G. Wellsa 'Rat svjetova'. Mnogi su slušatelji bili u panici, uvjereni da se invazija Marsijanaca doista zbiva, te a ne da je riječ samo o radio-drami. Ovo ga je ostvarenje dovelo do angažmana u filmskoj kompaniji RKO. Međutim, kako to biva, Welles je ostatak karijere proveo pokušavajući doseći razinu svog debitanstskog filma, ne dobivajući dostatan budžet za svoje naredne projekte (producenti nisu bili voljni investirati sredstva u eksperimentiranja, ma koliko ona imala artističke kvalitete).
Image and video hosting by TinyPic
Dvadeset godina nakon 'Građanina Kane-a' Welles je u Zagrebu – snima adaptaciju poznatog fantastičnog Kafkina romana 'Proces' (1962). Radi se o izrazito modernističkom filmu, koji se uklapa u trendove novog vala iz 60tih, Welles u njemu svojim osebujnim, raskošnim stilom oslikava Kafkin svijet noćnih mora. Na snimanju upoznaje 26 godina mlađu slikaricu iz Šibenika, kojoj daje umjetničko ime Oja Kodar. Pet godina kasnije, oni će zajedno na Jadranu snimati film 'The Deep' (Dubina), međutim,projekt je ostao nedovršen. U Filmskoj enciklopediji JLZ iz 1990. možemo samo pronaći o njoj dva retka – gdje se navodi da je bila Wellesova suradnica, te da je nastupila u dva njegova filma [drugi se zove 'The Other Side of the Wind' (Druga strana vjetra)].
Od kada su se 60tih godina upoznali, Welles i Kodar su ostali u ljubavnoj vezi, koja je potrajala sve do redateljeve smrti 1985. godine. Welles je cijelo vrijeme bio oženjen za Paolu Mori, talijansku glumicu aristokratskog porijekla (upoznali su se 1953, a vjenčali 1955). I mada su britanski tabloidi bili objavili priču o ljubavnoj aferi Orsona Wellesa sa Ojom Kodar još 1969, Mori i njena kćerka Beatrice izgleda da nisu znali za hrvatsku glumicu, ni za njihovu vezu. Navodno je Paula Mori to otkrila tek 1984. godine, te je tada bila izbacila Wellesa iz njihove kuće u Las Vegasu; do kraja redateljeva života ni ona ni kćerka Beatrice nisu ga više vidjele.
I sada dolazimo do odgovora na pitanje iz naslova. Orson Welles bio je u prethodnom životu – pruski car Friedrich III. Na carskom prijestolju je proveo kratko vrijeme, od ožujka do lipnja 1888. godine, jer je već prije ustoličenja za cara bio obolio od raka grkljana i ubrzo umro. Inkarnacija carove supruge Victorije je – Oja Kodar. Oboje pokazuju sličnost u fizionomijama sa svojim prethodnim inkarnacijama. Wellesova karizmatska pojava, njegov autoritativan nastup daju naslutiti da je već bio neki lik sa takvim karaktristikama u njegovom bivšem životu.
Carica Victoria je bila najstarija kći britanske kraljice Victorije. (Njezina inkarnacija je Primula Susan Rollo, a njezinog supruga princa Alberta – glumac David Niven.) Ima jedna zanimljiva stvar iz njezine biografije – bila je poklonica umjetnosti, ne samo da je voljela slikanje, već je i sama slikala, te je dobivala poduku od majstora-slikara, kao što su Anton von Werner i Heirich von Angeli. Čitala je Goethe-a, Lessinga, Heine-a [inkarnacija Bruno Šimleša] i kretala se u intelektualnim krugovima. Njemački pisac Gustav Freytag [inkarnacija Slobodan Šnajder] bio je blizak prijatelj carskog para.
Orson Welles i Oja Kodar pokazuju određene numerološke podudarnosti imena sa svojim prethodnim inkarnacijama – karakterističan broj 7 za oboje, koji se javlja nekoliko puta. Sedmicu daje ime 'Friedrich III', kao i prezime Welles. Sedmicu daje ime 'Victoria', kao i 'Oja Kodar'.

