semper contra

nedjelja, 30.11.2014.

I moj prvi Adventski vjenčić

Draga @annaboni! Zahvaljujući tebi evo i slike moje prve Adventske svijeće. Bez tvoje sigurno je ne bi bilo. Kad vidjeh da je tvoja gotovo identična mojoj nisam mogao odoljeti da je ne objavim s nadom da će nam ona i slijedeće tri koje ćemo paliti Ti i ja kroz ovih mjesec dana u naše domove i u domove svih ljudi širom svijeta donijeti Radost i Veselje.

30.11.2014. u 11:32 • 13 KomentaraPrint#

petak, 28.11.2014.

Probranice 5

Zašto Probranice? Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora.

Kako nisam stručnjak za glazbu odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.


Uvod
Veći dio Probranica napisao sam prije odlaska u bolnicu na jednu vrstu 'kiretaže'. Točnije spaljivanje nekoliko papilona u mokraćnom mjehuru. Pustili ih se razviti, moguće bi se razvili u one male beštije s kliještima, kakvog je jednog moj dotur odstranio prošle godine nekako u ovo doba. Kako se radilo o spaljivanju, - a poznato je iz povijesti spaljivanja vještica, da u tom procesu nema krvi - to je i moj dotur atak na potencijalne rakiće izveo bez velikog prolijevanja krvi. Ipak, jedno vrijeme neće mi biti dopušteno dulje vrijeme sjediti i pisati tako da mi je dobro došao ovaj pripremljeni tekst da ne padnem u zaborav.

Milanović contra Šešelj
Čitam da je naš (domioljubni) Premijer odbio poziv iz Srbije gdje će se 16. prosinca održati sastanak šefova vlada srednje i jugoistočne Europe s kineskim premijerom Li Keqiangom. Kina je osnovala inicijativu 16+1 s namjerom da razvije političku-gospodarsku suradnju s tim zemljama te da im pomogne u realizaciji strateških investicija koja se procjenjuje na iznos od 50 milijardi dolara. Razlog: slaba reakcija srpske politike na šešeljeve eskapade.

Tako je to u (domoljubnih) Hrvata. Njima su sudbinu krojili mnogi od cara i kralja Franje Josipa die Erste pa do toga da nam našu suradnju s najmoćnijom gospodarskom silom svijeta diktira jedan takav notorni zločinac i politički klaun kao što je Šešelj.

Markić contra papa Franjo
„Dva su problema teška za katoličku Crkvu, nevjenčani i homoseksualni parovi, a svi su oni podjednako 'sinovi Crkve' koje ona ne smije napustiti“, podsjetio je Papa.

Crkva ne smije ali Markić&Co ih može proglasiti osobama drugog reda. I to želi unijeti u Ustav.

Liječnik contra Premijer
U državnom sektoru od 1000 najbolje plaćenih uvjerljivo dominiraju liječnici, njih 829. Ostali su suci, članovi vlade i sabora etc. Omjer bruto plaće,primjerice, liječnika s „Merkura“ i Premijera je 1,81.

Premalo obzirom na rezultate koje postižu liječnici u toj bolnici usporedivo s rezultatima koje postiže Premijer&Co.

Pravo contra Pravde
4,8 godina zatvora dobio je pohotnik iz Vrane za silovanje Čehinje.

Kazna bez onog zareza bila bi, po Pravdi, primjerenija. Ali što možemo, sudi se po Pravu.

Muški contra ženskog semafora
Ravnopravnost spolova treba se prakticirati i na semaforima, mišljenje je Zelenih i socijaldemokrata u njemačkom gradu Dorthmundu. Tamo je predloženo da likovi pješaka na prometnim svjetlima budu i žene, a ne isključivo muškarci.

Prvo: Temeljem čega predlagači tvrde da su samo muškarci? Danas i mnoge žene nose hlače.
Drugo: To svakako treba uvesti kako bi slabiji spol znao da se semafori odnose i na njih.
Treće: Zašto me to podsjeća na narodnu: „Besposlen pop i jariće krsti“?

Predsjednica contra Predsjednika
„Angažirat ćemo više tisuća volontera“, najavio je Mladen Pavić, glasnogovornik kampanje KGK.

