semper contra

ponedjeljak, 30.05.2016.

Uvijek isto

Sve je počelo davno, tamo negdje sredinom prošlog stoljeća, u vrijeme kad je Veliki Brat prijetio neposlušnog Sina kazniti jer je napustio zajedničku Kuću. Tada su pjevali:


Što je više kleveta i laži, Tito nam je miliji i draži.

Veliki Brat umro, Sin je pobijedio i više nije bilo potrebno pjevati takve pjesme.

Vrijeme je prolazilo, umro je i Sin, na tugu jednih i veselje drugih, pa je na scenu stupio novi Idol. Naravno, kako to već ide s Idolima ni ovaj nije bio pošteđen 'kleveta i laži', pa se pjevalo:


Što je više kleveta i laži Thompson nam je sve draži i draži

Da ne bi netko pomislio kako se Povijest ponavlja samo u Hrvatskoj, slično se pjevalo i u susjednoj BiH, kao reakcija hrvatskog dijela pučanstva te države na olajavanje njihovog Idola.


Što je više kleveta i laži, Čović nam je miliji i draži!

Uskoro su počeli sukobi između hrvatskih i 'rvatskih branitelja ovisno o tome za koju su se političku stranku opredijelili, zaboravivši pri tom za što su se zajedno borili. Kad je jedan od 'pogrešno' opredijeljenih suboraca postao ministar i počelo klevetanje, oni drugi su opet posegnule za povijesnom pjesmaricom.


Što je više kleveta i laži, Fred nam je miliji i draži’

Onda je, genijalnim političkim manevrom njegovog Predsjednika, na vlast došao HDZ, što je dočekano gromoglasnim veseljem. Nažalost, spomenuti se malo zanio, što je suprotna, trenutačno gubitnička strana u podjeli vlasti, iskoristila i krenula u napad. Njegovi puleni su onda opet zapjevali:


Što je više kleveta i laži, Karamarko nam je miliji i draži’

A tko su ti koji tako poje od pedesetih godina prošlog stoljeća pa do dana današnjeg stalno jedno te isto mijenjajući samo imena?


STADO!!
(izmjena slike radi poante posta)

30.05.2016. u 16:16 • 18 KomentaraPrint#

četvrtak, 26.05.2016.

Time machine ili potraga za kurikulumomSenzacionalna vijest širi se Internetom.

Neslužbeno se saznaje da je grupa građana okupljena u naučnu instituciju HRAST osnovanu 2012. godine, vođena poznatim akademikom i glazbenikom (violinist), nakon intenzivnog rada uspjela za nepunih četiri godine konstruirati „Time machinu“.

Kako članove spomenute institucije ne zanima Budućnost, odmah su vremenskim strojem krenuli u Prošlost. Zaustavili su se na trenutak u žuto-crnoj monarhiji, no kad su vidjeli da se po kurikulumu te države uči kako je Zemlja okrugla, krenuli su dalje u Prošlost. Prema najnovijim informacijama trenutačno se nalaze negdje u Srednjem vijeku.

Ako tamo ne nađe uzore po kojima bi proveli reformu obrazovanja u skladu sa svojim zahtjevima, obaviješteni smo da će grupa, čiji je član i njezin Predsjednik, krenuti dalje u Prošlost, pa ako treba i do vremena kad je živio 'krapinski pračovjek'. Želja im je pokušati saznati po kakvom su kurikulumu učila djeca u ta vremena, zahvaljujući kojem se na ovom području iznjedrilo toliko genijalnih ljudi.

26.05.2016. u 20:31 • 9 KomentaraPrint#

nedjelja, 22.05.2016.

Smijeh liječi 24

Budi pametan i pravi se lud

Zove snaha svekr(i)vu telefonom i pita:
-Recite mi, kad se dijete ukaki, tko bi mu trebao prati gaće i prati ga, otac ili majka?
-Snaho, pa kod nas je to uvijek bio posao majke.
-Onda vas, majko, molim da dođete, jer vam se sin, pijan, usrao!


Na čelu kolone

Pješak

Vozi se Crnogorac u autobusu. Velika je gužva pa vozač zamoli putnike da se malo pomaknu unatrag.
Crnogorac pogleda preko oka, pa se pomakne korak.
Nakon nekoliko sekundi vozač će opet:
"Molim vas još samo malo unatrag."
Tek će Crnogorac:
"Je li, avetinjo, jel sam ja dao pare da se vozim il' da idem pješke!"


