Lucija Lesjak na svjetskon tronu

01.01.2020.

Svi koji prate sport znaju da je Hrvatska prava karate velesila, naši karatisti su nas zadnjih godina uveselili brojnin kolajnama. Tradiciju su nastavili i u 2019. godini. Uz seniorske uspjehe Lovre Brečića , sjajne su bile i naša kadetkinja Laura Lisac te Lucija Lesjak , koje su se sa svjetskog prvenstva mlađih kategorija vratile sa brončanon i zlatnon kolajnon. Laura je osvojila broncu među kadetkinjama, dok je Lucija osvojila svjetsko zlato u konkurenciji mlađih seniorki. Posebno impresivan je bio Lucijin nastup u finalu di je s rezultaton 5-1 pomela Loru Ziller iz Austrije.

Ova mlada Čakovčanka budućnost je ne samo hrvatskog već i svjetskog karatea. Zlatna kolajna iz Čilea zasigurno je veliki podstreh za dalje, te se nadan da ćemo je imat prilike gledat na olimpijskin igrama u Tokiju ove godine. I samo pojavljivanje na najvećoj sceni bilo bi joj ogromno iskustvo, dok bi svaka pobjeda bila bonus.

Uz karate, Lucija studira na medicinskon fakultetu u Zagrebu, te joj je cilj jednog dana postati kirurginja. Ona sama tvrdi da neće odustat ni od karatea ni od faksa, iako je nedavno bila u velikoj dilemi oće li nastavit sa sporton ili ne. Naime , na jednon državnon prvenstvu ostala je bez medalje, te je u ton momentu tila prikinit sportsku karijeru. Srića, njen otac Kristijan uspio ju je odgovorit od toga. Potvrda njenog talenta stigla je 2015. kad je osvojila broncu u konkurenciji kadeta. Nakon toga nije ni pomišljala na odustajanje, te nas nedavno još jednon uveselila svjetskin zlaton. Mogu samo reć veliko hvala njenon tati Kristijanu u ime cile Hrvatske!

U tekućoj, olimpijskoj godini, darovita Čakovčanka kroz kvalifikacijske turnire pokušat će izborit svoje misto u jednoj od najmnogoljudnijih svjetskih metropola. Ka šta san već ranije rekla plasman u Tokio bio bi veliki uspjeh, međutim ukoliko i ne izbori olimpijadu, neće se dogoditi ništa strašno. Ona je tek na početku svoje karijere, i ako ne u srpnju 2020., sigurno ćemo je gledati u Parizu 2024., di od nje očekujemo velike stvari.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.