25.03.2019. u 15:40 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 19.03.2019.

DA LI SAM USPIO NAĆI INKARNACIJU REŽISERA 'CASABLANCE'?

Vjerujem da ljubitelje filma 'Casablanca' ponajviše zanima, tko je, pored glumaca u glavnim ulogama, inkarnacija režisera filma, Michaela Curtiz-a. (Treći glavni glumac Paul Henreid je preminuo relativno nedavno, 1992. godine, pa ako se i inkarnirao, onda je još mladi dečko. Zanimljivo je da je bio rođen u Trstu, dakle nekih 70 milja od mojeg rodnog grada, Pule. )
Curtiz je rođen, 24. prosinca 1886. u Budimpešti (kao i Henreid, u Austro-Ugarskoj). Pravim je imenom Mano Kaminer, zvani Miška. U Mađarskoj je postao poznat kao Mihaly Kertesz. Započeo je sa snimanjem filmova 1912. godine. Nakon I svjetskog rata nastavio je filmsku karijeru u Austriji i Njemačkoj, te u drugim evropskim zemljama. Do svojeg dolaska u Hollywood (kada mijenja ime u Michael Curtiz) 1926. godine već je bio renomirani redatelj. Bio je vrlo raznovrstan i radio je filmove svih žanrova, a također i vrlo produktivan, te je režirao više od 100 filmova u svojoj holivudskoj karijeri.
Najpoznatiji je, naravno, kao režiser filma 'Casablanca' iz 1942. godine. Sa Bogartom je bio snimio još pet filmova: „Kid Galahad“, „Angels with Dirty Faces“, „Virginia City“, „Passage to Marselles“ i „We're No Angels“. Njegov biograf S. Rosenzweig zapisao je o njegovom načinu rada na filmu: „Najočigledniji aspekt Curtiziva redateljskog potpisa je njegov ekspresionistički vizualni stil, a njegovo najupadljivije obilježje jesu neobični uglovi snimanja, te pažljivo opisivanje pojedinosti, kompleksne kompozicije, pune ogledala i refleksija, sima i magle, te fizičkih objekata, namještaja, lišća, barova i prozora, koji stoje između kamere i ljudskih likova i čine se kako ih okružuju i hvataju u zamku.“ Dakle, Curtizovi filmovi imali su osobeni pečat i svoj distingvirani stil – snimci iz ptičje perspektive kako bi se opisalo okružje filmske priče, prisutno je mnogo pokreta kamerm, subjektivni rakurs, u kojem kamera postaje oko filmskog lika, i visoki kontrast svjetla sa bazenima sjene.
Image and video hosting by TinyPic
Tko bi onda mogao biti inkarnacija Michaela Curtiza, filmskog genija, koji je dao niz sjajnih ostvarenja u svojoj 50godišnjoj karijeri? Iste godine kada je umro Curtiz, rođen je američki režiser David Fincher (inače moj vršnjak). On je poznat po radu na TV reklamama, muzičkim spotovima, ali i filmovima kao što su „Sedam“ (1995), Klub boraca (1999) i Soba panike (2002).
Nije bilo lako odrediti inkarnaciju Michaela Curtiz-a, zato jer postoje i drugi redatelji, koji imaju slične crte lica (npr. Spike Jonze ili Steven Soderbergh). No, kada sam malo razmotrio numerologiju, bilo mi je jasno da inkarnacija Michaela Curtiza mora biti David Fincher, a Curtizove prve supruge Lucy Doraine – mlada glumica Eden Sher.
Ficherova trenutna supruga, Cean Chaffin inkarnacija je treće Curtizove supruge Bess Meredyth (mislimda su tu radi o tzv. 'split incarnation'). Fincherova prva supruga Donya Fiorentino mislim da ipak nije inkarnacija druge Curtizove supruge, Lili Damita, no mora se priznati da joj je slična.
M I C H A E L C U R T I Z = 4 + 5 = 9
4 1 3 5 1 5 3 3 6 2 4 1 7
24/12/1886 = 5
D A V I D F I N C H E R = 7 + 11 = 7 + 2 = 9
4 1 6 1 4 8 1 5 3 5 5 2
28/8/1962 = 9


