semper contra

petak, 24.02.2017.

Probranice 39


Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.
Komentar cinika: Ni ja, ona je stvorena za copy-paste učenje!


Komentar cinika: Lijepa gesta od strane KGK. No, nešto se ne sjećam da jednako mišljenje ima kad je u pitanju ubijanje ljudi. Pače!


Komentar cinika: Uz zapošljavanje 'po babu i stričevima', da li je netko bio branitelj ili 'branitelj', po podobnosti i članstvu u nekoj stranci, sad bi prednost trebali dobiti i oni koji su odslužili vojni rok. Jedino nikako da na red dođu oni sa znanjem i sposobnostima.Komentar cinika: Normalno, kad su došla 'takva neka vremena' (Igor Mandić) kad se i jednom takvom 'brendu' kao što je Aca lako može izmaknuti stolac ispod guzice. Treba onima koji izmiču stolce pokazati na čijoj je strani.
P.S. No ni H. Hribar se nije pokazao sposoban nositi s činjenicom da je njemu već izmaknut stolac.Komentar cinika: Sve mi se čini da autor ove vijesti ljudski rod ne ubraja u sisavce.


Čitam: „Bolje je biti ateist, nego takav katolik“, koji vodi dvostruki život, citirao je papa Franjo jučer u homiliji u Sv. Marti. Sablazan je, kaže Papa, katolik koji ide redovito na misu (…) ali ne plaća pravednu nadnicu uposlenima…Kad dođe Isusu i podsjeti ga na priloge koje je dao, Isus će mu na to reći: „Pamtim priloge, sve si ih ukrao sirotinji. Ne poznam te!“

Komentar cinika: Vjerujem da neće proći mnogo vremena kad će 'pravovjerni', posebno u Hrvatskoj, Papu početi titulirati „komunjarom“. Možebitno da to u četiri zida već i čine.

24.02.2017. u 16:09 • 16 KomentaraPrint#

srijeda, 22.02.2017.

I ja konja za trku imadem

Redovito pratim blog pod nazivom „Slučajno srce“. Tema bloga: razni artefakti u obliku srca. Ima tu zaista raznovrsnih kompozicija. Koliko sam mogao uočiti autor uglavnom slika slučajeve koji su nastali prirodno, spontano, bez njegove intervencije, osim što fotka. Ponekad mi se čini da je ipak motiv izrežiran. Ako nisam u pravu unaprijed molim za oprost – mea culpa.

I sam sam, šetajući, tražio slične motive no nije mi do sada uspijevalo. Možda ne bih ni ovaj put da mi društvo nije činila moja bolja polovica. Šetajući uobičajenom rutom odjednom je rekla:
„Vidi, srce!“ i pokazala mi na zid jedne kuće.
Evo na što me upozorila.I tako mi se konačno ostvarila želja da i ja objavim jedno „slučajno srce“. Naravno, zaslugom moje družice. Nadam se samo da se autor serijala neće ljutiti ili me možebitno tužiti za 'plagiranje' njegove ideje (to s plagiranjem danas je šik), a ja mu obećavam da je ovo treći put kako koristim njegovu ideju: prvi, posljednji i nikad više :-)!22.02.2017. u 15:57 • 11 KomentaraPrint#

petak, 17.02.2017.

Probranice 38


Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.


Mostovi

Čitam: U Americi gotovo 56.000 mostova ima neki konstrukcijski nedostatak koji zahtijeva sanaciju. Problematičnim mostovima vozila dnevno prođu 185 milijuna puta.

Komentar cinika: Srećom u Hrvatskoj postoje samo dva problematična 'mostovska' slučaja: MOST koji dnevno 10 puta mijenja svoje mišljenje (ako ga slučajno ima) i tzv Pelješki most koji uskrsne prije svakih izbora.

Bandić&izbori

Čitam: Bandić najavljuje ulaganje 35 miliona eura u 2018. godini za izgradnju žičare na Sljeme.

Komentar cinika: Pobijedi li i na ovim izborima za gradonačelnika kladim se da će za iduće izbore najaviti izgradnju metroa u Zagrebu.


