Zašto sam brisao post?
01.06.2024.

Sinoć je glavni događaj na x mreži bio napad nožem u Mannheimu i ja sam požurio objaviti snimke samog napada, te komentar moje berlinske poznanice, koji mi se činio uvjerljiv, međutim slijedilo je drugo tumačenje moje bivše piratice, bližilo mi se vrijeme odlaska na počinak, kojeg se sad više manje redovito držim, poznato je i da je jutro pametnije od večeri, posebno kod osjetljivih pitanja i prvi put valjda u ovih 20 godina obrisao sam objavljeni post. Razlog je jednostavan, prihvatio sam objašnjenje, da u cijeloj priči nema pozitivaca, a jedan podatak, koji je ex piratica iznijela, me do kraja izbedirao i zasjenio cijeli događaj...
Brojna redovna policija, koja je kao i uvijek osiguravala ovakve skupove, pokazala se opet potpuno beskorisna, policajac koji je teško ranjen bio je leđima okrenut napadaču i savladavao pripadnika redarske službe, tek kad je on napadnut, jedan policajac očito migrantskog porijekla je pucao i ovom barem zasad spasio život, i nakon toga, vidi se na snimci, policajka redaru, koji je uspio i pribrano odbaciti nož napadača, stavlja lisice na ruke. Ja se neću na to osvrtati, neću ni što ti policajci imaju prosječnu tri puta veću plaću, nego što moja pred mirovinu jest, nego na nešto drugo, policajka, koja ima troje djece, dobiva na osnovu toga 700 eura svaki mjesec dodatak, što je moja piratica naglasila, svaki mjesec, što je više od moje buduće mirovine, a Nijemci nemaju populiste i ekstremiste u vlasti, i eto, za razliku od nas, nikakvo negodovanje ni propitkivanje nije im sveto. Kaže moja pametnica, meni ovo sliči na česte obračune uličnih bandi, oko kojih se nitko više ne uzbuđuje, pa neću dalje komentirati, ali mi imamo kao lijevu vladu...
p.s.
Nevezano s ovim, sreo sam jutros u šetnji pasa meni naj riječkog konobara, iz vremena kad je Trsatika nešto značila, preživljava vozeći Uber...

09:34 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Lou Salome, Ree, Nietzsche
31.05.2024.

Nakon završetka snažne ljubavne romanse sa 17, s pastorom Gillotom, koja je završila odbijanjem ponude braka, pastor je bio spreman ostaviti ženu s kojom je imao dvije kćerke njenih godina, Lou je započela vezu sa studentom filozofije Paulom Reeom. Iz njihove korespodencije je, osim razmjena nježnosti, bilo zanimljivo i njihovo intelektualno nadmudrivanjo, Paul, inače deklarirani empirist, je zastupao materijalistička, ona idealistička gledišta. Paulov najbolji kolega sa studija je bio upravo Friedrich Nietzsche, s kojim je jedno vrijeme dijelio i studentsku sobu i provodio dane u dugim diskusijama. Naime obojica su bili kritičari morala svog doba sa suprotnih pozicija, a Ree je pokušavao teološki i filozofski dokazati nepostojanje Boga. Ree ih je upoznao, Nietzsche se odmah oduševio s Lou, a i on je njoj bio zanimljiv. Tako je nastao poznati ljubavni trokut, ovjekovječen na legendarnoj fotografiji. Fotografija je nastala po Nietzscheovoj ideji, njih dvojica vuku zapregu, dok ona stoji iza s bičem, Lou i Ree su prihvatili slikanje uz očitu nelagodu. Lou je bez obzira na okolinu imala jednostavno riješenje, svi troje mogu žovjeti zajedno, ni njih dvojica nisu previše marili za norme svog doba, pa je to ispočetka bilo u redu, posebno jer su Lou i Nietzsche bili bolesni, i putovali zbog klime po talijanskim lječilištima. Nietzsche je od početka govorio o ženi oštroumnoj poput orla i jakoj poput lava i u jednom od svojih zanosa je zamolio prijatelja da zaprosi Lou u njegovo ime, ne znajući za njenu prošlost s Reeom, te da je ona već odbila Reeovu ponudu braka, prije ovog nesuđenog trokuta. Odbila je i Nietzscheovu ponudu, ali je s njim otputovala u sanatorij, ni jednog momenta ne prekidajući daljinski kontakt s Reeom. Ona je patila od plućne bolesti, za njega se za života nije mogao naći uzrok iscrpljujuće i bolne nevolje. Poslije je nepobitno utvrđeno naprednom analizom, da je bolest bila očito sifilis i da ga je zaradio u poznatom posjetu bordelu, za koji su biografi pisali, dok mu je ekipa orgijala, on se tankoćutan sklonio uz klavir. Uglavnom, kad su bili nasamo on je Lou počeo svašta pričati o svom prijatelju i ponudio joj sad u četiri oka brak, što je ona odbila i zgrožena njegovim pričama prekinula prijateljstvo i nastavila druženje s Reeom. Očito nije ništa bilo između Nietzschea i nje, jer bi se i ona vjerojatno zarazila, što nije bio slučaj.
Naknadnom analizom je potvrđeno i da je Nietzsche, ne samo bolove, smirivao opiumom, što daje malo drukčije svjetlo na njegov razorni bijes prema Lou i kasnije ludilo, u tom bijesu su ga podržavale prijateljica Matilda, sestra i mama, koje su mu prenosile sve najgore o Lou, nešto istina i točno, jer Lou zaista nije bila svetica.

