semper contra

četvrtak, 30.06.2016.

Uvijek isto 2

Euforija za vođom tridesetih godina prošlog stoljeća…


…euforija za vođom početkom ovog stoljeća ili tisućljeća, kaka vam drago.


Komentar cinika:
Razlika je samo u državama i početnim slovima imena vođa – H i T.

30.06.2016. u 12:28 • 12 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 27.06.2016.

Zvana gladac znutra jadac

Globalno zatopljenje, ekološka katastrofa, gomile otpada, akcije zelenih …
Sve dobro poznate teme. Talambasanje i zvonjava na uzbunu. Termoelektrane na plin, na ugljen! Vjetroelektrane, obnovljivi izvori! Spalionice smeća: da ili ne? Sortiranje smeća, ma daj, još da se i time bakćemo! Smeće nije otpad već materijal za recikliranje! Spasimo naše šume! Etc, etc…

A tamo iza ugla, bez reflektora spašavatelja Planeta, odvijaju se mali procesi koji također doprinose svim tim problemima. Samo što se o njima ne piše i ne govori.

Dva, od takva procesa bodu mi oči svakodnevno.

Jedan su nepotrebni, bezvezni, glupi reklamni prospekti svih mogućih i nemogućih proizvođača, a posebice šoping centara i trgovačkih kuća. Kad vidim hrpetine tog nepotrebnog propagandnog materijala na ulazima zgrada ili pak zataknutih na ogradu obiteljskih kuća, ne mogu ne pomisliti na 'tvornice kisika' koje zbog njih umiru. Ili pak zagađenja da se od starog papira napravi novi.

Drugi problem je ambalaža u koju se danas pakiraju proizvodi. Nekad, dok bijah mali, kad me majka poslala po kilogram brašna, soli ili šećera, trgovac je uzeo papirnatu vrećicu prikladne veličine – zvali smo je škanicl - koja nam je kasnije služila za potpalu, lopaticom u nju usuo što sam tražio, zavrnuo gornji dio i previo krajeve da se vrećica ne otvori. I to je bilo to.

Danas to izgleda malo drugačije.
Dođeš tako u trgovački centar, na policama kao vojnici poredane silne kutije raznih veličina i dekoracija. Uzmeš jednu, naravno najveću, odneseš kući sve se veseleći kako si za malo para kupio puno, primjerice, kukuruznih pahuljica.


Onda otvoriš kutiju, u kutiji vrećica, u vrećici ono zbog čega si za kutijom posegnuo. I bilo bi sve još kako tako prihvatljivo da vrećica nije dva puta veća od volumena kukuruznih pahuljica. Posljedično, dva puta je veća i kutija u koju je smještena vrećica.
Zvana gladac, znutra jadac!


Potpuno nepotrebno. Naravno, ako zaboravimo na psihološko efekt 'velike kutije'. Jer da pokraj te kutije postaviš kutiju koja je primjerena količini pahuljica u njoj, bila bi najmanje dva puta manja, a tko bi onda posegnuo za njom, kad pokraj nje stoji dvostruko veća. Zato vrijedi princip: sadržaj jednak, kutija što veća!

A o nepotrebnom trošenju ambalažnog materijala i onečišćenju okoliša? Ma tko će još i o tome razmišljati.

27.06.2016. u 22:18 • 9 KomentaraPrint#

petak, 24.06.2016.

BREXITPiše net.hr: „Prema mišljenju Puhovskog, jednadžba Brexit + pobjeda Le Pen u Francuskoj u konačnici znači da Europska unija postaje Velika Njemačka.“

Otkrio cijenjeni profesor toplu vodu. Po mom sudu EU i jeste osmišljena zato da Njemačka postane Velika, Francuskoj je dan (kao mito) poljoprivredni monopol, a ostali služe za plasiranje njihovih proizvoda. I tu se Velika Britanija (kao američki Trojanski konj u EU) nikako nije uklapala.

Pažljiviji čitatelji mog bloga mogli su vidjeti na lijevoj margini, na samom početku popisa mojih 'mudroslova':

„Ceterum censeo EU delendam esse!“

Ne zato što ideja europske zajednice ravnopravnih država (politički, ekonomski, kulturno) ne valja. Već zato što sam duboko uvjeren da je ona inaugurirana samo i jedino zato kako bi Njemačka drugim sredstvima, bez tenkova i topova (nakon dva takva uzaludna pokušaja), zavladala Europom.