Pitam se pitam: ako će angažirati toliko volontere zašto će uopće prikupljati potpise na javnim mjestima. Dovoljno bi bilo da svaki volonter prikupi po koji potpis od svoje rodbine i po kojeg prijatelja i evo ti 10.000 potpisa. A više i ne treba, svi potpisi iznad tog broja služe samo za pumpanje ega stranke i kandidatkinje.

„To je pravi put“ contra „Put ka sreći“
Dok se KGK došla potpisati za sebe, a Z.M. za I. J, stožer I. J. jučer je početkom prikupljanja potpisa objavio i glavni slogan Ivine kampanje „To je pravi put“.

I tako nam je,nakon pet godina od tada aktualnog slogana „Puta ka sreći“ obznanjeno: „To je pravi put“ ako glasamo za I.J. Kamo taj put vodi još se zasada ne zna, kao što mnogi kroz proteklih pet godina nisu našli svoj „Put ka sreći“.

HSLS contra svih
Predsjednik HSLS-a D. Kosor kaže da Hrvatska nikad nije bila u gorem stanju nego što je sada. To se može riješiti samo političkim promjenama koje počinju predsjedničkim a završavaju parlamentarnim izborima.

Kako će najvjerojatnije predsjednik ostati isti i nakon izbora, a na parlamentarnim izborima bi na vlast mogao doći HDZ, a ZNA se tko je najviše sapunao Hrvatskoj dasku da se poklizne u ponor, za pretpostaviti je da D. Kosor smatra kako su potrebne „političke promjene“ one koje će njega i njegovu stranku dovesti na vlast. Daj, naj!

Papa contra Crkve u Hrvata
Papa je užasnut cjenicima za krštenje, mise i blagoslove. Kaže: „Crkve nikad ne smiju postati poslovne kuće, Isusovo Otkupljenje je uvijek besplatno!“

Obzirom na sadržaj Ugovora koje je Hrvatska (čitaj dr F.T.) sklopila s Vatikanom, Crkva u Hrvata (čitaj J.B.&Co) mogu biti potpuno mirni. Njima njihove prinadležnosti u vidu milodara (tzv. „takse“) ne može uskratiti ni Papa ma koliko god se zgražao, a hrvatski vlastodršci bilo kojeg colora to ne žele. Jer imati u Hrvatskoj Crkvu protiv sebe za bilo koju stranku, veliku ili malu, crnu ili crvenu, čisto je političko samoubojstvo.

Srb contra Srbije
Hrvatska treba hitno poslati oružane snage na granicu sa Srbijom, izjavio je predsjednik HSP-a, Daniel Srb. Ako se to ne učini HSP će pozvati dobrovoljce (sic!) kako bi se osigurale granice.

Prvo: Veliki branitelj Hrvatske jednom bi poslao oružane snage na „granicu sa Srbijom“, a ako to vlast ne učini on bi pozvao dobrovoljce „kako bi se osigurale granice“. Pitam se što mu znači ovo drugo? Zar osim granice sa Srbijom treba osiguravati i sve ostale granice?
Drugo: Za pretpostaviti je da će se na čelo dobrovoljaca staviti predlagatelj ovih mjera, D. Srb i tako se, moguće, naći oči u oči s V. Šešeljom da mu skreše u (nepostojeći) brk što o njemu misli i što ga već ide.

Potrošnja contra izvozu
…a sve za spas BDP-a.
Tvrdi se (Mladen Pleša, J.L.): „Vidošević i pajdaši u najvećoj su krizi trošili na skupocjena vina i bombonijere.“
Tvrdi se (Viktor Vresnik, J.L.): „Hrvatski pad BDP-a nastavio se i u trećem tromjesečju. Razlog? Slaba osobna potrošnja koja je najveća sastavnica BDP-a (sic!). Jedina komponenta BDP-a koja bi mogla ublažiti negativna kretanja je izvoz, ali uz blaže (sic!) stope rasta.““

Kaj se čudimo kak pile glisti. Sve je tu potpuno transparentno i logično. Glavni potrošači tipa N. Vidošević su djelovanjem 'pravne države' i 'institucija koje rade svoj posao', onemogućeni trošiti. Istovremeno izvoz nam raste prevelikom stopom, što za posljedicu, prema citiranom mišljenju V.V., ima daljnji pad BDP-a. Zaključak: najveći krivac za daljnji pad BDP-a je 'pravna država' i 'institucije koje rade svoj posao' i (nerazumni) izvoznici koji su počeli previše izvoziti!!!

