02

nedjelja

studeni

2014

Jeste li se prisjetili Franje Tuđmana?

Političko novačenje (regrutiranje) je složen proces (o politici sve najbolje).
Uglavnom se političari prisilno bave politikom.
Političari novače (regrutiraju) kadrove na vrlo izvitoperen način.

Politika je oblik interesnog organiziranja. Kao takva podložna je velikim rizicima (ogromnih ulaganja uz nikakvu dobit, često i preveliku štetu).
Sjetimo se hrvatskih generacija koje su ostavljale kosti po bojištima, zatvorima, tuđini, proganjani i uništavani.
Rijetko tko želi marketinški pozicionirati osobu (koji muže i uništavati) bez posebnih ograničenja. Producirati kadrove koji će ti kasnije biti protivnik nije uputno (za malobrojne ruske agente okupljene u sdp to je još veći problem).

Politika regrutiranja kadrova koju provodi SDP je istovjetna doktrini novačenja KPJ. Izazivanjem društvenog sukoba svoje članove stavljaju u položaj nemogućnosti socijalizacije (radikalizam). Radikalizmom izoliraju svoje članove u zatvorenu (sektašku) zajednicu koja želi vladati društvom. Do danas se to nije promjenilo.
Glavašević (Bojan), Markovina (povjesničar), Jakovina (povjesničar), Butković (novinar), Tomić (novinar), ... svi izuzetno napreduju u karijeri (protivno predodžbi o sposobnostima i izrazito protivno iskazanim stajalištima (koji graniče s izrazitim pomanjkanjem inteligencije)).

SDP ima na lageru svoje instrumentalizirane članove koji se teškim sukobljavanjem s većinom (i razumom) udaljuju od društva. SDP ih jednog po jednog gura u vatru.
Sjetimo se Šuvara, nakon pada komunističke ikone nitko s njim nije htio komunicirati (jer je bio agent).
Finaciranje (agenata) partijskih kadrova uobičajeno ide koruptivnim putem (pogodovanjem, dotokom novaca iz vanjskih izvora ali obavezno naguravanjem na državne novce; nisu ni firme u fiktivnom vlasništvu trećih osoba izostavljene).


Kad smo već kod regrutiranja i pogodnostima političara, to je samo dobar mamac za one koji se inače ne bi bavili politikom ... Hrvatska je u stanju političkog marketinškog prizivanja novih političkih snaga.
Koliko bi platili da vas orjunaška socijal nacionalistička (orjunaška) politička elita ne zlostavlja stalnom zlouporabom političke moći (koju su otuđili)?
Koliko bi platili da se vrati Franjo ...?