Ostajte ovdje…

Čitam: Predsjednica ne može otići s Pantovčaka, zaključiše sigurnosne službe nakon dvije godine 'provjeravanja' sigurnosne situacije rezidencije u Visokoj ulici gdje je Predsjednica tvrdila da će se preseliti, jer kako kaže: „Moja želja jest preseliti se odavde jer se osjećam izoliranom od ljudi.“

Komentar cinika: Iako je 'nogirala' poprsje 'zločinca' JBT-a iz predsjedničkih dvora kao ispunjenje prvog (i do sada jedinog, op.s.c.) obećanja u predizbornoj groznici, sad može mirno zapjevati:

Ostajem ovdje!...Sunce tuđeg neba,
Neće Me grijat kô što ovo grije;
Grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje komfora i sigurnosti nije.

Spas za mlade…

Čitam: Šeik Al-Maktoum izjavio je kako Ujedinjeni Arapski Emirati žele do 2117. godine napraviti prva naselja na Marsu.

Komentar cinika: Našim mladim nezaposlenim stručnjacima otvorit će se, doduše za sto godina ako ih tada još uopće bude, mogućnosti za novu destinaciju gdje će moći potražiti posao.

NATO kišobran ostaje, ali..

Čitam: Novi šef Pentagona James Mattis, rekao je da je „članak 5 i dalje čvrst kao kamen“ (napad na jednu članicu znači napad na sve, op. s.c.). To je smirilo Europljane, no Mattis nije zaboravio poručiti kako Washington iskreno očekuje da sve članice plate svoj dio doprinosa zajedničkoj obrani. Hrvatska se odmah na tom sastanku pohvalila da je povećala proračun za obranu.

Komentar cinika: Sve u duhu narodnih: 'koliko para toliko muzike' i 'vidjela žaba gdje potkuju konja pa digla nogu'.

Ah ti Rusi…

Čitam: Prema riječima ruskog veleposlanika A. S. Azimova, Gorbačov je 1991. stopirao planirani udar JNA na Zagreb. Zapadne sile su se 1991. još zauzimale za cjelovitu Jugoslaviju pa su hrvatske vlasti pomoć mogle dobiti samo u Moskvi.
Na ove riječi veleposlanika, nadovezuje se izjava tadašnjeg Premijera u hrvatskoj Vladi, Franje Gegurića: „Vlasti Ruske Federacije 90-ih su shvatile nove realnosti i reagirale kako što se i očekuje od odgovorne svjetske sile.“

Komentar cinika: Umjesto „spasibo Rusija“, bilo je „danke Deutschland“, uz to već dvije godine nemamo veleposlanika u Moskvi, i još smo (na svoju štetu) pristali na sankcije Rusiji jer su nam to naredili Ameri. Čuvena hrvatska samostalnost.

Može, samo da nije naš…

Čitam: Policijsko privođenje uglednog Ogulinca, člana gradskog predstavničkog tijela, zbog sumnji da je mamio dijete za zadovoljavanje spolnih potreba u gradu podno Kleka, dobilo je i svoju političku dimenziju. Gradsko vijeće, SDP i HNS tvrde: „Nek se zna – nije naš!“

Komentar cinika: Ma tko jebe to što netko 'mami dijete za zadovoljavanje spolnih potreba', glavno je da taj nije – NAŠ.

Tko će koga…

Čitam: Iako je srpski Premijer Vučić bio siguran da će biti jedini kandidat svoje stranke za Predsjednika Srbije, odluka trenutačnog Predsjednika T. Nikolića, člana iste stranke, da se ipak kandidira za još jedan mandat, izazvala je šok u političkoj areni. Nikolić je pobjesnio i sad (a što bi drugo, op.s.c.) uz pomoć Moskve želi srušiti Vučića.

Komentar cinika: „Samo sloga spašava Srbina“ ili tko će koga nek' svoj svoga.

17.02.2017. u 16:33 • 15 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 13.02.2017.

Ah, ta ljubav

Valentinovo, ili dan zaljubljenih. Pitah se što napisati a da ne bude banalno? I kad već htjedoh odustati od nauma, ta i onako ne znam što je ljubav, stiže „deus ex machina“, kako bi rekli stari Latini.

Od mlađe snahe dobih jučer e-poštu s tri slike, tri stranice iz bilježnice mog osmogodišnjeg unuka. Domaća zadaća ili kako bi se to danas reklo uradak, možebitno na zadanu temu za Dan zaljubljenih.

