semper contra

utorak, 21.07.2015.

Smijeh liječi 13

Od devetog ovog mjeseca sam u Biogradu. Imam, ima tome negdje od početka Ano Domini 2015., neke misteriozne bolove u trbuhu ili kako se to stručno kaže abdomenu (uzroci ala rak želuca ili debelog crijeva, čir na dvanaestercu su odgovarajućim uvlačenjem sondi u spomenute organe otklonjeni). Povremeno su jači pa udaram dijetnu kuru, onda se smanje pa se malo prepustim i eto bolova opet. Čekaju onako u zasjedi. No svako zlo za neko dobro. Zahvaljujući dijetnoj kuri, točnije bolovima, skinuo sam u tom vremenu 13 kg, pa sad kad se penjem na stolicu činim to lako, a kad se penjem uzbrdo srce manje boli. Tko bi rekao? A samo 13 kilograma!

Evo sad je večer, bolovi se primirili pa koristim priliku da objavim post iz jednog od svojih serijala. Na radost (nadam se) većine i na žalost (siguran sam) ipak manjeg broja, ili možebitno samo jednog, čitatelja. Koji je, ne mogavši ostaviti svoje 'tragove' na blokiranim postovima otišao u 'duboku' prošlost ne bi li se tamo malo 'pokakio'.

Veza

Što muškarca i ženu najčvršće veže u braku?
Kredit i hipoteka.

Gorivo

Stoji plavuša na benzinskoj. Radnik benzinske postaje pita:
„Koji točite, 95 ili 98?“
Plavuša odgovara:
„A je l' imate neki od ove godine?“

Utjecaj političara na razvoj mladihMatematika

Učitelj govori djeci:
„Jako ste loš razred, 70 posto vas ići će na popravni!“
„Nemoguće! Uopće nas nema toliko!“

Okrugli stol

Zašto političari, kad nešto važno odlučuju, sjede za okruglim stolom?
Pa tko je ikad vidio četvrtasti cirkus!

Romantik

Upita Mujo Fatu:
„Fato, je si li slobodna idući ples?“
„Jesam“, odgovori Fata sva radosna.
„Možeš li mi pridržati pivo?“ nato će Mujo

Naočale


…pa su sad za djecu


Gazirano

Došao Štef iz krčme, malo leluja, pa ga Bara pita:
„Kak je bilo, Štef?“
„Popil sem pet litrof!“
„Gemišta?“
„Ne, Bara, vina, znaš da mi je doktor zabranil gazirano!“

Ulaznica

Kupuje plavuša kartu za kino i blagajnica joj kaže:
„To vam je već peta karta večeras! Pa zašto ne kupite sve odjednom?“
„Ma ona budala na vratima mi svaku podere!“

Koraci

Profesor kemije na ispitu pita studenta:
„Plin u ovoj boci je smrtonosan. U slučaju da se oslobodi, kakve korake bi poduzeli?“
„Dugačke! Jako dugačke!“

Bilo kuda potpis svuda


…i na kraju jedan crni:

Gospođa Johanson se tušira kad netko pozvoni na vrata.
„Tko je?“ pita gospođa ispod tuša.
„Cestovni radnik, vašeg je sina pregazio parni valjak!“
„Dobro, turite ga ispod vrata!“ odgovori gđa Johanson.
***
Kad je navečer došao gospodin Johanson su sjeli za stol da odluče što će s malim.
„Stavit ćemo ga kao otirač ispred vrata“, predloži gđa Johanson. Gospodin se složi i učiniše tako.
***
Prošlo neko vrijeme i mali bude uprljan. Johansonovi odlučiše da ga operu. Opraše ga, staviše na uže da se suši. Bio vjetrovit i prohladan dan, mali onako mokar dobije upalu pluća i umre.

21.07.2015. u 20:49 • 18 KomentaraPrint#

utorak, 07.07.2015.

Tuk na utuk

Nemam običaj na komentare reagirati na način da napišem novi post kao komentar. No kako moj odgovor premašuje uobičajeni obim komentara odlučih se na ovaj post.

