05

nedjelja

listopad

2014

O´d*ebite (s markićkom)

Hrvatska dnevna politika se prelama i oko pitanja uloge Markićke u prikupljanju podataka za tužbe protiv hrvatskog (ratnog) vodstva i generala.

Teza (plitka) o njenoj minornoj (i istinskoj) ulozi u ratnim vremenima (dokumentiranja ljudskih stradanja, doduše vrlo selektivno prikazanog u izvješću) ima jedan (težak) propust.
Rasprave se vode oko njenog nezavisnog (stručnog) i istinitog svjedočenja. Mada je ispuštena napomena kako međunarodna praksa primjene međunarodnog i ratnog prava (zbog zamršenosti tog prava i posljedice, nerazvijenosti dokazivanja agresije (u tom pravu) tolerantniji je prema braniteljima nego agresorima).
Time dnevna politika poprima dublji i teži oblik političkog sukoba.
Ukratko Markićka je stručnjak- "idiot" (kojeg poznavatelji tog prava ne uzimaju kao relevantnog svjedoka - te su optužbe u Haag-u na kraju i odbačene).

Danas se (iako ne spada u dnevnu politiku) koplja lome oko tog jesu li dokumentirane žrtve dokaz (organizirane ratne) krivnje ili su kolateralne žrtve agresije (koje su prouzročili branitelji (izloženi agresiji)).
Pitanje oko Markićke nije je li ona izdajnica, već jeli ona svjesna kako je odnos prema tim žrtvama odnos prema agresiji.
O obliku tretiranja tih žrtava iskazujemo svijest o agresiji (i posljedicama agresije )(porast kriminala, razaranja, pljački)(što je još jedna žrtva branitelja) ili naprosto zanemarujemo agresiju (kao izvor zla koje se multiplicira).
Markićka je kriva, svi koji zastupaju njenu ispravnost odvlače pozornost od postupaka koji ukazuju na agresiju. A tu agresiju treba dokazivati (iako ju je u međunarodnom pravu vrlo teško dokazati).

O´d*ebite s markićkom ... dokazuje postojanje agresije (forenzičar O´mali)