05

petak

travanj

2013

Ankete (i Zagreb)

Dnevno.hr

"Ankete Ipsos Pulsa HDZ-ovoj kandidatkinji Margareti Mađerić ne daju ni 3 posto šanse u utrci za gradonačelnicu. No, ankete koje je naručila televizija Z1 HDZ-ovoj kandidatkinji daju oko 15 posto. Novi broj Aktuala piše o tome je li moguća tako velika razlika u procjenama i zašto ankete nikad nisu voljele HDZ. "


Kad bi u Zagrebu u kojem je HDZ 90. i još nekih godina suvereno vladao spoznao da je hercegovački lobi (s Bandićem na čelu) služio kao paravan SDP-u upravljati gradskim proračunom od 12-etak milijardi kuna (koji je sad dvostruko manji), preko Bandić pogodovao malom hercegovačkom lobiju (red veličine nekoliko stotina milijuna kuna posla) i time stvarao dojam o "hercegovačkoj mafiji" i Hrvatima koji upravljaju glavnim gradom, iz temelja bi se promijenio odnos prema zagrebačkom HDZ-u.

(Ostatak do 12-etak milijardi raspoređivao je SDP i finacirao svoje medijsko i antidržavno/antihrvatsko djelovanje.) Poučno je razmotriti Slučaj Stazić-Ljuština i zaključiti o nužnosti povratka hrvatske zagrebačke gradske vlasti.
vidi: Ljuština na čelo Gavelle doveo Darka Stazića, udvostručio mu prihode i tako financirao Šerbedžijin Ulysses


Sramotno je za Zagreb, glavni grad, beli grad da desetljeća njime upravljaju prosrbi, orjunaši, izdajnici i izgubljeni.


Za HDZ, smjesta! (ili ZZH)