L U C Y D O R A I N E = 4 + 7 = 11
3 6 3 1 4 7 2 1 1 5 5
22/5/1898 = 9
E D E N S H E R = 1 + 6 = 7
5 4 5 5 3 5 5 2
26/12/1991 = 4

19.03.2019. u 17:44 • 0 KomentaraPrint#

RICKOV CAFÉ U CASABLANCI


Casablanca je grad u Maroku koji je mnogim ljudima najviše poznat po istoimenom filmu iz 1942. godine. Neki možda misle da je on najveća turistička atrakcija Maroka, međutim po posjetima turista je tek na trećem mjestu, iza Marrakecha i Agadira, gradova koji posjeduju značajnije historijske znamenitosti. Da li u Casablanci postoji neki znamen, neki 'spot' u gradu, koji podsjeća na kultni film (da se podsjetimo, prema American Film Institute rangiran kao drugi najbolji film svih vremena) u kojem su nastupili Humphrey Bogart i Ingrid Bergman, kao glavne zvijezde?
Da, postoji kafić-restoran, koji nosi ime 'Rick's Café'. To naravno nije originalni kafić koji se pojavljuje u filmu 'Casablanca', budući da je taj kafić postojao samo u filmskom studiju u Hollywoodu, gdje je velika većina filma snimljena. Zanimljivo je, dakle, da u najvećem marokanskom gradu nije bio snimljen niti jedan jedini kadar filma, iako naslov filma to sugerira. (Film je većinom snimljen u Warner Bros. studijima, scena sa aerodroma u zračnoj luci Van Nuys kod Los Angelesa, te ima nekoliko kratkih isječaka o Parizu, sa zalihe filmskog materijala.) Spomenuti 'Rick's Café' ne posjeduje isto tako niti dugu tradiciju – bio je otvoren tek prije 15 godina, u ožujku 2004. godine.
No, dakle u međuvremenu kafić-restoran je ipak uspio steći kakvu-takvu reputaciju u gradu, koji je značajniji kao ekonomsko-financijski i industrijski centar, nego li kao primarno turistička destinacija. Za vrijeme II svjetskog rata i neposredno nakon njega grad je prolazio kroz turbulentna razdoblja. U to je vrijeme još uvijek bilo dosta šaroliko stanovništvo, i gotovo polovinu su činili doseljenici iz Evrope-kršćani, ponajviše francuskog podrijetla. No, nakon stjecanja neovisnosti Maroka 1956. godine, stanovnici evropskog porijekla su se sve više iseljavali, tako da je danas više od 99 posto stanovništva arapskog, odnosno arapsko-berberskog porijekla.
Image and video hosting by TinyPic
Na ideju otvaranja kafića koji bi podsjećao na film 'Casablanca' nije došao neki pripadnik domicilnog stanovništva, već jedna strankinja, odnosno Amerikanka. Zvala se Kathy Kruger, i bila je američki diplomat; došla je zbog preuzimanja dužnosti u Trgovinskom uredu (Trade Office). Kada je stigla 1998. godine, bila je uvjerena da će u Casablanci naći kafić pod nazivom 'Rick's Café'. Međutim, kafića s tim nazivom u gradu tada – nije bilo. I tako je ona sama prionula na posao, ponovnog oživljavanja holivudskog Rickovog kafića (Bogart ga u filmu naziva 'gin joint'), nekih 60ak godina od premijernog prikazivanja filma.
Kruger se bila odučila za jednu tradicionalnu kuću sa terasom, koja će podsjećati na kafić iz filma. Vlasnici kuće su zahtijevali pozamašnu svotu novaca, tako da je udružila svoja sredstva sa grupom prijetelja i poznanika, kako bi ostvarila željeni projekt. Društvo je nazvano „The Usual Suspects“, što je referenca na jednu rečenicu (koju izgovara kapetan Renault), pri kraju filma 'Casablanca'. I tako, za jedno tri godine, kafić-restoran bio je gotov. Malo po malo, 'fama' o njemu se širila gradom, a od kada je ušao i na oficijelne vodiče grada, popularnost mu je još više porasla.
'Rick's Café' nalazi se na adresi 248 Boulevard Sour Jdid (u blizini džamije Hasana II, najposjećenijeg historijskog spomenika u gradu). Ukoliko želite načiniti rezervacije, nazovite na telefon +212 522 27 42 07.