Nakon što sam se u komentaru na komentar blogera bocacciozg malo 'našalio' postavit ću nepriučenom intelektualcu jedno jednostavno pitanje:

- Ako je istina kako se pred prošle izbore (na kojima pobjeđuje Syriza) u državne i (para)državne službe (financiraju se iz grčkog državnog proračuna u koga se slijevaju “sanacijski“ € iz EU fondova) na postojeće zapošljava 260.000 tisuća novih uhljeba,
- ako je istina da se SVATKO može informirati o tome kakve sve beneficije u Grčkoj imaju ti (para)državni uhljebi znatiželjni se mogu informirati na Internetu,
- ako je istina da Grčka većinu novca koga dobiva iz EU troši za saniranje državnog deficita, troši na tzv. “strukturne reforme“ (čitaj: presipanje iz šupljega u prazno, baš kao što Kukuriku za to diže vani “jeftine“…, ne može ZNA se ne očešati o trenutačnu nam, nažalost zaista nesposobnu vlast, pa makar govorili o Marsijancima, op.s.c.) i održava vlast na daljnjoj pljački obećavajući budalama “brda, doline i rudna bogatstva“,
- ako je istina da Grčka nema industrije već ona živi od trgovine i turizma (skoro kao još jedna novoprimljena članica, op.s.c),
- ako je istina da je sve to dio povijesnog mentaliteta koji je od WW2 pa do danas sedam (7) puta bio u istoj banani (čitaj: bankrotu) ali se zahvaljujući stjecaju trenutnih okolnosti uvijek nekako izvlačilo na tuđi račun nikada ne naučivši ništa iz prethodne lekcije (škola za pačiće male),
- ako se zna da u Grčkoj brodarske kompanije državi ne plaćaju porez,
- ako se zna kako u Grčkoj svi imaju pravo na državnu penziju (neto 2000 €)
- ako se zna grčki mentalitet: laž, muljaža i prevara,
- ako se zna da su “Grci dobri trgovci ali kad treba stvarati/raditi baš im ne ide“,
- ako se zna da još od starohelenskih (sic!) vremena u Grka je bilo “časno“ kad prevariš vladara tj. državu,
- ako se zna da nikada nije imala niti će imati industrije/proizvodnje jer za nju treba drugačiji mentalitet čime de facto kao država nikada nije stvarala niti stvara nikakvu novu vrijednost a što jedino može otplatiti dugove i dugoročno donijeti napredak?

Dakle, ako je sve to istina i ako se za sve to zna od vremena država-gradova Atene, Sparte etc kako to tvrdi uvaženi komentator, postavlja se logično, ali u suštini vrlo jednostavno, pitanje: kako je moguće da se sposobni, pametni i radišni Nijemci i ini 'veliki' narodi EU, točnije njihovi bankari, tako prevare i da sve to o Grcima nisu znali prije nego su im davali kredite.

Ako je sve to istina, kako to da je tako pametna i sposobna vlast kao što je njemačka i ine pametne vlade 'velikih' naroda EU, primili Grčku u EU i eurozonu prije nego što su provjerili je su li oni uopće sposobni za zajednicu u kojoj bi u poslovanju trebali biti 'ravnopravni' i radišni Nijemci i lijeni Grci.

Jedan odgovor je političke prirode: Grci su nespremni i bez provjere inkorporirani u EU e da se ne bi okrenuli Rusiji. Jednako kao što su u EU prije daleko spremnije Hrvatske (iako sad ipak vidimo ne baš potpuno) ušle Rumunjska i Bugarska. Odgovor je: jer su te države prvi štit prema Rusiji. To danas pjevaju i vrapci na grani.
Drugi odgovor leži u činjenici da su pohlepni bankari mislili ili vjerovali da će davanjem kredita (lijenim, glupim i nezasitnim) Grcima zaraditi novac ili u najgorem slučaju preuzeti njihovu imovinu ako kredite neće moći vraćati.

To, naravno, nema nikakve veze s „priučenim “intelektualacima“ kojima svaka počinje i završava sa Hitlerom, WW2 i ostalim nabiflanim glupostima usađenima u glavicu kroz partijske škole nikad prežaljene bivše države“.

