Filip Uremović, dojučerašnji anonimac koji je apsolutno zasluženo uvršten među Vatrene za utakmice Lige nacija

30.08.2020.

Prije nekoliko dana izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za nadolazeće gostujuće susrete Lige nacija protiv Portugala i Francuske. Uz standardna, već dobro nam znana imena, na spisku su se našli i neki novi dečki, poput Marina Pongračića i Ive Grbića. Također, nekolicina igrača je dobila pretpoziv, a među njima je bio i Filip Uremović. Riječ je o braniču ruskog Rubina, koji je prošle sezone bio igrač s najviše dobivenih duela u ruskoj ligi. Dobio je 301 od 445 duela, njih 68% posto.

Filip je na popis Vatrenih upao upravo zahvaljujući izostanku Pongračića, koji neće konkurirati za spomenute dvoboje jer je dobio mononukleozu. On i Nikola Katić su zaista nevjerojatni pehisti, jer su obojica imali zdravstvene probleme u trenutku kad su bili vrlo blizu tome da zaigraju za Hrvatsku. Uremović je igračku karijeru započeo u vinkovačkoj Cibaliji, u kojoj se zadržao godinu dana( 2015.-2016.). Potom odlazi u drugu momčad Dinama, gdje se zadržao dvije godine. Prije dvije godine odlazi u slovensku Olimpiju, a dobrim nastupima za „zmajčeke“ privukao je pozornost skauta ruskog prvoligaša Rubina iz Kazana. U Rusiji se snašao sjajno, postao je neizostavan član prvih 11 Rubina, te je od anonimca postao veliko pojačanje i gotovo neprelazna prepreka suparničkim napadačima. Koliko je Filip važan „kotačić“ u igri Rubina, dovoljno govori podatak da je upravo on u zadnjih nekoliko kola ruskog prvenstva ponio kapetansku traku. U Rusiji je prava rijetkost da stranci dobiju takvu čast, a naročito oni igrači koji su dovedeni kao potpune nepoznanice i za mali novčani iznos, pa to u Filipovom slučaju ima nevjerojatnu težinu. Dobar glas daleko se čuje, pa je tako ovaj mladić dobio priliku da pokaže sve što zna u nacionalnom dresu.

Sada je na njemu da pokaže onu igru koju je prezentirao najprije u dresu Hrvatske U-19, a potom i za Hrvatsku U-21 reprezentaciju. Šansu će sigurno dobiti, i nadam se će je iskoristiti na najbolji mogući način.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.