My spiritual exercises

utorak, 22.04.2014.

PIRAMIDE – FREE ENERGY MAŠINE (4)


VISOČKE PIRAMIDE
Bosanskih piramida vjerovatno ne bi ni bilo da nije bilo Semira Osmanagicha, Amerikanca iz Texasa jugoslavenskog porijekla. To jest, bile bi i dalje smatrane za brda malo neobičnog oblika, ali – samo za brda, i ništa više. U Americi je Osmanagich (54) postao ekspert za civilizaciju Maya, a posebno za piramide, te je istraživao na lokalitetima Centralne i Južne Amerike, u Meksiku, El Salvadoru, Gvatemali, Hondurasu i Peru-u. Napisao je nekoliko knjiga, «Alternativna historija», «Piramida moći na planeti», i «Bosanska piramida Sunca». Kao što se već iz naslova može naslutiti, njegov djelokrug rada obuhvaća drevne civilizacija i moderne teorije zavjera. Međutim, ako samo letimično pregledamo knjigu «Alternativna historija», vidjeti ćemo da je njegovo polje interesovanja na području duhovnosti veoma široko, tako da je pisao o nizu tema vezanim za piramide, megalitske kulture, ufologiju, parapsihologiju (reinkarnacija, 'remote viewing', astralna putovanja, telepatija, kronika akaše, psihometrija, aura i suptilna energetska tijela) porijeklo života na Zemlji itd.

Kamene kugle i piramide
Osmanagich se vratio prije desetak godina u Bosnu prvenstveno radi istraživanja bosanskih kamenih kugli, koje je već imao priliku pobliže upoznati u centralnoameričkoj državi Kostarika. Kamene kugle su, baš poput piramida, oblikovale pravilne geometrijske likove – trokut, paralelogram, no za razliku od piramida tek manji broj njih se nalazi na svojim originalnim lokacijama. Kamene kugle potiču iz post-atlantiđanske kulture, a pojedini autori smatraju da su one bile dio svjetskog energetskog sistema, prateći podzemne energetske linije i čakre planete. O ovome Semir govori u knjizi «Bosanska piramida Sunca».
Image and video hosting by TinyPic
Dakle, sa kugli je predmet interesa Osmanagichu skrenuo prema istraživanju piramida na lokaciji Visočica pokraj mjesta Visokog. (Pošto se mjesto nalazi tačno na pola puta između mjesta gdje je rođen, Zenice, i Sarajeva, pretpostavljam da je za to brdo znao već odranije.) Već u startu je ocijenio da su pravilnost orijentacije prema stranama svijeta i simetričnost, kao i podudarnost sa oblicima piramida koje je do tada istraživao, zaslužuju njegovu punu pažnju, te se zdušno primio posla. Svoje pionirsko istraživanje piramida na području Evrope Osmanagich je, usprkos negativnom stavu arheologa i geologa, započeo s jednom, rekao bih, američkom agilnošću, te sa inicijalnim vlastitim sredstvima. Na sreću, bilo je i ljudi koji su ga već u startu podržavali, npr. direktor Zavičajnog muzeja Visoko prof. Hodović. Već prva geološko-sedimentološka ispitivanja u augustu 2005. godine su pokazala niz anomalija, odnosno, da se tu ne radi o prirodno stvorenim strukturama. Potom se ujesen iste godine pristupilo sondažnim bušenjima, te ona otkrivaju kako je piramida bila dizajnirana i kako izgledaju kameni blokovi od kojih je bila sačinjena. Nakon toga, uslijedilo je osnivanje fondacije «Arheološki park: Bosanska piramida Sunca».