11:28 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Lou Salome i njen muž
30.05.2024.

Po svemu sudeći je Friedrich Carl Andreas bio četvrti muškarac, koji je ponudio još mladoj Lou brak i koji je odbijen, ali je reagirao drukčije nego ostali, zabio si je pred njom nož duboko u grudi. Lou je brzo dozvala pomoć, spasili su ga, sutradan su se zaručili, pod uvjetima od Lou, na koje je on pristao. Udat će se za njega, ali neće konzumirati "bračne dužnosti" niti će se ikako međusobno sputavati. Brak je pod tim dogovorom potrajao do kraja života i pokopani su u istoj grobnici.
O Lou Andreas Salomi i koliko je bila ispred, ne samo svog vremena, pisane su još za njenog života biografije, krcate pogrešnim tumačenjima i neshvaćanjem. Njena autobiografija je po vlastitoj želji objavljena dosta nakon smrti, imam je naravno.
Manje je poznato da ni njen muž FCA nije bio bilo tko. Još uvijek ga smatraju jednim od najboljih orijentalista i iranologa u povijesti, bio je inače vrstan filolog, tečno govorio dvadesetak jezika.
Tek kad je i on dobio katedru u Berlinu, nabavili su kućnu pomoćnicu, uglavnom za njega, ona je često putovala. Zbog "dvorskih intriga" je nakon dvije godine ostao bez posla, ali je dobio ponudu iz snova iz Göttingena i sve troje je odselilo tamo. Ona je više puta predlagala razvod, on o tome nije želio razgovarati, a na neki način je strahovala od njegove impulsivnosti.
Zanimljivo je da, još dok su živjeli u Berlinu, ona je jedno vrijeme boravila u drugom stanu s mladim obožavateljem pjesnikom Rielkeom, međutim, kad joj je FCA priopćio da je kućna pomoćnica trudna s njim, ona ga je prekorila, jer se to desilo u njihovoj kući. Ipak Lou ju je pratila na porod i njih dvije su nastavile živjeti s njima. Prva je umrla kućna pomoćnica, već odrasla kći je sad s obitelji doselila i brinula se o kući, a zajedno s Lou i o bolesnom FCA.
Nakon njegove smrti, nastavila je brinuti o Lou i svjedočila da poslije smrti FCA Lou niti jednom nije posjetila njegov grob, valjda joj je dovoljno bilo što su se dogovorili, da će i u njemu biti zajedno u vezi.

18:25 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Muzeji djetinjstva
29.05.2024.

