Bezuvjetna radost

29.03.2018., četvrtak

DRUGAČIJI POGLED NA USKRS


Polazna točka će mi biti kako Almine govori o Uskrsnuću, kako bi malo promijenili perspektivu prema nesvjesnoj ulovljenosti u običajima i uvjetovanjima Uskrsnih blagdana.

Većina ljudi ostaje na površnom nivou značenja Uskrsa i svjesnost im je na pospremanju, kuhanju i velikoj želji i čežnji za obiteljskom harmonijom, što ćesto izvači na površinu razne depresivne krize. Tako je to razdoblje poticaj za vanjsko i unutarnje čišćenje i ponovno povezivanje, što je dobro za prosječnog čovjeka. No od vas se očekuje više !

Opetovano se u ovom razdoblju naglašava Isusova patnja i razapinjanje na križu, uz vjerovanje kako to odnosi naše grijehe.

To može biti od pomoću u prepuštanju i otpuštanju svojih starih programa, no pravo uskrsnuće se dešava samo unutar nas samih, bez vanjskih posrednika.

Uskrsnuće je faza razvoja unutar dualnog sna, gdje dolazi do spajanja duše, tijela i duha.

Dakle i samo se uskrsnuće još nalazi u području iluzije ili dualnog sna.
To je faza koju je potrebno proći, kako bi došlo do stvarnog, potpunog buđenja iz sna.

Primarno dolazi do spajanja duše i tijela, što znači da se nadilazi iluzija smrti, iluzija podijeljenosti na smrt i život.

Duša je vozilo u kojem svjesno boravimo za vrijeme sna i za vrijeme smrti.

Fizičko tijelo je vozilo dimenzije života.

Ta dva dijela se spajaju ili integriraju. Gubi se granica između noćnog spavanja i dnevne budnosti.

Što se sve treba integrirati kako bi se zaista probudili ?

Integracija polariteta života i smrti ili tijela i duše.
Treba spojiti emocije ili frekvenciju, koji predstavjaju aspekt duše, sa mislima ili svjetlošću, koje su aspekt fizičkog tijela.

Pogledajmo koji su to sljedeći parovi, koji se trebaju spojiti ili istovremeno izražavati, kako bi bili van igre smrti i rođenja.

Istovremenost doživljavanja zvuka sa svjetlosti i istovremeno multisenzorno iskustvo, integriranje srca sa mozgom, ženskog sa muškim, magnetskog sa električnim, neznanog sa znanim, ljubavi s mirom, nekognitivnog s kognitivnim, difuzno proširene svjesnosti sa fokusiranom koncentracijom.

Dakle, ovdije ne govorim o polaritetima, koji su unutar dualnosti same dimenzije života, nego o polaritetima između dimenzije života i smrti, koji trebaju biti integrirani u jedno.

Božansku kreaciju možemo zamisliti kao tapiseriju sa nitima, koje su rastezljive.
Svrha faze života je da istražujemo detalje odnosa pojedinih sitnih niti tapiserije, koje za tu namjenu rastegnemo i fokusirano promatramo. Time što smo dio tapiserije razvukli, stvorili smo linearno vrijeme ili produženo trajanje, kroz koje možemo promatrati detalje.
Za vrijeme smrti se ima širi pogled na cijelu tapiseriju. Tu nema rastezanja niti i vrijeme drugačije teče.
U par minuta sanjanja možemo sažeti duže vremensko razdoblje događanja u budnom dnevnom stanju ili u trenutku smrti nam vrlo brzo proleti cijeli život.

Nedavne demonstracije i pobuna protiv Istambulske konvencije nam pokazuju koliki je strah od ujedinjenja muškog i ženskog principa, koji se već inače dugo polagano dešava.

U dualnosti je glavni generator energije borba između polariteta. Balansiranje i integracija suprotnih polariteta predstavlja opasnost i izaziva strah da se neće imati od kuda stvarati energija.