19.03.2019. u 17:41 • 0 KomentaraPrint#

petak, 15.03.2019.

ZAŠTO SE U HOLLYWOODU DEŠAVAJU SKANDALI ZBOG PRELJUBA?


Čitajući razne novine i časopise u kojima se objavljuju članci vezani za holivudske zvijezde, ranije sam se pitao kako to, da većina glumaca i režisera nije u stanju održati dužu bračnu vezu. Iz ove perspektive, nakon ovog serijala o reinkarnacijama, u stanju sam bolje sagledati taj fenomen, može se reći, iz jedne više duhovne dimenzije.
Recimo, na snimanju filma „To Have and Have Not“ desio se jedan takav 'skandal', kada su se zaljubili Bogey i mlada Lauren Bacall. Bogey je u to vrijeme bio oženjen glumicom Mayo Methot, i redatelj filma nije sa simpatijama gledao na to što se zbiva između Bogarta i Bacall. Misleći da je riječ o nekoj prolaznoj zaluđenosti, savjetovao je Bogeya da iznajmi sobu u nekom hotelu i na diskretan način 'obavi stvar', ako je već tako zagustilo. Međutim, nije slutio da će Bogey sa tom glumicom ostati u braku, do kraja života. Bogey-kralj bio je našao srodnu dušu – kraljicu, s kojom je već bio u bračnoj vezi u ranijem životu. To Howard Hawks – nije znao.
Jedan takav sličan skandal desio se Ingrid Bergman, na snimanju filma „Stromboli“. Za vrijeme snimanja, ona se bila zaljubila u svojeg režisera, sa kojim je ostala u drugom stanju. Petter Lindström, neurokirurg, bio je njen tadašnji suprug. Veza glumice i režisera Rossellini-ja donijela je skandalozni publicitet. Istoga mjeseca kada je film doživio premijeru, ona je rodila sina. Samo tjedan dana kasnije, ona se bila razvela od Lindström-a i udala za Roberta Rossellinija, sa kojim je imala još dvije blizanke, od kojih je poznatija Isabella Rossellini, također glumica.
Veza Bergman i Rossellinija zapravo je došla na njezinu inicijativu. Ona mu je naime, bila poslala pisamce, slijedećeg sadržaja:
Dear Mr. Rossellini,
I saw your films Open City and Paisan, and enjoyed them very much. If you need a Swedish actress who speaks English very well, who has not forgotten her German, who is not very understandable in French, and who in Italian knows only "ti amo," I am ready to come and make a film with you.
Ingrid Bergman
Image and video hosting by TinyPic
Dakle, obratite pažnju na dvije riječi na talijanskom – “ti amo”. Sa ovim pisamcem započela je jedna od najpoznatijih holivudskih ljubavnih priča. I ova, baš kao prije spomenuta Bogarta i Bacall, ima korijene u – prošlim inkarnacijama glumice i redatelja. Roberto Rossellini bio je u 17. stoljeću talijanski aristokrat iz familije d’Este. Zvao se Alfonso d’Este i bio je vojvoda od Modene, dok je Ingrid Bergman bila njegova supruga, Laura Martinozzi, vojvotkinja od Modene. Imali su jednu kćerku, zvala se Maria d’Este, i ona je postala druga supruga engleskog kralja Jamesa II. Njihove su inkarnacije – Isabella Rossellini i redatelj David Lynch. I ovaj posljednji par je nastao ne nekom neodređenom i neobjašnjivom ‘kemijom’ na snimanju filma “Blue Velvet”, već tako da su se ponovno sastale duše koje su već u prethodnom životu bile sjedinjene u bračnoj vezi. (Lynch je doduše bio u ovoj inkarnaciji sa kćerkom Ingrid Bergman u izvanbračnoj vezi, odnosno nevjenčanom braku.)