Pokušavam i dalje razmišljati pozitivno, sutra je neradan dan, danas pak jedan od lakših radnih i to popodne, jutros opet doživljena duga i efikasna šetnja s Jinom. Prije toga me čekala nadoknada čitanja, naime pretplaćen sam na wordpress blog naše ani ram, ali mi nisu stizale mail obavijesti o novim postovima, slučajno sam kliknuo na link, jer mi nije bilo jasno zašto ne piše, ono, čekali me zaostaci, koje sam nadoknadio, jer se šefu nije pretjerano žurilo u šetnju. Oni su trenutno u Andaluciji, u Španjolskoj, temperatura je jučer bila u Cordobi 34 stupnjeva u hladu.
A sad o povodu posta, od svih ljepota tamo, meni se jako dopao rubni muzej za umjetnost i obrt u Sevilli, ovdje nužno idu i pohvale fotografkinji. Zanimljivo, a to nije prvi put, i ja sam na takva iznenađenja nalijetao pretežno u Berlinu, muzej je besplatan. Dosta je eksponata , kakvih se i ja sjećam iz dalekog djetinstva, poput šivaćih mašina, bagatice su vladale svijetom, ima tu i zanimljivih eksponata, za koje te razveseli, kad se dosjetiš, čemu su mogli, a vjerojatno i jesu služili. Ja sam se sjetio sličnog i isto tako besplatnog DDR muzeja u centru Berlina, koji se meni svidio, ali eto, pripadnici te bivše države su ga dosta kritizirali. Druga asocijacija mi je bila muzej ratnog djetinjstva, koji sam posjetio 2019. u Sarajevu s učenicima, on se doduše naplaćuje, ali ni učenici nisu, kao obično pri obilascima muzeja, žurili pobjeći vani na puš pauzu ili do najbližeg marketa. Tu je izloženo dosta igračaka iz dugog vremena opkoljenog i svakodnevno razaranog grada, uz ponekad i nesretne priče o vlasnicima istih.
Zašto mislim da su "muzeji prošlih djetinjstava" potrebni? Novi mladi rastu, usprkos razornih ratova, koji se događaju drugima, uz propagandu da nam nikad nije bilo bolje, uostalom raširenu i ovdje na blogu. Nepobitna je istina da je svijet doživio nevjerojatan tehnološki razvoj, evo najnoviji Bing navodi na zadanu temu eseja, i argumente za i protiv, kojih bi se ja teško ikad domislio, ali...
U medijima EU i SAD je jutos bila glavna vanjskopolitička vijest Putinova izjava, da su zemlje EU, posebno manje, mnogo gušće naseljene od Rusije, da, toga se zbilja, uz dominaciju "sektorske" (trenutno paralelno pratim diskusiju o poboljšanju strukovnog obrazovanja "po sektorima") kulture razmišljanja, kako bi se nečeg takvog mogli sjetiti, a pogotovo posljedica, koje ta činjenica može "implicirati"...
Inače kome je do slika uvijek se nešto nađe na foto blogu

10:16 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Punjenje baterija
28.05.2024.

Konačno sinoć dva saznanja, koja su me obradovala, prvo, da danas imam samo jedan sat, jer sam utorkom inače imao samo maturante uz taj jedan, te možemo iskoristiti korisno dan, i iskoristili smo, vidi foto blog, druga, da je u četvrtak praznik, četvrtak mi je inače malo naporan. Stigao sam i zamijeniti bateriju od sata s velikim kazaljkama, stao mi prije tri dana, imam ja zamjenski, casio kojeg sam dobio još od pretprošlog razreda i suludo radi, desetak je godina prošlo, baterija jednom mijenjana i to u Berlinu, ali on svjedoči da su to zbilja prošla vremena pa ga otkako imam ovaj, isto dar, nosim samo u ovakvim situacijama. Nije on ružan, štoviše, drugima se više sviđa od ovog Jacques Lemansa, ali brate, u nekim godinama je veličina bitna, na mali ne vidim noću koliko imam još lufta za spavanje...

21:20 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Kafka s 15
27.05.2024.

Ustao sam u 4.45, sat i pol uz limunadu, tamnu čokoladu i Radensku za probavu, pisao post pod naslovom "Početak kraja". Izbacio sam skoro svo egzistencijalno smeće iz glave, sad mogu normalno ići delati i popodne sastančiti, završne maturalne sjednice i NV.
Pitao sam kolegicu iz htratskog, nije li prerano da medicinske sestre imaju Kafku tako rano u lektiri, Dostojevskog nisam ni želio spominjati. "Pa Kafka on, je još najlakši, s njim ispravljaju negativne.", odgovorila mi je. Da, prešutio sam odgovor, njega im i većina roditelja može protumačiti, čitali ga ili ne.
Upravo sam obrisao post koji je brojao 45 stupaca i poslužio svrsi, obavio sam i uspješnu šetnju s Jinom, disciplinirano je sve kao vojnik naše interne partije obavio, žurim dalje, postove obilazim na eventualnoj pauzi između nastave i sastančenja, srećom ne stanujem više daleko od radnog mjesta.

