19

ponedjeljak

rujan

2011

Prirodna i ona selekcija

Praksa osmanskog carstva u odnosu na novozaposjenute teritorije se sastojala od neprirodne selekcije (nabijanje na kolac, odrubljivanje glave).

Neprirodnom selekcijom su trajno mijenjali društvenu svijest.
Odgajali su podobne.

Odagajanje podobnih je korjenita promjena svijesti o slobodi. Sloboda, rođenjem poticana u prirodnom okružju, izaziva i uzajamno je isprepletena s prirodnom selekcijom. Dominacija.
Slobode bez dominacije nema, a unatoč nepostojanju dominacije razvila se tek u društveno naprednijim sustavima.

Osmanlije su razvijale poseban oblik osjećaja za slobodu (koji se sastojao u poslušnosti i ograničenosti), preko autonomije ...
Ali s bitnom odrednicom, neprirodne selekcije (što neumitno autonomiju pretvara u nedominantnost koja vodi potpunom gubitku slobode).


Kako se to sve odrazilo na Hrvate i Hrvatsku? Praksu osmanlijskog postavljanja neprirodne selekcije (s gore navedenim posljedicama), koja je stepeničastim silaznim nizom vodila potpunom gubitku slobode (i dominacije) propašću tog carstva, preuzela nastupajuća vlast (AU, srbija, jugoslavija)
Hrvati, samosvojni, (neprirodnom selekcijom) vođeni potpunom gubitku slobode ... politikom ujedinjenja s Kraljevinom Srbijom, ekonomskom i općom politikom u toj Kraljevini, pripremama za veliki rat, ratnim i poratnim pokoljem, diktaturama u obje jugoslavije (kao oblikom neprirodne selekcije).

Hrvatska je demografski po brojnosti, ali po kvaliteti devastirana (Hrvatskom i BiH šetaju neke male "hrvatine" nesposobne pojmiti smisao nacije i države ...)
Hrvati su postepeno razarani ka inferiornosti (neslobodi i nestanku)