Batina contra pedagogije
Obitelj dječaka kojeg je dr. A. Pavlović „liječio“ izjavila je: „Išli smo dr. Pavloviću jer smo htjeli najbolje za sina.“

Obzirom na metode „liječenja“ koje, prema tisku, primjenjuje dotični dotur, izgleda da nije bez temelja ona narodna: „Batina je iz raja izašla!“ Ili pak barem tako misle dotur i roditelji.

28.11.2014. u 13:58 • 4 KomentaraPrint#

nedjelja, 23.11.2014.

Dvije fotografije

UmorSmirenje

23.11.2014. u 19:39 • 11 KomentaraPrint#

utorak, 18.11.2014.

Vukovar 1991. – 2014.

„Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražite svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi.“
(Siniša Glavašević)

Citirani tekst je s velikog postera sa slikom polurazrušenog vodotornja u Vukovaru. On postaje pomalo (nažalost) opće poznati simbol Vukovara. Bojim se da će postati i jedini. Jučer ga je J.L., kao prilog obilježavanja godišnjice pada Vukovara, darovao svojim čitateljima.

Imam prijateljicu u Vukovaru koja je rođena u tom gradu, koja se vratila u grad sa dvoje djece čim je to bilo moguće i nakon nekoliko godina pokopala supruga koji je umro od posljedica boravka u srpskim logorima. I danas živi i radi u njemu (za razliku od mnogih koji se prikazuju velikim Vukovarcima). Ima svoj biro u kojem radi i njezina kćer, a u kojem često borave i njezina unučad. Znam to jer ponekad, kad je nazovem u ured, čujem dječje glasove. Njezina pisma i njezine reakcije na način kako se obilježava svake godine dan kada je pao Vukovar (a pogotovo prošle godine) ponukale su me da drugačijim slikama, u duhu Glavaševićeve rečenice „Morate iznova graditi“, obilježim taj dan.

Jer vrijeme i život ne stoje. Idu dalje bez obzira na sve prepreke koje pred njih postavljaju oni koji bi (valjda) htjeli da ostanu zauvijek onakvi kakvi su bili na ovaj dan prije 23. godine.


1991.


2005.


2011.

18.11.2014. u 00:21 • 12 KomentaraPrint#

subota, 15.11.2014.

Smijeh liječi 8

Opet nekoliko viceva iz našeg tjednika „Međimurje“. No ovog puta neki od njih nisu ni vicevi ni iz tjednika. Pokušajte pogoditi koji su to?

HZZO

Pacijenta uoči operacije pita anesteziolog:
„Želite li anesteziju preko HZZO-a ili plaćate sami?“
„Onu preko HZZO-a, molim lijepo.“
„Dobro. Ni-na-na-na, moje dijete spavaaaa…“

Suci


Kaže ministar pravosuđa na skupu na kojem se raspravlja o smanjenu troškova javnih službi:
„Imamo 45 sudaca na 100.000 stanovnika, a prosjek Vijeća Europe je 21.“
„A koliki je broj kriminalaca na 100.000 stanovnika u EU, a koliki kod nas?“ čuje se iz redova slušateljstva.

Grafit

Grafit na fakultetu: „Tu me cijene, tu kupujem!“

Godište

Razgovaraju dva pijanca:
„Čega bi se lakše odrekao – žena ili vina?“
„Ovisi o godištu!“

Pax Americana

„Volim čuti 'o, nije bilo kemijskog oružja u Iraku'. Bilo je i to dosta“, kaže urednik jedne TV kuće u Americi. „Najzanimljivije pak je to što je to oružje bilo izrađeno prije 1991. i to često uz američku pomoć.“

Krimić

Traži muškarac po knjižnici nešto za čitanje. Prilazi mu knjižničar:
„Mogu li vam pomoći?“
„Tražim nekakav napeti krimić!“
„Evo, ovaj ovdje, tek se na posljednjoj stranici otkriva da je ubojica kućna pomoćnica!“