Dakle, što sve to znači i kako svjesno i namjerno možemo potaknuti istovremenost doživljavanja sužene i proširene svjesnosti i svih gore navedenih uparenih modliteta ?

U svakom trenu možemo svjesno usmjeriti pogled i koncentrirati u jednu točku i odmah nakon toga tj. istovremeno proširimo vizualni fokus u difuzno široko polje te tada istovremeno jasno vidimo točku, ali i cijelu sliku ili cijelo polje, koje nam je u perifernom vidokrugu.

To znači da smo u tom trenu ujedinli, integrirali život /fokusirana svjesnost / i smrt /difuzno raspršena svjesnost /.

Svi mi imamo takva iskustva, no dalje razumijevanje toga proširuje naše dotadašne kognitivne granice.

Dakle, ovo sada je proces dodavanja više svjetlosti ili kognitivnosti, našem direktnom nekognitivnom iskustvu.
To nas samo po sebi vodi stanju uskrsnuća ili spajanja iluzorno odvojenih polariteta.

U početku trebamo ujediniti sve ekstremne polaritete pozitivnh i negativih emocija i pozitivnih i negativnih misli. Tako dolazi do rastapanja iluzije dualnih polariteta i približavamo se ćišćem ili balansiranijem stanju svjesnosti, gdje doživljavamo više vibracije ljubavi i mira.

Kako tada svjesnije ujediniti otvoreno srce i miran um ?

Otvoreno srce je preuvijet za osjećanje bezuvjetne ljubavi, gdje više nema negativnih emocija, a miran um je očišćen od unutarnjeg dijaloga i negativnih misli.

Možemo se dodatno pripomoći sa vanjskim frekvencijama /muzika , povezivanje s novorođenom dječicom ili kućnim ljubimcem ili prirodom / kako bi osjetili ljubav i otvorili srce.
Na taj način smo automatski proširili svoje magnetsko polje. Srce je otvoreno i komunicira sa svojim širokim poljem sa drugim esencijama.

U tom magnetskom polju su privučene komplementarne električne komponente ili tzv. pozitivne misli.
Prepuštajući se svom ugodnom, radosnom, ljubavnom osjećaju, smirujemo i sve misli, ostajemo u čistom mirnom polju svjesnosti.
Ta svjesnost je integrirani oblik ljubavi i čiste svjetlosti i ona se nalazi u transcedentnoj dimenziji, koja je izvan balansiranog elektromagnetizma, kroz koje smo ponovo uskočili u svoje stanje jedinstva.

Tada se nalazimo u stanju jedinstva tijela i duše te je naše fizičko tijelo realni božanski izraz, a ne obrnuta zrcalna refleksija.

Mi smo sjedinili ponovo iluziju odvojenosti ljubavi i svjetlosti ili emocije i informacije i ostvarili tzv. tonal luminosity.

Blagoslovljeni vam ovi uskršnji praznici, kao snažniji vanjski poticaj za unutarnju integraciju i buđenje !

Neka vanjski programi uvjetovanja budu ulazna vrata u našu pravu jedinstvenu prirodu i naše unutarnje uskrsnuće kristove svjesnosti !

Izađimo iz uskršnjeg jaja i poletimo kao leptiri, koji izlaze iz kukuljice !

Oznake: uskrsnuće, Uskrs, buđenje, iluzija


- 19:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Kolovoz 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Veljača 2019 (3)
Prosinac 2018 (6)
Studeni 2018 (1)
Listopad 2018 (3)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (3)
Srpanj 2018 (3)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (2)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (6)
Siječanj 2018 (5)
Prosinac 2017 (4)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (8)
Srpanj 2017 (3)
Lipanj 2017 (3)
Svibanj 2017 (5)
Travanj 2017 (6)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (7)
Prosinac 2016 (2)
Studeni 2016 (7)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (4)
Srpanj 2016 (4)
Lipanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (5)

Opis bloga Dijane Mihok

Linkovi

PREGLED