Puše za vrat

Peder

Svađaju se Crnogorac i Bosanac.
"Vi Crnogorci svi ste pederi", podrugljivo će Bosanac.
"Ko je peder, oca ti jebem!", naljuti se Crnogorac.


Bankarska elita malo šepa

Poso za Crnogorca

Došo Crnogorac u policijsku stanicu i ponio jastuk.
"Izvolite, gospodine," kaže dežurni policajac.
"Eto, ja čuo narod spominje neke ležeće policajce pa, reko, da se prijavim."


Na kraju kolone

Napredak

Liječnik upita razgolićenu mladu zgodnu pacijenticu:
-Bi ste li htjeli dati svoje tijelo za napredak medicine?
-Kada?
-Odmah sada!Da ne opterete primanja

Prijatelji

Dođe Mujo kući i nađe Hasu u krevetu s Fatom, dohvati ga i razbije mu nos.
-Mujo, Mujo, ako tako nastaviš, izgubit ćeš sve prijatelje! – kaže Fata.


Ove im to sve omogućuju

Vozačka

Plavuša vozi i na semaforu udari auto ispred sebe. Izlazi ljuti vozač i dere se na sav glas:
-Jesi li ti uopće polagala vozački ispit?!
-Sigurno deset puta više od tebe!

22.05.2016. u 17:21 • 12 KomentaraPrint#

petak, 20.05.2016.

Sukob interesaOvih se dana naveliko 'drvi' o sukobu interesa u čijem se kolu našao prvi nam potpredsjednik Vlade T.K. i njegova bolja polovica. Kao ona, tj. bolja polovica, još preciznije njezina konzultantska firma, radi za MOL u tzv. arbitraži između te mađarske naftne kompanije i države Hrvatske. A kako je u 'tijesnoj' vezi sa spomenutim 1. potpredsjednikom, postoji velika opasnost da dotični u trenutcima 'sreće' ne izlane nešto pred odabranicom srca svog, a što bi onda ona, poput Mata Hari, mogla prenijeti svojim poslodavcima. Pravi špijunski triler u kojem se 1. potpredsjednik brani kako tu nema nikakvog sukoba interesa jer on nije još tamo od stoljeća sedmog… itd, itd. I skrušeno moli da se njegovu obitelj ne miješa u to i ne maltretira, zaboravivši pri tom da je vlasnica spomenute konzultantske firme slučajno njegova supruga.

I dok je za 'žutilo', za glasače i puk željnog 'političke' krvi to jedan do neba vapijući sukob interesa, u pozadini 'političkog diskursa', već se godinama odvija sukob interesa o kojem ni 'žutilo' ni glasači ne zbore ni slovca. A radi se o tome da 'uvaženi zastupnici', kako im tepa predsjednik Sabora, donose odluke, zakone i propise kojima se regulira što će ti 'uvaženi zastupnici' imati, što će dobiti, koliko će raditi a koliko plandovati, etc, etc.

I tako, danas u J.L. čitam naslov popraćen adekvatnom slikom da adekvatnija ne može biti.


Dakle: 'uvaženi su zastupnici', svih fela i boja, sebi izglasali jednotjedni odmor od 'napornog' rada u sabornici koristeći činjenicu da državno/vjerski blagdan Tijelovo pada u četvrtak. Kako u petak i onako ne dolaze na posao (nikako da sastave kvorum), a ponedjeljkom u kuloarima manje-više komentiraju što su vikendom radili, utorkom i srijedom idu 'u bazu', sasvim je normalno da nema smisla dolaziti na posao jer jedini dan kad bi radili je taj četvrtak, a on ovaj put pada baš na veliki blagdan.

Pozivam, shodno ovakvom potezu sabornika, 'uvažene radnike' koji slučajno imaju radna mjesta, da sebi u svojim tvrtkama jednako tako izglasaju sedam dana plaćenog odmora za blagdan Tijelovo.

