Moreno Car- golman za budućnost

26.12.2019.

Vratar našičkog Nexea, Moreno Car našao se na popisu hrvatskih rukometaša za prijateljske susrete protiv Njemačke, koji su odigrani krajen listopada. To je za mnoge bilo ogromno iznenađenje, većina prosječnih pratitelja rukometa za ovog perspektivnog Riječanina nikad nije ni čula. Moreno je u lito 2018. potpisa za Nexe, te je odmah svojin obranama skrenio pozornost na sebe.

Nexe je cilu prošlu sezonu igralo fantastično, dohvatili su završni turnir regionalne SEHA lige u iznimno jakoj konkurenciji. Jedan od najvažnijih kotačića u tom uspjehu momaka Hrvoja Horvata je upravo Car, koji je često bio ponajbolji pojedinac svoje ekipe. Jedan je od najzaslužnijih za pobjedu Nexea u Mađarskoj protiv moćne Tatabanye u prvon kolu EHF kupa lani. Pri neriješenon rezultatu obranio je ključnu loptu domaćinima te tako omogućio svojin suigračima da zabiju pobjedonosni gol i odnosu bodove sa ovog teškog gostovanja. Upravo Moreno je, uz Jaganjca, Vidu i Jelinića jedan od najvažnijih igrača u našičkom sastavu.

Igračku karijeru započeo je u Birbiru, međutim godinama je kasnije uspješno branio za Poreč. To je i dovelo do velikog transfera u Nexe. Ovaj 23-godišnji Riječanin mogao bi nastupiti za Hrvatsku već na siječanjskom Euru, ukoliko mu izbornik odluči ukazati povjerenje. Zasigurno je veliki talent, i ako ne za misec ipo , sigurno će u narednim godinama biti nepremostiva prepreka na našen golu Karabatiću, Hansenu, Aginagaldeu, Sagosenu .

Mene je osobno oduševija, ja bi ga odma gurnila u vatru, skupa s još nekolicinon srebrnih juniora. Na mladima je budućnost, i šta ih prije uvedemo u igru s najjačima, to ćemo se prije veseliti novin medaljama naših rukometaša.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.