12

četvrtak

prosinac

2013

SDP je mogao spasiti Hrvatsku

SDP (kpj/kph/skh/skh-sdp/sdp) je (nastrani) ideološki pokret. Zagovarali su komunizam, jugoslaviju, samoupravljanje (gospodarstvo), okrenutost od zapadnih razvijenih zemalja, ...
Na ideološkom planu (uz sve razumijevanje ostaje nejasno zašto se toliko neprovjerenih novina sručilo na leđa stanovništva kojem su oni nametali svoju ideologiju) ropotarnica povijesti.

Kadar, takav eksperiment koji uz najbolje htijenje nije mogao polučiti odbar rezultat, za tu ideolgiju nije mogao biti pouzdan. Takav avanturizam su mogli provoditi jedino oni koji nisu potpuno sabrani ... Niti revolucija ne može prikriti toliki odmak od normalnog. Kadar kpj/ .../sdp je sastavljen od potplativih, amoranih i nesposobnih. Ropotarnica povijesti.

I ideološki i provedbeno (operativno) su za ropotarnicu povijesti.
Kako su onda mogli spasiti Hrvatsku?

Mogli su dan po završetku parlamentarnih izbora odstupiti. Javno prozvati glasače i građanstvo. Prozvati ih za neodgovornost prema vlastitoj domovini i vlastitom dobru.
Mogli su prozvati građanstvo zbog neodgovornog i pasivnog odnosa prema vlastitoj državi, vlastitoj naciji.
Još jednom je to stanovništvo pokazalo potpunu nebrigu za vlastitu državu.
Sdp je moga (pozitivno) šokirati Hrvatsku. Pokrenuti je u brizi za boljitkom. Nisu (jer su takvi, neodgovorni i nesposobni, kadar ...).


Pa kad je tako, recimo ...
Recimo kako je pred prve demokratske izbore F. Tuđman tražio izborni model po kojem svi doseljeni iza 1948. nemaju pravo izbornog glasa. To isto je napravila Letonija, Estonije, Litva, ...
U jeku rušenja komunističkih diktatura, komunistički ideolozi su nagovorili Tuđmana na drugi model (Tuđman u okolnostima nastalim dikturom bez dodatnog osiguranja nije htio preuzimati vodstvo (i garantirati komunistima pomirbu/nelustraciju)). Nagovorili su ga na lažne glasove. Tuđman je pobijeđivao (danas, ne znamo jesu li to stvarne izborne pobjede ili namješteni izbori ...). Nakon njegove smrti glatko je pobijedila koalicija s Račanom (??) i Stjepan Mesić (???). Lažnim glasovima.
Kukuriku koalicija je pobijedila istim tim lažnim glasovima. (O samom modelu korištenja rezervoara lažnih glasova (koji se miješaju sa stvarnim glasačkim listićima) ovdje neće biti riječi ...).


Ono što je mogao učiniti sdp, napravio je Hamed Bangoura. Pozvao je na referendum o zabrani političkog djelovanja svih sadašnjih stranaka. Vrlo pronicljivo (u rušenju)(ili uzbunjivanju)(Hrvatske).
Sociologija (ne ona socijalistička) znanstveno obrađuje politčke sustave i stranačko kadroviranje ... Netko je predložio vraćanje na nulu (životinjska razina) jer politički sustav ne funkcionira. Eksperiment. Dovoljno upozorenje kako smo neodgovorni prema vlastitoj državi. Vlast puštamo ili smo spremni je pustiti baš svakome ...

Nama može vladati baš svatko! (Nije ni Hamed bilo tko, nadam se kako nikad nije bio član sdp inačice (što opet samo po sebi ne govori ništa).)
Sdp je mogao spasiti Hrvatsku da se odrekao vlasti, nije se odrekao vlasti jer su svakakvi, svakakvi su se morali odreći vlasti da nas posrame ... kad se već sami ne možemo posramiti!