I na kraju jedna mala napomena (pripomba): molio bih uvaženog nepriučenog intelektualca da mi citira dio teksta iz posta u kojem povlačim paralelu između Njemačke i Grčke. Gdje sam u tekstu uopće spomenuo riječ Njemačka? Ja povlačim paralelu između EU i Četvrtog reicha kao slikovitu usporedbu onoga što se danas u Europi događa gdje se umjesto bombama neprijatelja tuče kreditima i u slučaju nemogućnosti da kredite vrati pretvara u roblje rasprodajom njegove imovine. Komu? Kreditorima!!!
Uz to, pojam Četvrtog reicha, kao usporedbe s EU, nisam izmislio ja nego poznati hrvatski (mnogima nepoćudni) pisac koji je knjigom 'Umjetne suze' bio finalist nagrade roman@tportal.hr. za prošlu godinu.

Napomena:
Obzirom da 'poznati virus' opet intenzivno zagađuje post prisiljen sam zabraniti komentiranje. Sve dobronamjerne komentatore upućujem, u slučaju da žele komentirati, na svoju e-mail adresu. Sory!

07.07.2015. u 11:15 • 7 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.07.2015.

Grčko NE!


Moram priznati, nisam očekivao da će Grci reći „NE“ Trojki. Prije sam vjerovao da će taj isti „Narod“, koji je prije pet-šest mjeseci izabrao Tsiprasa i dao povjerenje njegovoj lijevoj stranci koja je obećavala da neće morati vraćati dugove (na stranu tko je sve kriv za stvaranje tih dugova) sad, u strahu od presušivanja dotoka eura Tsiprau okrenuti leđa i glasati za uvjete koje nameće Četvrti reich. No izgleda da se u Grka iz pepela podigao Feniks borbe protiv Trećeg reicha i odlučio reći NE.

Ne znam koliko su prije sedamdesetak godina bili svjesni u što se upuštaju, mogu li otjerati vojnike Trećeg reicha iz Grčke i izvojevati pobjedu, no oni su to ipak učinili. Danas su rekli NE jednoj drugoj vrsti okupacije, okupacije EU birokrata i bankarskih moćnika koji su okosnica Četvrtog reicha. U kojem bitke ne vode generali i ne puca se iz topova, tenkova i aviona, već su glavni vojskovođe bankari, korumpirani političari, raznorazni lobisti, a glavno oružje su krediti.

Jednako tako ne znam da li su danas svjesni što zaista znači njihov NE i kakva će biti reakcija Glavnog štaba vojske Četvrtog reicha. Znaju li što će trebati činiti da ostanu živi. Ili su glasali protiv samo zato što još uvijek žive u oblacima da se bez žrtava može dobiti rat protiv moćnika Četvrtog reicha.

No bilo kako bilo, ako uspiju u svom naumu i podnesu žrtve koje će neminovno slijediti - nakon Islanda (što je ipak bila pobuna 'šačice' ljudi u odnosu na Grčku) oni su druga država koja je rekla NE - bit će neka vrsta Staljingrada za Četvrti reich.

06.07.2015. u 16:08 • 17 KomentaraPrint#

subota, 04.07.2015.

Reklame

Mudraci koji izmišljaju sve imbecilnije reklame, rade punom parom. Po mom skromnom sudu, na prste jedne ruke kroz mjesec dana mogu se nabrojiti reklame koje imaju kakvog takvog smisla i veze s onim što reklamiraju. Na ovaj kratak osvrt ponukale su me dvije reklame koje su mi nedavno dopale ruku.