Da li su Humphrey Bogart i Ingrid Bergman bili u nekom srodstvu, u 17. stoljeću? Da. Bogart je, kao falački izborni knez Fridrih V imao za tasta engleskog kralja Jamesa I [Robert de Niro], budući da je oženio njegovu kćer, Elizabeth Stuart [Lauren Bacall]. Njegov sin Charles I [Ian Anderson] imao je sina Jamesa II [David Lynch], koji je oženio Mariju d’Este [Isabella Rossellini]. Prema tome njihova rodbinska veza bila je ovakva: Ingrid Bergman bila je majka supruge unuka Bogartovog tasta.

15.03.2019. u 16:26 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.03.2019.

SLUČAJ INGRID BERGMAN – BRIT MARLING


Neki od vas koji pažljivije pratite postove posvećene reinkarnacijama (i provjeravate podatke), mogli ste primijetiti da je pretpostavljena nova inkarnacija Brit Marling rođena tri tjedna prije nego li je Ingrid Bergman umrla, u kolovozu 1982. godine. (Da budemo precizni, umrla je točno na svoj 67. rođendan, 29. kolovoza.) Ne radi li se možda o grešci, netko je mogao pomisliti?
Pošto sam već bio više puta naveo da smatram kako sam inkarnacija slavnog 'Bogeya', ne vjerujem da bi mogao pogriješiti po pitanju partnerice iz (oficijelno, prema American Film Institute listi) drugog najboljeg filma iz holivudske klasične ere. Nekako mi je intuicija govorila da je to upravo ona, jednostavno sam 'osjećao' da je to inkarnacija Ingrid Bergman. Uspoređivao sam niz njihovih slika, gledao inserte iz njihovih filmova i paralelno gledao obje u intervjuima na televiziji. Jednostavno, to je bilo to. Bio sam uvjeren da se ne radi samo o površnoj fizičkoj sličnosti.
Image and video hosting by TinyPic
Pa kako to onda da je Brit Marling rođena 'prije vremena'? Ja sam se nekako logički poveo za mišlju, da duša može stanovati istodobno u dva tijela. (Sjetimo se npr. fenomena vezanih za osobe kojima su bili presađeni organi, i koji su tada poprimili neke navike, koje su imali raniji posjednici organa.) Walter Semkiw na svojem site-u spominje 'split incarnation', što možemo prevesti kao podijeljena ili rascijepljena inkarnacija. Dakle, u takvom slučaju duša može istovremeno nastanjivati više od samo jednog fizičkog tijela.
Nešto potpunije objašnjenje nudi Ellen A. Mogensen na svojem site-u „Past Forward Rule“. Ona takve slučajeve naziva anomalijama. Tako se može desiti da dijete ne naslijedi DNK roditelja, mada su takvi slučajevi iznimno rijetki. Isto je sa reinkarnacijskom anomalijom koju Mogensen naziva 'crossover lives'. Naime, uobičajeno je da duša živi niz života, jedan za drugim, sa međuživotom između njih. Međutim, ponekad, vrlo rijetko se dogodi da duša prije fizičke smrti tijela već odabere drugo fizičko tijelo, u koje će se nastaniti, preskačući fazu međuživota u astralnom svijetu.
Radi se o dva fizička tijela. Jedno je staro, i polako umire. Drugo je novo, tek rođeno. Prema Mogensen, oba će tijela spavati, više nego je to uobičajeno. Možemo pretpostaviti sa sigurnošću da je Bergman, u zadnjem stadiju karcinoma pluća bila pod sedativima, i da je većinu vremena provodila u snu. (Da li je i Brit u prva tri tjedna života spavala više od uobičajenog za novorođenče, zna njena majka Heidi.)
Pošto astralno tijelo posjeduje vlastitu svijest, ono tada već može intuitivno odabrati novo tijelo, u kojem će se reinkarnirati. Takav je slučaj smatram, bio sa Ingrid Bergman, koja je umirući od raka u londonskoj bolnici već pronašla novo tijelo, novorođene bebe Brit Marling u Chicagu, gdje je bila rođena 7. kolovoza 1982. godine. Na neki način, Ingrid Bergman zapravo i nije bila umrla u pravom smislu te riječi, već je samo nastavila živjeti novi život, bez ikakve pauze i međuživota.
Inače, astrološke i numerološke podudarnosti između njih postoje, kao što sam i očekivao. Obje su glumice rođene u 8. mjesecu, ali ne samo to, već – i datum rođenja za obje daje numerološku vrijednost 8. (Srednje ime Brit Marling, Heyworth daje također vrijednost 8.) Brit Marling, rođena je u znaku Lava, dok njena prethodna inkarnacija, Ingrid Bergman ima ascendent u Lavu. (Inače, ja sam rođen u znaku Bika, dok je Bogey imao ascendent u znaku Bika. Zanimljiva podudarnost.)
Što da na kraju poručim Brit Marling? We'll always have Paris.wink
Image and video hosting by TinyPic



