Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

TAYLOR HANDLEY - USKRSNULI JAMES DEAN

Prije dvije godine došao sam do iznenađujućeg otkrića da je James Dean bio inkarnacija engleskog pjesnika George Gordon Byrona. Došao sam do tog zaključka indirektno, otkrivši tko je bila inkarnacija Pearl Tyler, kćerke američkog predsjednika Johna Tylera. (Zbog toga što je njen budući suprug, kojeg je bila vidjela u snu, ličio na Byrona). Tada sam samo kratko bio ustvrdio da obojica imaju vrlo slične crte lica, da su rođeni u istom astrološkom znaku (Vodenjak), da su obojica bila sklona nesrećama te umrli u ranoj životnoj dobi.
Image and video hosting by TinyPic
Pošto je već prošlo podosta vremena od smrti Jamesa Deana, pomislio sam da je možda ovaj pomalo i legendarni lik (AFI ga je rangirao na 18. mjesto liste najboljih glumaca klasičnog američkog filma) odlučio ne inkarnirati se ponovno kao glumac. No, bio sam u krivu. Kada sam malo bolje pogledao slike glumaca rođenih 80tih godina, odmah mi je bilo jasno da je tu riječ doista o inkarnaciji slavnog glumca, a ne samo o velikoj sličnosti. Dakle, Taylor Handley (rođen 1984. godine) stvarno je inkarnacija i lorda Byrona i Jamesa Deana, o čemu svjedoče ne samo njihove usporedne slike, već i neke astrološke i numerološke podudarnosti.
Na prvi pogled natalni horoskop Jamesa Deana i Taylora Handley-a nema ništa zajedničkog, međutim, na drugi pogled uočavamo da su obojica rođena sa Suncem u zračnom znaku i Mjesecom u vodenom znaku. K tome, Byron i Handley imaju Mjesec u Raku (kao i ja). James Dean ima numerološku kombinaciju imena i prezimena 5 + 6 = 11! (kao ja i Ivana Baquero). Byron i Handley imaju broj 11 u datumu rođenja. Pojavljuje se i broj 9, u imenima 'George' i 'Taylor', te u datumu rođenja Jamesa Deana.
G E O R G E G O R D O N B Y R O N = 9 + 1 + 8 = 18 = 9
3 5 7 2 3 5 3 7 2 4 7 5 2 1 2 7 5
22/01/1788 = 29 = 11!

J A M E S D E A N = 5 + 6 = 11!
1 1 4 5 3 4 5 1 5
02/02/1931 = 18 = 9

T A Y L O R H A N D L E Y = 9 + 6 = 15 = 6
4 1 1 3 7 2 5 1 5 4 3 5 1
01/06/1984 = 29 = 11!
James Dean je umro veoma mlad i neoženjen, 1955. godine. Imao je kratkotrajnu ljubavnu vezu sa Pier Angeli, glumicom talijanskog porijekla. Kako navodi članak u Wikipediji, ona je morala prekinuti tu vezu jer njena majka nije htjela da ima bračnu vezu sa nekim, tko nije katolik. Pier Angeli se kasnije udala za pjevača Vic Damone-a, sa kojim je bila četiri godine u braku. Možda je James Dean vozio automobil ludim brzinama, podsvjesno želeći smrt, nakon te nesretne veze sa ženom koju je volio. Pier Angeli također je umrla mlada, u starosti od svega 39 godina, zbog slučajnog 'overdose-a' barbituratima. Bilo je to 1971. godine. No, ova nesretna ljubavna priča ipak ima sretni svršetak – no tek u idućoj inkarnaciji.
Moram priznati da se nisam iznenadio kada sam Taylora Handley-a vidio na slici sa ženom, koja tako uvjerljivo podsjeća na Pier Angeli. Odmah sam naslutio da je to njena inkarnacija. (Audre ima istu numerološku vrjednost kao Taylor – 9.)
Image and video hosting by TinyPic
Ima jedna interesantna činjenica vezana za mene samoga. Obojica smo u prošlim životima završili glumačku karijeru i životni put u 50tim godinama. U ovom životu, nešto sam se bio bavio komponiranjem, i u zadnjih par godina napravio dosta muzičkih adaptacija na stihove velikih američkih i britanskih pjesnika. Među najdražima su mi pjesme (odnosno kompozicije) nastale prema stihovima George G. Byrona. Među njima su mi osobito drage pjesme „She Walks in Beauty“ i „We'll Go No More a Roving“. Vjerujem da bi mnogim fanovima Humphrey Bogarta i Jamesa Dean-a (odnosno G.G. Byrona) bilo zanimljivo kada bi se ove pjesme snimile. Što se mene tiče, volio bih ove dvije pjesme snimiti baš sa Taylorom, mislim da bi to bilo nešto doista nesvakidašnje.

SHE WALKS IN BEAUTY

SHE WALKS IN BEAUTY, LIKE THE NIGHT
AND ALL THAT'S BEST OF DARK AND BRIGHT
OF CLOUDLESS CLIMES AND STARRY SKIES;
MEET IN HER ASPECT AND HER EYES:

THUS MELLOWED TO THAT TENDER LIGHT
WHICH HEAVEN TO GAUDY DAY DENIES.
ONE SHADE THE MORE, ONE RAY THE LESS,
HAD HALF IMPAIRED THE NAMELESS GRACE

WHICH WAVES IN EVERY RAVEN TRESS,
OR SOFTLY LIGHTENS O'ER HER FACE;
WHERE THOUGHTS SERENELY SWEET EXPRESS
HOW PURE, HOW DEAR THEIR DWELLING-PLACE.
THE SMILES THAT WIN, THE TINTS THAT GLOW,
A MIND AT PEACE WITH ALL BELOW,
SO SOFT, SO CALM, YET ELOQUENT,
A HEART WHOSE LOVE IS INNOCENT!
SHE WALKS IN BEAUTY, LIKE THE NIGHT
SHE WALKS IN BEAUTY, LIKE THE NIGHT
SHE WALKS IN BEAUTY - LIKE THE NIGHT
WE'LL GO NO MORE A ROVING

SO, WE'LL GO NO MORE A ROVING
SO LATE INTO THE NIGHT,
THOUGH THE HEART BE STILL AS LOVING,
AND THE MOON BE STILL AS BRIGHT.

FOR THE SWORD - OUTWEARS ITS SHEATH,
AND THE SOUL - WEARS OUT THE BREAST,
AND THE HEART - MUST PAUSE TO BREATHE,
AND LOVE ITSELF - HAVE REST.

THOUGH THE NIGHT WAS MADE FOR LOVING,
AND THE DAY RETURNS TOO SOON,
YET WE'LL GO NO MORE A ROVING
BY THE LIGHT OF THE MOON.

FOR THE SWORD - OUTWEARS ITS SHEATH,
AND THE SOUL - WEARS OUT THE BREAST,
AND THE HEART - MUST PAUSE TO BREATHE,
AND LOVE ITSELF - HAVE REST


Post je objavljen 06.03.2019. u 09:23 sati.