Prva
NOVI DRAGULJ BULGARIA.
Bulgaria predstavlja Aqva Divina novi dragulj rođen čudesima Sredozemnog mora. To je zemlja svjetlosti i mirisa u kojoj nevjerojatni voćnjaci nježno vode prema moru, do Svijet koji je u obliku ženstvenog kroz tisuću boginja. Rimski draguljar izabrao je postolje za Aqva Divina: duboko zaronite u drevne grčke i rimske korijene Bulgaria, transporteri ljepote i senzualnosti. U stalnoj igri zrcala, mirisni i estetski jezici međusobno se nadopunjuju: drago kamenje i mirisi postali su suvremeni talismani, koji potiču sjećanje poput ispisa ostavljenog na koži. Utjelovljuje harmoniju prirode blaga, poput Venere na prvi svjetski osvit, Aqva Divina se objavljuje kao dragocjeni biser u ljusci.Za mene je ovaj tekst primjer totalne gluposti. Ne samo zato što, ako ne znamo što je i tko je Bulgaria i ne vidimo sliku, uopće ne možemo zaključiti o čemu se tu radi već i zbog takvih usporedbi od kojih se iole obrazovanom čovjeku mora dizati kosa na glavi.
- „Aqva Divina je dragulj rođen u čudesima Sredozemnog mora“, a odmah potom se navodi da je to (Sredozemno more) zemlja svjetlosti i mirisa. Uz to, koliko je meni poznato, dragulji se ne rađaju u moru, no neka to bude pjesnička sloboda.
- U nastavku iste rečenice stoji „do Svijet (valjda Svijeta) koji je u obliku ženstvenog kroz tisuću boginja“. Neka mi netko od vas, cijenjeni blogeri, objasni što je 'pjesnik' htio reći ovom rečenicom?
- Ni ostale rečenice u nastavku ove papazjanije nisu ništa jasnije ni smislenije. Autor se jednostavno nabacuje riječima kako mu padne na um ne vodeći uopće računa ima li to smisla ili ne.
- I na kraju 'pravi biser' od ingenioznosti. Najprije nas autor uvjerava da se u moru „rađaju dragulji“ a onda na kraju kaže: „Aqva Divina se objavljuje kao dragocjeni biser u ljusci.“ Koliko je meni poznato biser se 'objavljuje' u školjki bisernici a ne u ljuski.

Druga je od (polu) domaće tvrtke INA-e. Evo reklame sa zadnje stranice priloga „Priručnik za vozače“, objavljen u Jutarnjem listu.


Uz ovo sasvim kratki komentar: uzmite čašu od dva deci, natočite 'vrhunsko gorivo' (čisto), popijte i imat će te 'vrhunski odmor'.

04.07.2015. u 17:46 • 18 KomentaraPrint#

srijeda, 01.07.2015.

Probranice specijalno izdanje

Učitelj iz Grčke
(pisano 2015-01-26)

Pobjeda Aleksisa Tsiprasa i njegove stranke Syrize na parlamentarnim izborima u Grčkoj izazvala je, blago rečeno, nelagodu u Bruxellesu. Nije čudno: glavna parola spomenutog lidera je – dosta je bilo štednje, ajmo trošiti.


Ova pobjeda će našim strankama koji misle da mogu radikalno promijeniti političku situaciju u Hrvatskoj (a time i u svijetu) tipa Živi zid, Radnička fronta, ORaH i slične dati vjetra u jedra da krenu u bespoštednu i odlučnu borbu, jednom riječju 'u boj za narod svoj'. Naravno, sve u skladu s demokratskim pravilima i uzancama, bez da se dira u sustav. Ja bi im ipak toplo preporučio da se još malo strpe dok ne vide kako će to njihov „Učitelj“ provesti svoj naum: trošenje bez zarađivanja novca u sustavu gdje se višak vrijednosti stvoren radom milijuna ljudi slijeva u džepove malobrojnih tajkuna, kapitalista i mnogobrojne državne birokracije. I to sve kroz „demokratski sustav“ bez dizanja revolucije.

Još se nije posušila tinta…
(pisano 2015-00-10)

Novi grčki ministar financija Janis Varoufakis kreditorima nudi „meni“ za razmjenu, predlažući da se povrat duga indeksira uz gospodarski rast. Dakle: dugove ćemo vraćati, ali proporcionalno gospodarskom rastu. Obzirom da se Grčka nalazi u euro-zoni, moguće je čak da EU i prihvati neki novi „meni“ samo da se spriječi izlazak Grčke iz euro-zone.

Još se nije ni posušila tinta slavopjeva novoj grčkoj Vladi o njezinom odlučnom NE vraćanju dugova EU, a njezin najvažniji ministar je reterirao. Kak bi narod rekel, vrag je zel šalu, nije se z njimi šaliti. Vraćat ćemo dugove, obećava, ali sukladno tome kakav će nam biti gospodarski rast. Značili to da u slučaju negativnog rasta (točnije pada), dugove ipak neće vraćati. Bojim se da će i to biti 'obećanje ludom radovanje'. Jer gospodo Grci, vrag (bankari) nije crn kako se riše, on je crnji.