„E, ne može tako“, reći će netko od 'uvaženih zastupnika', „to može odrediti samo poslodavac/vlasnik tvrtke.“

Gospodo 'uvaženi zastupnici' potpuno se slažem s vama.
Ipak, imam jedno pitanje za vas: tko je vama poslodavac? Po mom sudu to su glasači koji su vas izabrali za 'uvažene zastupnike'. Pa gospodo 'uvaženi zastupnici', izvolite pitati vaše poslodavce, tj. glasače, slažu li se oni s time da vi sedam dana plandujete u doslovnom smislu, jer je i ono što radite u Saboru u odnosu na 'uvažene radnike' jednako tako plandovanje, samo što se zove 'zasjedanje Sabora'.

I ne samo za ovaj slučaj. Nego i za sve one slučajeve kad ste, ako sami donosite odluke o vašem probitku, u debelom sukobu interesa.

20.05.2016. u 15:56 • 9 KomentaraPrint#

srijeda, 18.05.2016.

Kako postati "spam"

Posljednja dva, tri dana blogerica @odmak žalila se kako ne može na svom blogu u komentarima napisati komentar. Danas sam vidio da je riješila problem, a da je uzrok tome bio njezino spominjanje 'imena koje se ne smije pisati'. Desilo se jednom to i meni iz istog razloga jer sam u komentar napisao 'ime koje se ne smije pisati'.
To me ponukalo da se osvrnem na njegov 'lik i djelo'.

Davno, tamo negdje na početku mog blogerskog života, doživljavao sam od 'onog čije se ime ne smije pisati' gadosti o kojima su neki od komentatora na tu temu pisali kod administratora. Recimo, naga muška tijela u erekciji. Tada sam još bio početnik i nisam znao da se ti komentari mogu brisati preko editora.

A razlog zašto je to radio našao sam, tada, u jednom mom tekstu u kojem sam se kritički osvrnuo na veliko „domoljublje“ onih koji žive u inozemstvu a nama ovdje dijele savjete kako se brani Domovina, kako treba upravljati i tko treba upravljati njome. Mnogo kasnije sam to svoje mišljenje izrazio 'mudroslovom':

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a eure ili dolare u džepu.

Kasnije sam, ipak shvatio, prateći njegove komentare po drugim blogovima, da to nije bio glavni razlog, već da je njemu svako mišljenje koje nije sukladno njegovom svjetonazoru jednako iritantno kao i crvena krpa pred očima bika. A kako ne zna, ili ne želi, svoj stav braniti argumentima, on se služi ili napadom na osobu (primjerice, pjesme rugalice) ili pak je u vrijeme kad se to moglo, ubacivao opscene slike u komentare.

Zanimljiva je, međutim, činjenica da on piše sasvim prihvatljive, pa čak i lijepe postove, pogotovo kad piše domoljubne pjesme u kojima piše o čežnji – prirodno – za rodnim krajem, pokazujući da ima dara, neću reći za neku suptilniju poeziju, ali sasvim dovoljnog da bude dobar stihotvorac ili kako bi naši zagorci rekli 'stihoklepec'. No čim ugleda tekst ili nik blogera koji mu se ne sviđa, pretvara se iz Dr. Jekyll u Mr. Hyde. I tu se vjerojatno ne može ništa. To mu je, reklo bi se, u genima.

Pokušavao sam na razne načine spriječiti pojavljivanje njegovih komentara, no nije išlo. Zato ga sada ignoriram, ostavljam njegov 'lik i djelo' da ga novi blogeri koji eventualno navrate na moj blog što bolje i što prije upoznaju, ali ga brišem ako u komentaru na mom blogu vrijeđa druge blogere.

Najžalosnije je ipak u svemu tome, što on ima podršku od dosta drugih blogera. I to ne samo onih koji dijele njegov svjetonazor (srećom niti ih je mnogo, niti su tako agresivni), da ne spominjem imena, već i onih koji mu se javljaju, gotovo bih rekao, radi zafrkancije. A to onda njemu diže perje, pa je još žešći.

No što možemo. To je demokracija koju ljudi koriste već prema svojim sklonostima, obrazovanju, kulturi i svjetonazoru. Dobro je dok sve to ostaje samo na riječima, iako kroz dugi period i one mogu počiniti zlo. Možebitno čak i veće i strašnije nego sama fizička sila.

18.05.2016. u 22:27 • 60 KomentaraPrint#

utorak, 17.05.2016.