Kad je kod nas propagandna mašinerija počela svoj pohod na utuvljivanje puku kako će nam ulaskom u EU poteći med i mlijeko, pisao sam da se s tim ne slažem jer jednostavno Hrvatska nije bila spremna (a nije ni danas) da uđe u društvo 'Velikih'. Mi od 11. stoljeća nemamo svoju državu i kako bi se sada, nakon tek dvadesetak godina što je imamo(?), mogli nositi s narodima koji svoje države imaju stoljećima. Kao kad naivni prolaznik misli pobijediti 'mahera' u 'igri s kuglicama'. Ovo vrijeme koje smo proveli u EU je manje-više pokazalo da sam bio u pravu.

Ne mogu a da se ne upitam, kako političari iz bivše Jugoslavije mogu vjerovati u opstanak EU, kad se ta zajednica, koja se također sastojala od država/republika različitog stupnja razvoja, različitih prošlosti, jezika, vjera, različitih pisama, u kojoj je jedna od republika htjela biti Velika, druga je mislila da je ekonomski najrazvijenija (i iskorištavala to za plasmane proizvoda u manje razvijene dijelove države), treća da je najkulturnija, a ostale smatrale da je red da one s jačom ekonomijom pomažu razvoju njih slabijih, dakle, ako se takva država raspala, kako onda vjerovati da se jednaka takva tvorevina, ali u mnogo većem obimu također neće, zbog unutarnjih tenzija, raspasti.

Uostalom, nije bivša Jugoslavija jedini takav primjer. U Europi smo već imali, da ne idemo daleko u prošlost, jednu vrst EU, Austro-Ugarsku monarhiju, a malo istočnije jednu drugi vrst Carstva –SSSR. I, što je od njih ostalo?

I neka me nitko ne pokušava uvjeriti kako su se narodi koji su činili te zajednice toliko promijenili u svojim svjetonazorima i mentalnom sklopu i da ih je 'obasjalo sunce zajedništva' čime bi se onda, možda, i mogla održati EU. Nažalost, povijest nas uči, da kad god dođe do kriza u nekoj zajednici prvo što članicama pada na um je – razlaz.
Zar se i rješenje za neslaganje u bračnoj zajednici ne traži u – razvodu braka?

24.06.2016. u 20:20 • 24 KomentaraPrint#

četvrtak, 23.06.2016.

HDZ uvijek i u svemu prvi

Napomena: za ovaj tekst nema u izboru tema adekvatan izraz pa ga, s oproštenjem, svrstah u humor.

HDZ je u mnogim 'kategorijama' vlasti tijekom 26 godina od uspostave neovisne Hrvatske pobjeđivao suparničku stranku, inače poznatu i kao SDP, i u mnogočemu bio prvi.

Prva je stranka čiji je Predsjednik postao Predsjednik neovisne Hrvatske koji je s demokracijom bio manje-više na Vi.

Prva je stranka čiji se Predsjednik, osim politikom, bavio i poslovima trenera, selektora i imedavatelja nekom nogometnom klubu.


Prva je stranka koja je započela rasprodaju nacionalnog srebra, zlata, etc što pojedinim obiteljima od njih 200, što strancima koji su nas među prvima priznali.

Prva je stranka koja je „identificirala, otkrila, uhitila i transferirala“ najboljeg hrvatskog generala u Haag.

Prva je stranka čiji je Premijer podnio ostavku a da ga nitko(?) na to nije prisilio.

Prva je stranka u kojoj tzv. 'čelni uvlakači' preko noći postaju ljuti protivnici onog kome su se do jučer 'uvlačili'.

Prva je stranka u kojoj je za Predsjednicu imenovana osoba koja nije prošla verifikaciju članstva i postala Premijerka po volji odlazećeg Premijera.

Prva je stranka koja je izbacila Predsjednika stranke iz svojih redova (čak dva puta, a kako se stvari razvijaju možda će i treći put).


Prva je stranka čiji je Predsjednik uhapšen.

Prva je stranka čiji je Predsjednik završio u zatvoru i kojemu se godinama sudi zbog…

Prva je stranka čija je članica postala Predsjednica države nakon Predsjednika zvanog 'Sveta Vodica' i odmah počela lupati (šakom po stolu).


Prva je stranka koja je nakon izborne pobjede, umjesto šefa stranke, za Premijera postavila 'čovjeka iz Niotkuda'.

Prva je stranka čija je Vlada imala ministra u trajanju od tri dana.


Prva je stranka čija Vlada nije odradila čitav mandat.