Analize i dokazi
U jednom prilično kratkom vremenu, izvršen je veći broj analiza, i one su donijele nedvosmislene podatke koje se mogu podastrti kao dokazi o postojanju piramida u visočkoj dolini. Kao prvo, preciznim mjerenjima utvrđeno je da su strane piramide orijentirane prema stranama svijeta; da je piramida građena stepenasto, od kamenih blokova; da postoji pravilan geometrijski raspored u odnosu na još četiri uzvisine, tokutastog oblika, stepenasto građenih sa terasama na vrhu, te pravilne orijentacije; pomoću radara utvrđeno je postojanje pravolinijskih prolaza ili hodnika unutar brda Visočice, tj. piramide Sunca; satelitski termalni snimci pokazali su da se ukupno pet brda u dolini ne hladi brzinom koja se očekuje od prirodnih struktura; tu su i kazivanja mještana, koji su na padinama Visočice kopali temelje za svoje kuće, oni govore o pravilnim kamenim blokovima breče, obrađenim pločama pješčara, zatrpanim sekcijama tunela; utvrđeno je da postoji čitava mreža tunela, koji povezuju sve piramide, slično kao kod egipatskih i američkih piramida; odsutnost drenažnih karakteristika (fluvijalna geomorfologija) također pokazuje da nije riječ o prirodnoj formaciji; bilo je zabilježeno 'šuplje' odzvanjanje brda Visočice prilikom granatiranja tokom zadnjeg rata; geodetske mape visoke rezolucije također pokazuju stepenasti karakter brda-piramide; te konačno potvrda satelitskog detektora linearnih anomalija o unutrašnjem uglu od oko 45 stepeni, i to na sve četiri strane. Odista, nakon svega iznesenog, govoriti o bilo čemu umjesto umjetno sačinjenih struktura, bilo je naprosto smiješno.
Period između 2005. i 2008. godine Osmanagich i njegova ekipa iskoristili su za dokazivanje u javnosti, da je u srcu Bosne bio izgrađen prvi i najveći piramidalni kompleks. Pri tome su bili podastrijeti svi naprijed napvedeni dokazi. Također, analizom pravougaonih blokova koji prekrivaju piramide u čak šest raznih instituta za materijale, bilo je potvrđeno da se radi o jednom odista superiornom, iako drevnom, materijalu. S druge strane, arheoastronomskim analizama je bio potvrđen raspored piramida po principima sakralne geometrije, uzimajući u obzir njihov međusobni odnos.
Prva međunarodna naučna konferencija o Bosankoj dolini piramida, bila je održana u ljeto 2008. godine. Ona je bila donijela međunarodnu verifikaciju, kao i zaključak da su bosanske piramide jedan uistinu velik arheološki fenomen.

Elektro-magnetni fenomeni
Podršku projektu Bosanske piramide Sunca dao je veći broj istraživača, kako sa polja oficijelne nauke, tako i alternativaca. Jedan od suradnika, fizičar Slobodan Mizdrak je na samom vrhu Bosanske piramide Sunca detektirao i izmjerio elektromagnetno isijavanje frekvencije 28 kHz. Također, nezavisni timovi fizičara i elektroinženjera iz Italije, Finske i Srbije su potvrdili da je na vrhu ove piramide, kao i u prahistorijskom podzemnom labirintu prisutno pet energetskih fenomena: elektromagnetna zračenja, ultrazvuk, infrazvuk, magnetna i elektropolja. Došlo se do nesumnjivih dokaza da piramida, sa pripadajućim kompleksom podzemnih tunela i prostorija, predstavlja jednu vrstu velike energetske mašine. Nekako se dolazi do potvrde onog, što su mnogi već u teoriji pretpostavljali, tj. da su piramide zapravo amplifikatori, te generatori nekoliko vrsta energije.
Bosanska piramida Sunca dakle, generira jednu suptilnu energiju, čiji intenzitet raste, udaljavanjem od centra. Za ovo je, izgleda, zaslužna kako geometrija same građevine, tako i raspored njenih unutrašnjih prolaza i prostorija, te lokacija iznad podzemnih voda, koje generiraju energiju.

Jedno interesantno mišljenje dolazi od inženjera Hrvoja Zujića. On smatra da su Piramide Sunca i Mjeseca bile višeetažne šupljikave građevine koje su uskladištenom sunčevom energijom grijale vlažni zrak iz tunelske mreže. Cijeli sistem piramida je prema ovom autoru zapravo bio jedan veliki klima-uređaj, koji je osiguravao toplu mikro-klimu samo za dolinu, dok je uokolo vladalo ledeno doba. [Pošto se Visoko nalazi na približno 44. paraleli, bilo je još uvijek u 'ledenom pojasu'] Zujić tvrdi da se ne radi o teraformiranim brdima, već samo o teraformiranim termičkim izolacijama ispod kojih su kamene piramide. On kaže nadalje da su drevni graditelji brdo Toprakalije napravili kao vibracijski generator, čiji su ritam programirali dimenzioniranjem kamenih blokova, te razmacima među njima. Čitavo brdo osciliralo je prema određenom, 'ugrađenom' programu. Ideja o piramidalnom kompleksu kao divovskom klima-uređaju odista je originalna.

