30

nedjelja

lipanj

2013

Titoizam i ropotarnica povijesti

UN su osnovani 1945.

Povelje UN reguliraju prava i obaveze članica.

Titova Jugoslavija je bila suosnivačica UN-a. Kao pripadnica istočnog (sovjetskog) bloka (koji se još nije formirao u formalni vojno-ekonomski).
Sve marionetske prosovjetske države i vlade tih država nisu poštivale osnovna načela i povelje organizacije kojoj su pripadale.

U titovoj Jugoslaviji se nisu poštivala ljudska prava, vjerske i političke slobode, pravo na vlasništvo ili slobodno kretanje. Diktatura, krvava diktatura s poptunim nepoštivanjem osnovnih prava.
Zašto su onda Tita držali (kao nesvrstanog i kao umjereno socijalističkog) uglednim političarem?
Nevjerojatno je da netko tko teško krši sve povelje može imati ikakav međunarodni ugled.


Današnji reformatori titoističkog puta (sdp sa svojim koalicijskim partnerima) služe novom skretanju pozornosti na promašenu i posljedičnu politiku gaženja ljudskih vrijednosti.
UN, osnovan nakon 2. svjetskog rata, obuhvatio je pripadnike i razvijenih demokracija i krvavih (poludespotskih) diktatura. Zadaća Organizacije je uspostava međunarodnog pravnog poretka.
Toleriranje despocija imalo je edukativni karakter. Unutar članstva je postojala mogućnost educiranja i unaprijeđivanja tih društvenih sustava.
Današnja vlast u Hrvatskoj ne poštuje većinu odredbi UN-a, ali Hrvatska više nije spremna tolerirati takvu vlast. Hrvatska nije dio istočnih (sociološki nerazvijenih) despocija.

Priče o Titovom ugledu i ugledu njegove Jugoslavije okopnile su na Općoj deklaracija UN-a o pravima čovjeka. I na svim ostalim Poveljama.
Hrvatska nije i neće biti dio zaostalih, neslobodnih državno-političkih sustava. Vladala je zločinačka organizacija, tolerirana nauštrb građana Hrvatske.
Vrijeme je da ih svrgnemo zauvijek i raskinemo s praksom političkog licemjerja (koje je uništio tolike ljudske živote).


Ropotarnica povijesti ...

Hrvatska mora biti slobodna!