Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Grčko NE!


Moram priznati, nisam očekivao da će Grci reći „NE“ Trojki. Prije sam vjerovao da će taj isti „Narod“, koji je prije pet-šest mjeseci izabrao Tsiprasa i dao povjerenje njegovoj lijevoj stranci koja je obećavala da neće morati vraćati dugove (na stranu tko je sve kriv za stvaranje tih dugova) sad, u strahu od presušivanja dotoka eura Tsiprau okrenuti leđa i glasati za uvjete koje nameće Četvrti reich. No izgleda da se u Grka iz pepela podigao Feniks borbe protiv Trećeg reicha i odlučio reći NE.

Ne znam koliko su prije sedamdesetak godina bili svjesni u što se upuštaju, mogu li otjerati vojnike Trećeg reicha iz Grčke i izvojevati pobjedu, no oni su to ipak učinili. Danas su rekli NE jednoj drugoj vrsti okupacije, okupacije EU birokrata i bankarskih moćnika koji su okosnica Četvrtog reicha. U kojem bitke ne vode generali i ne puca se iz topova, tenkova i aviona, već su glavni vojskovođe bankari, korumpirani političari, raznorazni lobisti, a glavno oružje su krediti.

Jednako tako ne znam da li su danas svjesni što zaista znači njihov NE i kakva će biti reakcija Glavnog štaba vojske Četvrtog reicha. Znaju li što će trebati činiti da ostanu živi. Ili su glasali protiv samo zato što još uvijek žive u oblacima da se bez žrtava može dobiti rat protiv moćnika Četvrtog reicha.

No bilo kako bilo, ako uspiju u svom naumu i podnesu žrtve koje će neminovno slijediti - nakon Islanda (što je ipak bila pobuna 'šačice' ljudi u odnosu na Grčku) oni su druga država koja je rekla NE - bit će neka vrsta Staljingrada za Četvrti reich.


Post je objavljen 06.07.2015. u 16:08 sati.