Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

INKARNACIJA MENTORA RIMSKI-KORSAKOVA (I NJEGOVOG NASLJEDNIKA )


Kao što sam u nedavnom postu napisao, današnja inkarnacija ruskog kompozitora Nikolaja Rimski-Korsakova jest Rusty Egan, iz grupe Visage, koju su činili, osim pjevača Strange-a i neki članovi grupa Ultravox i Magazine.
U enciklopedijskom članku o Rimski-Korsakovom stoji: „Po zanimanju je bio mornarički časnik, a godine 1861. upoznaje M. A. Balakireva i priključuje se njegovom glazbenom kružoku (Petorica) i na njegov poticaj sklada svoju prvu simfoniju.”
Tko je današnja inkarnacija toga M.A. Balakireva, vođe i mentora glazbenog kružoka zvanog Petorica? Nitko drugi nego jedan dečko rodom iz Pule, a kojeg svi znate iz dueta 2 Cellos– odaziva se na ime Stjepan, a preziva Hauser. No, ni tu nije iznenađenjima kraj. Jer, današnja inkarnacija njegova nasljednika kao vođe “Petorice” jest – Elton John. Da, on je današnja inkarnacija Aleksandra S. Dargomiržskoga.
Da li su njih dvojica surađivali i prethodnoj inkarnaciji? Da, jesu. Jer, prethodna inkarnacija Elatona Johna jest Richard Whiting, kompozitor s Broadwaya, što sam bio naveo još u kolovozu 2019. Dakle, i tada su Hauser i Elton bili povezani, kao suradnici. U toj inkarnaciji se Stjepan Hauser zvao – Nacio Herb Brown. Pošto je bio kompozitor s Broadwaya, poznat je po songovima iz popularnog musicala „Singing in the Rain“. Moguće je da sam obojicu poznavao u prošlom životu.
(I Nacio Herb Brown i Richard A. Whiting bili su oženjeni, ali nažalost nema fotografija supruga na Google image-u, za usporedbu.)
MILI ALEKSEJEVIČ BALAKIREV = 9 + 8 + 5 = 22 = 4
NACIO HERB BROWN = 8 + 5 + 4 = 17 = 8
STJEPAN HAUSER = 1 + 4 = 5
--
ALEKSANDR SERGEJEVIČ DARGOMIŽSKI = 8 + 7 + 8 = 5
RICHARD ARMSTRONG WHITING = 9 + 3 + 7 = 19 = 10 = 1
ELTON JOHN = 6 + 9 = 15 = 6


Post je objavljen 28.07.2023. u 08:55 sati.