Hrvatske uzdanice za Tokio: Tin Srbić

28.12.2019.

Jedan od naših najjačih aduta za medalju na olimpijadi je i mladi zagrebački gimnastičar Tin Srbić. Godinu dana nakon olimpijskih igara u Riju , pojavio se na svjetskom prvenstvu u Montrealu. To mu je bio debi, i odmah je priredio iznenađenje osvojivši zlato! Svit gimnastike bio je u šoku, anonimus iz Hrvatske pokorio je svit na preči.

Ta njegova svjetska titula iz 2017., najveći je uspjeh u povisti naše gimnastike. Vridi napomenit da je on taj rezultat ostvario sa samo 20 godina! Inače njegova disciplina, preča, je najelitnija u gimnastici, uspjesi na njoj su najcjenjeniji , što još dodatno naglašava fenomenalan Srbićev podvig. Ono šta svemu ovome daje posebnu draž je činjenica da prije tog mundijala skoro niko u Hrvatskoj nije ni čuo za Tina. Pojavio se niotkuda, i odma pokaza svu raskoš svog talenta.

U 2019. godini nastavija je nizat vrhunske rezultate. Na europskon prvenstvu održanon u poljskom Szczecinu osvojio je srebro dobivši pritom najvišu ocjenu za neku svoju vježbu u karijeri. Prije dva miseca nastupio je ponovo na svjetskon prvenstvu , i opet je osvojio medalju, međutim za razliku od 2017., ovaj put se okitio naslovon viceprvaka. Kvalifikacije je proša bez problema, međutim u tom se nastupu i ozlidija, i bilo je upitno oće li opće moć nastupit u finalu. Ipak, bol je malo popustila, pa je odlučio stisnit zube. Vježbu je odradio odlično, iako je bilo vidljivo da osjeća bol dok je izvodi. U konačnici je osvojio srebro, šta je bio pravi podvig , s obziron na ozljedu. To mogu samo najveći, ostat na vrhu i kad je teško.

Ovaj samozatajni student strojarstva , triba bi godinama vladat svjetskon gimnastikon, normalno, ako bude zdrav. Sa svoje 23 godine već je postiga nevjerojatne stvari, a olimpijsko zlato u Tokiju bio bi šlag na tortu njegove već sada impresivne karijere.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.