Hokejaši Zeline prošli među osam najboljih u Europi!

24.02.2020.

Prije osam dana završen je turnir Europskog Kupa prvaka skupine B u dvoranskom hokeju u turskoj Alanya-i. Hrvatski predstavnici, hokejaši Zeline, u iznimno jakoj konkurenciji plasirali su se elitni rang europskog dvoranskog hokeja!

Turnir je trajao od 14.2. do 16.2., a na njemu se natjecalo ukupno šest momčadi. Osim Zeline, nastupili su još i nizozemski SCHC, irski Three Rock Rovers, turski Gazientep, engleski East Greanstead i francuski Ronchin. Netom prije početka turnira , naši hokejaši su odigrali pripremnu utakmicu protiv austrijskog Arminena, koji se natječe u najelitnijem rangu. Zelina je odigrala fantastično i zasluženo slavila 7-4. Ta pobjeda napunila je igrače Nevena Polaka samopouzdanjem pred važni turnir u Alanya-i.

Turnir je započeo na Valentinovo,a igrači Zeline su odmah pokazali da su jedan od glavnih kandidata za plasman u viši rang. U prvoj utakmici odmjerili su snage s nizozemskim SCHC-om. Hokejaši Zeline slavili su „teniskim“ rezultatom, bilo je 6-3. Nekoliko sati kasnije, naši momci morali su ponovo u akciju. Ovog puta protivnik je bio irski Three Rock Rovers. Upisana je još jedna uvjerljiva pobjeda, i to opet „teniskim“ rezultatom, bilo je 6-1. Tako su naši hokejaši već nakon prvog dana natjecanja istakli svoju kandidaturu za ulazak u viši rang.

Drugi dan turnira donio je ogled protiv engleskog sastava East Greansteda. Opet su igrači trenera Polaka odradili sjajan posao, slavili su 7-4. Ovaj put su u „teniskom“ smislu malo zapeli, otišli u „tie-break“, međutim rezultiralo je pozitivnim ishodom. Šalu na stranu, odradili su vrhunski posao. Došli su na turnir bez prevelikih najava i očekivanja, a pokazali su svima da se nikoga ne boje i da itekako imaju što pokazati.

Posljednji dan turnira, sve je još uvijek bilo neizvjesno. Hokejaše Zeline čekale su utakmice protiv Gazientepa i Ronchina. Turci su bili bolji od naših mladića sa 8-5. Utakmica je bila poprilično izjednačena, međutim u ključnim trenucima igrači Gazientepa bili su koncentriraniji i upisali pobjedu. Unatoč porazu, Zelina je još bila u igri za plasman u elitni rang. Posljednja utakmica na turniru donijela je ogled protiv Ronchina. U teškoj i neizvjesnoj utakmici hokejaši Zeline pobijedili su 11-10 i plasirali se u naviši rang europskog dvoranskog hokeja!

Cijela Europa je čula za Zelinu koja je mala, ali velikog srca! Njihovi hokejaši su još jednom učinili ponosnom cijelu Hrvatsku. Ispisali su povijest hrvatskog dvoranskog hokeja, te su pokazali da se uz trud i rad može sve. Ove godine hokej klub Zelina obilježava 65. rođendan, a od svojih su igrača dobili najljepši mogući poklon!

Ovaj uspjeh hokejaša Zeline je potvrda višegodišnjeg rada kako sa seniorima , tako i sa mlađim kategorijama. Zelina je već godinama u vrhu našeg dvoranskog hokeja, oni su pravi „vladari“ ovog sporta u Hrvatskoj. Također , njihovi mlađi uzrasti postižu sjajne rezultate, pa zalog za budućnost itekako imaju.

Hrvatski dvoranski hokej bio bi nezamisliv bez Zeline, baš kao i Zelina bez dvoranskog hokeja. Iako ovaj sport u hrvatskim okvirima još uvijek ne privlači neko posebno zanimanje javnosti, krajnje je vrijeme da se to promijeni, jer ovi momci su to svakako zaslužili. Uz mala ulaganja ostvarili su vrhunski rezultat, i vrijeme je da to hrvatska sportska javnost prepozna.

I za kraj , da predstavim zelinske heroje. Oni su : Gregor Fujs( kapetan), Zoran Jakopović( vratar), Petar Hršak, Mario Ilinović, Andrija Hršak, Matija Dananić, Mihael Posavec, Petar Bahlen, Aleksandr Lykov, Bohdan Kovalenko, Dominik Strelar, i Marko Lanović. Uz ove sjajne igrače tu su i trener Neven Josip Polak i pomoćni trener Josip Šomin.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.