Novo Vrijeme oduševilo nastupom u ligi prvaka

24.11.2019.

Malonogometaši Novog Vremena , aktualni prvaci Hrvatske, završili su svoj nastup u ligi prvaka na trećoj poziciji u skupini , iza Sportinga i domaćina Tjumena, a isprid Ayata.

Prvu utakmicu elitne runde igrali smo u četvrtak kontra lisabonskog Sportinga, aktualnog prvaka Europe. U utakmicu smo ušli dosta loše, odma u prvoj akciji Sporting je poveo nakon velike greške naše obrane. Onda smo malo uvatili ritam, opalili nekoliko puta na gol, međutim njihov golman je čuda radio. Drugi gol smo primili dosta nesritno, pucali su skoro s centra i nakon nekoliko odbijanaca lopta je završila u našoj mriži. Do kraja utakmice pokušavali smo zabit bar počasni gol . Svaki put kad bi izradili šansu, opet bi se ukaza čudesni vratar Gonzalo. Utakmica je samo nakratko bila u nekakvoj ravnoteži, u drugon dilu odma smo primili dva gola i to je bilo to. U konačnici poraz od 4-0 protiv europskih prvaka nije katastrofa, međutim ostaje dojam da smo ih previše respektirali.

Sutradan nas je čekala utakmica s domaćinon , igrali smo hrabro i zasluženo osvojili bod, bilo je 3-3. Prvih nekoliko minuta trajalo je ispitivanje snaga. Tjumen je ima inicijativu, koja je ubrzo urodila plodon. Rusi su izveli korner, loptu je na volej krasno privatio Antoshkin i neobranjivo pogodio za 1-0 Tjumena. Ubrzo su novin golon povećali svoju prednost. Odma nakon toga naši su se trgli i do poluvrimena izjednačili priko Osredkara i Fideršeka. Drugi dil je bija odličan, igralo se lipo i atraktivno. I Novo Vrijeme i Tjumen do kraja su još jednon poentirali, Rusi su poveli 3-2, da bi nedugo nakon toga Fideršek izjednačio i osigura nan bod. Tako smo osvojili prvi povisni bod u elitnoj rundi lige prvaka. Ovo je strašan uspjeh, ne samo zta Novo Vrijeme i Makarsku već i za cili hrvatski sport. Kad povučemo paralelu između hrvatske i ruske lige, razlika je ogromna, kako financijska tako i u kvaliteti lige. Ja san guštala gledat utakmicu, baš je bilo lipo vidit hrabrost i srčanost naših momaka. Ostavili su srce na parketu, i za to su nagrađeni .

Zadnju utakmicu turnira igrali smo kontra kazahstanskog viceprvaka, Ayata. Oni su na papiru okarakterizirani ka momčad koju bi mogli pobijedit. Prognoza je bila dobra, u fantastičnoj utakmici prepunoj preokreta Novo Vrijeme je dobilo 3-2! Počelo je loše, Kazahstanci su nan prodali jeftinu kontru i poveli 1-0. Naš odgovor stiga je neton prije predaha, slavljenik Musinov(danas mu je rođendan) opalio je izvanka i zabija za izjednačenje. Nastavak je bio buran. Ayat je ponovo poveo nakon niza propuštenih prilika naših. Onda je trener Tomislav Horvat povuka ključni potez- izvadio je golmana i tako smo se vratili u život. Najprije je Fideršek opalio bombetinu za poravnanje, onda je ko šlag na kraju Pulinho poentira za povisnu pobjedu. Ovo je bila prva pobjeda Novog Vremena u elitnoj rundi lige prvaka!

Kad se sve zbroji i oduzme, turnir smo odigrali jako dobro. Nakon uvodnog poraza od Portugalaca nismo potonili, nego smo digli glavu i ostatak turnira odigrali fantastično. Tu se vidio veliki napredak u odnosu na lani, kad smo nakon Benficine „petarde“ sutradan ponovo potopjeni od Sportinga(6-0), a turnir smo zaključili još jednim porazon, ovaj put od Sibirjaka(3-1). Na ovogodišnjen turniru puno smo više pozornosti posvetili obrani, djelovali smo čvršće i kompaktnije nego lani, što je rezultiralo s četiri osvojena boda na kraju. Tu se vidi potpis trenera Tomislava Horvata, koji je ekipi ulio ogromnu samopouzdanje i viru u sebe . Kad se tomu pridodalo i prošlogodišnje iskustvo iz lige prvaka , rezultat nije izostao. Nadan se da ćemo ponovo osvojit titulu u Hrvatskoj, da opet dobijemo šansu još malo poboljšati ovaj rezultat.

Za razliku od Lisabona , di smo lani igrali ligu prvaka, ove godine put nas je odveo u daleki i i ledeni Sibir. Tjumen je smišten na obali rijeke Ture koja se nizvodno uliva u Tobol. Ima 700 tisuća stanovnika, od gospodarstva razvijena je industrija nafte i plina. Prosična siječanjska temperatura tu je -17. Ove godine ništo je uranila zima, naše je dočekalo ledenih -20 stupnjeva. Srića pa nije stalno bilo tako, kako se turnir bližio kraju temperatura je rasla, baš ka i igra Novog Vremena.

Na kraju svega na Final four se plasira Tjumen, dobili su Sportinga 3-1 i tako priredili prvoklasno iznenađenje. Sada pogotovo žalimo šta Novo Vrijeme nije pružilo bar pinku jači otpor Portugalcima. Šta je tu je, sad nema nazad . Ovaj rezulatat je čudesan, i svi tribamo bit ponosni na naše malobalunjere. Također, fala Novom Vremenu šta je po ko zna koji put do sad predstavio Makarsku i Hrvatsku u najboljen mogućen svitlu. Vi ste ponos Makarske i to ćete zauvik i ostat, bili zadnji ili prvi.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.