Luka Bukić- legitimni nasljednik Sandra Sukna

29.11.2019.

Hrvatski vaterpolisti već godinama uveseljavaju naciju svojim nastupima na najvećim natjecanjima. Medalje je teško i pobrojat, još kad tome pridodamo uspjehe juniora i kadeta, pa tribalo bi donit još jednu vitrinu za puste pehare i odličja. Igrači se minjaju, baš ka i izbornici, međutim Hrvatska i dalje izgleda fantastično. Razlozi uspjeha su dobre škole vaterpola , te stručni i školovani treneri koji odlično rade s mladim igračima. Broja imena prodefilirala su hrvatskim bazenima, neki su već završili karijere, neki su na odlasku, neki tek dolaze. Jedan od igrača koji bi triba igrat ključnu ulogu u budućnosti je Luka Bukić.

Sin je ikone domaćeg vaterpola, Perice Bukića, i u potpunosti je nasljedio njegov talent i želju za uspjehom. Ove sezone , napustio je Pro recco i ponovno se priključio Mladosti. Ovin transferon „žapci“ su istakli svoje visoke ambicije, cilj je osvojiti što je moguće više trofeja. Luka je svoju karijeru započeja upravo na Savi, sa nepunih 17 godina debitira je za prvu momčad Mladosti. Odma je doša do izraza njegov veliki talent, čim se pojavio bilo je vidljivo da će bit odličan igrač. U napretku i razvoju ga nije sputavala ni to šta je javnost govorila da je potpisa za Mladost radi toga šta je sin Perice Bukića, da samo oduzima mogućnost igranja nekom klincu koji tu nije doša „priko veze“. Vrlo brzo in je Luka svima začepija usta, vridno je radio te je uskoro dobija poziv izbornika Tucka.

Sa Hrvatskom je osvojija tri medalje, dvi bronce i jedno srebro. Na mundijalu u Barceloni osvojili smo broncu, te smo isti uspjeh ponovili dvi godine kasnije u ruskon Kazanu. Jedino srebro Luka je osvojija na olimpijskim igrama u Riju. Od tada nije nastupa za Hrvatsku, iz raznoraznih razloga (nepozivanja, ozljede). Nedavno se pojavila informacija da nan ga Talijani oće priotet. Luka in je odgovorija odlaskon iz Pro recca i potpison za Mladost. Kako je on to rješio, pa genijalno! Talijani su pak ovo lito postali prvaci svita. Eto dragi susidi, vidite da van ni ne triba Luka. Uspili ste i bez njega, lipo vama, a nama još lipše. Luka je naš, idemo po olimpijsko zlato u Tokio!

Jedna zvizda se gasi, druga se pali. Tu smo izreku puno puta čuli, i baš u sportskom smislu odlično dolazi do izražaja. Tako je i u hrvatskom vaterpolu. Najbolji vaterpolist svita (Sandro Sukno), zbog problema sa srcen bija je prisiljen završit karijeru u najboljim igračkim godinama. Mislin da je njegov nasljednik upravo Luka. U puno toga me podsjeća na njega, ima fantastičan udarac, snažan je i ne boji se potegnit u trenucima odluke. Sada je u najboljin godinama, neupitna je klasa, mislim da je samo pitanje trenutka kad će postat najbolji vaterpolist svita. Očekuje nas nova žetva medalja u bliskoj budućnosti, s Lukom ka alfon i omegon nove Hrvatske.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.