Učini mi se simpatičnim za ovu prigodu pa poslah e-poštom upit snahi da li autor priče dozvoljava da je objavim na svom blogu. Nakon nekog vremena stigao je odgovor:
„Unuk kaže da možeš objaviti. Sva sreća nije tražio novac za autorska prava :-)!“

Pa kako dobih odobrenje odlučih da sastavak objavim.Ah, ta ljubav!

Bio jednom jedan dječak koji je cijeli svoj život bio zaljubljen u jednu curu. A kad je odrastao oženio se sa njom. Sretno su živjeli dok se jednoga dana nije dogodila svađa oko nekakvih izbora. Samo da znate mene boli briga za te izbore ali vratimo se mi na onu drugu temu.

I tako su se oni posvađali zato što je ta žena glasala za jednoga, a taj dečko za drugoga. Žena je bila dosta uspješna u toj svađi ali muž nije popuštao. Ali na kraju je ta žena postala toliko dosadna da se muž nakraju (jedina greška, op.s.c.) odlučio za rastanak. Muž je tek sad vidio što znači prava ljubav. I na kraju su se razveli i tako živjelo dobrih 10 godina. Znam, znam, znam da nisam trebao napisati tako strog sastavak ali poslušajte do kraja ovaj sastavak jer će vam se svidjeti dobro, dobro vratimo se na taj sastavak. I tako ali nakon 10 godina muž i žena su se pomirili i opet postali muž i žena.


Na dnu posljednje stranice potpis učiteljice i jedna riječ „Bravo“!

P.S.
Sastavak me podsjetio na prošlogodišnje ljeto. Unuk i njegov zec kojeg je dobio za rođendan i neizmjerno ga voli, boravili su s bakom i djedom u Biogradu (o tome pisah na blogu). Kad su roditelji došli po njega da ga vode kući, baka ga je nagovarala da zeca ostavi kod nas obzirom da su se oni selili u novi stan pa bi im zec bio na teret. Nije htio pristati.
Pokušala je mitom:
„Ako ga ostaviš dat ću ti 50 kuna.“
Unuk je čučnuo pokraj zeca, pogladio ga i rekao:
„Neću, ljubav nema cijene!“
I zec je otputovao s unukom.

13.02.2017. u 20:37 • 22 KomentaraPrint#

subota, 11.02.2017.

Vjerodostojno


Kad je mali Pavao Barešić išao u osnovnu školu učiteljica ga uhvati kako prepisuje od svog kolege pa mu reče:

„Da te više nisam vidjela kako prepisuješ. Ako te opet uhvatim dobit ćeš jedinicu.“
„Ali kako ću onda, kad odrastem, postati ministar?“
„To se Pavle uči na visokim školama. Tamo se to naziva plagiranjem i nije kažnjivo“, pouči ga učiteljica.

11.02.2017. u 17:38 • 18 KomentaraPrint#

četvrtak, 02.02.2017.

Tko zna zna

Nemam običaj prenositi vijesti koje donose razni portali, ali ovo je zaista 'biser' hrvatske politike i mislim da je vrijedno da što širi krug ljudi sazna što i kako se u poduzeću zvanom „Hrvatski sabor“ može lijepo živjeti i zaraditi lova a da se ne samo ništa ne radi, nego da te u njemu uopće nema.

ABECEDA DEMOKRACIJE

PERNAR ISKORISTIO RUPU U ZAKONU: Vratio se u Živi zid, a njegova bivša stranka dobivat će novac iako nema zastupnika!

Na internetskim stranicama Hrvatskog sabora piše kako je zastupnik Ivan Pernar 12. siječnja ove godine prestao biti član stranke Abeceda demokracije i ponovno nastavio članstvo u Živom zidu. No Abeceda demokracije ipak je dobila sredstva za rad za 2017. godinu, i to 331.887 kuna, piše Dnevnik.hr.

Odbor za Ustav i Poslovnik rasporedio je ukupno 51 milijun kuna za rad političkih stranaka, a kako je i Abeceda demokracije jedna od njih, dobit će sredstva iako je Pernar bio jedini zastupnik te stranke, a sada se vratio u Živi zid pa stranka tako više nema niti jednog zastupnika.