Prva je stranka zbog čije je nesposobnosti i tzv sukoba interesa njezinog Predsjednika i Prvog potpredsjednika Vlade raspušten Sabor.

Prva je stranka koja, nakon kratkog vremena pošto ga je izabrala gotovo aklamacijom, smjenjuje Predsjednika stranke.

Prva je stranka koja je na horuk pronašla ne samo Premijera u Kanadi, nego i novog Predsjednika stranke u parlamentu EU.


Prva je stranka čija je vlada unatoč katastrofalnim rezultatima, na izvanrednim izborima doživjela trijumf.


Prva je stranka koja je uspjela s glavnom suparničkom strankom sklopiti Veliku koaliciju.


Komentar cinika
Dečki iz SDP-a, skockajte se, primite se posla i nemojte dozvoljavati da HDZ uvijek bude bolji od vas.


23.06.2016. u 14:33 • 14 KomentaraPrint#

nedjelja, 19.06.2016.

Smijeh liječi 25

Pokušaj zamjene Eura, kratka pauza od 'tekuće politike', pa se vraćam na vječnu temu: „Pokušaji Hrvata da konačno završe proces stvaranja svoje Države“.

Kandidat za 'uvaženog zastupnika'
„Allooo, ovdje Ante iz Imotskog, je l' to Sabor Republike Rvatske ?“
„Je gospodine, a što želite?“
„Hoću postati član Sabora, što mi za to treba?“
„Jes ti čovječe blesav???“
„Jesam, je l' treba još nešto?"

Reforma zdravstva i bračni život
Promjene u zdravstvu se ozbiljno odražavaju i na bračni život. Žena mi je predložila da se igramo doktora! Poveselio sam se!
A onda sam dva sata morao čekati pred vratima spavaće sobe i na kraju me naručila da dođem za šest mjeseci !!Gorivo
Vozi crnka plavušu u autu. Iznenada auto stane. Crnka će:
-Au, nestalo je goriva!
-Dobro da si primijetila, ja bih samo nastavila voziti.

Tajnica
Direktor velike banke ispituje kandidatkinju za mjesto tajnice:
-Znate li što o bankarstvu?
-Da, jako volim novac!


Hitna služba nakon Nakićeve 'reforme'

Uhljeb
Razgovaraju dva muškarca zaposlena u nekoj državnoj agenciji:
-Čujem da te na poslu zovu Bog!?
-Istina. Svatko zna da postojim, ali me nitko još nije vidio.

Nesporazum
Mujo i Fata u krevetu. Mujo će:
-Je si li za seks?
-Ne mogu, umorna sam, boli me glava.
-Ma spavaj, pričam na mobitel, reče Mujo.Pogurni me
Muž i žena spavaju, kad ih probudi kućno zvonce. Na vratima čovjek, vidno pijan, upita mogu li ga pogurati. Muž ga otjera. Žena muža ipak uspije nagovoriti da mu pomogne i on izlazi van.
-Gdje si?!, pita muž.
-Evo me,na ljuljački.

Razlika
Koja je razlika između djevojke i supruge?
Kaže cura dečku:
-Skidaj se…imamo samo 15 minuta dok se moji roditelji ne vrate.
Supruga mužu:
-Skidaj se…za 15 minuta stavljam šareno rublje u perilicu.Na kraju Crni kak je red:
Ljeto u Černobilu: travica sjaji, ptičice laju, ribe rokću…


19.06.2016. u 12:28 • 11 KomentaraPrint#

subota, 18.06.2016.

Odlazak (privremeni?)

Odavno napisah:
Princip djelovanja (naših) političkih garnitura glasi: „Prije nas nije bilo ničega, poslije nas neće ostati ništa."

Nakon što su šest mjeseci pokušavali 'srediti' i 'urediti' Hrvatsku u skladu sa svojim svjetonazorom, tzv domoljubi su se, zahvaljujući 'političkom suicidu' njihovog Vođe, morali (trenutno?) povući s bojnog polja zvanog 'Velika Politika'. Pri tome, ljuti što njihove 'domoljubne' ideje dobar dio puka nije dočekao s oduševljenjem, koristeći pri tom dobro poznate metode iz nekih davnih vremena, odlučiše da zaista „poslije njih ne ostane ništa“.


Nemojte slučajno ovo što napisah shvatiti kako mislim da će slijedeći koji se dočepaju vlasti raditi drugačije. Naše dvije vodeće stranke su kao jedan Veliki Zidni Sat s mnogo Malih Kotačića: klatno lijevo, klatno desno, sat stoji, a vrijeme curi.
18.06.2016. u 15:37 • 5 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.06.2016.

