Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

INKARNACIJA ČLANOVA ABBE

Već sam bio odranije našao inkarnaciju Benny Anderssona, glavnog kompozitora grupe ABBA. Da li je to stvarno bio Antonin Dvorak? (Moguće je da se neki pitaju zbog toga što kad sam tražio inkarnacije u nekim malo dužim popisima, uvijek bi se našla poneka greška.) Da, on je stvarno inkarnacija poznatog češkog klasičnog kompozitora iz 19. stoljeća. Pa kad je tako, da li je onda Dvorakova supruge inkarnacija Fride, pjevačice švedskog sastava?
Odgovor je – nažalost ne, ali – ali... jest inkarnacija Bennyjeve druge supruge, koja se zove Mona Norklit. Supruga Antonina Dvoraka zvala se Anna Čermakova. Prema tome, Mona je inkarnacija Anne. (Na Google image-u moguće je provjeriti njihovu očitu sličnost.)
Sada se postavlja pitanje, da li su se Benny i Bjorn (Ulvaeus) poznavali u tom životu. Odgovor je potvrdan, bili su prijatelji, pošto je Bjorn inkarnacija Dvorakovog prijatelja Ferdinanda Lechnera, violinista i predavača na češkom konzervatoriju. Na netu nema inače informacija o njegovoj supruzi, moguće i da nije bio oženjen, no ipak – sve upućuje da je bio u nekakvim ljubavnim odnosima sa svojom studenticom, koja je također bila Čehinja i zvala se Ema Destinova. Po mom mišljenju, upravo je ona inkarnacija druge Bjornove supruge, čije je ime Lena Kallersjo. Njihova se crte lica dosta dobro poklapaju, u biti jedina je razlika u boji kose.


Post je objavljen 31.05.2023. u 10:20 sati.