09

nedjelja

studeni

2014

Zločinci (među nama i iznad nas)


" MASLOVLJEVA HIJERARHIJA LJUDSKIH POTREBA
Maslovljeva hijerarhija ljudskih potreba je teorija iz psihologije koju je stvorio američki psiholog Abraham Maslow , koja ističe da se ljudske potrebe mogu razvrstati u grupe, i da
postoji jasna hijerarhija
izmeĎu tih grupa potreba. Niži nivoi potreba se moraju zadovoljiti prije nego što se aktiviraju potrebe viših nivoa.

Maslovljeva hijerarhija ljudskih potreba se sastoji od pet grupa potreba a to su, od najniže donajviše, fiziološke potrebe , potrebe za sigurnošću , potrebe za pripadnošću , potreba zauvažavanjem , i potreba za samoostvarenjem . Obično se prikazuje u vidu piramide podijeljene na pet razina, gdje svaka grupa predstavlja po jedan nivo. Fiziološke potrebe su: potreba za hranom , vodom , zrakom, snom , seksom ; potrebe za sigurnošću : neugroženost života, stalan posao , sigurnost obitelji , zdravlja , imovine ; potrebe za pripadnošću : prijateljstvo , obitelj , seksualna intimnost ; potreba za uspjeha; i potreba zasamoostvarenjem : moralnost , kreativnost , spontanost , rješavanje problema , manjak predrasuda , prihvaćanje činjenica.

Četiri niža razina (fiziološke potrebe, sigurnost, pripadnost i poštovanje) su grupirani kao potrebe nedostatka , koje se vezuju za fizičke potrebe. Zadovoljenje ovih potreba pomažeosobi da raste i razvija se kao ljudsko biće. Za razliku od njih koje se moraju zadovoljiti, potrebe rasta (samoostvarenje) se stalno razvijaju. Osnovna pretpostavka je da se više potrebe iz ove hijerarhije pojavljuju tek nakon što su zadovoljene, većinom ili potpuno, sve potrebe nižeg nivoa.
Maslov ju je svoju teoriju prvi put iznio u članku Teorija ljudske motivacije ( A Theory of Human Motivation ), 1943. godine.
Za primjer je uzeo ugledne ljude kao što su Albert Einstein , Jane Adams , Eleonora Roosevelt i Frederick Adams , a ne mentalno oboljele ili neurotične osobe , ističući da "studija sakatih, zaostalih, nezrelih i nezdravih primjera može proizvesti samo sakatu psihologiju i sakatu filozofiju ". ( Motivation and Personality , 1987.)
..."
http://www.scribd.com/doc/65684313/Maslovljeva-Hijerarhija-Ljudskih-Potreba

Izdvojimo potrebe za sigurnošću: neugroženost života, stalni posao , sigurnost obitelji , zdravlja , imovine.
Stalnim policijskim (milicijskim,, prosrpskim paramilicijskim snagama vođenim Ostojićem) pritiskom aktualna vlast stvara osjećaj ugroženosti života. Stalni posao . (Točka.) Sigurnost obitelji sustavnim napadaom na obiteljske vrijednosti ima zadaću ugroziti obitelj (kao osnovnu sociološku jediniciu). Zdravlje (brutalnošću milicije i stalnim reformama zdravstva (nagore) stvaraju se uvjeti za diverziju zdravstvenog sustava) je sustavno ugroženo od onih koji su preuzeli organizirati zaštitu na nacionalnoj/državnoj razini. Porezni sustavi imaju zadaću (uz stvaranje pravne i ekonomske nesigurnosti) ugroziti vlasiništvo (nad imovinom).

Kukuriku Vlada, protivno povelji i obavezama proisteklih iz članstva u UN-u, zločinački (krvnički) krši sve međunarodne pravne norme o obavezama vlasti prema grašanima, krši Ustav RH i zakone RH.
To je zločinačka, genocidna organizacija koju treba izvesti pred (nepristran) sud i propisno kazniiti, samoj organizaciji zabraniti daljnje djelovanje (mada sve to možemo uraditi izlaskom na izbore i biranjem nekih prihvatljivijih (mrskih im klerofašista, nacionalista, korumpiranih i nemoralnih političkih snaga). Nismo komunisti!

Razina zločinaštva i bezobzirnosti vladajuće klike ukazuje na brutalnost titovog režima ... Titoisti su tek sjena (zbog međunarodnog položaja RH i nemogućnosti diplomatske i vojne pomoći Rusije ovoj zločinačkoj nakupini) partizansko-titoističkoj-antifašističko-orjunaško-prosrpskoj zločinačkoj bandi ...

Uglavnom ... bespotrebno bi se nastavkom bavio zločinačkim obilježjima proruske agenture ... naglasiti ugružavanje zadovoljavanja fizioloških potreba znatno olakšava destrukciju sigurnosnih potreba.
Kmetovi (robovi) u Hrvatskoj (nisu hrvatski kmetovi već uistinu kmetovi u Hrvatskoj) nikada ne predviđaju takvo zlo, ništa ne poduzimaju za spriječavanje (poduzetničko proizvođački stav (zadovoljavanja potreba)) zla, samo se (na nižoj organizacijskoj razini kao biološki slabije razvijena bića pokušavaju prilagoditi opasnostima kojima će biti izložena ..).
Vrijeme je da (organizacijski) shvatimo kako je potreba za sigurnošću osnovna ljudska potreba koju sami moramo (unatoč ruskim stremljenjima nuklearne sile. unatoč masonskim i globalizacijskim zamkama, unatoč internacionalnoj zavjeri, unatoč globalnim klimatskim promjenama, ...) zadovoljavati.
Hrvatska mora sama sebi jamčiti opstojnost! Mora biti glavni kreator svoje sigurnosti (pa i kao članica NATO pakta). Mora aktivno tvoriti savezništva (a članstvo u NATO paktu je savršen oblik suprostavljanaj despostsko-stepskoj civilizaciji (divljaštva)).

Hrvatska za sva vremena!

p.s.
To što je EU komisija napravila pritisak na Sanadera kako bi odstupio i otvorio vrata kukurikavcima koji su nas svojim zločinstvom pripojili EU tvorevini (te time otvorili/nastavili novu etapu zločinaštva nad hrvatskim pukom) stvar je realne politike (koju mi, naivno i primitivni, ne razumijemo ...)