07:44 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Groznica subotnje večeri
26.05.2024.

Evo brojim na instagramu i blogu svoju ekipu, subota navečer, četvero u Beogradu- Rammstein, po dvoje Psihomodo pop u Splitu i neki Kedžo, učenice nisu napisale gdje, jedna Lasagna, negdje valjda u Istri. Veseli gledati i malo poslušati te neke amaterske snimke, podsjeća na neka sretnija vremena. Ma napisao sam opet filozofski post, ali ga i eliminirao, nedjeljom se oni koji žive ionako odmaraju od subotnjih provoda, koji su, veseli me. nakon dugog zatišja opet počeli...

12:14 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Nizanje kao nekad
25.05.2024.

Ajmo se prisjetiti kako sam ono pisao pjesme

Uvijek treba započeti, a za to treba ideja

Koju već godinama ni nemam

Još od one godine kad sam počeo ćaskati s psom,

A on me tako značajno promatrao,

Samo nastavi stari moj, razumijem ja tebe

Kao što smo se skužili sa slušanjem klasike, kad smo obojica aut

Inače dok sam pisao bilo je zbilja plodnih godina

Sjetio sam se, sjednem, otvorim pivo i sve samo krene

Jebiga, ne pijem više, a čokoladni sladoled nije od neke pomoći

Ili zapalim joint preostao npr. nakon odlaska vareških gostiju

Koji su svratili odmah nakon završetka onog rata

Trava uzgajana na prvoj crti bojišnice, koja se nije micala dvije godine,

Prije nego se pomakla, Mary je ubrana i drugi su izginuli, oni na koje je bio red

Napisao sam tada sjajnu pjesmu, nekamo sam je i poslao

Prodao sam onu foru, da marihuana najbolje uspijeva, tamo gdje su ljudi najnesretniji

Negdje je pjesma objavljena, možda je i bila nagrađena

Postojala su vremena, kad se nisam ni trudio pamtiti život

Osim učestalih seksualnih egzibicija u našem društvu

Bila je to neodgovorna blesava ekipa

Jedna cura, koja je voljela paradirati u gaćicama, se preobratila,

Nakon što su naši dobili rat i krstila ta druženja Sodomom i Gomorom,

A bilo je to toliko čedno naspram boravka u DDR-u,

Gdje su goli ljudi u pauzama jeli sendviče, dobro sad pretjerujem,

Nego sjeća li se tko Mocinog majmuna i Gocinih sisa

Dva neiskorištena i neprejebiva motiva iz vremena,

Kad sam ja pisao ja velikim slovom

I živeći redao stihove bez zareza i točke.

Hm, nešto nedostaje, valjda ona žar koju mladošću nazivaju...

05:44 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
O pčelama i cvijeću (Đorđo Vasić)
24.05.2024.

"Jeste li znali da su one pčele koje vidite navečer kako sjede na cvjetovima, stare pčele?
Stare i bolesne pčele ne vraćaju se u košnicu na kraju dana. Noće na cvjetovima i ako imaju priliku vidjeti još jedan izlazak sunca, nastavljaju svoju aktivnost donošenjem peluda ili nektara u koloniju.
To čine osjećajući da je kraj blizu. Ni jedna pčela ne čeka umiranje u košnici kako ne bi opteretila druge.
Dakle, idući put kad vidite pčelu kako sjedi na cvijetu dok polako pada noć...
zahvalite joj na vjernoj doživotnoj službi... 
Đorđe Vasić je suvremeni srpski pisac, porijeklom iz BiH, živi i radi u Torontu (Kanada). Moj je studijski kolega i prijatelj iz razdoblja kad smo obojica uživali stipendiju danas nepostojeće države DDR. Iz nekih njegovih priča, ako im je vjerovati, saznajem kako imamo različite poglede na ta razdoblja naših života u DDR. Kažem, ako im je vjerovati, jer i ova njegova priča, čiju istinitost nitko ne spori, kao ni njenu ljudsku romantičnost, krije jednu zadršku, koja je i autoru samom dobro poznata, a koju nećemo ovdje otkrivati.

