Dominik Etlinger – hrvatski „dark horse“ za Tokio

29.01.2020.

Kad čujete rič hrvanje vjerojatno vam prvo napamet padne Euroazija. Naime, njihovi su borci jedni od najboljih hrvača svita , osvajači brojnih olimpijskih medalja. Međutim, posljednjih godina i hrvatski hrvači bilježe impozantne rezultate . Jedan od njih je i Dominik Etlinger, 26- godišnji Zagrepčanin koji u svojoj kolekciji medalja ima i juniorska i seniorska odličja.

Ka i većina naših hrvača , član je zagrebačkog Metalca .Natječe se u hrvanju grčko-rimskim stilon u kategoriji do 72 kilograma. Svoje prvo veliko ostvarenje postiga je 2010. godine kada je posta svjetski juniorski viceprvak u Mađarskoj. Dvi godine kasnije, na europskom prvenstvu za juniore u Zagrebu , osvojio je zlatnu medalju .

Nakon nekoliko eliminacija u četvtrfinalima velikih natjecanja u konkurenciji seniora, konačno je stigla i ta, dugo očekivana medalja. Na travanjskom prvenstvu Europe u Bukureštu, Dominik je osvojio brončanu medalju. Unatoč tom velikom uspjehu, još uvik nije ispunio normu za Tokio, međutim uz ovakav pristup svakom meču, to ne bi tribalo doć u pitanje.

Inače , Dominik je nedavno od infarkta umra otac Robert u dobi od samo 52 godine. Njih dvojica su bili izuzetno povezani, te mu je Dominik posvetio europsku broncu iz rumunjske prijestolnice.

Ovaj sjajni Zagrepčanin moga bi bit jedno od najvećih hrvatskih iznenađenja na olimpijskim igrama u „zemlji izlazećeg sunca“. Izreka „došao je tiho i ušao u legendu“, još jednon bi se mogla pokazati istinitom, i iskreno se nadan da će tako i bit.




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.