Idealna momčad HNL-a ove sezone

27.07.2020.

Nogometna sezona u Hrvatskoj završila je u subotu. Bila je to burna i po mnogočemu specifična sezona, a zahvaljujući prisilnoj tromjesečnoj stanki dobila je i epitet povijesna. Tijekom sezone nagledali smo se odličnih, ali i napetih utakmica, kao i pregršt lijepih i atraktivnih golova, a nekih se ne bi posramile ni najjače europske lige. Sve u svemu, kada podvučemo crtu, možemo biti itekako zadovoljni viđenim. Sada, kada se „svjetla reflektora“ polako gase, vrijeme je da izdvojimo najbolju jedanaestoricu ove sezone. Igrače ću postaviti u formaciju 4-3-3.

Dominik Livaković – bez imalo dileme najbolji vratar lige. Nakon svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je imao status trećeg vratara, pod vodstvom Nenada Bjelice, koji je mjesec dana uoči mundijala preuzeo Dinamo, jednostavno je „eksplodirao“, i pokazao svu raskoš svog talenta. Od tada je neprikosnoven, kako na vratima „modrih“, tako i na vratima „vatrenih“, postao je prvi izbor Zlatka Dalića na vratima Hrvatske. Ove sezone primio je samo 20 golova, te je još jednom potvrdio sve svoje kvalitete.

Daniel Štefulj – ovaj mladić nogometaš je Rijeke, a igra na poziciji lijevog beka. Jesenski dio sezone proveo je na posudbi u Varaždinu, da bi se na zimu vratio u Rijeku, te se ustalio u prvih 11 momčadi s Kvarnera. Igra zaista odlično, te iz utakmice u utakmicu dokazuje da je neosporan potencijal.

Denis Kolinger – već ga godinama gledamo na HNL sceni, a ovo mu je nesumnjivo najbolja sezona u karijeri. Lokomotiva je sezonu završila na drugom mjestu, te je izborila kvalifikacije lige prvaka, a uz to su izborili i plasman u finale kupa, u kojem će se 01.08. suprotstaviti Rijeci na Šubičevcu. Denis je bio „stup“ obrane „lokosa“ u ovoj sezoni, te je, uz njihove sjajne napadače, najzaslužniji za činjenicu da će uskoro igrati europske kvalifikacije. Još jednom je potvrdio da je pouzdan i kvalitetan stoper, a možda je došlo vrijeme i za inozemni iskorak. No, iako je to zaslužio, bila bi prava šteta da ode, bolje da ostane i pomogne im u lovu na ligu prvaka.

Stefan Simić – stoper Hajduka koji je odigrao odlično jesenski dio sezone. U Split je stigao ovog ljeta, te se odmah ustalio u momčadi Damira Burića. Pokazao se kao vrlo kvalitetan stoper, a najbolja potvrda toga je njegovo uvrštavanje u kadar češke reprezentacije. Iako je dolaskom Tudora na klupu ispao iz početne postave, a uz na to se nažalost nadovezala i ozljeda, zbog koje je trenutno „izvan stroja“. Nadam se da će ovaj mladić u novoj sezoni ponovo biti dio udarnih 11, jer on to svojim nogometnim znanjem i vještinama svakako zaslužuje.

Igor Silva – prošlog je ljeta stigao kao veliko pojačanje iz Olympiakosa, i taj je status apsolutno opravdao. U Osijek je stigao na posudbu, ali Osječani namjeravaju otkupiti njegov ugovor. Igra na poziciji desnog beka, te igra odlično u oba smjera. Posebno su opasni njegovi napadački prodori i centaršuti, u njemu je Osijek dobio odlično pojačanje. Igra važnu ulogu u igri Kuluševićeve momčadi, a njegovo inozemno iskustvo moglo bi biti od velike koristi Slavoncima(ukoliko ga otkupe) kada ovog ljeta krenu u novi europski pohod.

Mijo Caktaš – veznjak Hajduka koji je već godinama ponajbolji igrač splitskih „bilih“ a nerijetko i cijelog HNL-a. Nositelj je igre Hajduka i najkonstantniji je igrač momčadi Igora Tudora. Vidi se da je prerastao HNL, ali neka njega u Hajduku. Europa je pred vratima, a igrač poput Mije vrijedi zlata.

Marko Tolić – jedan je od otkrića sezone. Veznjak je zagrebačke Lokomotive, i jedan je od najzaslužnijih za njihove sjajne prezentacije na terenu. Imponira mirnoćom i staloženošću i lucidnošću u igri, ima odličan pregled igre, te hladnokrvnost u realizaciji. Marko je ogroman dobitak za Lokomotivu, i uspiju li ga zadržati, mogu mnogo pokazati u europskim kvalifikacijama ovog ljeta.

Robert Murić – veznjak Rijeke koji je dolaskom na Rujevicu „oživio“ karijeru. Kao veliki talent, sa samo 17 godina, otisnuo se u inozemstvo, u Ajax. U redovima „kopljanika“ krenulo mu je odlično, dobro se uklopio u mladu momčad nizozemskog giganta. No, ubrzo su stvari krenule silaznom putanjom, a nogometni „preporod“ doživio je upravo u dresu Rijeke. Iako je često u ulogi „jokera“ s klupe, svaku pruženu priliku objeručke je zgrabio i iskoristio.

Mislav Oršić – Dinamov krilni napadač imao je turbulentnu sezonu, nije imao kontinuitet forme, odigrao je proljeće za zaborav, ali odlična jesenska forma svrstala ga je na ovaj popis. Bio je izrazito efikasan, zabio je 12 golova, što je za krilnog napadača vrlo dobar učinak. Odlaskom Nenada Bjelice s klupe Zagrepčana igra mu dosta pala, baš kao i Dinamu. No, Mislav je odličan nogometaš, i vjerujem da će već početkom sljedeće sezone ponovo biti onaj stari.

Kristijan Lovrić – još jedan sjajan nogometaš. Gorica je zaista sretna što ga ima u svojim redovima. Došao je u Goricu na mala vrata, a postao je njen najbolji igrač. Pravi je „genijalac“ s loptom, a uz to je i majstor slobodnjaka. Imao je odličnu sezonu, bio je iznimno efikasan, i apsolutno zaslužuje mjesto na ovom popisu.

Mirko Marić – iza njega jedna od najboljih sezona u karijeri. Nemilice „trpa“ i igra fantastično, te je najzaslužniji za odlične Osjekove igre. U HNL-u je ove sezone zabio 20 golova, baš kao i Caktaš i Čolak, ali titula prvog "topnika" lige pripala je Čolaku, jer je imao najmanju minutažu od navedenog trojca. No, bez obzira na to, Mirko može biti itekako zadovoljan svojim igrama. On i Bočkaj „nose“ igru Osječana, i ostane li u „bijelo-plavom“ dresu i naredne sezone, to će biti veliki dobitak za Slavonce.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.