11.03.2019. u 15:32 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 06.03.2019.

TAYLOR HANDLEY - USKRSNULI JAMES DEAN

Prije dvije godine došao sam do iznenađujućeg otkrića da je James Dean bio inkarnacija engleskog pjesnika George Gordon Byrona. Došao sam do tog zaključka indirektno, otkrivši tko je bila inkarnacija Pearl Tyler, kćerke američkog predsjednika Johna Tylera. (Zbog toga što je njen budući suprug, kojeg je bila vidjela u snu, ličio na Byrona). Tada sam samo kratko bio ustvrdio da obojica imaju vrlo slične crte lica, da su rođeni u istom astrološkom znaku (Vodenjak), da su obojica bila sklona nesrećama te umrli u ranoj životnoj dobi.
Image and video hosting by TinyPic
Pošto je već prošlo podosta vremena od smrti Jamesa Deana, pomislio sam da je možda ovaj pomalo i legendarni lik (AFI ga je rangirao na 18. mjesto liste najboljih glumaca klasičnog američkog filma) odlučio ne inkarnirati se ponovno kao glumac. No, bio sam u krivu. Kada sam malo bolje pogledao slike glumaca rođenih 80tih godina, odmah mi je bilo jasno da je tu riječ doista o inkarnaciji slavnog glumca, a ne samo o velikoj sličnosti. Dakle, Taylor Handley (rođen 1984. godine) stvarno je inkarnacija i lorda Byrona i Jamesa Deana, o čemu svjedoče ne samo njihove usporedne slike, već i neke astrološke i numerološke podudarnosti.
Na prvi pogled natalni horoskop Jamesa Deana i Taylora Handley-a nema ništa zajedničkog, međutim, na drugi pogled uočavamo da su obojica rođena sa Suncem u zračnom znaku i Mjesecom u vodenom znaku. K tome, Byron i Handley imaju Mjesec u Raku (kao i ja). James Dean ima numerološku kombinaciju imena i prezimena 5 + 6 = 11! (kao ja i Ivana Baquero). Byron i Handley imaju broj 11 u datumu rođenja. Pojavljuje se i broj 9, u imenima 'George' i 'Taylor', te u datumu rođenja Jamesa Deana.
G E O R G E G O R D O N B Y R O N = 9 + 1 + 8 = 18 = 9
3 5 7 2 3 5 3 7 2 4 7 5 2 1 2 7 5
22/01/1788 = 29 = 11!