Ne vjeruj političarima (ni) kad ti obećanja donose…
(pisano 2015-02-25)

Tsipras odustao od obećanja iz kampanje u stilu „obećanje ludom radovanje“.
Obećanje: „Trojka“ za Grču više ne postoji.
Stvarnost „Trojka“ ne, ali postoje „Institucija“ i vlada s njom surađuje.
Obećanje: Ne pristajemo na nastavak postojećeg programa financijske pomoći.
Stvarnost: Produljenje programa uz postojeće uvjete.
Obećanje: Stop privatizaciji.
Stvarnost: „Institucijama“ su obećali da neće zaustaviti ni jednu privatizaciju.
Obećanje: Velika socijalna pomoć i besplatna struja za najugroženije.
Stvarnost: Visina socijalne pomoći bit će takva da ne ugrozi proračun.
Obećanje: Povećanje minimalne plaće na 750 eura.
Stvarnost: To će se provesti postupno u dogovoru s partnerima.
Obećanje: Otpis duga.
Stvarnost: Obećavaju da će poštovati obveze vraćanja duga.


Eto, nije prošlo ni mjesec dana a grčka (revolucionarna) vlada reterira. Za nju se ne može reći ni ono: „plesala je samo jedno ljeto“. Proricao sam to u Probranicama 9. Jednako sam tako u Probranicama 7 upozorio naše (revolucionarne) stranke da budu oprezne u pokušaju oponašanje „Učitelja iz Grčke“. Jer, gospodo, protiv Četvrtog reicha se ne bori demokracijom nego revolucijom. Pa kome obojci a kome opanci.

FT: Tsipras u pismu potvrdio da je spreman prihvatiti uvjete kreditora
(pisano 2015-07-01)

MMF je sinoć, nešto poslije 22 sata i formalno potvrdio kako Grčka nije uspjela vratiti dug. Grčki premijer Alexis Tsipras, prema pisanju Financial Timesa, navodno je izjavio kako je njegova zemlja spremna prihvatiti uvjete svojih kreditora uz tek nekoliko amandmana.
Novine citiraju pismo koje je Tsipras poslao u utorak kasno navečer.
Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je pak kako neće biti novih pregovora oko paketa pomoći Grčkoj prije referenduma u nedjelju. Naglasila je da kao što Grčka ima pravo održati referendum tako i ostalih 18 zemalja Eurozone imaju pravo reagirati i imati svoje mišljenje. Kancelarka je istaknula i kako će u bilo kakvim eventualnim daljnjim pregovorima morati sudjelovati i MMF, javlja Guardian.

Ne mogu reći da se previše veselim što se situacija u Grčkoj razvijala na ovaj način, iako sam to prognozirao. Jer, želi li to netko priznati ili ne, nisu samo Grci krivi što su se i oni i vlade EU našle u gabuli. Morat će najvjerojatnije novcem svojih poreznih obveznika sanirati ono što su njihove banke u privatnom vlasništvu zakuhale. Jer po mojem osobnom uvjerenju najveći krivac su banke, točnije vodeći ljudi banaka bez skrupula i morala. Grčkoj se desilo u globalnim razmjerima ono što se kod nas desilo onima koji su uzimali kredite u švicarcima. I zato, pročitajte još jednom što sam napisao u komentaru nakon pobjede Tsiprasa i njegove stranke.

01.07.2015. u 16:07 • 7 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.< srpanj, 2015 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)
Ožujak 2016 (7)
Veljača 2016 (10)
Siječanj 2016 (11)
Prosinac 2015 (13)
Studeni 2015 (16)
Listopad 2015 (11)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

brod u boci
pametnizub
demetra
zvijezda

NF
anaboni 4
anaboni 5
mecabg
smijehotvorine

umjetnost biti sam
smisao života
tomajuda
tok misli
borgman
bellarte
japanka 3
geomir
dinaja
dinaja 2

astro
10. Ars
crna svjetlost
k.u.p.
nema garancije
lion
skrpun

fra gavun
pozitivka
iva
jedna žena
huc
proglasi

memoari
zvonka
taradi
k.moljac

alexxl
h_cenzuru
žena gaza
dona

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu
vadičep
in patria sua
modesti
zagreb
odmak
bromberg
neverin
salome
effata

Pax et Discordia
kreativka
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET
ET2
gorkić

Nekad bili sad se spominjua>
grunf
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.