„Dođoh, vidjeh, odoh!“"Veni, vici, vade!" reče oktroirani Premijer, pokupi obitelj i kupi avionsku kartu za Kanadu.

Naš bi narod rekao malo drugačije:
Gdje si bio?
Nigdje!
Što si uradio?
Ništa!
Kuda ćeš?
Natrag kući!

Komentar cinika: danas je 16.6.2016. Datum s tri šestice!

16.06.2016. u 21:56 • 12 KomentaraPrint#

subota, 11.06.2016.

Pelikan

Razmišljam već danima, što da 'nadrvim' na blogu, a da ne bude politika, Crnimarko, Barbika, pospani Zoki etc. I onda @malo ti malo ja napiše post o pelikanu, ali ne ptici nego o čuvenom nalivperu Pelikan (mi bi na sjeveru rekli nalifperu). Ili kako „nisam EL DIABLO“ kaže Car nalivpera !

I čitajući post, padne mi na um da bih i ja mogao ispričati malu štoriju o tom čuvenom 'filfederu' kako su još zvali stari ljudi takvu vrstu pisaljki.


Eto, moja malo ti..., i ja sam u gimnaziji imao jednog Pelikana, i to onog s crno zelenim uzdužnim prugama na tijelu i crnim poklopcem sa zaobljenom glavom. Bio sam zaljubljen u njega. A onda mi je jednom u vlaku, kojim sam svakodnevno putovao u Gimnaziju u Varaždin, na relaciji Vž-Čk, pao na pod vagona i kao da je u zemlju propao. Ili pak možda kroz neku rupu na podu vagona. Nikako ga ne mogah naći. Odletio moj pelikan!

Prolazile su godine, a u mene je još uvijek tinjala nostalgija za Pelikanom. I iako više nisam pisao nalivperom već penkalom oli ti kemijskom olovkom, a i to sve manje kako su došli kompjutori i Word, nisam mogao odoljeti pelikanskom zovu. Prije dosta godina kupih novi Pelikan i eto, držim ga uz sebe dok lupam po lap-topu. Nije to onaj pravi Pelikan, iako ima i kljun i sliku pelikana na poklopcu. Ovaj je sasvim crn i nema zelenih pruga. Ali je bio jednako skup kao i onaj što je odlepršao.


I ne samo to. Već odavno ga ne napojih 'plavcem'. Teško se do kvalitetnog 'plavca' za nalivpera dolazi, a i skupi su. Pelikana ipak čuvam, možda će se desiti još neki važan događaj u mom životu kad ću na neki važan dokument trebati staviti svoj potpis i onda ću ga 'napojiti' i njime taj dokument potpisati.
Ako ništa drugo onda testament.

11.06.2016. u 00:27 • 25 KomentaraPrint#

petak, 03.06.2016.

Traži se po drugi put!Vraćam se danas oko 12 sati iz 'Konzuma' i pitam suprugu, koja uporno prati TV vijesti, je su li pronašli Premijera?
„Kaj ga nisi videl v 'Konzumu'?“, pita ona.
„Nisam!“
"Je onda se ne zna gdje je!"

Prošla su točno četiri mjeseca kako objavih sličan post. Zato ponavljam:

Ako je netko susreo, čuo ili vidio ovu osobu barem na hrvatskim dalekovidnicama, neka to dojavi najbližoj policijskoj postaji s napomenom: „Izgubljeni premijer“.

03.06.2016. u 13:53 • 30 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.< lipanj, 2016 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Srpanj 2020 (1)
Travanj 2020 (10)
Ožujak 2020 (12)
Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

demetra
zvijezda
NF
donabellina
vjetar
mecabg

smijehotvorine
umjetnost biti sam
tomajuda
tok misli
bellarte

japanka 3
grunf
pozitivka
geomir
dinaja
dinaja 2

huc
astro
ET
k.u.p.
sewen

skrpun
fra gavun
crna svjetlost
jedna žena
zvonka
k.moljac

vadičep
alexxl
in patria sua
gorkić
marvivall
Ross
inžinjer

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu

brod u boci
pametnizub
borgman
h_cenzuru
žena gaza
proglasi
iva
smisao života
modesti
salome
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET2

Nekad bili sad se spominju


lion
10. Ars
nema garancije
memoari
taradi
dona
zagreb
odmak
bromberg
neverin
effata
Pax et Discordia
kreativka
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Sve je dobro kad se pomiriš da ništa nije dobro.

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.