Siromaštvo

Političar iz stranke na vlasti kaže:
„Zamislite, čak 80.000 Kineza živi s manje od jednog dolara na dan.“
U slušateljstvu se našao neki dobar matematičar pa upita:
„U omjeru broja stanovnika takvih bi u Hrvatskoj trebalo biti 188. Je ste li sigurni da ih nema toliko?“


Gaće

Privuče se Mujo Fati u krevet pa će maznim glasom:
„Fato, nemam gaće.“
„Dobro, oprat ću ti jedne sutra“, odgovori Fata pospanim glasom.

Lassie

Da je Lassie bio iz Hrvatske, nikad se ne bi vratio kući.

Bore

Što je najbolje protiv bora na vratu?
Dolčevita!

15.11.2014. u 14:45 • 6 KomentaraPrint#

utorak, 11.11.2014.

Senzacija!

Nemam običaj, pače radim to možebitno prvi put, prenositi iz neke tiskovine cijeli tekst. Ovog puta to mi se učinilo zgodnim. Kako je u svijetu, a sad i kod nas zavladala „tabletomanija“, naročito kod mlađarije – pri tomu ne mislim na gutanje tableta, to je već odavno praksa naših građana, pogotovo tableta za smirenje – nije zgorega podsjetiti korisnike tog nadasve popularnog aparatića, da on svoje porijeklo vuče iz davnijeh dana.


Evo što glede a u svezi toga donosi naš lokalni tjednik „Međimurje“:

„U recentnim istraživanjima arhivara, povjesničara i arheologa, sasvim neočekivano, u Prelogu je pronađen, za sada se pretpostavlja, sto godina star tablet.
Pokažu li dodatna ispitivanja da je i stariji, taj jedinstveni primjerak tehnologije s početka prošlog stoljeća bit će još samo čvršći dokaz visokog stupnja razvoja Grada Preloga već u ono doba.

Najzanimljivije je da je tablet domaće proizvodnje, i još uvijek je potpuno funkcionalan, što govori o preloškoj tehnološkoj superiornosti u okruženju pred sto godina, a dragocjeni će artefakt uskoro biti izložen u Muzeju Croata insulanus. Naime, odmah nakon što se provede radiokarbonsko datiranje radi utvrđivanja točne starosti tableta. (mb)“

11.11.2014. u 17:31 • 13 KomentaraPrint#

petak, 07.11.2014.

Probranice 4

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora.

Kako nisam stručnjak za glazbu odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.


Ne znam pratite li kviz RTL „Pet na pet“. Ja sam se malčice 'navukao' na njega. Prvenstveno zbog načina kako ga vodi popularni Drele.


No ne manji razlog je i u činjenici da na taj način elegantno izbjegavam barem dvije udarne informativne emisije, jednu na Nova - TV i druga na HRT1. Dnevnik na RTL koji prethodi emisiji ne gledam jer je prerano. Te su mi emisije, mislim na Dnevnike, postale toliko odbojne da čak radije gledam imbecilne reklame nego ono što one donose.

Za one koji kviz ne prate samo kratko pojašnjenje. Takmiče se dvije ekipe, svaka s po pet članova, i trebaju pogoditi kakve je odgovore na neko pitanje dalo 100 ljudi koje je redakcija kviza pitala prije emisije. Točnim odgovorima ekipe skupljaju bodove i na kraju pobjeđuje ekipa koja postigne najveći broj bodova.

Prije nekoliko dana, emisija ide svakodnevno od ponedjeljka do petka, jedno od tako postavljenih pitanja glasilo je:
„Pitali smo stotinu ljudi što ljudi najčešće poglade?“ pita Drele.

Od stotinu ljudi pedeset troje njih je odgovorilo: kućnog ljubimca. Sedamnaestoro je odgovorilo: dijete. Ta dva rezultata zauzela su prvo i drugo mjesto na tablici s pet mogućih odgovora.
Bravo! Rezultat 53:17 ili u omjeru 3:1 za pesoljubce pokazuje vrlo znakovito zašto se u Hrvatskoj konstantno smanjuje natalitet.