Naučne konferencije potvrđuju piramide kao energetske mašine
Druga međunarodna naučna konferencija o Bosanskoj dolini piramida održana je u septembru 2011. godine u Visokom. Konstatirano je da je istraživanje od globalnog značaja, te da treba nastaviti sa istraživanjem prolaza i prostorija u bosanskoj piramidi Sunca, te da je potrebno uskladiti knjige o svjetskoj historiji sa dosadašnjim rezultatima istraživanja. Jedan od gostiju-predavača bio je poznati alternativni autor David Hatchers Childress, koji je održao predavanje “Megaliti i misterije Južne Amerike i Pacifika”.
U decembru iste godine je održana naučna konferencija u Kairu, na kojoj je konačno i oficijelno bila odbačena teorija o piramidama kao grobnicama faraona. O tome govori i sam naziv konferencije “Potraga za visokotehnološkim tragovima drevnih civilizacija”. Fizičar dr Sergej Siparov sa ruskog Istraživačkog instituta hiperkompleksnih sistema u geometriji, govorio je o pravoj svrsi egipatskih piramida. Zaključio je da se tu radi o visokotehnološkom energetskom generatoru. Piramida, prema njegovim istraživanjima, pojačava podzemna seizmička kretanja za 20 puta, transformirajući akustične valove u elektromagnetne. Različite dimenzije i oblici piramida, prema ovom naučniku, stvarale su različite frekvencije.
Piramide u Visokom je obišao i poznati istraživač egipatskih piramida Christopher Dunn. Na konferenciji za novinare je izjavio da je siguran kako su piramide produkt ljudskog djelovanja. Dunn je bio posebno impresioniran podzemnim tunelskim kompleksom. On smatra da je na lokaciji Visokog postojala tehnološki visoko razvijena civilizacija.
Image and video hosting by TinyPic
Na osnovu radiokarbonske analize organskog materijala nađenog u popločanoj terasi Bosanske piramide Mjeseca došlo se do starosti od 12.350 godina. Pretpostavilo se da od toga doba potiče i piramida Sunca. No, u ljeto 2012. bio je pronađen fosilizirani list na kamenom bloku potonje piramide, za kojeg je radiokarbonska analiza pokazala starost od čak 24.800 godina!

22.04.2014. u 11:15 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2024 (1)
Siječanj 2024 (3)
Studeni 2023 (1)
Listopad 2023 (24)
Rujan 2023 (32)
Kolovoz 2023 (29)
Srpanj 2023 (13)
Lipanj 2023 (24)
Svibanj 2023 (14)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (1)
Studeni 2022 (1)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (3)
Kolovoz 2022 (5)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (6)
Svibanj 2022 (6)
Travanj 2022 (5)
Studeni 2021 (2)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (8)
Kolovoz 2021 (4)
Lipanj 2021 (3)
Svibanj 2021 (1)
Travanj 2021 (1)
Veljača 2021 (2)
Siječanj 2021 (4)
Prosinac 2020 (2)
Studeni 2020 (13)
Listopad 2020 (7)
Rujan 2020 (14)
Kolovoz 2020 (14)
Srpanj 2020 (31)
Lipanj 2020 (3)
Ožujak 2020 (2)
Veljača 2020 (4)
Siječanj 2020 (1)
Rujan 2019 (17)
Kolovoz 2019 (28)
Srpanj 2019 (8)
Lipanj 2019 (6)
Svibanj 2019 (22)
Travanj 2019 (11)
Ožujak 2019 (11)
Veljača 2019 (11)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moja alternativna vizija duhovnosti novog doba i zavjera Novog svjetskog poretka

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr