08

subota

studeni

2014

Naša stvar

O nama (Mi Hrvati; Bog i Hrvati).

Normalno društvo podmiruje svoje potrebe (nastavak o potrebama), proizvodnjom (pojedinačna masovna, serijska).
U normalnom društvu pojedinac ima ulogu (funkcionalnu). Ovisno o stupnju razvitka društva i sredstava za proizvodnju.
U AU monarhiji (pa poslije u Kraljevini Jugoslaviji, djelomično i Titovoj Jugoslaviji) Hrvati (hrvatski puk) je bio radni dio društva (kmetovi, robovi ... naročito u titovoj Jugoslaviji). Obespravljen, ali radišan.
Već dolaskom Kraljevine (SHS, Jugoslavije), zbog društvenog nereda (posvemašne pljačke koja se nastavila i dolaskom titovih komunista) Hrvati su se okrenuli (ponajviše zbog masovnog iseljavanja, pa blaiburške tragedije i Križnog puta, te novog iseljavanja što je izazvalo i kvalitativnu demografsku promjenu) od normi društva (onog društva koje brine o zadovoljavanju svojih potreba proizvodnjom). Hrvatsko društvo se okrenulo (šarlatanskom) pristupu zadovoljavanja potreba bez vlastite proizvodnje. Unosnije je bilo davati političku podršku (koja je obzirom na ograničene resurse zapravo kockanje). Hrvati su se okrenuli profesionalnim jugoslavenima (orjunaši), profesionalnim revolucionarima (komunisti), profesionalnim humanistima (crvevi fašisti koji sami sebe nazivaju ljevičarima). Sveli smo se na kockanje (većina gubi, pojedini i dobiju.)

Logika. S manje proizvedenih dobara potrebe se uz sve ispravne ideje (ili ideologije) ne zadovoljavaju ... (antimoderno društvo).

Logično (još jednom). Kukurikavci (jad i bijeda nedostatka sredstava (i morala)) iako malobrojni, strogom kontrolom medija (koji prvi stradavaju u posustajanju sredstava i dobara; te se prvi bezdušno prodaju)(ionako su kao tercijarna djelatnost naučili izvlačiti sredstva ...)(medijski kadrovi su ionako reducirani na ostatke, probrane i prodane) održavaju sliku o sebi samima (lažući sebe)(i samo sebe).
U teškoj krizi koja se iz sata u sat produbljuje (a blog Titoisti (bez maske) objašnjava razloge i dubinu krize), kompletna Vlada zasipa medije (kontrolirane) podacima i obećanjima koji su izmišljeni (nestvarni). Lažu sebe.
Psihološki gledano, tolika količina samoobmanjivanja uvijek ostavi neoboriv dokaz o obmani (samoobmana, obmana).
Svi su medijski (kontrolirano) upregnuti u samobmanu pa niti ne primjećuju kako vidimo da ništa ne rade. Toliko opsjedaju medije (obećanjima) da je i naivnima jasno kako od njihovih obećanja nema ništa. Jer ništa ne rade. PR!

Logično (još jednom još). Napadali su Mamića i Dinamo. Jovanović (i Skansi)(ministar i pomoćnik nečeg meni nerazumljivo ...), dinamova četvorka, navijačke skupine (dio), ...
Kao da smo u titovoj Jugosaviji. Nameću nam nogomet kao primarni društveni problem. Zaboravili su kako nas nogomet ne zanima (svakodnevno). Nismo komunisti, zanimaju nas jahte, vile, bankovni računi, ... bogatstvo (duha i materijalno). Ali je nelogično (što nam je pokazatelj o njihovoj zabludi u svezi naših prioriteta) napadati Mamića i Dinamo jer su još uvijek najbolji u Hrvatskoj. Logično je napadati lošije (i potaknuti ih na bolji pristup vlastitom poslu ...). Nogomet nas ne interesira, ne namećite nam unificiranu ligu kojom bi nam skretali pozornost ... Nismo komunisti, hoćemo sve!

Logično (još jednom još jednom). Uvjerenost (medijski kontrolirano) kukurikavaca u još jedan (još jedan) mandat postaje legendarni primjer samoobmane (još jednom još još jednom). Vlast koja uspije ostvariti rast BDPa od 0,8 % je na rubu uspješnosti (sama brojka 0,8% nije bitna, bitan je red veličine), a vlast koja izgubi 60% BDPa računa na još jedan mandat (iako je iza pada BDPa preko 1% morala sam dati ostvaku ili smo je morali opozvati). Nismo komunisti, zanimaju nas dobra (i akumulacija dobara, bogatstva). Hoćemo sve! (Nemaju oni pojma.)

Uistinu smo ostali sami sa sobom (i njima), osiromašeni (prepušteni vlastitim demonima koji nas vode bespućima; s idiotima možeš samo izgubiti.). Ali i to je naša stvar ...
Za Dom spremni!