J A M E S D E A N = 5 + 6 = 11!
1 1 4 5 3 4 5 1 5
02/02/1931 = 18 = 9

T A Y L O R H A N D L E Y = 9 + 6 = 15 = 6
4 1 1 3 7 2 5 1 5 4 3 5 1
01/06/1984 = 29 = 11!
James Dean je umro veoma mlad i neoženjen, 1955. godine. Imao je kratkotrajnu ljubavnu vezu sa Pier Angeli, glumicom talijanskog porijekla. Kako navodi članak u Wikipediji, ona je morala prekinuti tu vezu jer njena majka nije htjela da ima bračnu vezu sa nekim, tko nije katolik. Pier Angeli se kasnije udala za pjevača Vic Damone-a, sa kojim je bila četiri godine u braku. Možda je James Dean vozio automobil ludim brzinama, podsvjesno želeći smrt, nakon te nesretne veze sa ženom koju je volio. Pier Angeli također je umrla mlada, u starosti od svega 39 godina, zbog slučajnog 'overdose-a' barbituratima. Bilo je to 1971. godine. No, ova nesretna ljubavna priča ipak ima sretni svršetak – no tek u idućoj inkarnaciji.
Moram priznati da se nisam iznenadio kada sam Taylora Handley-a vidio na slici sa ženom, koja tako uvjerljivo podsjeća na Pier Angeli. Odmah sam naslutio da je to njena inkarnacija. (Audre ima istu numerološku vrjednost kao Taylor – 9.)
Image and video hosting by TinyPic
Ima jedna interesantna činjenica vezana za mene samoga. Obojica smo u prošlim životima završili glumačku karijeru i životni put u 50tim godinama. U ovom životu, nešto sam se bio bavio komponiranjem, i u zadnjih par godina napravio dosta muzičkih adaptacija na stihove velikih američkih i britanskih pjesnika. Među najdražima su mi pjesme (odnosno kompozicije) nastale prema stihovima George G. Byrona. Među njima su mi osobito drage pjesme „She Walks in Beauty“ i „We'll Go No More a Roving“. Vjerujem da bi mnogim fanovima Humphrey Bogarta i Jamesa Dean-a (odnosno G.G. Byrona) bilo zanimljivo kada bi se ove pjesme snimile. Što se mene tiče, volio bih ove dvije pjesme snimiti baš sa Taylorom, mislim da bi to bilo nešto doista nesvakidašnje.

SHE WALKS IN BEAUTY

SHE WALKS IN BEAUTY, LIKE THE NIGHT
AND ALL THAT'S BEST OF DARK AND BRIGHT
OF CLOUDLESS CLIMES AND STARRY SKIES;
MEET IN HER ASPECT AND HER EYES:

THUS MELLOWED TO THAT TENDER LIGHT
WHICH HEAVEN TO GAUDY DAY DENIES.
ONE SHADE THE MORE, ONE RAY THE LESS,
HAD HALF IMPAIRED THE NAMELESS GRACE

WHICH WAVES IN EVERY RAVEN TRESS,
OR SOFTLY LIGHTENS O'ER HER FACE;
WHERE THOUGHTS SERENELY SWEET EXPRESS
HOW PURE, HOW DEAR THEIR DWELLING-PLACE.
THE SMILES THAT WIN, THE TINTS THAT GLOW,
A MIND AT PEACE WITH ALL BELOW,
SO SOFT, SO CALM, YET ELOQUENT,
A HEART WHOSE LOVE IS INNOCENT!
SHE WALKS IN BEAUTY, LIKE THE NIGHT
SHE WALKS IN BEAUTY, LIKE THE NIGHT
SHE WALKS IN BEAUTY - LIKE THE NIGHT
WE'LL GO NO MORE A ROVING

SO, WE'LL GO NO MORE A ROVING
SO LATE INTO THE NIGHT,
THOUGH THE HEART BE STILL AS LOVING,
AND THE MOON BE STILL AS BRIGHT.

FOR THE SWORD - OUTWEARS ITS SHEATH,
AND THE SOUL - WEARS OUT THE BREAST,
AND THE HEART - MUST PAUSE TO BREATHE,
AND LOVE ITSELF - HAVE REST.

THOUGH THE NIGHT WAS MADE FOR LOVING,
AND THE DAY RETURNS TOO SOON,
YET WE'LL GO NO MORE A ROVING
BY THE LIGHT OF THE MOON.