Zadršku krije, znam sigurno, iako nisam gledao, serija na Netflixu o atentatu na Detleva Rohweddera, koju spominje blogerica Galaksija u komentaru na moj prethodni post, zbilja volim kad se postovi čitaju pažljivo i pokuša ih se razumijeti, pa makar i kritizirajući, imam sreću da je to kod mene relativno čest slučaj. Rohwedder, čije ime nosi veći više ulica, trgova, i kao i kod prethodne žrtve iste organizacije, šefa njemačkih industrijalaca, reprezentativna sportska dvorana. On je bio odgovoran za privatizaciju cjelokupne istočnonjemačke državne imovine nakon pripojenja državi istog naroda, uključujući preduzeća, jako velik broj ljudi je ostao bez posla, a nezanemariv broj i bez krova nad glavom...


11:44 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Naknadna pamet
23.05.2024.

Jučer na x mreži rasprava između dvije frendice političarke, u najboljim četrdesetim godinama, kad su svi u naponu snage, a i ne bi trebali biti više dječje naivni. Ja sam kontra one, na čijoj sam obično strani. Na jednostavno pitanje: zašto tako, dajem, uobičajeno za sebe, komplicirane odgovore. Spominjem najprije ono što nema veze s temom, kao što je primjećeno, opet karakteristično za moj način argumentacije, učim na greškama iz prošlosti, naime kao student sam potpisao peticije za oslobađanje iz zatvora dvojice disidenata, koji su kasnije nanijeli mnogo zla svojim narodima. Da, ali u vrijeme potpisivanja je to bilo hrabro i vjerojatno je ispravno bilo to napraviti, argumentira Njemica, ali moj je to bio potpis, ja sam trebao biti svjestan opasnosti realizacije njihovih ideja, ne, zbog ideja nitko ne smije biti u zatvoru, ne da se Njemica. Pređimo na ono o čemu se nas dvije sporimo, taj jebeni argument, nadam se da ga ne možeš prihvatiti, priznanje Palestine, kao države bi značilo nagradu Hamasu, veliki bijeli čovjek nagrađuje i kažnjava ostale rase i određuje, tko može imati državu. Naravno da je argument bez veze, znaš da zastupam riješenje, jedino moguće još od kraja četrdesetih godina prošlog stoljeća, o dvije države, kao de facto jedino moguće, ali nisam za hitnost imanja, de jure, moguće dvije terorističke države na tim prostorima. Pa sam si jednom napisao, uskače ona, da već imamo dvije takve, ne, napisao sam dva teroristička režima.
Opet mudri bijeli muškarac i to jedan, koji je imao simpatije prema RAF-u, donosi prosudbe, hoćeš reći i da su onda demonstracije protiv iranskog šaha, kao i cijela tvoja mladost bile promašene, pa ovo drugo možda i da, ali eto, izvukao sam i tu pouku, sad ne podržavam studentske demonstracije u Njemačkoj, stariš druže, znaš da je otac od A. njoj obećao da neće izaći na izbore, jer ga je pregazilo vrijeme, čim ima drukčije simpatije, od djece, koju je sam odgojio :D. Dobra poanta, završavam, ali ja ipak nikad nisam osjećao odgovornost ni prema kome drugome, osim prema sebi samom, zato i jesam uvijek bio takav, kakav jesam!

p.s.

Idem dalje nastaviti komunikaciju sa svojim pravim drugom, povodom onog opisanog na drugim mrežama i foto blogu

09:40 - Komentiraj ( 11 ) Print NF

<< Arhiva >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!

copyright©blog.dnevnik.hr/nachtfresser 2004.-..., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autora.
Alter ego foto blog




Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


















































SUPERCOOL ;P
















































< lipanj, 2024  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Lipanj 2024 (1)
Svibanj 2024 (26)
Travanj 2024 (29)
Ožujak 2024 (25)
Veljača 2024 (25)
Siječanj 2024 (18)
Prosinac 2023 (13)
Studeni 2023 (18)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (25)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)