* * *

U godinama sam kad čovjek posjet groblju počinje doživljavati kao posjet budućim susjedima, a često bacim pogled i na osmrtnice. Tek toliko da vidim koliko mi otprilike još preostaje do trajnog druženja s novim susjedima. Ne znam da li i vi to radite, a ako da, jeste li primijetili da je sve manje osmrtnica u kojima nas rodbina obavještava kako je pokojnik „blago preminuo“, što drugim riječima znači da je umro bez patnje i bolova. Očigledno ovo naše turbulentno vrijeme doprinosi da je najčešća ipak obavijest da je taj i taj preminuo nakon „duge i teške bolesti“. Osobno me toga jedino strah kad je i pitanju umiranje.

Neki dan sam naišao na obavijest koja je uspjela objediniti oba navedena pojma. Naime, na relativno velikom formatu pisalo je:
„Blago je preminula u Gospodinu nakon duge i teške bolesti u 31. godini života.“

Čitajući taj tekst tijelom su mi prošli trnci. Kako netko može napisati nešto takvo? A možebitno da samo ja ne mogu shvatiti da netko može „blago preminuti u Gospodinu nakon duge i teške bolesti"?

* * *

Trenutačno boravim, zajedno sa suprugom, u Samoboru u funkciji pazitelja unuka. Mama i tata su nekoliko dana na puti pa smo nas troje (punica, svekrva i svekar) zaduženi da se brinemo o potomcima. Jedan od zadataka je i pratnja unukâ koje imaju večernje obveze u muzičkoj školi, karate-u i pjevačkom zboru. Tako sam neki dan pratio najstariju u pola osam navečer na zbor. Prolazimo kraj tri ormarića s filmskim plakatima. Na jednom od njih, plakat


Vidjevši plakat unuka mi je počela nešto pričati o tom filmu, o tome kako njezina prijateljica koja je film gledala, doživljava ovu dilemu, no ja, bit ću iskren, nisam baš pažljivo slušao što ona priča. Odmah me zaokupila misao: kakva je to dilema ljubav ili smrt. To meni baš nije usporedivo. Život ili smrt, sloboda ili smrt, to ide, ali ljubav ili smrt to mi se činilo dosta čudno da ne upotrijebim grublju riječ. Takav naslov za film namijenjen djeci čini mi se skroz pogrešnim.
Kad je unuka završila ja sam je pogledao i rekao:
"Znaš što, mislim da je dilema ljubav ili smrt potpuno pogrešna."
"Zašto?"
"Možeš se zaljubiti više puta, smrt je samo jedna", odgovorim. Nisam baš sasvim siguran da je shvatila poantu. Ništa čudno, ona ima jedanaest a ja sedamdeset jednu godinu

07.11.2014. u 21:32 • 13 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.< studeni, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2019 (3)
Listopad 2019 (1)
Kolovoz 2019 (3)
Srpanj 2019 (5)
Lipanj 2019 (3)
Svibanj 2019 (5)
Travanj 2019 (8)
Ožujak 2019 (3)
Veljača 2019 (3)
Siječanj 2019 (2)
Prosinac 2018 (2)
Studeni 2018 (4)
Listopad 2018 (2)
Rujan 2018 (3)
Kolovoz 2018 (8)
Srpanj 2018 (14)
Lipanj 2018 (6)
Svibanj 2018 (10)
Travanj 2018 (5)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (14)
Studeni 2017 (12)
Listopad 2017 (5)
Rujan 2017 (15)
Kolovoz 2017 (3)
Srpanj 2017 (2)
Lipanj 2017 (7)
Svibanj 2017 (13)
Travanj 2017 (12)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (6)
Prosinac 2016 (12)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (6)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (11)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (8)
Ožujak 2016 (7)
Veljača 2016 (10)
Siječanj 2016 (11)
Prosinac 2015 (13)
Studeni 2015 (16)
Listopad 2015 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

opće teme protiv ljudske gluposti i još ponešto

prvi post objavljen 11.12.2007.

e-mail: semper_contra@net.hr

Ceterum censeo EU esse delendam!

