18

ponedjeljak

studeni

2013

O Vukovaru (bez Vukovara)

S Vukovarom je počela ... Agresija.


Godišnjica oslobađajuće presude hrvatskim generalima (danas, u ponedjeljak ističe vrijeme žalbenog roka) godišnjica je jednog u nizu dokaza srpske agresije.
Operacija Oluja nije bila samo oslobodilačka vojno-redarstvena akcija, nije nikako bila zločinački pothvat ...
Bila je vojno-redarstvena operacija u sklopu antiagresije naspram vojno-političkog nastupa velikosrba. U vrijeme operacije Oluja, velikosrpske agresorske snage vršile su opsežne vojne aktivnosti (provodeći genocid i zločine protiv čovječnosti) na širokom području BiH i RH u namjeri zaokružiti tim aktivnostima srpske "teritorije" (agresiju).
Agresija. Oluja i Južni potez su odgovor na agresiju. Agresiju koja je počela u Vukovaru (Škabrnji, Kninu, Dubrovniku, Stonu, Drnišu, Zadru, Unešiću, Kruševu, Sinju, Kijevu, Gospiću, Perušiću, Petrinji, Karlovcu, Slunju, Pakracu, Sisku, Kostajnici, Brodu, Novskoj, Gradiška, Županji, Osijeku, Dardi, Manastiru, Iloku, Zagrebu, Splitu, Šibeniku ....).
Prikrivanje agresije izjednačavanjem krivnje (nikad , baš nikad Srbi i Hrvati u tom ratu neće biti isti) težilo se prikriti međunarodna neaktivnost i zaustavljanje agresorske politike (za koju su suodgovorni međunarodni čimbenici). Za Vukovar (njegovu žrtvu) je kriva i međunarodna zajednica. Sam nastup francuske udruge Liječnici bez granica (uz posredovanje promatrača EU-a) pri pokušaju deblokade Vukovara je sraman (na diplomatsku aktivnost Beograda, nastupili su u trenutku uspjeha hrvatskih oružanih snaga u deblokadi ranjenog grada ... (po svjedočenju Antona Tusa, stožernog enerala, prvog načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske)).

Nastup Jovanovića, Opačićke, SDP-a koristeći se vokabularom i (nepostojećim) pojmovima iskrivljujući događaje (svojstveno narodu bez povijesti) teško vrijeđajući Hrvate (mislim na građanstvo Hrvatske) pridonosi procesu koji je KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP a sada SDP započeo i uspješno provodi. Getoizaciju i iseljavanje srpskog stanovništva iz RH. Tito i njegova politika (rješenja nacionalnog pitanja) teško je opteretila srpsku manjinsku zajednicu u Hrvatskoj i uzrok je teškim zabludama. Politički su (oslanjajući se na izjednačavanja političkih prava promovirajući tu zajednicu u ravnopravan konstitutivan narod (težeći slavenizaciji i unitarizaciji) u Hrvatskoj) manjinu suprostavili većini, oslanjajući se na njih u nametanju vlasti. Ustavno je i u SFRJotu vlast pripadala narodu. Ali je narod trebalo isključiti nacionalnim sukobom i prigrabiti pripadajuću vlast. Sluge takvog režima nisu Srbi (iako u ovom slučaju jesu), već režimlije. Današnji SDP nije odmakao od režimlijskog SKH. Zato im smeta HDZ.
Kad se otuđenjem političke moći ne ostvaruju ciljevi, nastupa vojna agresija. Srbija i Srbi su pribjegli vojnoj agresiji (ali uistinu kao rezervni plan u slučaju propasti politike (s istim ciljevima) SKH/SKJ posrbljavanja Jugoslavije). Kako je komunističko/socijalistička doktrina (zasnovana na marksizmu) obilovala nelogičnostima, nadograđena samoupravljanjem i nesvrstanošću (što je dodatno otežalo funkcioniranje tog sustava) titova jugo-komunistička diktatura je izrodila srpski neuspjeh i nužnu vojnu agresiju.
Srbija je agresor. Srpska vojska agresorska. Ptice pjevaju ... hallelujah.

Navedena politika (u svojim, diktaturom prikrivenim, nelogičnostima) je uzrok srpskog nerješenog pitanja. Velikosrpstvo.
Suport velikosrpskoj politici (produžena ruka i zamagljeni pokretač) je bio KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP a sada SDP. Politički pokretač agresije. I vojne agresije.
Srpsko pitanje (protkano srbizacijom nesrpskog stanovništva i agresijskim aspiracijama na nesrpske teritorije) je doživjelo mnoge inačice. Inačica rješavanja tog pitanja korištenjem KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP/SDP mehanizma (ironično) započela je u Vukovaru i (slijedom nelogičnosti vlastitog nastupa) završit će u Vukovaru.
Vukovar nije ništa kriv ... Vukovar je (usputna) žrtva.


Elementarno, koristeći (naučne) definicije, srpska politika je agresorska ... jugoslaveni, orjunaši, komunisti-marksisti, socijalisti-samoupravljači, titoisti su agresorski pomagači (Jovanoviću, gledaj manje tumačiti ...došao si iz krajeva koji nisu na glasu kao intelektualni uzor)






Share on Facebook