Ranije je rekao da se izjašnjava kao član Abecede demokracije iz revolta, jer se, kako kaže, odugovlačilo s osnivanjem stranke ‘Jedina opcija’ koju su htjeli osnovati pripadnici Živog zida. Dana 12. siječnja Pernar je opet odlučio biti članom Živog zida, a zanimljivo je da promjenu članstva zastupnik nije dužan obrazložiti. Tako će stranka bez ijednog zastupnika tijekom cijelog saziva Sabora dobivati proračunska sredstva, oko 27 tisuća kuna mjesečno, a u Sabor nitko neće dolaziti. To dopušta članak 5. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe koji kaže da, ako zastupniku prestane članstvo u političkoj stranci, sredstva i dalje ostaju toj stranci.

Komentar cinika: Ako je to istina (jer sve što pišu portali treba uzeti s 'zrnom soli'), onda je Pernar zavrijedio Nobelovu nagradu za ekonomiju.

02.02.2017. u 10:35 • 23 KomentaraPrint#

srijeda, 01.02.2017.

Domovina i država

Često na ovom blogu, pogotovo u komentarima, čitam o Državi i Domovini. Pri tome nije rijetko da pojedinci (po mom mišljenju) ta dva pojma smatraju jednakim ili pak brkaju njihova značenja. Jednako kao, primjerice, pojmove poput vjere i religije, vidjeti i gledati, čuti i slušati, etc, pojmove koji nisu istoznačni.

Razmišljajući o tome i bilježeći kroz dulje vrijeme što mislim da je Država a što Domovina, skupio sam neka svoja razmišljanja o ta dva pojma koje štovanim čitateljima ovog 'semper contra' bloga dajem na uvid.

Ograđujem se, međutim, unaprijed: to je moje mišljenje, moje poimanje značenja ta dva pojma bez ikakve namjere ili pretenzije da ih namećem drugima (svatko ima pravo na svoje mišljenje ali ga nema pravo silom nametati drugome), ili pak da tvrdim kako je to jedino njihovo ispravno tumačenje. Svaki konstruktivni i uljudbeni komentar na tu temu prihvaćam s uvažavanjem.

* * *

Državu nastanjuju državljani. Domovinu nastanjuju domoroci (prema HJP: domorodac - starosjedilac iz nekoga kraja, onaj koji je starinom u tom kraju).

Država je privatno vlasništvo državljana. Domovina je zajedničko vlasništvo domorodaca.

Državu se potkrada, Domovinu se čuva.

Državu se poštuje, Domovinom se ponosi.

Državom se vlada, Domovina se voli.

Država se stvara kad je nema, Domovinu se brani jer je već stvorena (neki bi rekli Bogom dana).

Državljanin si u bilo kojoj državi. Domorodac samo u Domovini.

Državni simboli su zastava, grb, himna i vlast. Domovinski simboli su rijeke, šume, polja, jezera, mora, planine i brda.

Državu su Hrvati izgubili 1102. smrću svog posljednjeg kralja domoroca, ponovo dobili 1991. i ponovo izgubili 2013. ulaskom u EU. Domovinu Hrvati imaju od stoljeća sedmog.

01.02.2017. u 14:51 • 24 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Srpanj 2020 (1)
Travanj 2020 (10)
Ožujak 2020 (12)
Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

demetra
zvijezda
NF
donabellina
vjetar
mecabg

smijehotvorine
umjetnost biti sam
tomajuda
tok misli
bellarte

japanka 3
grunf
pozitivka
geomir
dinaja
dinaja 2

huc
astro
ET
k.u.p.
sewen

skrpun
fra gavun
crna svjetlost
jedna žena
zvonka
k.moljac

vadičep
alexxl
in patria sua
gorkić
marvivall
Ross
inžinjer

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu

brod u boci
pametnizub
borgman
h_cenzuru
žena gaza
proglasi
iva
smisao života
modesti
salome
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET2

Nekad bili sad se spominju


lion
10. Ars
nema garancije
memoari
taradi
dona
zagreb
odmak
bromberg
neverin
effata
Pax et Discordia
kreativka
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Sve je dobro kad se pomiriš da ništa nije dobro.

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.