LINKOVI

srebrozlato

brod u boci
pametnizub
demetra
zvijezda

NF
anaboni 4
anaboni 5
mecabg
smijehotvorine

umjetnost biti sam
smisao života
tomajuda
tok misli
borgman
bellarte
japanka 3
geomir
dinaja
dinaja 2

astro
10. Ars
crna svjetlost
k.u.p.
nema garancije
lion
skrpun

fra gavun
pozitivka
iva
jedna žena
huc
proglasi

memoari
zvonka
taradi
k.moljac

alexxl
h_cenzuru
žena gaza
dona

Još uvijek se nadam da ću ih čitati na blogu
vadičep
in patria sua
modesti
zagreb
odmak
bromberg
neverin
salome
effata

Pax et Discordia
kreativka
gosponprofesor
gosponprofesor 2
ET
ET2
gorkić

Nekad bili sad se spominjua>
grunf
malo ti malo ja
alkion
ribafiš
cat
novapol
svijet u b
gordy
marchelina"MUDROSLOVI" SEMPER CONTRE

(nađu li se slični to samo znači da nisam jedini "semper contra" na svijetu)
* * *
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!

Glupo je biti živ a ne moći živjeti.

S osobama kojima je Religija iznad Razuma ne raspravljam o religiji. Jednako tako s osobama kojima je Nacija iznad Čovjeka ne raspravljam o Naciji.

Čovjek je nekad živio među ljudima, danas živi među strojevima, sutra će među robotima.

Narod koji sustavno briše prošlost pišući novu povijest, nikada neće imati budućnost.

Hrvatska je lijepa zemlja, ali ružna država.

Socijalizam/komunizam me naučio da ne vjerujem u ništa kao apsolutnu Istinu.

Najvrednije što je čovjek kao živo biće stvorio su: Umjetnost i Matematika. Bez njega njih ne bi bilo.

Smisao postojanja je stvaranje života. Svrha je naučiti potomke da prežive i naprave isto. I to je sve!

Hrvatska je mala zemlja velikog kriminala.

Zdravog ljudi posjećuju rijetko, bolesnog često, a na pogrebu se skupe svi znani i neznani.

Bolje je biti mrtav nego živ a ne moći živjeti.

Bethoven je svoju glazbu slušao, ali je nije mogao čuti.

Spomenici čovjeku lako se ruše, ali njegova djela ostaju.

Kapitalizam je savršen poredak za nesavršen ljudski rod.

Ateist/agnostik treba biti bolji čovjek od vjernika. Njemu nema tko oprostiti grijehove, dok će vjerniku oprostiti Bog.

Misliti je za mnoge ljude najteža aktivnost.

Kakav je ispao, možda je Bog čovjeka stvorio samo na svoju sliku.

Lako je djecu praviti ali ih je teško odgajati.

Među glupanima i pametan postane glup. Obrat ne vrijedi.

Vlast daje manje prava dajući veće obaveze. Puk traži veća prava tražeći manje obaveza.

Apsurd čovjekovog života: ako mu nije lijep ne želi živjeti, ako mu je lijep ne želi umrijeti.

Svi naši političari mora da su izučili molerski zanat. Farbaju nas već četvrt stoljeća.

Ratovi su dokaz da svijetom vladaju budale.

I u mraku totalitarizma kao i u bljesku demokracije narod ne vidi što radi vlast.

Svaki rat protiv budala je unaprijed izgubljen!

Pravi domoljub živi u inozemstvu, Hrvatsku nosi u srcu a euro ili dolare u džepu.

Ljudski rod evolucijski je vrhunac s kojeg će se survati u ponor kojeg je sam stvorio.

Pravi borci za ideale spremni su dati svoje živote. Je su li današnji borci za očuvanje okoliša spremni učiniti isto?

Da li je dilema tanjur - tanjir važnija od dileme je li on pun ili prazan?

Princip djelovanja političkih garnitura: „Prije njih nije bilo ničega, poslije njih neće ostati ništa."

Da ne proizvodimo komunjare i ustaše proizvodili bi automobile.

Na ono što je važno mali čovjek ne može utjecati, na ono što može nije važno.

Štuje Boga, al ga psuje, jer ga ne poštuje!

Revolucije pokreću idealisti, plodove beru karijeristi.