Samoborska 'norijada'

Kao svakog dana, za lijepa vremena, supruga i ja odemo na glavni trg u Samobor. U posljednje vrijeme ona na kavicu, ja pelinkovac 0,03 s limunom i ledom. Tako učinismo i danas.

Sjedimo, pijuckamo mi tako i odjednom začusmo neku buku, sve glasniju kako prolaze minute.
?
„Maturanti!“ dosjeti se supruga.
I zaista, buka je sve veća, sve se više razabiru i glasovi utopljeni u snažni razglas. Evo ih!


"Cirkus" dolazi!


Kako bi ruke bile slobodne za piće, grljenje drugova i cura, glazba trešti s kamiona. Super ideja!


Kud kamion tud i veselo društvo.


Počelo je počelo.


Cure se htjele ovjekovječiti kod semper contre. Pa evo im!


Uh, umorile smo se. Kratki odmor pa ćemo dalje.


Budne oči čuvara 'reda i mira' prate što se događa. Nisu imali potrebe za intervencijom.


Ovo su dečki iz razreda moje struke. Kako sam ih prepoznao?


Ovako su im izgledale majice s prednje strane…


…a ovako s leđne.

Tu trebam spomenuti i jedan natpis na majicama jednog razreda kojeg nažalost nisam uspješno snimio, ali ga je vrijedno zabilježiti:
„Naša raska Sena
riješila se hrpe kretena.“


I nakon kojih pola sata ili nešto više – „Odlazi Cirkus“!


Cijelo vrijeme 'norijade' 'pomoć komunalcima' marljivo je skupljala boce, plastične i staklene. Pozadinska slika naše tužne stvarnosti.


Svoj dio posla 'pomoć komunalcima' je završila vrlo uspješno…


…na trgu su ostale samo prazne plastične čaše.


A onda su stigli 'profesionalci' i pokupili i te čaše. Odmah potom i stroj s četkama koji je očistio i prolivenu tekućinu i dvadesetak minuta nakon odlaska 'Cirkusa' sve je bilo čisto, mirno i tiho kao da se tu nije ništa događalo.
Svaka čast organizatorima i maturantima.

17.05.2016. u 21:23 • 5 KomentaraPrint#

subota, 14.05.2016.

Smijeh liječi 23

Zmija

-Haso, čega se ti najviše bojiš?
-Zmija, a ti, Mujo?
-Žena, moj Haso!
-Pa to ti je isto, Mujo!
-Nije, za zmije imaš protuotrov!

Prijatelj

-Štef, znaš da mi je žena pobjegla s najboljim prijateljem Perom.
-Koliko ja znam, Pero ti nikad nije bio prijatelj.
-Pa, od sad, bogme, je!
Apaluz

Stariji gospodin žali se liječniku:
-Doktore, kod svakog seksa , čujem u ušima glasno zviždanje.
-Normalno, u vašim godinama ne možete čuti aplauz.

Pokus

-Perica, što ste danas radili u školi?, pita mama sina.
-Na satu kemije smo radili pokuse s eksplozivnim materijalima.
- A što ćete raditi sutra u školi?
-U kojoj školi, mama?Anonimnost

Javi se Mujo u radijsku emisiju i voditelj mu kaže:
-Recite nam svoje ime.
-Ja bih ostao anoniman.
-Zašto?
-Da ne bude poslije - Mujo rek'o ovo, Mujo rek'o ono.Pismo

Piše luđak pismo, dolazi doktor pa ga upita:
-Kome pišeš pismo?
Luđak:
-Sebi.
Doktor:
-Pa što pišeš?
Luđak:
-Ne znam, nisam ga još dobio!Svoja posla

Momak u taksiju jede čokoladu i taksist mu kaže:
-Dečko, to će ti uništiti zube.
Momak odgovara:
-Moj je djed doživio 102 godine.
-Zato jer je jeo čokoladu?
-Ne, nego zato jer je gledao svoja posla!Odbrojavanje

Pita pacijent liječnika:
-Doktore, koliko mi je još ostalo od života?
-Deset…
-Deset čega?, - prekida ga pacijent - Deset mjeseci? Deset godina?
Liječnik nastavlja:
-9, 8, 7, 6, 5...


14.05.2016. u 19:22 • 12 KomentaraPrint#

nedjelja, 08.05.2016.

