26

utorak

studeni

2013

Psihologija (antifašizma) ... udar na razum

Po psihologiji, procesi koji se odvijaju u ljudskom mozgu pri rješavanju nekog problema upotrebljavaju (prijašnje) spoznaje i vremenom ih korisno upotrijebe. Vrijeme potrebno za iznalaženje rješenja se zove sazrijevanje.


Dolaskom komunista na vlast (1945., mada je prva godina pobjede socijalističke revolucije 1946. kada je novim ustavom proglašena socijalistička Jugoslavija), u vremenu trajanja koalicije komunista i stranaka koje nisu surađivale s okupatorom ne toliko izraženi, a nakon potpunog preuzimanja vlasti (tihim pučom; Tito je na prvim izborima imao 13% glasova) potpuno brisanje individualnog i kolektivnog sjećanja.
Praksa donošenja odluka (rješenja) u takvim okolnostima se u zadnje vrijeme uobičajeno nazivala jednoumlje.

Doba jednoumlja nam je donijelo pojmove pravedne borbe (golorukog) radnog naroda, ispravnog puta druga Tita (kult ličnosti), antifašizma, domaćih izdajnika, Jasenovca, okupatora, komunizma, socijalizma, samoupravljanja, bratstva i jedinstva, Jugoslavije, odumiranja države (ali ne i državnog represivnog aparata), ...

Jedna od odrednica fašizma je imperijalizam (stadij razvijenog kapitalizma u kojem je stvoren monopol ...). kojeg u Hrvatskoj nije bilo. Danas je umjesto imperijalizma korporativizam sastavna značajka fašizma. Ni toga nema u Hrvatskoj. Pričati o bilo kojem pokretu u Hrvatskoj i označavati ga fašističkim je besmisleno. Zapravo je metodološki gore navedeno jednoumlje. Zašto se ispuštaju te činjenice? Zato jer je jednoumlje stanje dvojnog djelovanja. Laganje s namjerom laž uspostaviti istinom. Treba stvoriti osobe koji će laž držati istinom (a to je moguće uz potpuni gubitak kolektivnog sjećanja).
Stara židovska poslovica glasi: ako te Bog želi uništiti prvo ti oduzme razum ...
Sadašnji događaji i postupci vladajućih (na istim premisama jednoumlja), zasipaju nas svojom "ispravnošću" (jer bi u protivnom morali ponuditi ostavke), je dvojako: lažu kako bi laž postala istina.
Kad će laž postati istina. Nikada. (Laž može imati cilj neku trenutnu korist skretanjem procesa ali i trajno prihvaćanje laži za istinu: laži o zasjednjma AVNOJA, o partizanskom pokretu, i bici za Drvar, ... Takve laži imaju za posljedicu trajne promjene kolektivne svijesti i ponašanja ciljane skupine.)

Prebacivanje loptice sa događaja u Vukovaru, gdje je ova vlast dobila jasnu poruku o svom položaju (među građanstvom), na teme uspostavljene jednoumljem je posljednji trzaj orjunaško-komunističko-izdajničke klike u Hrvatskoj koja se psihologijom koristi varajući vlastiti narod (zbog toga su izdajnici, domaći) u korist nekog drugog.
Svaki ozbiljniji trenutak narodnog ujedinjenja koji bi mogao izazvati trenutno rušenje sadašnje vlasti koriste novim slučajevima jednoumlja. Orkestrirano lažu.

Osnovica jednoumlja je brisanje memorije. Kolektivne memorije. Nametanje istine i ometanje procesa iznalaženja istine.
Trenutno, vladajući obavljaju prljave poslove protiv hrvatske države i hrvatske nacije u korist EU i u korist Srbije. Složenost tog procesa otvara im mogućnosti manipulacijama. Prvenstveno korištenjem laži.
Hrvatska se brani srcem i razumom. U hrvatsko srce ne sumnjam/ne sumnjaju. Ostaje samo razum ...






Share on Facebook