Nikako ne mogu shvatiti mentalni sklop mnogih religioznih ljudi: klanjaju se bogovima, poklanjaju mrtvima cvijeće i ubijaju žive. Sve u ime istih bogova.

U očekivanju da mu prođe ružan trenutak u životu prošao mu je neprimjetno cijeli život.

Vjera, religija i Crkva nisu jednoznačnice. Mnogi to ne znaju ili ne shvaćaju.

Vjenčanja sve glamuroznija, trajanje brakova sve kraće.

Nije sve u novcu, ali u svemu je novac.

U prošlosti ljudi su znali jesu li robovi ili slobodni. Danas ljudi misle da su slobodni iako su robovi.

Naporno je biti s ljudima, ružno je biti sam, ali najteže je među ljudima biti sam.

Čovjek treba biti ili Einstein ili čobanin na Vlašiću.

Hrvati gledaju u prošlost jer ne vide budućnost.

Lažući, lašci na kraju prevare samo sebe.

Teist u Kristu traži Čovjeka, ateist/agnostik u Čovjeku traži Krista.

Strah da će nuklearna bomba uništiti svijet je neopravdan. Svijet će uništiti – smeće.

I politika i religija obećavaju raj a donose pakao.

Mlade treba liječiti. Starima omogućiti da umru dostojanstveno.

Poznanstvo, prijateljstvo, ljubav, brak, dosada.

Čovjek je čovjeku – čovjek. Ono drugo je uvreda za vuka.

Nedostaju mi Ljudi. A tako ih je malo.

Čovjek ne dolazi svojom voljom na svijet niti mu je dozvoljeno da ga svojom voljom napusti.

Nikad nisam sâm. Uz mene je uvijek moje drugo ja. Ponekad mi je teško s njime.

Dok hrvatska se srca slože i pluto potonut može.

Nedostaje mi ljubavi jer je ne znam ni davati ni primati.

Lojalnost i poltronstvo dijeli tek tanka linija.

Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.

Umjetnost je dar Boga, politika Sotone.

Da bi čovjek gledao trebaju mu oči, a da bi vidio treba mu vizija.

Čovjek snuje, Bog određuje...a žena naređuje!

Nije li neobično da se oni koji vjeruju u vječni život boje smrti?

Da je zemlja od zlata ljudi bi se tukli za šaku blata.

Domoljubi Domovinu brane i izgrađuju a ne prodaju i potkradaju.

Domoljublje se čuva u srcu, a ne na srce položenom rukom.

Istina je da jabuka ne pada daleko od stabla ali se ipak može daleko otkotrljati.

Mnogi će lakše pokrenuti planinu nego usne i reći: oprosti!

Tražeći djetelinu s četiri lista izgubio je sreću.

Pravilo spokojnog življenja.
Prigušeno govoriti, prigušeno raditi, prigušeno slušati radio, prigušeno misliti, prigušeno živjeti!

Komunisti su zakonom oduzeli imovinu pojedincu, demokrati narodu.

Vrag nije crn kako se riše, crnji je.

Čovjek odlazi, samo njegova djela ostaju. Dobra ili loša.

Vojnici su školovani ljudi s diplomom za ubijanje.

Nuklearna bomba može uništiti čovjeka, komunikacijska bomba njegovu privatnost. Obje njegovu slobodu.

Pojedini roditelji svoju djecu doživljavaju kao kućne ljubimce. Kad im dosade prepuste ih ulici.

Država ne daje ništa. Samo uz proviziju prebacuje iz džepova jednih u džepove drugih.

Borac protiv tiranije istovremeno je i heroj i terorist.

Golemo materijalno bogatstvo može se steći samo pljačkom banke ili pljačkom naroda.

Samo ljubav može probuditi Čovjeka u čovjeku, ali ona je tako rijetka kao biser u školjci, dijamant u tamnim njedrima zemlje ili zrnce zlata u rijeci.

Ništa se ne mora osim umrijeti i sve se može osim izbjeći smrt!

Kao što jedno zrno tvori hrpu, tako i jedan čovjek tvori čovječanstvo!

Umjetnost je jedino što čovjeka razlikuje od životinje!

Ubiješ li čovjeka ubio si jedan od milijardi svjetova.