Sahrana 'zločinca'Prije 36 godina, na današnji dan, u Beogradu, u Kući cvijeća, pokopan je 'zločinac' Tito. Sprovodu je nazočilo, prema procjenama ondašnjih vlastodržaca, 700 tisuća ljudi. Na sprovod je došlo 209 izaslanstava iz 127 zemalja svijeta, a među njima su bila i četiri kralja, pet prinčeva, šest predsjednika parlamenta, 31 državni predsjednik, 22 premijera i 47 ministara.

Komentar cinika:
Došli su se uvjeriti da je 'zločinac' zaista pokopan. Nedostajao je samo neki od svjetski poznatih vampirologa, pa da mu probode srce glogovim kolcem kako ne bi, ne daj Bože, uskrsnuo. A možebitno da onda, za razliku od danas, takvih nije ni bilo.

08.05.2016. u 16:20 • 20 KomentaraPrint#

utorak, 03.05.2016.

Nema brige

U J.L. od 2. svibnja AD 2016, novinarka Ana Muhar u članku pod velikim naslovom javlja iz Londona:

Golema struktura od 36.000 tona pokrit će reaktor i zaustaviti širenje radijacije.
s podnaslovom
Radi se o najvećoj pomičnoj strukturi na svijetu, koju će iz Pripjata 'odgurati' u Černobil


I to bi bilo sve o tom događaju. Slijedi podulji članak u kojem piše sve i svašta, ali najmanje o samoj 'golemoj strukturi' i njezinoj svrsi. Sve u stilu 'žutila'.

Dobar dio članka govori o Vince Novaku, praunuku slavnog pisca Vjenceslava Novaka, koji je sudjelovao u projektu realizacije 'goleme strukture'. O njemu, u posebno odvojenom okviru sa slikom pisca, piše: „Londonac sa srcem u Zagrebu.“ Vince se, naime, „kao mladić iz Zagreba preselio u inozemstvo i veći je dio života proveo u Londonu.“ I kao svi koji su krenuli 'trbuhom za kruhom', Domovinu uglavnom nose u srcima.

No, ne bih se ja na to uopće osvrtao da nisam pri kraju članka našao i ovo, citiram:

„Područje iz kojeg su ljudi istjerani danas (30 godina nakon izgona iz Atomskog Raja, op.s.c.) izgleda kao nešto između botaničkog i zoološkog vrta. Ne možete niti zamisliti kako to izgleda! Nikada nisam vidio toliko vrsta rijetkog bilja i životinjskih vrsta kao oko Černobila. Postoje mjesta na kojem je stupanj radijacije bio nizak (ne i za čovjeka, op.s.c.) i tu je danas čudesna flora i fauna, rodio se neki novi život“, rekao je praunuk čuvenog pisca.

Komentar cinika:
Dame i gospodo, ne trebate se bojati globalnog zatopljenja. Ako je Majka Priroda uspjela naseliti novim životom 'područje iz kojeg su ljudi istjerani', sigurno će to učiniti i nakon što 'globalnim zatopljenjem' ljudi sebe istjeraju s Planeta, kako su se radijacijom istjerali iz oblasti Černobila. Planeta i Život na njoj će ostati, a što neće bili Čovjeka, najinteligentnijeg stvora na Planetu, e to si je on sam kriv.

03.05.2016. u 23:00 • 17 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2020 (1)
Travanj 2020 (10)
Ožujak 2020 (12)
Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

demetra
zvijezda
NF
donabellina
vjetar
mecabg

smijehotvorine
umjetnost biti sam
tomajuda
tok misli
bellarte

japanka 3
grunf
pozitivka
geomir
dinaja
dinaja 2

huc
astro
ET
k.u.p.
sewen

skrpun
fra gavun
crna svjetlost
jedna žena
zvonka
k.moljac

vadičep
alexxl
in patria sua
gorkić
marvivall
Ross
inžinjer

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu

brod u boci
pametnizub
borgman
h_cenzuru
žena gaza
proglasi
iva
smisao života
modesti
salome
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET2

Nekad bili sad se spominju


lion
10. Ars
nema garancije
memoari
taradi
dona
zagreb
odmak
bromberg
neverin
effata
Pax et Discordia
kreativka
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Sve je dobro kad se pomiriš da ništa nije dobro.

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.