FOR THE SWORD - OUTWEARS ITS SHEATH,
AND THE SOUL - WEARS OUT THE BREAST,
AND THE HEART - MUST PAUSE TO BREATHE,
AND LOVE ITSELF - HAVE REST

06.03.2019. u 09:23 • 0 KomentaraPrint#

IVANA BAQUERO JE INKARNACIJA NADVOJVOTKINJE MARIJE TEREZIJE II


Kada sam bio pronašao inkarnaciju glumice Susan Peters, odnosno Ivanu Baquero, mislio sam da će se zaustaviti na tome, no bio sam u krivu. Ne samo da sam uspio pronaći inkarnacije njezinih roditelja u toj njenoj inkarnaciji, iz 18. stoljeća, već i njena dva djeda i dvije bake (po ocu i majci), te njihove roditelje, odnosno četiri pradjeda (po dva po ocu i dva po majci) te četiri prabake (također isto). Doduše, neke od tih inkarnacija sam bio našao već ranije.
Dakle, svjestan sam činjenice da većina ljudi cijeni (ako uopće) krvne linije (engleski: bloodlines), međutim, očigledno da neka srodnost postoji i po 'linijama duše', odnosno prošlih inkarnacija, u kojima smo živjeli. I tada smo bili u krvnom srodstvu sa nekim drugim osobama, sa kojima onda u ovom životu osjećamo neku vrstu bliskosti, ili familijarnosti.
Takav isti osjećaj valjda sam imao, kada sam od svih glumica sa kojima je Bogart snimao filmove, našao baš Susan Peters. Čini se da se radi o jednoj srodnoj duši 'par exellance', a ne o nekakvom slučajnom odabiru. No, bilo kako bilo, da pogledamo 'rodoslovno stablo' nadvojvotkinje Marije Terezije, njenih krvnih srodnika u prošlom životu, te da vidimo tko su inkarnacije tih srodnika iz 20. stoljeća. Možemo vidjeti da su njeni bliski preci u tom životu bili sveti Rimski carevi (djed i pradjed), španjolski i francuski kralj (pradjedovi). Njihove inkarnacije su poznati glumci Helmut Berger, Alec Guinness i Gregory Peck.
Image and video hosting by TinyPic
OTAC: sveti Rimski car Josip II [Martin Landau]
MAJKA: nadvojvotkinja Izabela od Parme [Diana Rigg]
DJED PO OCU: sveti Rimski car Franjo I[Desiderio Valacco]
BAKA PO OCU: sveta Rimska carica Marija Terezija [Fani Stipković]
DJED PO MAJCI: vojvoda Filip od Parme [Edward Norris]
BAKA PO MAJCI: vojvotkinja Luiza Elizabeta od Parme [Ann Sheridan]

PRADJED PO OČEVOM OCU: vojvoda od Orleansa Leopold [Kacy Lockwood]
PRABAKA PO OČEVOM OCU: vojvotkinja od Orleansa Elizabeta Charlotte [Amy Davidson]
PRADJED PO OČEVOJ MAJCI: sveti Rimski car Karl VI [Helmut Berger]
PRABAKA PO OČEVOJ MAJCI: sveta Rimska carica Izabela Kristina od Brunswick-Wolfenbüttela [Francesca Guidato]

PRADJED PO MAJČINOM OCU: španjolski kralj Filip V [Alec Guinness]
PRABAKA PO MAJČINOM OCU: španjolska kraljica Elizabeta Farnese [Merula S. Salaman]
PRADJED PO MAJČINOJ MAJCI: francuski kralj Luj XV [Gregory Peck]
PRABAKA PO MAJČINOJ MAJCI: francuska kraljica Marija Leszczynska [Greta Kukkonen]

06.03.2019. u 09:21 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2024 (3)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (24)
Rujan 2023 (32)
Kolovoz 2023 (29)
Srpanj 2023 (13)
Lipanj 2023 (24)
Svibanj 2023 (14)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (1)
Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (3)
Kolovoz 2022 (5)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (6)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (5)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (8)
Kolovoz 2021 (4)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (7)
Rujan 2020 (14)
Kolovoz 2020 (14)
Srpanj 2020 (31)
Lipanj 2020 (3)
Ožujak 2020 (2)
Veljača 2020 (4)
Siječanj 2020 (1)
Rujan 2019 (17)
Kolovoz 2019 (28)
Srpanj 2019 (8)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (22)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (11)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (4)
Studeni 2018 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja alternativna vizija duhovnosti novog doba i zavjera Novog svjetskog poretka

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr